Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Kotlebovci by sa teraz mali všetci stretnúť napríklad... vo vírivke, aby dokázali, že žiaden kogona vigus nie je.
Viete niekto z prvej ruky ako vyzerá po včerajších (dnešných?) opatreniach rakúska prejazd SK>AT>IT a opačne? Je tam veľké zdržanie? V sobotu plánujem cestu.
už je načase dať dole zo seba ruška, nie je dokazane že vobec brania šíreniu . A teraz cez leto by bolo najlepšie aby sa rizikovi chranili a nerizikovi čo najviac nakazili /na čt som videl diskusiu a tam bolo povedane 2 mesiace dozadu škoda že sa zrušili festivali nech si mladí prejdu kolektívnou imunitou/ a v zime by tu nič nebolo keby si tym prejdeme všetci cez leto. Aj tak radšej to dostať teraz v lete ako v zime
1. Keby sme si tým prešli všetci cez leto, tak by vojenské nákladiaky zvážali mŕtvych. Pretože zdravotnícky systém by to nezvládol. A mladí ľudia by na tom festivale boli 2 mesiace, aby nenakazili svojich rodičov a starých rodičov (a ďalšie osobny s väčším rizikom ťažkého priebehu), s ktorými žijú v domácnosti?
2. Nie je dokázané, že po prekonaní Covid19 zostaneš imúnny. Naopak pribúdajú ľudia, ktorí sa nakazali už 2-3krát.
3. Pozri si ako sú na tom v USA, kde na rúška kašlú a ako sú na tom krajiny, kde je nosenie rúšok povinné a vynútene pod hrozbou pokuty.
2. Nie je dokázané, že po prekonaní Covid19 zostaneš imúnny. Naopak pribúdajú ľudia, ktorí sa nakazali už 2-3krát.
3. Pozri si ako sú na tom v USA, kde na rúška kašlú a ako sú na tom krajiny, kde je nosenie rúšok povinné a vynútene pod hrozbou pokuty.
Famine, z kade máš to tvrdenie že masky nepomáhajú?
Lebo je veľa štúdií ktoré s tebou nesúhlasí
https://scholar.google.com/scholar?hl=d ... s+covid+19
Lebo je veľa štúdií ktoré s tebou nesúhlasí
https://scholar.google.com/scholar?hl=d ... s+covid+19
Famine napísal: 19 aug 2020, 11:53 už je načase dať dole zo seba ruška, nie je dokazane že vobec brania šíreniu . A teraz cez leto by bolo najlepšie aby sa rizikovi chranili a nerizikovi čo najviac nakazili /na čt som videl diskusiu a tam bolo povedane 2 mesiace dozadu škoda že sa zrušili festivali nech si mladí prejdu kolektívnou imunitou/ a v zime by tu nič nebolo keby si tym prejdeme všetci cez leto. Aj tak radšej to dostať teraz v lete ako v zime
jedina pravda je v tom, ze virusu je kusok latky jedno, pokial neide o mikrovlakno a rusku s filtrom. ale ludia z "istej nazorovej skupiny" tu jedinu pravdu vzdy doplnia o ciste bludy a tak su vsetkych ich komenty na nic.
Teraz je každý epidemiológom, no keď príde na lámanie chleba tak za pol roka sa bude chcieť začokovať tak možno polovica občanov, čo má od 95% zaočkovanosti dosť ďaleko.
Ako je to inak v uk, tam už uvažujú o povinnom očkovaní, či je to na dobrovolnej báze, alebo sa tým ešte moc nezaoberali a s očkovaním proti chrípke je to tam ako, tiež je to podobne ako u nás 5%, alebo je to podstatne viac?
Ja som za plošné očkovanie, no spal by som lepšie keby mal štát lepšie podchytený zdravotný stav svojich občanov, napr. kto je teraz imunitne defititný človek, ktorý sa nemôže dať očkovať, ak si zoberieme že u vakcín sa udáva, že vedlajšie účinky sa nedostavia u 99,9% očkovaných, tak 0,1% u nás predstavuje cca. 5000 ludi ak by sa dali očkovať všetci.
Takže pre týchto ludí to predstavuje možné riziko zdravotných problémov.
Ako je to inak v uk, tam už uvažujú o povinnom očkovaní, či je to na dobrovolnej báze, alebo sa tým ešte moc nezaoberali a s očkovaním proti chrípke je to tam ako, tiež je to podobne ako u nás 5%, alebo je to podstatne viac?
