Pôžička
Re: Pôžička
Odmyslím si, čo si myslím o podobnej “investícii”, kedze su aj ludia, ktory jednoducho šetriť nevedia.
2,5% percent je relatívne dobrý úrok ak ti ho garantujú na celú dĺžku splácania. Len, ak by som bol v Nemecku a nepoznal by som tam poriadne finančné produkty, tak by som si asi pri pozicke 30k skusil najst finančného sprostredkovateľa a ten by mi mozno nasiel nižšší úrok
2,5% percent je relatívne dobrý úrok ak ti ho garantujú na celú dĺžku splácania. Len, ak by som bol v Nemecku a nepoznal by som tam poriadne finančné produkty, tak by som si asi pri pozicke 30k skusil najst finančného sprostredkovateľa a ten by mi mozno nasiel nižšší úrok
Som celkom zarazeny s po niektorých reakcií. Myslel som, že vziať si auto na mesačne splátky je u nás samozrejmosť, keďže vo svojom okolí nepoznám ľudí, ktorí by si drahšie auto kúpili za hotové. Keďže už aj tie dovolenky, ako tu niekto spomínal sa berú na úver. Asi som bol na SK obklopený nesprávnymi ľuďmi
.
V podstate mam teraz svoje druhé auto, a oba som kúpil za svoje peniaze. V živote som si nikdy nič ne požičal, a nikomu nič ne dlžím. Ale čakať kým si na šetrím 30k to by ma rýchlo prešlo
.
Inak, poniektorí tu spomínajú leasing? V čom je leasing lepší. Čo ja viem, tak v cene leasingu je už započítana poistka aj havarijná, a ta práve nemusí byť 2 krát výhodná keďže tu vybavuje leasingová spoločnosť, nie?
V podstate mam teraz svoje druhé auto, a oba som kúpil za svoje peniaze. V živote som si nikdy nič ne požičal, a nikomu nič ne dlžím. Ale čakať kým si na šetrím 30k to by ma rýchlo prešlo
Inak, poniektorí tu spomínajú leasing? V čom je leasing lepší. Čo ja viem, tak v cene leasingu je už započítana poistka aj havarijná, a ta práve nemusí byť 2 krát výhodná keďže tu vybavuje leasingová spoločnosť, nie?
zobrat si auto na lizing ci uver je pomerne normalna vec, bezne ale nie je aby to bola jazdenka za 30K s 5litrovym motorom. Ale pokial je to tvoj sen tak ok.
Aha. Opravte ma teraz ak budem kecať kraviny, v tomto sa musím priznať som trochu finančne negramotny. Ale nie je "najhoršia" investícia (ak to môžem takto nazvať) práve kúpa nového auta? Nestráca práve nové auto najviac na cene? Lebo keď si vezmem nový Mustang, tak ten má vyjde cca. na 48k. 2-3 ročná jazdenka cca. 30-33k. To je skoro tretina dole za 2 roky. A pritom 4-5 ročne auto určite nestojí 15k.
Tak isto od nového roka sa oficiálne Mustang na našom trhu nebude predávať kvôli emisným normám. Čiže by cena jazdeniek mala klesať teoreticky pomalšie. Alebo sa mýlim?
Tak isto od nového roka sa oficiálne Mustang na našom trhu nebude predávať kvôli emisným normám. Čiže by cena jazdeniek mala klesať teoreticky pomalšie. Alebo sa mýlim?
Suhlasim ale s tou pomalsie klesajucou cenou to je uz troska spekulacia.
Tu ide ale o ine. Prave o tu financnu negramotnost. Zadlzit sa takou sumou nie najrozumnejsie. Predpokladam ze nemas priemerny slovensky plat ale aj tak.
Tu ide ale o ine. Prave o tu financnu negramotnost. Zadlzit sa takou sumou nie najrozumnejsie. Predpokladam ze nemas priemerny slovensky plat ale aj tak.
lukas9206
ta spekulacia na koniec predaja Mustangu /aspon s tymto motorom urcite/ je pomerne zaujimava a ma to hlavu aj patu. Zaroven, ak by si si to zobral s dobry urokom povedzme do 3percent, tak preco nie. Treba ale realne vyskusat co ti banky/lizingovky vedia ponuknut aky vyhodny produkt, lebo jedna vec je co tvrdia v reklame a druha je skutocnost pre konkretneho cloveka. Dalsia vec je, ze budes musiet brat aspon 20K ak 10K budes mat zo stareho auta. To sa nemusi zdat vela, ale beries to na auto, nebudes mat /asi/ spoludlznika, si slobodny a pracujes /aj ked za dobre peniaze/ v zahranici. To su vsetko parametre zhorsujuce tvoje kreditne skore, nasledkom coho sa moze lahko stat, ze urok bude vyssi, preto treba realne poziadat vo viacerych instituciach a potom tie ostatne ktore budu mat horsi urok nechas stornovat.
