Aké sú naše šance na nejaké odvolanie? Ja nie som špekulant, keď som v minulosti zaparkoval "na ko*ota", tak som pokutu bez kecov zaplatil, ale tu to platiť fakt odmietam, a už duplom nie mať v papieroch nejakú jazdu pod vplyvom. Máte niekto skúsenosti? Dík
Bicykel a alkohol
Bicykel a alkohol
Čaute, dnes sme si s dvoma kamošmi dali pár pív na terase, dvaja sme boli na bicykli, tretí chalan bol pešo. Spomínaný tretí chalan býval asi 500m od baru, preto bol pešo, všetci traja sme sa chystali k nemu domov. Doslova meter od baru nás zastavili policajti - poviem to narovinu, v stave kedy sme na bicykloch už sedeli a zapínali svetlá, ale ešte sme nešli. Obaja na bicykloch sme fúkli necelé 1 promile, normálne sme im vysvetlili, že sme mali 3 pivá a ideme domov, doslova cez dve križovatky, samozrejme popri bicykloch. Dali nám podpísať nejaké papiere (asi 2-3 A4-ky), ktoré sme podísať odmietli. Povedali nám, že v princípe by teraz mala prísť výzva na pokutu, v maximálnej výške nejakých 100 eur. Povedali sme že chápeme, ale odmietame to zaplatiť, že sme jednocho boli chodci. Ja som to aj nafotil, že sme boli doslova 100 centimetrov od baru, lenže po 22 na tých fotkách prirodzene nie je nič vidno.
Aké sú naše šance na nejaké odvolanie? Ja nie som špekulant, keď som v minulosti zaparkoval "na ko*ota", tak som pokutu bez kecov zaplatil, ale tu to platiť fakt odmietam, a už duplom nie mať v papieroch nejakú jazdu pod vplyvom. Máte niekto skúsenosti? Dík
Re: Bicykel a alkohol
Nepodpisali ste. Cize pride zrejme spravne konanie a bude sa vychadzat z vypovedi policajtov a vas dvoch/troch. Stojte si za svojim.
Tolerancia v obci je do 0,5 promile, ale správne vás mali zastaviť počas jazdy na bicykloch. Je to priestupok a keďže ste odmietli zaplatiť na mieste, bude nasledovať správne konanie, kde vám to musia samozrejme preukázať. Trest nemôže prísť na základe hypotetickej situácie, ktorá sa mohla aj nemusela stať. Aj pri vražde v štádiu pokusu musia byť splnené nejaké znaky, napr. že si vrahovi dal peniaze a majú ťa nahratého. Či sedenie na bicykly predpokladá úmysel, že si chcel jazdiť ožratý, je podľa mňa diskutabilné.
Ja by som v prvom rade odmietol fúkať. Však keď som chodec, pokiaľ ma nezrazí auto, tak ich nie je nič do toho, či som ožratý...
Ja by som v prvom rade odmietol fúkať. Však keď som chodec, pokiaľ ma nezrazí auto, tak ich nie je nič do toho, či som ožratý...
to velmi nie je pravda ze ste boli chodci, ked sedis v aute na parkovisku tiez si sofer, podla mna sa pokute nevyhnete lebo z vypovede policajtov bude jasne dokazatelny úmysel jazdy pod vplyvom alkoholu
v dnesnej dobr su policajti celkovo nastaveny proti cyklistom, minule merali v pesej zone na cyklochodniku 5km/hod...samozrejme som zabocil a usiel tak ako kazdy kto tam bol ale ide o princip, uz im je*e
v dnesnej dobr su policajti celkovo nastaveny proti cyklistom, minule merali v pesej zone na cyklochodniku 5km/hod...samozrejme som zabocil a usiel tak ako kazdy kto tam bol ale ide o princip, uz im je*e
Hmm, to je pre mňa celkom novinka. Ja som napríklad raz s frajerkou po svadbe sedel asi pol hodinu v aute na parkovisku, kým sme čakali na taxík čo nás vezme domov, samozrejme riadne opití. Ani v päte by ma vtedy nenapadlo, že som vlastne šofér a môžem prísť o papiere. To isté napríklad keď si vypijem a prší, tak sa nesmiem schovať v aute? Alebo teda keď som bajkom a je mi dlho a mám vypité, tak si naň nesmiem sadnúť? Ale to už je samozrejme "slovíčkarenie".
Celé tam ide fakt o to, že to bolo doslova na bráne toho baru, a dokonca prakticky v záhradkárskej oblasti. Som zvedavý čo teda príde, no sme dohodnutí, že určite sa odvoláme...
