Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Vláda zavádza max. 30 hostí na svadbách + rúška a pre niektorých ľudí to je problém.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lebo niekoho nakazit je ludske pravo.
Som uz poslednu dobu alergicky na to neustale fnukanie ako nas to co vydychujeme zabija.
Inac, unikli data testovanych na COVID z aplikacie Moje eZdravie - https://cybersec.sk/spravy/z-domova/inc ... ou-cestou/ .
Programatorsky je to megafail, no rovnaky problem je pomerne bezny aj vo svete aj v sukromnej sfere. Sice nie su zatial zname podrobnosti, tak uz facebookovi diskutujuci vedia kto za to moze a ako...
A v mediach som postrehol, ze nerozlusju eZdravie a "Moje eZdravie", ako rienie navrhuju sifrovanie a porobne chutovky.
Som uz poslednu dobu alergicky na to neustale fnukanie ako nas to co vydychujeme zabija.
Inac, unikli data testovanych na COVID z aplikacie Moje eZdravie - https://cybersec.sk/spravy/z-domova/inc ... ou-cestou/ .
Programatorsky je to megafail, no rovnaky problem je pomerne bezny aj vo svete aj v sukromnej sfere. Sice nie su zatial zname podrobnosti, tak uz facebookovi diskutujuci vedia kto za to moze a ako...
A v mediach som postrehol, ze nerozlusju eZdravie a "Moje eZdravie", ako rienie navrhuju sifrovanie a porobne chutovky.
Opar tyzdnov, mozno uz dni, bude situacia na Slovensku niekde inde- v negativnom zmysle. Treba sa na to psychicky aj výživovo pripravit. V Cechach za dnesok 3130 novych pripadov.
-
starysomar
Hardcore addict
https://blisty.cz/art/101125-koronaviru ... ko-vazneji
Ono je hodne divné, že to niekoho postihne veľmi a iného (zhruba v rovnakom veku a ostatných okolnostiach) nie.
O dôvodoch sa môžeme iba domnievať...
Ono je hodne divné, že to niekoho postihne veľmi a iného (zhruba v rovnakom veku a ostatných okolnostiach) nie.
Takéto štatistiky by mali zverejňovať pravidelne, nech ľudia vedia, aké su rizikové aktivity.
ja som si tiez najprv myslel ze je to divne, ale realne je to tak asi pri vsetkych chorobach. niekto chyti chripku a za par dni je fit, niekto na nu moze aj zomriet. niekto ju nechyti vobec. korona neni v nicom specialna.starysomar napísal: 18 sep 2020, 20:10 https://blisty.cz/art/101125-koronaviru ... ko-vazneji
gogo956 napísal: 18 sep 2020, 19:12 Opar tyzdnov, mozno uz dni, bude situacia na Slovensku niekde inde- v negativnom zmysle. Treba sa na to psychicky aj výživovo pripravit. V Cechach za dnesok 3130 novych pripadov.
Ako si na to prišiel že u nás bude iná situácia? Lebo je to zlé v čechách?
A ako sa chceš výživovo pripraviť? Zavrú obchody? Ako v prvej vlne?
Povedal by som, ze sa chce pripravit ako na sezonnu chripku, aj ked by som sa ku tomuto porovnavaniu postavil radsej skepticky, lebo pozname pripady sportovcov, ktori sa nakazili aj napriek tomu, ze kvoli tomu ako sa stravuju a trenuju by mali mat velmi dobru imunitu.
Od Svedsku, o zmene jeho HDP, pocte umrti (aj v pomere ku sezonnemu sopliku) a podobne:
Od Svedsku, o zmene jeho HDP, pocte umrti (aj v pomere ku sezonnemu sopliku) a podobne:
- Prílohy
-
- Prečo švédske čísla teraz nerastú_ Mýty a fakty o korone vo Švédsku – Denník N.pdf
- (2.84 MiB) 14 stiahnutí
fidlinko
vitamin D/najlepsie s vitK/,C zinok.
Ano, ked si vsimnes, tak pocty rastu uz aj u nas a budu stale viacej.
vitamin D/najlepsie s vitK/,C zinok.
Ano, ked si vsimnes, tak pocty rastu uz aj u nas a budu stale viacej.
Tiež si myslím, že ten chaotický prístup sa nám vypomstí. Keď som naposledy pozeral rôze opatrenia, rôzne semafóry v každom okrese iné nariadenia a pomali každý deň to upravujú, keď sa zíde konzílium, tie matovičove hodinové tlačovky, kedy si tam pred kameri nasúka 20 odborníkov a každý má k tomu niečo povedať, strašné.
@gogo956
máš aj nejaký odskúšaný preparát, lebo na trhu sú toho mraky, ja si sem tam dám zinkosel, min. rok som bral aj D, aj klasice C, ale neviem, posledne roky sa zacinaju ozyvat klby a neviem či prave suplementacia tychto doplnkov nemoze organizmu prave skodit.
