nemam v kupelke okno
tak si predstav ze vylezies zo sprchy, ja sa sprchujem v prijemnej vlaznej az studenej vode, odtiahes zaves a vstupis do vykureneho priestoru kupelne a hned sa spotis...
mam to proste bud zle nastavene alebo mam shit kotol...
To je chyba kotla - ma velke tepelne straty. Pomoze len vymena za novsi. Pokial ide o hlucne radiatory, tak treba spravne nastavit prietok z kotla a zregulovat aj ventily na radiatoroch. Je pravdepodobne, ze davnejsie na nich boli klasicke ventily a zacalo to hucat az po vymene za termostaticke, ktore maju mensi prietok.
A termostat treba presunut do miestnosti s najvacsimi tepelnymi stratami.
ved na hlavici na radiatore si mozes nastavit teplotu aku chces pre konkretnu izbu. Resp. si taku hlavicu kupit za 10€ a mozes nastavit rozne teploty aj v ramci jedneho dna ci dni v tyzdni..
gogo956 napísal:ved na hlavici na radiatore si mozes nastavit teplotu aku chces pre konkretnu izbu. Resp. si taku hlavicu kupit za 10€ a mozes nastavit rozne teploty aj v ramci jedneho dna ci dni v tyzdni..
Teoreticky ano, ale ak mas hlavny termostat (ten podla ktoreho sa riadi kotol) v malej miestnosti, tak to neplati.
Miestnost sa vyhreje, kotol prestane kurit a hlavice v ostatnych miestnostiach mozes mat nastavene aj na 28 stupnov a nic sa nestane. Umiestnenim termostatu do miestnosti s najvacsimi stratami dosiahnes to, ze kotol bude kurit vzdy ked treba a termostatickymi hlavicami v ostatnych miestnostiach zabranis ich prehrievaniu.
Gothar
Je predpoklad ze rozdiel medzi najchladnejsou a najteplejsou miestnostou v byte nie je viac ako cca 1,5stupna. Takze hlavny termostat nastavis vyssie a potom sa hras so vzajomnym pomerom nastavenia medzi jednotlivymi izbami. Ak ma niektora izba vysoku tepelnu stratu tak to nikdy nebude idealne ale da sa dopracovat k urcitemu akceptovatelnemu kompromisu, pripadne vymenit izby- napr studenu obyvacku za teplu spalnu a pod. Alebo najstudensiu miestnost vnutorne zateplit- ale to uz nie je az tak jednoduche kvoli riziku vzniku plesni a pod.
Preto je idealnejsia verzia regulacie podla teploty vody v okruhu a nie podla teploty v miestnosti. A hlavicami si regulovat teplotu podla potreby.
Z toho potom vychadza vyssi level kedy sa meni poziadavka na teplotu vody v okruhu podla vonkajsej teploty - ekvitermicka regulacia
Oživím túto tému a idem rovno k veci, posnažím sa stručne.
Bola podpísaná rezervačná zmluva a zaplatená záloha. Po nej bol vypracovaný znalecký posudok, od znalca z RK.
Realiťak s ktorým bola podpísaná zmluva sa ozval, že potrebuje prebrať záležitosť ohľadom predaja. A to, že cena bytu stúpla.
Môže sa po podpise rezervačnej zmluvy ešte ďalej pracovať s cenou bytu, keď je cena bytu už v zmluve pevne stanovená?
Druhá vec, byt bol v ponuke u viacerých RK. Môže sa po podpise rezervácie riešiť predaj na štýl kto dá viac? Keď v inej RK bola ponúkaná cena nehnuteľnosti vyššia a tým pádom ponúkli predajcovi vyššiu cenu od tej, ktorá bola podpísala v rezervačnej zmluve?
Práva a povinnosti v zmluve totiž hovoria, že sprostredkovateľ je povinný rezervovať, tj. neponúkať nehnuteľnosť iným záujemcom od podpisu danej zmluvy.
