Uverovy register

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Uverovy register

Príspevok od používateľa wladas »

V banke som si daval navrh na refinancovanie hypo pri ktorom mi online overily moj uverovy register ktory mi bakar ukazal.
Sedelo tam vsetko akurat tam bol navyse uver kreditne karty 800€. Kreditnu uverovu kartu som mal naposledy pred asi 8r v mBank cize netusim ako sa to tam dostalo.
Ako postupovat? Navstivit pobocku mBank pre overenie? Potom ma uz len napada poziadat o vypis z uveroveho registra.
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Uverovy register

Príspevok od používateľa beardie »

nemas nejaky cetelem, home credit alebo nieco take, ci si len dal do suflika, pripadne rovno zahodil, ked prisla?

alebo precerpanie bezneho uctu - kontokorent?
wladas
Redeemer
Redeemer

Mal som davnejsie nakup na splatky v Ceteleme, aktualne v Quatre. Nikdy mi ziadna ich karta nedosla. Hlavne mi nic nedoslo postou, mailom odhladom splatok alebo omeskania splatok.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to este neznamena, ze ziadnu kartu nemas :)

ten bankar by mal vidiet, ci je to prave v Quatro alebo niekde inde
ak to bude ono, tak to potom pories priamo s Quatrom a vypovedaj ju, ak sa to bude dat
lebo je mozne, ze je automaticky pribalena k tomu uveru, co mas
oni su kur*y ^^
wladas
Redeemer
Redeemer

lenze bola tam uvedena pri tom aj mesacna splatka 40€ cize veselo :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

sedi ti s niecim o com vies ze splacas ta splatka 40€? lebo mohol si si zobrat napr tovar na splatky ale ten uver je vlastne kreditna karta, to ze ti neprisla nic nemusi znamenat.
Dalsia moznost je, ze si to niekto zobral na teba, mozno niekto z rodiny a ty o tom nevies a on to normalne splaca-nebol by si prvy komu by sa to stalo.

Zakladny vypis z uveroveho registra pokial viem nezobrazuje ktory uver patri ktorej konkretnej banke, ale je vysoko pravdeopdobne ze existuje aj verzia kde to vidno je.

Dalsia moznost je, ze je to proste ta kreditka z Mbank aj ked ju nepouzivas ani nesplacas ale je defacto aktivna a "ziva" v tom pripade treba napisat do banky aby ti ju trvao zrusili a nech ti poslu o tom vyrozumenie.
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

gogo956 napísal: 23 aug 2020, 22:20 Zakladny vypis z uveroveho registra pokial viem nezobrazuje ktory uver patri ktorej konkretnej banke, ale je vysoko pravdeopdobne ze existuje aj verzia kde to vidno je.
Zakladny myslis aky? Ja som si bral ten klasicky pre bankove produkty z http://moje-financie.sk. Ku kazdemu uveru je uvedena banka, datum, splatky a typ uveru.

Pri nebankovom neviem ako je to clenene, tam by spadalo napr. to Quattro.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

A vies to teda indentifikovat podla splatky alebo ineho udaju? Asi to bude ta kreditka z mbank..
wladas
Redeemer
Redeemer

Nie, neviem
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

nemas nahodou v praci firemnu kartu ? (napr diners club, ....) ak ano tak banka nevidi ci ju pouzivas ale len maximum kolko mozes cerpat.

t.j ak mas na nej limit 8000e ale vobec ju nepouzivas to je jedno banka proste vidi ze mas 8000e uver (jedine moznost ako to zrusit je zrusit kartu u zamestnavatela ale kym sa to zmaze z uveroveho registra trva tusim 2-3 mesiace po zruseni karty)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ono moze byt ze sa jedna aj o omyl kazdopadne si vypytaj vypis z uveroveho tam to uvidis presne od koho je tam kreditka a ries si to z instituciou ktora ti ju vydala. ale uprimne si myslim ze to moze byt kludne tak ako hovoria v quatro si poctivo splacal tak ti poslali karty ono je to sucastou nakupu na splatky.... to ale nevysvetluje preco ju nemas a karta sa az po aktivacii ocitne v uverovom registry (ak mam spravne info...). cize sa poriadne zamysli ci naozaj nemas kreditku niekde doma v sufliku a nezabudol si nato alebo to moze byt aj mbank.... a omyli sa naozaj stavaju staci ze pracovnik v banke nahodil ine rodne cislo a kreditka cudzieho cloveka je v tvojom registry. Vyziadaj vypis a potom postupuj....
Napísať odpoveď