Niektorý odporucaju az dávky v tisíckach jednotiek denne, no názory na to ci je to zdravé, alebo zdraviu prospesné sa rôznia.
@gogo956
máš aj nejaký odskúšaný preparát, lebo na trhu sú toho mraky, ja si sem tam dám zinkosel, min. rok som bral aj D, aj klasice C, ale neviem, posledne roky sa zacinaju ozyvat klby a neviem či prave suplementacia tychto doplnkov nemoze organizmu prave skodit.
Niektorý odporucaju az dávky v tisíckach jednotiek denne, no názory na to ci je to zdravé, alebo zdraviu prospesné sa rôznia.
opatrene s vitaminmi, ktore su rozpustne v tukoch. tymi sa da predavkovat. vitaminy rozpustne vo vode pri vyssej ako potrebnej davke sa vymocia.
retkvic
suplementacia menej ako 2000IU na den je nedostatocna a nemoze zvysit plazmaticku hladinu vitaminu D na vyssiu uroven. Ja roky uzivam denne 3000-10 000IU denne: v zime viacej, v lete menej. Najlepsie su kombinovane pripravky aj s vitaminom K2 aspon 100mikrogramov na den. Vitamin K2 posobi tak ze zabezpeci aby sa vapnik neusadzoval v cievach ale isiel tam kde patri, preto je dolezite ho tiez uzivat.
Udrziavat si spravnu hladinu vit D po cely rok iba zo slnka je u nas nemožné , to sa da iba niekde v oblasti rovnika. V okrem leta je v nasich zemepisnych sirkach mnozstvo UVB ziarenia tak nizke, ze lyziar moze byt cely den na svahu od rana do vecera, v horach, moze sa az spalit, ale nevytvori prakticky ziaden vitamin D. Vyznam ma pobyt iba v lete od 11-do 14hodin, vsetoko ostatny cas nema relevantny vyznam.
Rovnako u ludi ktory sa mazu kremami na opalovanie s faktormi. Potom sa ludia cuduju ako jedna moja kolegyna, ktora minuly rok v lete bola na cypre tam sa 2tyzdne opekala na plazi a ked sa vratila tak utekala si zmerat hladinu vtaminu D a namerali jej podpriemerne-nezdrave hodnoty. A velm isa cudovala-no jasne ked bola natreta od rana do vecera opalovakmi, tak tazko sa mohol chlesterol v jej tele menit na cholekaciferol. Ak ma niekto otazky, mozme blizsie rozobrat problematiku. Idealne by bolo si nechat kazde 3-4 mesiace hladinu vit D zmerat na zaklade odberu.
Vitamin C je dobre rozdelit do celeho dna tj napr nie 1000mg naraz, ale povedzme 300rano/300na obed/100 na veceru.
To ze zacinas mat problemy s klbmi ma suvislost s postupujucim vekom pripadne s nadmernym zatazovanim daneho klbu. Skus uzivat chontroitin sulfat, ale niekolko mesiacov, najlepsie aspon pol roka.
Zinkosel nie je idealny pripravok na imunitu, ale v kazdom pripade urcite lepsi ako nic.
Zvyknem nakupovat v Usa a Uk eshopoch, nebudem pisat kde konkretne, lebo to zavisi od toho kde to vyjde najlacnejsie v tej chvili, mavaju vemi dobre akcie raz zacas, len si treba zistit dopredu kolko stoji shipping.
Niektore veci kupujem aj tu na Svk v lekarnach, ale celkovo je to u nas vacsinou drahsie.
jackb
pri predavkovani vit K /je ich niekolko druhov btw/ sa nestane nic vazne, Vit E tiez nic, Vit D moze byt problematicky pri extremnych davkach branych dlhodobo. Jediny v tuku rozpustny vitamin ktory moze sposobit naozaj zavazne poruchy az smrt je vitamin A ale bezny clovek sa s pripravkami o tejto potencii ani nestretne. Problem moze skor nastat ak clovek zaroven uziva niektore lieky, to potom mozu nastat interakcie s vysokymi hladinami v tuku rozpustnych vitaminov ak je ich prilis vela.
Autoeditácia príspevku po 21 hod 44 min 2 sek:
"Při covidu pomáhá vitamín D blokovat cesty, kterými virus proniká do buňky, upozorňuje Ondřej Topolčan, primář oddělení imunochemické diagnostiky Fakultní nemocnice v Plzni.
Příznivé účinky normální hladiny vitamínu D na kostní metabolismus jsou známy dlouhodobě. Teprve v poslední době se ale ukazuje, že se vitamín D uplatňuje v prevenci řady civilizačních chorob - kardiovaskulárních, nádorových i infekčních."
