Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Za tie prachy sa to neoplati.

Na alze maju ešte nejake posledne kusy Hisense H65U8B. To je o triedu lepši TV. Pripadne Samsung UE65RU8002, ak najdeš ešte nejaky nevystaveny kus.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Už bol vypredany, nevadi nieje to surne, len ma zaujalo to že tento samsung stojí povodne 1 100€ a napriek tomu je Hinese v cene 710€ o triedu lepší televízor ?

Povodne planujem kupiť dva TV, jeden bude v izbe kde spím a mám pracovný stol, zdržujem sa tam prevažnu časť dna, beží tam youtube, twitch, kodi cez činsky android TV box a chcem ho sem tam použiť aj ako další monitor pre PC ale asi bude stačiť webovy prehliadač.

Vobec však neviem na akú cenovú kategóriu sa pre moje potreby mám zamerať. Odkedy som sa presťahoval tak posledné 3 mesiace pozerám všetko na 10 ročnom HD samsungu a necítim sa žeby moj život stratil na kvalite, preto neviem či pre mna vyhadzovať 1500€+ je potrebné kedže zjavne niesom žiadny video ani audiofil.

Dalšia vec že koncom roka vychádza PS5, neviem v čom bude lepšia viem len že bude podporovať 100Hz. Sem tam si zahram NHL inak takmer nič (nextgen NHL až o rok v 2021)

Kedže zjavne nemam velké nároky mam sa vykašlať na nejaký OLED/QLED a zobrať najlacnejší 65"+ na trhu ? Alebo je lepšie priplatit a mat aspon 100Hz LED ? Alebo ked už idem niečo kupovat tak rovno OLED 100Hz ? O peniaze nejde, akurat nerad vyhadzujem za niečo čo nepotrebujem a neviem si predstaviť aký veľky skok je medzi najlacnejšími telkami, strednou triedou a najvyššou OLED triedou a či ja ako bežný nenáročný divák vobec uvidím rozdiel kym telky niesu vedla seba. Ak je ten skok v obraze obrovský a stojí za dvojnásobok tak nemam problem si priplatit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, je o triedu lepsi. Dovod preco je taky drahy je ten ze je to novinka.
UE65RU8002 resp. ten Hisense su z minuleho roku. Ked to boli novinky, tiez stali cez 1000€. A o triedu lepsie su preto ze maju 100 Hz panel. Ten novy samsung je len lowendovy 50 Hz.
Nove modely su pri nastupe na trh vzdy extremne predrazene.
Preto je vzdy (ak je to mozne) ovela lepsie kupit vlanajsi model, kde dostavas viac muziky za rovnako alebo menej penazi. Resp. rovnako muziky za ovela menej penazi.

Rozdiel medzi lacnymi a drahymi je samozrejme viditelny aj ked to nemas vedla seba. To sa proste napohlad prejavi. Najvacsi rozdiel (okrem kvality obrazu) je HDR. Tam je ten rozdiel priepastny.
A samozrejme vybava (variable fresh rate) atd.

Qled televizory maju genialny marketing. Neznamena to vsak automaticky ze je to lepsi TV ako iny v rovnakej kategorii, ktory quantum dot nema. Moze byt kludne drahsi a horsi. Ma to len nalepku, do ktorej propagacie nalial hlavne Samsung tonu penazi. Ale nie je to parameter, ktory by realne rozhodoval o kvalite TV.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Takže radiš že mam zobrat minimalne 100Hz a HDR10 ano ? Ten Samsung UE65RU8002 sa da zohnat do 700€ a celkoho prechadzam na Samsung telefon a tablet takže ho uprednostnim pred tym hisense. Predsa len asi do ekosystemu zapadne viac ak pridam dalšie smart veci čo snim mozu spolupracovat.

Kombo 100Hz a HDR10+ sa da už považovať za strednú triedu a OLED 100Hz už sa najvyšiu ? Alebo v čom tie highendy ešte vynikaju okrem rýchlejšieho procesoru ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tam je lepsi procesor, ale nebavime sa o procesore co pohana system. Ten je castokrat aj u highendu rovnaky ako u lacneho TV. Hovorime o obrazovom procesore. To je nieco ine. Cize je tam lepsi obraz.

Dalej je u drahych (teraz nie je rec o oledoch) LCD je vyssi jas v HDR, lepsi panel (10 bit) a hlavne FALD cize plne podsvietenie s lokalnym stmievanim.

Ten Hisense co tu bol spomenuty, resp. ten Samsung RU8002 je taka zlata stredna cesta. Sice si tam nejako neuzijes HDR, ale ma to 100 Hz panel a lepsie spracovanie obrazu ako tie lacne TV. Len uz ich tazsie zohnat.

Samsung ma posledne roky velmi debilny zvyk, ze rok co rok posuva tie kvalitne modely do vyssich a drahsich kategorii.
Zatial co 2019 mal 100Hz aj ten RU8002, ci z qledov najlacnejsi Q60R. Tohto roku napr. nastupcom RU8002 by mal byt podla oznacenia TU8002, no ale ten uz 100 Hz panel nema.
Papierovym nastupcom Q60R je tohto roku Q64T, te ale tiez uz nie je 100 Hz. 100 Hz ma az Q70T, ktory je drahy.
Samsun to posuva stale vyssie a vyssie co je dost nahovno.

