Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa gogo956 »

ano, v Cechach maju extremny narast v poslednych dnoch
https://www.aktuality.sk/clanok/821212/ ... ie.c.x...A.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak v pondelok o tom maju diskutovat... to mam akurat cestu do cr... to v pripade ze by to preslo, budu pri navrate spat chciet tu 10dennu karantenu a sparanie v nose? alebo co aktualne znamena byt na cervenom zozname?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

ano, 10 dnova karantena + test
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mani »

Dufam ze sa ten priechod s CR sprisni, aj ked boh vie ci uz nie je neskoro. Kazdopadne mame sa na co tesit - pri tom kolko ludi denne chodi z Prahy do Bratislavy a pod. + skutocnost ze coskoro tu mame sezonu kedy sa uz nebude dat sediet vonku + stale väcsia tendencia to cele bagatelizovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v Korona podcaste na Nku hovorili, ze 5 dni karanteny a potom test. Nepamatam sa ale na ako zdrojovali. weby MZd alebo MzV asi povedia viac
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Samozrejme tam zase bude platiť x milión výnimiek, že nakoniec do tej karantény nepôjde hádam nikto:
Výnimky budú platiť pre tzv. pendelerov, ktorí pracujú do 30 kilometrov od hraníc a tiež študentov, pedagógov, výskumníkov, zdravotníkov, poľnohospodárov, sociálnych pracovníkov, pracovníkov v kritickej infraštruktúre, niektorých športovcov a umelcov.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22487909/cesko-h ... ensko.html
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak vždy môžeš povedať, že si bol v ČR na púti...a to je bezpečné, lebo duch svätý.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

asi sa netusi dokedy to cesko bude ccervene ci? take 2 mesiace?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kym neklesne pocet pripadov pod nejaku z prsta vycucanu hodnotu
gogo956
Redeemer
Redeemer

*****HERO***** napísal: 15 sep 2020, 11:23 asi sa netusi dokedy to cesko bude ccervene ci? take 2 mesiace?
-to sa rovno spytaj ake budu cisla v Lotte. Nikto nevie co bude o mesiac ci dva, ale pomerne uznavany Flegr tvrdi ze to bude velmi zle, o nejakom zlepsovani situacie sa neda velmi mysliet

„Běžíme závod o existenci lidstva.“
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozs ... domaci_vov
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

ja len ci sa nahodou nieco nespominalo na nejakej tlacovke. aspon radovo. ale asi veru nikto netusi.

no kazdopadne uz aj u nas vo firme znova vyhlasili oranzovu a silno sa odporuca homeoffice. popravde ma to uz ale celkom sere, ta prva vlna bola este fajn, ale co je vela to je malo 😁 dalsich x mesiacov zabitych doma..
jackb
Redeemer
Redeemer

v mojej praci nam uz na konci jula povedali, ze do kancelarie nemusime prist do konca kalendarneho roka. v prvej vlne preplacali headsety, teraz prelacaju aj webkamery, aby sme sa videli...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja som zamestnaný v úrade a budúci týždeň ma vedenie poslalo školiť zamestnancov iných úradov kade-tade po Slovensku, kde bude kopa ľudí z rôznych miest a okresov.
V marci sa to zrušilo a zrazu sa to asi javí ako vhodná doba :D
Takto bojuje štátna správa proti pandémii. Pritom konkrétne v mojom pracovisku by v pokoji mohlo ísť zo 70% zamestnancov na home office, ako tomu bolo na jar, ale namiesto toho je budova plná ľudí, čo zvysoka serú na rúška a opatrenia. Ono keď už sú k tomu jednotlivci ľahostajní, bolo by dobre, keby aspoň inštitúcie neboli, ale nie je tomu tak.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V Indonezii musia ľudia, ktorí odmietajú nosiť rúška, kopať hroby pre mŕtvych na covid19.
https://www.sbs.com.au/news/anti-masker ... punishment
jackb
Redeemer
Redeemer

hraci za HC Nacek by aspon mali posilku a robili by nieco prospesne. posleme to Igorovi ako "zlepsujuci navrh"? :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Muffi napísal: 15 sep 2020, 20:25 Ja som zamestnaný v úrade a budúci týždeň ma vedenie poslalo školiť zamestnancov iných úradov kade-tade po Slovensku, kde bude kopa ľudí z rôznych miest a okresov.
V marci sa to zrušilo a zrazu sa to asi javí ako vhodná doba :D
Takto bojuje štátna správa proti pandémii. Pritom konkrétne v mojom pracovisku by v pokoji mohlo ísť zo 70% zamestnancov na home office, ako tomu bolo na jar, ale namiesto toho je budova plná ľudí, čo zvysoka serú na rúška a opatrenia. Ono keď už sú k tomu jednotlivci ľahostajní, bolo by dobre, keby aspoň inštitúcie neboli, ale nie je tomu tak.
Nemozes skolit online?
jackb
Redeemer
Redeemer

To už jsou prostě jen domněnky. A pokud ty domněnky zaznívají z úst respektovaných lékařských autorit, a musím opět říct často tedy z oborů ne infekčních – já jsem infektolog-epidemiolog, ale tady jsou i onkologové, kteří si něco myslí – a ty ti lidé považují samozřejmě za ‚respektábl‘ osobnosti. Mají tituly lékařské, mají titul MUDr., takže jim věří. Tohle mi asi vadí pomalu nejvíc.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vi ... 160600_bar
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 sep 2020, 20:06 v mojej praci nam uz na konci jula povedali, ze do kancelarie nemusime prist do konca kalendarneho roka. v prvej vlne preplacali headsety, teraz prelacaju aj webkamery, aby sme sa videli...
Na monitore nemate webku?
jackb
Redeemer
Redeemer

ja mam, aj vstavany mikrofon, ale kolegovci nemaju. a kedze rozpocet nemame vysoky, staci mi co mam a nerobim si narok. ale v marci som chcel blocek z Powerline Adapterov (na surfovanie mi stacila wifi, no praca chce kabel a tahat to dome nie je riesenie) na asi £70 poslat na preplatenie. to by asi nepreslo, lebo sa nasli kolegovia, ktori si na firmu dali kupit metre sietoveho kabla...
gogo956
Redeemer
Redeemer

u nas to funguje rovnako ako pri prvej vlne na jar, ze kazdy oddelenie je rozdelene na dve skupiny ktore sa striedaju- jedna je vzdy doma na HO a druha je v praci. Ale ked to bude s koronou velmi zle, tak sa pravdepodobne presunieme na HO vsetci spolu. Cesi napr uz zakazali interiovove akcie na státie nad 10 ludi..
Takze najvyssi cas ,pre tych co este nezacali ,boostovat imunitu-vitamin C a D /D aspon 3000IU a viac,menej nema zmysel/ , zinok- to je taky uplny zaklad. :)
Napísať odpoveď