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/paci ... .seznam.cz
suplementacia menej ako 2000IU na den je nedostatocna a nemoze zvysit plazmaticku hladinu vitaminu D na vyssiu uroven. Ja roky uzivam denne 3000-10 000IU denne: v zime viacej, v lete menej. Najlepsie su kombinovane pripravky aj s vitaminom K2 aspon 100mikrogramov na den. Vitamin K2 posobi tak ze zabezpeci aby sa vapnik neusadzoval v cievach ale isiel tam kde patri, preto je dolezite ho tiez uzivat.
Udrziavat si spravnu hladinu vit D po cely rok iba zo slnka je u nas nemožné , to sa da iba niekde v oblasti rovnika. V okrem leta je v nasich zemepisnych sirkach mnozstvo UVB ziarenia tak nizke, ze lyziar moze byt cely den na svahu od rana do vecera, v horach, moze sa az spalit, ale nevytvori prakticky ziaden vitamin D. Vyznam ma pobyt iba v lete od 11-do 14hodin, vsetoko ostatny cas nema relevantny vyznam.
Rovnako u ludi ktory sa mazu kremami na opalovanie s faktormi. Potom sa ludia cuduju ako jedna moja kolegyna, ktora minuly rok v lete bola na cypre tam sa 2tyzdne opekala na plazi a ked sa vratila tak utekala si zmerat hladinu vtaminu D a namerali jej podpriemerne-nezdrave hodnoty. A velm isa cudovala-no jasne ked bola natreta od rana do vecera opalovakmi, tak tazko sa mohol chlesterol v jej tele menit na cholekaciferol. Ak ma niekto otazky, mozme blizsie rozobrat problematiku. Idealne by bolo si nechat kazde 3-4 mesiace hladinu vit D zmerat na zaklade odberu.
Vitamin C je dobre rozdelit do celeho dna tj napr nie 1000mg naraz, ale povedzme 300rano/300na obed/100 na veceru.
To ze zacinas mat problemy s klbmi ma suvislost s postupujucim vekom pripadne s nadmernym zatazovanim daneho klbu. Skus uzivat chontroitin sulfat, ale niekolko mesiacov, najlepsie aspon pol roka.
Zinkosel nie je idealny pripravok na imunitu, ale v kazdom pripade urcite lepsi ako nic.
Zvyknem nakupovat v Usa a Uk eshopoch, nebudem pisat kde konkretne, lebo to zavisi od toho kde to vyjde najlacnejsie v tej chvili, mavaju vemi dobre akcie raz zacas, len si treba zistit dopredu kolko stoji shipping.
Niektore veci kupujem aj tu na Svk v lekarnach, ale celkovo je to u nas vacsinou drahsie.
jackb
pri predavkovani vit K /je ich niekolko druhov btw/ sa nestane nic vazne, Vit E tiez nic, Vit D moze byt problematicky pri extremnych davkach branych dlhodobo. Jediny v tuku rozpustny vitamin ktory moze sposobit naozaj zavazne poruchy az smrt je vitamin A ale bezny clovek sa s pripravkami o tejto potencii ani nestretne. Problem moze skor nastat ak clovek zaroven uziva niektore lieky, to potom mozu nastat interakcie s vysokymi hladinami v tuku rozpustnych vitaminov ak je ich prilis vela.
Autoeditácia príspevku po 21 hod 44 min 2 sek:
"Při covidu pomáhá vitamín D blokovat cesty, kterými virus proniká do buňky, upozorňuje Ondřej Topolčan, primář oddělení imunochemické diagnostiky Fakultní nemocnice v Plzni.
Příznivé účinky normální hladiny vitamínu D na kostní metabolismus jsou známy dlouhodobě. Teprve v poslední době se ale ukazuje, že se vitamín D uplatňuje v prevenci řady civilizačních chorob - kardiovaskulárních, nádorových i infekčních."
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/paci ... .seznam.cz
- Prílohy
-
- Toxic.jpg (18.65 KiB) 1153 zobrazení
-
javatar
Hardcore addict
Dalsie vlny nakazenych boli predpovedane este niekedy vo februari/marci ale toto som necakal:
Ach, som sa tešil na študentíkov a zase zatvárajú VŠ a poslali ich domov. 