Ono ti je vcelku tazke nejako konkretne poradit, ked sam nemas jasno co vlastne chces.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Hľadám TV do 500€. Využitie na občasný Netflix / HBO GO. Díkes :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hisense H55U7B. To je asi to najlepsie co do tej ceny je.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Ahojte,

kolega chce kúpiť TV - rozpočet okolo 700€, 55", android kvôli CODI, ale pokiaľ viem aj na iných OS funguje CODI - to platí? Prioritne na filmy.
Rozmýšľa nad týmto - dá sa niečo lepšie vybrať v tejto kategórii
https://www.alza.sk//55-sony-bravia-kd- ... 3oQAvD_BwE

ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na ine systemy (bavime sa o televizoroch) ako android sa Kodi inštalovať neda a ani nikdy nedalo.
Ak by nemal problem niečo malo priplatiť, tak za 770€ je 55XF9005: https://televizor.heureka.sk/sony-bravi ... pgQAvD_BwE

To je o 3 galaxie vyššia liga ako jeho/tvoj vyber. Nie je nad čim uvažovať. Za tu cenu nenajdeš nič lepšie ani u ostatnych vyrobcov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

OLED 65" idealne do 1500 eur?

pozeral som Philips 65OLED754, stoji presne 1500, dokonca maju v alze teraz vystaveny kus za 1350 (co ale riskovat asi nebudem).
myslel som ze do tej sumy zozeniem iba 55ku ale kedze telka bude cca 4m od gaucu tak 65" by bola pecka.
s kupou sa neponahlam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak vela moznosti v 65" do 1500€ nemas. Bud B9 od LG, alebo ten Philips. A z tychto dvoch je na tom Philips lepsie co do obrazu. Plus ma Ambilight. Akurat to Saphi nie je nejako extra vyuzitelne.
S kupou sa sice neponahlas, avsak nevyzera to zeby malo v tychto intenciach v dohladnej dobe nieco pripudnut. Na to ze nieco zlacnie, sa neda nikdy spoliehat. Jedine snad dufat v nejaku akciu.

804 je aktualne za 1700€, je dobre pouvazovat aj nad nim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Vdaka za rady. Asi pockam, mozno bude nejaka vianocna akcia na 804. Ten lepsi procesor za to asi stoji (android tv by mi nechybal lebo som planoval nechat si shield tv co mam teraz?
Je slusna sanca ze do vianoc uz 754 nebude vobec, kedze je to stary model. Ale co som pozeral recenzie tak 804 ma aj o nieco lepsi vstavany zvuk a kedze neviem ako budem s rozpoctom a nejaky ten soundbar budem mozno dokupovat az neskor tak aj to je plus.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je ale rovnako slušna šanca, že do Vianoc nebude ani 804. To su obidva rovnako stare modely (2019).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no asi to risknem, viac nez 1500 eur sa mi za telku davat nechce. tiez je sanca ze sa v tom segmente objavi nieco nove.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak skoro sa nič nove neobjavi, nove modely pridu na trh najskôr na jar. A tie aktualne su ešte drahe. Preto je omnoho vyhodnejšie (pomer cena/vykon) siahať po minuloročnych modeloch.

Čakať na nejaku vyhodnejšiu ponuku sa da donekonečna. A žiadna nebude taka dobra aby po nej neprišla lepšia. Navyše u vybehovych modelov je riziko, že kym sa dočkaš želanej ceny, môže sa stať že sa predtym vypreda. A môžeš začať odznova, špekulovať nad modelom ďalšim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Budem sledovat aj 804 aj 754, zatial ich maju kadetade, ked uvidim ze sa zasoby budu minat, zoberiem 754, ked nie, mozno sa postasti vychytat na vianoce nejaku akciu na 804.

V najhorsom ak zrazu zmiznu z trhu obe mam stale k dizpozicii LG, popripade sa uskromnim a kupim 55ku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja len že vychádzajú nové konzoly a myslíte si, že potrebujete nový TV

MoRk4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MoRk4 »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Philips jedine v 50" alebo 58". V 55" je horši panel. Z tohto vyberu ber U7B.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Tak dnes sme kúpili ten Philips 50PUS7304. Obraz výborný, zvuk tiež celkom dobrý. Zatiaľ sme nestihli pozrieť film ale už teraz vidím že ten Ambilight je pecka.
Taká menšia zaujímavosť. Philips má patentovaný Ambilight do roku 2022, čiže očakávam že od toho roku to bude rozšírenejšie.

Inak máte niekto skúsenosti s ovládačom s funkciou "air mouse" a klávesnicou na zadnej strane? Vyzerá to zaujímavo len či to aj funguje dobre. Alebo radšej klávesnicu s touchpadom? Či klasická klavesnica a myš?
Napísať odpoveď