Čo očakávať od pohovoru
Re: Čo očakávať od pohovoru
Ale prosim ta, firma bude hlavne hladat ludi na tie miesta a do takych timov kde to prave nutne potrebuje. Najcastejsie samozrejme do tych najhorsich odkial ludia najviac odchadzaju a kde je najvyssia fluktuacia. To vytvara priestor na neuprimne odpovede a nejaka pipka co prave dostudovala nejaky nezmysel na univerzite v skalici a teraz zacala robit personalistku v nejakej firme lebo niekomu vyfajcila si nebude vediet overit ci tie odpovede na tieto klise a pramociare otazky su autenticke alebo nie. A potom tak vyzera cela firma.
ropman
to zavisi od konkretnej situacie. Ano su pripady ked tie otazky zmysel nemaju a su pripade ked zmysel maju. Personalista chape, ze vacsina zamestnancov je spokojnych na svojej pozicii iba urcitu dobu a nasledne ocakava nejaky karierny postup alebo aspon zmenu pozicie v ramci firmy. Takze skutocne to byva tak, ze sa uz dopredu pri prijimani zamestnanca na poziciu X rata aj s moznostou ze po case dostane ponuku na poziciu vyssiu resp seniorsku.
Samozrejme vyberove konanie vyzera a prebieha inac v malej firme a inac vo velkom korporate kde existuju aj nejake tie interne medzinarodne policy.
to zavisi od konkretnej situacie. Ano su pripady ked tie otazky zmysel nemaju a su pripade ked zmysel maju. Personalista chape, ze vacsina zamestnancov je spokojnych na svojej pozicii iba urcitu dobu a nasledne ocakava nejaky karierny postup alebo aspon zmenu pozicie v ramci firmy. Takze skutocne to byva tak, ze sa uz dopredu pri prijimani zamestnanca na poziciu X rata aj s moznostou ze po case dostane ponuku na poziciu vyssiu resp seniorsku.
Samozrejme vyberove konanie vyzera a prebieha inac v malej firme a inac vo velkom korporate kde existuju aj nejake tie interne medzinarodne policy.
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
No chalani, pýtali sa len otázky k veci, zaujímalo ich ako som urobil to crackme, či som používal a prečo som toto urobil a podobne. Ja som mal na nich tiež dosť veľa otázok, čiže to bola viac menej v pohode konverzácia.
Myslím si ale že mi zajtra poprípade v pondelok oznámia že našli lepšieho kandidáta.
Každopádne dnes po Tom pohovore mi volala jedna pani z firmy, kam som reagoval pár dní dozadu ako Java junior developer, čiže uvidíme
Myslím si ale že mi zajtra poprípade v pondelok oznámia že našli lepšieho kandidáta.
Každopádne dnes po Tom pohovore mi volala jedna pani z firmy, kam som reagoval pár dní dozadu ako Java junior developer, čiže uvidíme
Predpokladam ze tuto poziciu malware analyst maju otvorenu stale a len hladaju borcov co sa o crackovanie a reverse engineering zaujimaju viac ako len chvilu pred pohovorom. Raz za rok sa mozno niekto taky najde a prihlasi sa tam. Ale aj to bude asi dost optimisticky odhad. Ale ak nahodou teraz niekoho fakt rychlo potrebuju a nenajdu nikoho lepsieho tak ta vezmu.
-
maiikY
Light Star
Priznám sa, ja som si tam poslal životopis a ani som nedúfal že by sa mi ozvali. Do toho momentu som ani netušil že niečo také ako reverse existuje
každopádne zaujalo ma to, venoval som sa tomu a skúšal som si aj iné crackme. Čiže či má vezmú či nie, dalo mi to nejaké skúsenosti 
Jasne, v ziadnom pripade to nebude na skodu, kazda skusenost je dobra. Kazdopadne respekt ze si vobec skusil to crackme lebo vyzera to dost hardcore.
No zalezi o akej firme sa bavime. Ak chodis na pohovory do firiem kde je personalistka "pipka zo skalice co niekomu vyfajcila", zrejme treba zacat od tvojich zivotnych rozhodnutiropman napísal: 17 sep 2020, 12:26 Ale prosim ta, firma bude hlavne hladat ludi na tie miesta a do takych timov kde to prave nutne potrebuje. Najcastejsie samozrejme do tych najhorsich odkial ludia najviac odchadzaju a kde je najvyssia fluktuacia. To vytvara priestor na neuprimne odpovede a nejaka pipka co prave dostudovala nejaky nezmysel na univerzite v skalici a teraz zacala robit personalistku v nejakej firme lebo niekomu vyfajcila si nebude vediet overit ci tie odpovede na tieto klise a pramociare otazky su autenticke alebo nie. A potom tak vyzera cela firma.