Harrison 314 ja som zase alergicky na slovo rusko a koronavirus. rusko nosim len minimálne a nemam problem po obchodoch behat bez ruska ci tu alebo aj v zahraničí. Väčšinou vyhľadávam male obchody kde nie je sbs. Alebo ked idem do väčšieho OC tak rusko mam pod bradou a ked prechádzam okolo sbs tak iba na ustach a ked sa sbs alebo personal obchodu na mna nediva tak rusko stiahnem pod bradu. Aj tak cely covid 19 je len nafúknuta bublina mediami a politikmi, je to virus ako kazdy iny a treba sa v prvom rade spoľahnúť na imunitu a tu posilnovat a nie ju oslabovat nejakými debilnymi handrami na ksichtoch. Predsa lepsie sa ovládaju zmanipulované a vystrašene narody s nahubkami. Keby nebola taka propaganda a neustále dennodenne masirovanie mozgov a strasenie ludi tak ani nevieme ze nejaky covid existuje. Ale aj o toto politikom ide aby ludia neboli jednotní, aby ludia utocili na seba (najmä ruskofanatici vs bezruskari) A niektorí ste sa cudovali ako Hitler dokazal zmanipulovať tolko ludi? tak dnes vidíte na vlastne oci ako sa to da 
No aký si ty odvážny bojovník, priam hrdina, metál by si mal dostať.
Ako rúško oslabí tvoju imunitu? Keby to bola pravda, tak lekári a zdravotné sestry by museli ísť v 30.ke do invalidného dôchodku.
Ako nás konkrétne ovládajú cez rúška? To ako keď idem s rúškom vo vlaku, tak dostanem neodolateľnú chuť nakupovať na alze?
Tak vieš, keď buchol Černobyl, tak ľudia nič netušili, lebo dobrí komunisti sa snažili všetko ututlať. A dopadlo to tak, že nikomu sa nič nestalo?
Ako rúško oslabí tvoju imunitu? Keby to bola pravda, tak lekári a zdravotné sestry by museli ísť v 30.ke do invalidného dôchodku.
Ako nás konkrétne ovládajú cez rúška? To ako keď idem s rúškom vo vlaku, tak dostanem neodolateľnú chuť nakupovať na alze?
Tak vieš, keď buchol Černobyl, tak ľudia nič netušili, lebo dobrí komunisti sa snažili všetko ututlať. A dopadlo to tak, že nikomu sa nič nestalo?
Matoznič sa zase vyhlásil za hlavného epidemiológa a ide kočírovať pandémiu, ako prvé z opatrení poslal domov skoro všetkých študentov po prvom týždni uvítacích chodbovíc a pitia do nemoty, tlieskame premierovi.
Ak niekto sledoval na jojke, tak ho trochu cuklo pri zmienke, že slováci si chodia organizovať svadby do polska, takže môžeme očakávať aj nejaké zmeny v tomto smere.
Dosť ma však prekvapilo, že už neodvolali ministra zdravotníctva, ktorý to má vraj od leta všetko pod palcom, keď mu matoznič predal kormidlo, v čechách sa za to už odstupovalo, u nás ani nevieme, že máme nejakého ministra zdravotníctva.
Ak niekto sledoval na jojke, tak ho trochu cuklo pri zmienke, že slováci si chodia organizovať svadby do polska, takže môžeme očakávať aj nejaké zmeny v tomto smere.
Dosť ma však prekvapilo, že už neodvolali ministra zdravotníctva, ktorý to má vraj od leta všetko pod palcom, keď mu matoznič predal kormidlo, v čechách sa za to už odstupovalo, u nás ani nevieme, že máme nejakého ministra zdravotníctva.
nemam potrebu sa hrat na hrdinu o to mi vazne nejde ale niektore opatrenia su proste cez ciaru, dezinfekciu, rozostupy a obmedzovanie poctu ludi na akciach v budovách to chapem to beriem ako ucinne opatrenia proti sireniu ale nutit ľudi, deti v skolach na silu aby sa dusili v handrach tak to je fakt moc. Dost pripadov uz bolo ze cez rusko sa nedalo ludom najma starsim dobre dychat a tocila sa im alebo bolela hlava a bolo im na odpanutie a to na imunite nepridava ale naopak a to potvrdia aj doktori samozrejme ze nie ti zmanipulovani. Co sa tyka ovladania myslel som to tak ze predsa vystraseny a zaruskovany narod veri vselicomu moznemu co mu tlacia media a politici do hlavy aj ked to bude scestné. Ja ked som siel naposledy 3h vlakom som mal cely cas rusko zavesene na uchu a tvaril sa ze 3h pijem vodu. A porovnávať covid s cernobylom to je ako porovnávať hrušky a jablká. Cernobyl, tam to bolo o inomephramko napísal: 28 sep 2020, 21:31 No aký si ty odvážny bojovník, priam hrdina, metál by si mal dostať.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Dusenie sa v rusku je skor o psychike. Realne ta tam nema co dusit.
No je tu ale:
- nesmies byt humusak a to rusko treba pravidelne prat,
- ak mas latkove a zle sa pod nim dycha treba skusit iny material alebo strih.
Ono kto chce hlada cestu a kto nie vyhovorky.
No je tu ale:
- nesmies byt humusak a to rusko treba pravidelne prat,
- ak mas latkove a zle sa pod nim dycha treba skusit iny material alebo strih.
Ono kto chce hlada cestu a kto nie vyhovorky.