Celé tam ide fakt o to, že to bolo doslova na bráne toho baru, a dokonca prakticky v záhradkárskej oblasti. Som zvedavý čo teda príde, no sme dohodnutí, že určite sa odvoláme...
cele je to postavene na tom "umysle viest motorove vozidlo"
je to na hlavu no
je to na hlavu no
Myslím si, že v tomto prípade máte správne konanie takmer naisto vyhrané, ak si budete stáť za svojím a tvrdiť, že ste mali bicykle v úmysle len tlačiť pár desiatok metrov ku kamarátovmu domu. Nechytili vás pri jazde, nemajú ani žiadne kamerové záznamy, ktoré by vás usvedčovali, takže bez ďalších dôkazov sa nemôže brať výpoveď policajtov dôveryhodnejšie ako vaša výpoveď.
moze, tuto mas dokaz
post2346787.html#p2346787
post2346787.html#p2346787
Nezohra rolu ani to, ze oni boli dvaja a my traja?
na to ti nikto nepovie
v podstate by malo platit to ze bez dokazov sa skutok nestal a slovo policajta nie je postavene vyssie ako slovo toho co priestupok spachal...a vidis..
pockaj a uvidis
pockaj a uvidis
CheZteR, STomko to ale predčasne vzdal. Takmer s určitosťou by argument, že úradníček nemá dôvod neveriť výpovedi policajtov o priestupku (bez akýchkoľvek ďalších dôkazov!), neobstál pri prejednávaní na vyššom odvolacom orgáne.
noo to nevies isto, teoreticky by to nemalo prejst ani cez prve kolo dokazovania viny a vidis
Lenže v tom prvom kole o verdikte často rozhoduje nejaký úradníček bez veľkého právneho povedomia.
Dávnejšie som čítal článok od právnika, v ktorom práve popisoval presne túto situáciu, keď sa policajti snažia občana usvedčiť z priestupku bez ďalších dôkazov. Záver bol taký, že výpoveď policajta nemá vyššiu váhu a stále platí prezumpcia neviny, to znamená, že priestupok/trestný čin sa musí dokázať (presvedčivými dôkazmi) a to len samotná výpoveď policajta nie je. No a dôkazné bremeno je v takýchto prípadoch na policajtoch, nie na obvinenom, aby dokazoval svoju nevinu
Navyše pokiaľ viem, tak aj slovenský právny systém je založený na zásade "in dubio pro reo" =
v prípade pochybností v prospech obvineného.
Dávnejšie som čítal článok od právnika, v ktorom práve popisoval presne túto situáciu, keď sa policajti snažia občana usvedčiť z priestupku bez ďalších dôkazov. Záver bol taký, že výpoveď policajta nemá vyššiu váhu a stále platí prezumpcia neviny, to znamená, že priestupok/trestný čin sa musí dokázať (presvedčivými dôkazmi) a to len samotná výpoveď policajta nie je. No a dôkazné bremeno je v takýchto prípadoch na policajtoch, nie na obvinenom, aby dokazoval svoju nevinu
Navyše pokiaľ viem, tak aj slovenský právny systém je založený na zásade "in dubio pro reo" =
v prípade pochybností v prospech obvineného.
Tak dnes prišiel rozkaz na zaplatenie pokuty vo výške 100 €. Už mám aj napísaný odpor so všetkými prílohami, fotkami, zajtra to posielam. Som zvedavý. 
Veľa šťastia a nenechaj sa odradiť, aj keby vyšší správny orgán stále trval na tvojej vine. Posledný orgán, ktorý môže mať konečné slovo v celom prípade, je až Najvyšší (správny) súd 
Jasné. Dúfam, že tak ďaleko to nezajde, lebo potom keď zrátam hodiny, čo kvôli tomu miniem, tak tých 100€ prerobím niekoľkokrát. Ale princíp, nedám nikomu 100€ do vrecka za nič. V živote som nedostal pokutu. Raz som mal papuču a aj to kvôli tomu, že som stál na rezidentskom státí, keď som sa v minulosti presťahoval do podnájmu, a parkoval som bez parkovacej karty pred bytom, na ktorú som bez trvalého pobytu nemal nárok. A okrem týchto 10 euríčok som čistý. 
no a samozrejme okrem umyslu jazdy na bicykli pod vplyvom alkoholu,
vsak?
vsak?
-
starysomar
Hardcore addict
Ja mu držím palce - získa skúsenosť.
Ja som získal - dcéra sa prehnala diaľnicou bez zaplatenej známky, pokuta prišla "po termíne", zaplatil som, namietal...štát si pretočil paragrafy po svojom...
Ja som získal - dcéra sa prehnala diaľnicou bez zaplatenej známky, pokuta prišla "po termíne", zaplatil som, namietal...štát si pretočil paragrafy po svojom...
ja mu tiez drzim palce, samozrejme 100 eurova pokuta za jazdu na bajku po 1 pive je strasne neumerna suma,
nemozem tvrdit ze tak tiez nejazdim, a nie po sidlisku po chodníku ale dole lesom vo vyssich rýchlostiach
nemozem tvrdit ze tak tiez nejazdim, a nie po sidlisku po chodníku ale dole lesom vo vyssich rýchlostiach
Tak zas je rozdiel ist s lupnutymi tromi dvanastkami versus jedna desina.