Zaujimava diskusia aj nazory. Aj tak si myslim, ze otazka kde sa vidim o 5 rokov na pohovor nepatri, najma nie v pripade Esetu. A preco? Eset je itckarska firma, ich priemerna mzda sa pohybuje niekde okolo 4000 eur (v ceskom Googli je to cez 6500 eur), zamestnavaju najma ludi z it sektora (nepocitam uctovnikov, tlmocnikov...) a vedia, ze ti ludia sedia za pc, pracuju s pc a hladaju niekoho so skusenostami na zaklade coho ho mozu aj zaplatit, aj pocitat s nim do buducnosti. Predpokladam, ze 99 percent uchadzacov do Esetu si vygooglila co a ako na pohovore, ze moze prist tato stupidna otazka a ze zvyk je odpovedat, ze o 5 rokov sa vidim na vasom mieste. Pre mna usmevna odpoved, najma ak programator ci daky expert na malware toto odpovie dakej peronalistke zo Skalice, ktora zarobi o polovicu menej. Clovek, ktory sa zaujima o Eset, tak ma uz dopredu zistene, ze je to naujuspesnejsia it firma na slovensku a pomaly aj vo svete, maju nadstandardne mzdy na Slovensku, benefity, pracovne podmienky, karierny rast a dalsie vyhody. Clovek iduci do Esetu vie za cim ide, ze pei troche snahy si moze zit nadstandardny zivot s velkou buducnostou. Otazka kde sa vidim o 5 rokov je vhodna tak pre itckara, ktory sa zaujima o pracu spravcu siete vo firme s 20 pocitacmi alebo spravcu na zakladnej skole, aby vedeli, ze ci im ten clovek po styroch mesiacoch skolskeho roku neujde a v januari nebude mat kto tlacit vysvedcenia pre ziakov.
Clovek, ktory zvladol esetacky crackme, tak bude mat skills, logicke uvazovanie a uz len tym dokazal svoje znalosti v problematike, kde by otazka kde sa vidim o 5 rokov mala byt uplne zbytocna. A ak ten clovek bude skutocne sikovny, talentovany a cielavedomy, tak bud ho zaplati Eset alebo skonci v inej firme v Cesku, Rakusku, Nemecku, USA ci Singapure za este lepsie peniaze. Dnes LinkedIn robi divy a obycajny zivotopis s dobrym popisom dokaze sposobit to, ze z Esetu za par tisic mesacne skonci clovek preplateny v inej firme.
Clovek, ktory zvladol esetacky crackme, tak bude mat skills, logicke uvazovanie a uz len tym dokazal svoje znalosti v problematike, kde by otazka kde sa vidim o 5 rokov mala byt uplne zbytocna. A ak ten clovek bude skutocne sikovny, talentovany a cielavedomy, tak bud ho zaplati Eset alebo skonci v inej firme v Cesku, Rakusku, Nemecku, USA ci Singapure za este lepsie peniaze. Dnes LinkedIn robi divy a obycajny zivotopis s dobrym popisom dokaze sposobit to, ze z Esetu za par tisic mesacne skonci clovek preplateny v inej firme.
Empiko neviem ako si vydedukoval do akych firiem chodim alebo nechodim na pohovory ale dobre. Nic z toho co som tu napisal som nemyslel konkretne na eset alebo nejaku inu firmu. Dokonca zakladatel temy potvrdil ze sa ho tam na ziadne nezmyselne otazky, ktore si tu ty tak vehementne obhajoval nepytali. Cize ked sa ani state-of-the-art high tech firma nepyta ze kde sa vidite o 5 rokov a podobne, tak to znamena ze asi to nebudu az take dobre otazky, no nie ?
Osobne mam pocit ale mozem sa mylit, ze taketo otazky sa pytali na pohovoroch hlavne v minulost a dnes sa uz moc nepouzivaju. Ono zavisi aj od toho ako prebieha konkretny pohovor a ak je tam prilis "ticho" tak to hodia ako taku "vatu" nech maju cim zaplnit cas.
A vas sa teda na pohovoroch nepytaju, ake mate plany v kariere? Lebo to je obsah tej otazky, ze kam sa chcete najblizsie roky karierne posunut. Aj teraz v robote sme sa o tom hned na prvom pohovore rozpravali, aj ked som tam tych ludi uz dost dobre poznal, aby sme si vyjasnili nase pozicie, t.j. ake su moje ambicie na jednej strane, a ake pozicie maju oni otvorene na druhej strane. No a potom sme sa to snazili zosuladit.