Yos napísal: 02 sep 2020, 21:07Práva a povinnosti v zmluve totiž hovoria, že sprostredkovateľ je povinný rezervovať, tj. neponúkať nehnuteľnosť iným záujemcom od podpisu danej zmluvy.
Sprostredkovatel je RK. Vyzera to tak ze cenu zdvihol rovno majitel ked mu zavolali z inej RK ze maju kupcu za vyssiu cenu. Tvoj realitak to nemusel ponukat dalej ale asi odrbali aj jeho. A zaroven ti este dal moznost to dorovnat.
Skor zalezi na dalsich castiach zmluvy, pripadne na tom aka je zmluva medzi RK a majitelom bytu. Ale pri dobre napisanej zmluve by sa nieco taketo nemalo stat a aj majitel by mal byt viazany, aby byt neponukal dalej.
starysomar: dobra tema?
Predpokladám,že už je neúplná aj prvá ta rezervačná zmluva. Musí byť uzatvorená medzi 3mi stranami. Ty, RK a oficiálny majiteľ. Pretože ak uzavrieš zmluvu iba ty a RK, ešte neznamená, že to majiteľ nemôže predať / zvýšiť cenu atď. Čo sa podľa mňa teraz aj stalo. Vždy treba trvať na tom, aby bol k tomu viazaný aj majiteľ, nie len RK
Yos, hlavne to záleží od toho, ako je napísaná rezervačná zmluva. Každopádne tá je podpísaná medzi tebou a majiteľom bytu, nie?
Ak je to tak, potom by si mohol pohroziť majiteľovi tým, že ak nedodrží podmienky stanovené v zmluve, tak to budeš riešiť súdne. Predpokladám, že nejaké sankcie pri nedodržaní podmienok by tam snáď mohli byť spomenuté pre jednu aj druhú stranu. Inak je totálne špekulantské, ak majiteľ žiada vyššiu cenu už po podpísaní rezervačky.
Žiaľ, k zmluve medzi predajcom a RK som nemal možnosť nahliadnuť. Ale ak to predajca ďalej inzeroval, respkt. riešil s ďaľšou stranou po podpise rezervačnej zmluvy, tak je to podpásovka.
Dnes budem vedieť viac.
Ono to teraz asi záleží od toho, o koľko je vyššia tá cena a či sa predajcovi oplatí takto oje***. Lebo pochybujem, že by bol tvoj realiťák blbý a nechránil sám seba v zmluve. On pravdepodobne prachy dostane, aj keď byt predá iná realitka. A je na jeho zvážení, či sa s tým uspokojí, alebo či bude na majiteľa podávať trestné oznámenie, lebo keď majiteľ nedodrží zmluvu a oberie realiťáka o prachy, tak to už je trestný čin podvodu.
Ak nemáš dobrú zmluvu s realitkou, tak asi dostaneš len späť rezervačný poplatok. Ak máš dobrú zmluvu a majiteľ ten byt predá niekomu inému, tak je na tebe, či sa ti oplatí súdiť. Lebo pokiaľ by súd vyhlásil zmluvu medzi majiteľom a druhým kupcom za neplatnú, môže ubehnúť aj 10 rokov. Súd a právnik ťa bude stáť tisícky eur a bývanie asi potrebuješ riešiť teraz. A aj keď budeš mať verdikt súdu v ruke, tak to bude len zdrap papiera a potom sa budeš musieť súdiť s majiteľmi toho bytu.
No hlavne on ma rezervacnu zmluvu s realitkou, nie predavajucim.
Podobne to ma haloreality - ako kupca mas zmluvny vztah LEN s nimi, predmet je kupa XYZ. V celej zmluve nefiguruje predajca. Zmluva je cela formulovana v style "my ako realitka urobime vsetko pre to aby doslo ku kupe". Cize ak aj nedojde, ako kupujuci mas narok len na tu zalohu. Urcite nie na vysudenie nejakych strat... To si moze maximalne tak narokovat samotna realitka.