V kazdom pripade investicia do auta je ta najhorsia investicia, bez ohladu ci ide o stare or nove auto. /vynimkou mozu byt veterany, ale ani tam nie je zaruka zisku vzhladom k inflacii/
ta spekulacia na koniec predaja Mustangu /aspon s tymto motorom urcite/ je pomerne zaujimava a ma to hlavu aj patu. Zaroven, ak by si si to zobral s dobry urokom povedzme do 3percent, tak preco nie. Treba ale realne vyskusat co ti banky/lizingovky vedia ponuknut aky vyhodny produkt, lebo jedna vec je co tvrdia v reklame a druha je skutocnost pre konkretneho cloveka. Dalsia vec je, ze budes musiet brat aspon 20K ak 10K budes mat zo stareho auta. To sa nemusi zdat vela, ale beries to na auto, nebudes mat /asi/ spoludlznika, si slobodny a pracujes /aj ked za dobre peniaze/ v zahranici. To su vsetko parametre zhorsujuce tvoje kreditne skore, nasledkom coho sa moze lahko stat, ze urok bude vyssi, preto treba realne poziadat vo viacerych instituciach a potom tie ostatne ktore budu mat horsi urok nechas stornovat.
V kazdom pripade investicia do auta je ta najhorsia investicia, bez ohladu ci ide o stare or nove auto. /vynimkou mozu byt veterany, ale ani tam nie je zaruka zisku vzhladom k inflacii/
Tak to nové auto si ľudia berú na splátky, lebo máš obvykle na ňom záruku 5 rokov a u niektorých modelov majú výrobcovia veľmi výhodné financovanie, niekedy aj bezúročné, hlavne ak máš aspoň tretinu v hotovosti a zbytok vyplatíš do 2-3 rokov. Aktuálne majú fabriky veľa modelov rovno skladom, za to je ďalšia zľava. A hlavne si ľudia berú autá, ktoré naozaj potrebujú v rozumnej cene.
Luxusné bmw si na splátky zoberie len nejaký wannabe slovenský podnikateľ, prípadne niekto, kto má keš z trestnej činnosti a potrebuje to takto legalizovať, napr. politici a úradníci.
Luxusné bmw si na splátky zoberie len nejaký wannabe slovenský podnikateľ, prípadne niekto, kto má keš z trestnej činnosti a potrebuje to takto legalizovať, napr. politici a úradníci.
Ako tu už bolo spomínané, kľudne by si si mohol zobrať úver celých 30k ešte pred predajom svojho aktuálneho auta, ale uisti sa, že ten konkrétny úver nemá žiadne poplatky za predčasné splatenie/mimoriadne splátky. Ak by si mohol kľudne splatiť 10k, ktoré by si mal o pár týždňov z predaja starého auta, tak by si preplatil len pár eur. V opačom prípade (ak by si nenašiel žiadnu pôžičku, ktorá by ponúkala mimoriadne splátky) by bolo najrozumnejšie najprv predať staré auto a až potom kúpiť nové.
Každopádne kúpa auta na úver nie je rozumná investícia, ono to ani nie je investícia, ale výdaj. Môj sen je tiež mať nejaký pekný športiak doma v garáži a vedel by som si podobné auto momentálne kúpiť aj v cashi, ale radšej svoje prachy tlačím do investícií s potenciálom, aby som mohol ísť do dôchodku v 45-ke, ak budem chcieť.
Ak je to však tvoj veľký sen a už si 100%-ne rozhodnutý, že do toho ideš, tak najväčší finančný zmysel by dávalo to, keby si auto kúpil, pojazdil ho tak rok, max. dva a potom predal, keďže to by si ho ešte mohol predať za cenu len o niečo nižšiu, ako keď si ho kúpil. Športiaky totiž neklesajú na cene až tak rýchlo ako obyčajné autá, ale zároveň nesmú byť príliš staré a mať najazdených veľa kilometrov.