Ked som ja robil pohovory, tak tam otazka s podobnym obsahom urcite padla, lebo ma zaujimalo, ako chce ten clovek dalej rast. A kebyze mi povie, ze chce byt za 5 rokov na mojom mieste, tak si pomyslim, ze je to asi uplny dement, pretoze nedokaze normalne odpovedat a skusa nejake "vtipne" odpovede co vycital na internete. Nielenze nema vobec predstavu o svojej kariere (co este same osebe nie je take zle, ludia sa hladaju), ale este aj odpoveda uplne blbosti, pretoze nemoze ani len tusit aku mam ja poziciu (preco chce byt potom tam kde ja?).
Rovnako je na tom otazka typu "slabe, silne stranky". Vela ludi tam skusa na zaklade "rad" z internetu odpovie veci, ze slaba stranka je ze je moc pracovity alebo co, ale to je uplna blbost. Ja chcem ako zamestnavatel vediet, v akych skilloch sa ten clovek citi silny, napr. som silny v reverznom inzinierstve / praci s ludmi / projektovom riadeni, etc. Toto su veci, ktore by som tam ja ako personalista chcel pocut, lebo s tym viem dalej pracovat.
Ono toto napokon stoji a pada na tom, aka kvalitna je firma, resp. ich personalna politika. V kvalitnej firme taketo otazky maju zmysel, lebo potom pomozu firme dalej personalne pracovat so svojimi zamestnancami. Problemom su slabsie firmy, kde tieto otazky davaju len preto, ze to odkukali od inych a nevedia preco sa to vlastne pytaju. Dalsim javom su potom aj ludia, co z internetu vycitali zarucene dobre odpovede, ale bohuzial nezmyselne odpovede, lebo to vnimaju ako test v skole a nie ako diskusiu so zamestnavatelom, u ktoreho stravim najblizsich X rokov zivota.
Ked som ja robil pohovory, tak tam otazka s podobnym obsahom urcite padla, lebo ma zaujimalo, ako chce ten clovek dalej rast. A kebyze mi povie, ze chce byt za 5 rokov na mojom mieste, tak si pomyslim, ze je to asi uplny dement, pretoze nedokaze normalne odpovedat a skusa nejake "vtipne" odpovede co vycital na internete. Nielenze nema vobec predstavu o svojej kariere (co este same osebe nie je take zle, ludia sa hladaju), ale este aj odpoveda uplne blbosti, pretoze nemoze ani len tusit aku mam ja poziciu (preco chce byt potom tam kde ja?).
Rovnako je na tom otazka typu "slabe, silne stranky". Vela ludi tam skusa na zaklade "rad" z internetu odpovie veci, ze slaba stranka je ze je moc pracovity alebo co, ale to je uplna blbost. Ja chcem ako zamestnavatel vediet, v akych skilloch sa ten clovek citi silny, napr. som silny v reverznom inzinierstve / praci s ludmi / projektovom riadeni, etc. Toto su veci, ktore by som tam ja ako personalista chcel pocut, lebo s tym viem dalej pracovat.
Ono toto napokon stoji a pada na tom, aka kvalitna je firma, resp. ich personalna politika. V kvalitnej firme taketo otazky maju zmysel, lebo potom pomozu firme dalej personalne pracovat so svojimi zamestnancami. Problemom su slabsie firmy, kde tieto otazky davaju len preto, ze to odkukali od inych a nevedia preco sa to vlastne pytaju. Dalsim javom su potom aj ludia, co z internetu vycitali zarucene dobre odpovede, ale bohuzial nezmyselne odpovede, lebo to vnimaju ako test v skole a nie ako diskusiu so zamestnavatelom, u ktoreho stravim najblizsich X rokov zivota.
-
maiikY
Light Star
Dávajú si riadne načas, aby mi dali vedieť výsledok 
-
yoggy
Ved na pohovore si bol vo stvrtok ci kedy a este je len pondelok 
ked maju vela zaujemcov tak to bude trvat, zatial sa dusevne priprav na druhe kolo
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mne zavolali asi o 2 tyzdne ... a btw toto uz je druhe kolo, ci? prve bola ta prakticka cast ..
-
maiikY
Light Star
Áno prvé bolo to crackme, toto bolo už druhé.
Akože mne to neponáhľa, ale povedali mi že mi dajú vedieť v piatok, najneskôr v pondelok a nejako to nedodržali
Akože mne to neponáhľa, ale povedali mi že mi dajú vedieť v piatok, najneskôr v pondelok a nejako to nedodržali
Ktory piatok a ktory pondelok? 
-
maiikY
Light Star
Dobrá poznámka
ale tak povedala to štýlom že ozvem sa zajtra najneskôr pondelok.. čiže teraz už len že ktorý pondelok 
To je asi dobre znamenie, ak by uz s tebou nepocitali tak by ti to uz oznamili.
Skor naopak by som povedal... Ak niekoho chcu tak mu to daju vediet rychlejsie resp. uz aj na pohovore.