Ja som za plošné očkovanie, no spal by som lepšie keby mal štát lepšie podchytený zdravotný stav svojich občanov, napr. kto je teraz imunitne defititný človek, ktorý sa nemôže dať očkovať, ak si zoberieme že u vakcín sa udáva, že vedlajšie účinky sa nedostavia u 99,9% očkovaných, tak 0,1% u nás predstavuje cca. 5000 ludi ak by sa dali očkovať všetci.
Takže pre týchto ludí to predstavuje možné riziko zdravotných problémov.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
takze latkove rusko, co mi mama na zaciatku korony usila, je mi po celu tu dobu zbytocne?jackb napísal: 19 aug 2020, 15:32 jedina pravda je v tom, ze virusu je kusok latky jedno, pokial neide o mikrovlakno a rusku s filtrom. ale ludia z "istej nazorovej skupiny" tu jedinu pravdu vzdy doplnia o ciste bludy a tak su vsetkych ich komenty na nic.
Hocijaká bariéra je lepšia na zábranu šírenia infekcie ako žiadna zábrana
Ano, virus sice vie prejst ale vyrazne sa znizi rozptyl jeho nosica - vydychovany vzduch.
o svojej. ale ako je to meme o curani cez nohavice. neocurate sa navzajom.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Rusko ma dve funkcie:*****HERO***** napísal: 19 aug 2020, 17:54 takze latkove rusko, co mi mama na zaciatku korony usila, je mi po celu tu dobu zbytocne?resp. ludom okolo mna .. alebo sa bavime cisto o svojej ochrane?
1. rozptiluje vydchovany vzduch do roznych smerov a aj ho spomali
2. virus necstuje ako taky, ale je v kvapkach areoslu, ktore latka spolahlivo zachyti
Samozrejme nie je to stopercentne (hlavne ked dospli ludia nosia ruska tak ako nosia), ale velmi vyrazne to pomaha, niekde sa daju dohladat aj cisla.
Vcera tu bolo nacrtnute zakryvanie si tvare a dnes sa od stranky, ktora je odpovedovou na antivax lobby ide v mojej socialnej bulbine obrazok, ktory v troch bodoch vysvetluje preco si tu tvar zakryvat.
Netusim na kolko to vychadza z vychodoazijskeho zvyku si tvar v zime zakryvat, ku tomu by sa mohli vyjadrit ludia, ktori o Japonsku vedia nieco viac, alebo tam ziju (ak medzi nas este chodi shwollo, alebo ako sa vola) mohlo by to priniest viac svetla do toho, preco sa to tam stalo sucastou kultury
Netusim na kolko to vychadza z vychodoazijskeho zvyku si tvar v zime zakryvat, ku tomu by sa mohli vyjadrit ludia, ktori o Japonsku vedia nieco viac, alebo tam ziju (ak medzi nas este chodi shwollo, alebo ako sa vola) mohlo by to priniest viac svetla do toho, preco sa to tam stalo sucastou kultury
Caute, ako to je teraz od 1. septembra s rizikovymi regionmi? Zase ti sku***syni napisali ko*ot!
Ako to je s rizikovymi krajinami viem, musis ist do karanteny, ked sa vratim. Ako to je s regionmi? Napr. Praha, ktora je oznacena ako rizikovy region v nerizikovej krajine?? o tom nepisu ani prd nikde! seru ma tieto neuplne informacie..
Aj ked pojdem napr. v CR do Prahy, tak ked sa vraciam, musim ist do Karanteny? alebo nemusim? alebo co musim robit?? kde najdem nejake aktualne a uplne info? vdaka..
Ako to je s rizikovymi krajinami viem, musis ist do karanteny, ked sa vratim. Ako to je s regionmi? Napr. Praha, ktora je oznacena ako rizikovy region v nerizikovej krajine?? o tom nepisu ani prd nikde! seru ma tieto neuplne informacie..
Aj ked pojdem napr. v CR do Prahy, tak ked sa vraciam, musim ist do Karanteny? alebo nemusim? alebo co musim robit?? kde najdem nejake aktualne a uplne info? vdaka..
