Pc nefunguje

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Pc nefunguje

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, mam problem s pc: ulozil som ho do rezimu spanku a ked som ho chcel zobudit tak zapol sa normalne, bezny zvuk, ale obrazovka je uplne bez signalu. Potrebujem tip co mohlo odist. Grafika? Madrbord? Dakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Pc nefunguje

Príspevok od používateľa CheZteR »

skusal si to pripojit napr na telku?
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Mozno grafika, mozno port na grafike ci monitore. Idealne by bolo keby si mal iny prepojovaci kabel na vyskusanie prepojenia grafiky a monitora na inych portoch. Ak taky kable nemas, skus vypnut pocitac, vytiahnut napajaci kabel na 1 minutu, potom ho dat spat do pocitaca, zapnut a pozoruj ako sa bude chovat pocitac po zapnuti. Bude nieco na obrazovke? Vyda pocitac nejake pipnutie, ak ano kolko pipnuti, dlhe ci kratke pipnutia? Poskusaj a napis sem vysledok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Vyskusal som iny monitor a miesto hdmi zapojil displayport- monitor nedetekuje ziaden signal, doska nepipa.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vysun a zasun graficku kartu do slotu, rovnako s RAMkami, potom vycisti kompik od prachu, pozri, ci nie su nafuknute alebo vytecene kondenzatory na doske alebo na grafickej karte.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Otvoril som case: kondiky vyzeraju byt ok, rovnako aj su dobre zasunute ramky. Vybral som grafiku a dal tam inu starsiu ale funkcnu. Nic- to iste.
Zacinam mat podozrenie na procak. Lebo doska svieti pekne na zeleno ale kwd to zapnem tak svieti aj cervena LED CPU. Teraz neviem ci je to dobre alebo zle ze svieti aj ta cervena? Dakujem za kazdu radu. Socket je Am3+ a to uz asi novy cpu nevyrabaju ze?

Autoeditácia príspevku po 30 min 22 sek:
Odatranil som ramky s tym ze bez nich by mala doska pipat ak je doska ok. Nepipa.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tak bude asi chyba v doske, alebo tom procesore ako si pisal.
Inac, kondiky mozu vyzerat dobre a aj tak byt vadne, vizualna kontrola je ale dobra na prvy kuk.
Ak sa ti nepodari kupit novy procesor, popozeraj sa po inzertnych portaloch, urcite ich je tam kopec.
gogo956
Redeemer
Redeemer

je to dost cudne. Doska ma masivne predimenzovane napajanie aj chladenie je to overclockerska doska Evo a pretaktovana nebola, kupoval som taku kvalitneksiu preto aby vydrzala. A procak sam o sebe nezvykne odchadzat, to byva vzacnost,hlavne ked nebol taktovany. Ale asi clovek cas neoklame, doska ma 6rokov, tak na odchod uz mala aj narok.
SSD disk ma napr vyse 7rokov a funguje bezproblemov.

https://techgearoid.com/articles/averag ... -computer/
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Podla popisu to vyzera ze ta doska odisla do kremikoveho neba.
Napísať odpoveď