Môjho spolubývajúceho jeho múdry šéf poslal na školenie do Prahy, kde boli ľudia odvšadiaľ. Takže je teraz zatvorený v izbe a čaká na výsledok testu, lebo si vydupal, že mu test musí zaplatiť firma. Ale najlepšie na tom je, že mu šéf nedal voľno a musel ísť dnes normálne do práce. No a potom sa takýto podnikatelia sťažujú, že im dajú do karantény firmu...
Ak prichádzaš z rizikového regiónu, tak by si mal čo najviac dodržiavať ROR, doma sa izolovať a nechať sa otestovať. Ale povinnosť nemáš žiadnu. Si zober, že my Bratislavčania žijeme teraz nonstop v rizikovom regióne a nevidím, že by sa ľudia prestali zhromažďovať. Ale odberné miesta sú teraz preťažené, kvôli tomu Adamovi a kvôli tomu, že ich je na Bratislavu málo.
Ak sa vraciaš z rizikovej krajiny, tak to už sa musíš registrovať do systému a byť doma do výsledkov testu.
Od 1.septembra by sa mal zoznam krajín upraviť, pravdepodobne medzi rizikové pribudne celé Chorvátsko, pretože rovnako ako Rakúsko a Česko, aj my sme zaznamenali import ochorenia od občanov, ktorí v Chorvátsku dovolenkovali.
Ak prichádzaš z rizikového regiónu, tak by si mal čo najviac dodržiavať ROR, doma sa izolovať a nechať sa otestovať. Ale povinnosť nemáš žiadnu. Si zober, že my Bratislavčania žijeme teraz nonstop v rizikovom regióne a nevidím, že by sa ľudia prestali zhromažďovať. Ale odberné miesta sú teraz preťažené, kvôli tomu Adamovi a kvôli tomu, že ich je na Bratislavu málo.
Ak sa vraciaš z rizikovej krajiny, tak to už sa musíš registrovať do systému a byť doma do výsledkov testu.
Od 1.septembra by sa mal zoznam krajín upraviť, pravdepodobne medzi rizikové pribudne celé Chorvátsko, pretože rovnako ako Rakúsko a Česko, aj my sme zaznamenali import ochorenia od občanov, ktorí v Chorvátsku dovolenkovali.
Pri návrate z rizikového regiónu sa nemusíš izolovať, len je odporúčanie dávať si na seba pozor. Pri návrate z rizikovej krajiny sa už musíš hlásiť + izolácia/test.
https://dennikn.sk/2018712/mozem-vycest ... patreniam/
Inak ten zákaz akcií v exteriéri nad 1000 a v interiéri nad 500 s výnimkou bohoslužieb a spol. je super. Už teraz sa teším na prvé sväté prijímanie HC Slovan vs. HC Košice..
https://dennikn.sk/2018712/mozem-vycest ... patreniam/
Inak ten zákaz akcií v exteriéri nad 1000 a v interiéri nad 500 s výnimkou bohoslužieb a spol. je super. Už teraz sa teším na prvé sväté prijímanie HC Slovan vs. HC Košice..
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Je nejaky realny dovod, preco maju bohosluzby vynimku?brm napísal: 28 aug 2020, 22:08 Inak ten zákaz akcií v exteriéri nad 1000 a v interiéri nad 500 s výnimkou bohoslužieb a spol. je super. Už teraz sa teším na prvé sväté prijímanie HC Slovan vs. HC Košice..
Boh predsa ochrani.
mne nejde do hlavy ze ak maju byt nastavene nejake pravidla proti sireniu tak zaroven su aj vynimky.
napriklad v dokumente ( odkaz nizsie ) od uradu verejneho zdravotnictva su napisane opatrenia ktore v bode 4 pre niektore skupiny obyvatelov neplatia
http://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/o ... 9_2020.pdf
a ked som videl ako na svadbe jedneho z clenov OLANO kde vratane premiera bolo vacsina ludi bez ruskov - na co to je cele dobre?

napriklad v dokumente ( odkaz nizsie ) od uradu verejneho zdravotnictva su napisane opatrenia ktore v bode 4 pre niektore skupiny obyvatelov neplatia
http://www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/o ... 9_2020.pdf
a ked som videl ako na svadbe jedneho z clenov OLANO kde vratane premiera bolo vacsina ludi bez ruskov - na co to je cele dobre?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
volade teraz pisali, ze cesko je na nejakom cervenom zozname... to akoze cele? a co to vlastne znamena? po prichode karantena test cico?