Každopádne kúpa auta na úver nie je rozumná investícia, ono to ani nie je investícia, ale výdaj. Môj sen je tiež mať nejaký pekný športiak doma v garáži a vedel by som si podobné auto momentálne kúpiť aj v cashi, ale radšej svoje prachy tlačím do investícií s potenciálom, aby som mohol ísť do dôchodku v 45-ke, ak budem chcieť.
Ak je to však tvoj veľký sen a už si 100%-ne rozhodnutý, že do toho ideš, tak najväčší finančný zmysel by dávalo to, keby si auto kúpil, pojazdil ho tak rok, max. dva a potom predal, keďže to by si ho ešte mohol predať za cenu len o niečo nižšiu, ako keď si ho kúpil. Športiaky totiž neklesajú na cene až tak rýchlo ako obyčajné autá, ale zároveň nesmú byť príliš staré a mať najazdených veľa kilometrov.
som si takmer isty, ze nulova akontacia bude mat vyssi urok
Keď chce niekto ponúkať pôžičky, treba na to živnosť ?
V prvom rade potrebujes povolenie od Narodnej banky Slovenska a poznat Zakon o spotrebitelskych uveroch.
Druhá otázka je, ktorý blázon si požičia od živnostníka (ktorý si chcel btw. 2 roky dozadu požičať 3 stovky v banke, a dokonca sa pýta, či ten biznis môže robiť ako FO).
Chalan si buď robí prdel alebo ja neviem môžeš teoreticky požičiavať na zmenku... No chce sa ti naháňať z dlžníkmi?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ci zmenka, ci zmluva, da sa toho zbavit osobnym bankrotom.
Hojko veď o tom som písal požičiavanie peňazí ako biznis si vyžaduje kopec veci okolo toho už som to tu niekde písal ideálne musíš mat od dlžníka 3 až 4 doklady a to výpis z úverového registra Exekučný register a výplatnú pásku pripadne výpis z úctu bez týchto veci je požičanie peňazí lotéria ak nemá záložné právo k nehnuteľnosti alebo niečo podobne to je ináč jediná vec ktorá sa potom nedá dať ani do bankrotu....
Hojko osobný bankrot sa dá napríklad aj napadnúť na súde...
Ale áno požičiavanie peňazí je pre človeka čo stym nemá skúsenosti a nevie ako si to ošetriť riziko to čo som písal je pre mna nutný základ pri pozicani pre známeho nie ako biznis. Ale podľa mna to tu aj tak zbytočne riešime
Hojko osobný bankrot sa dá napríklad aj napadnúť na súde...
Ale áno požičiavanie peňazí je pre človeka čo stym nemá skúsenosti a nevie ako si to ošetriť riziko to čo som písal je pre mna nutný základ pri pozicani pre známeho nie ako biznis. Ale podľa mna to tu aj tak zbytočne riešime
poziciavanie penazi takto v malom hlavne nedava zmysel, ked su urokove sadzby extremne nizke a kazda banka sa ludom snazit natlacit za 4-5percent, pripadne startovaciu pozicku na nizku sumu aj za 0percent. To znamena ze by cloveku zostali iba zaujemcovia ktorych nechcu banky a to ma samozrejme svoj dovod, pretoze su niecim automaticky rizikovi. Od tohto biznisu ruky prec..
Su ludia ktori maju na krku kopec exekucii a su schopni aj tak sa zadlzovat dalej /ak im niekto poskytne tuto moznost/, pretoze vedia ze ich realne nikdy nesplatia, su finty na to.
Su ludia ktori maju na krku kopec exekucii a su schopni aj tak sa zadlzovat dalej /ak im niekto poskytne tuto moznost/, pretoze vedia ze ich realne nikdy nesplatia, su finty na to.
Súhlasím až na jednu vec ľudí čo majú exekúciu odhalia ľahko dnes už vies na základe priezviska a dátumu narodenia zistiť či má ten človek exekúcie.
Inak súhlasím zo všetkým čo si povedal je riziko dať peniaze človeku ktorému nepožičia banka. Áno je iné požičať kamosovi 100-200€ keď mu chyba pred výplatou ale požičiavať ako biznis je riziko pokial to nemáš v pláne robiť štýlom ako úžerníci ktorý ti v prípade nesplatenia zlamu aj tie kosti ktoré nemáš ale tak to nieje legálne ani morálne
Každopádne stále nechápem prečo toto riešime v téme kde si chcel človek požičať 300€ v banke ktoré mu nechceli dať.... 
Inak súhlasím zo všetkým čo si povedal je riziko dať peniaze človeku ktorému nepožičia banka. Áno je iné požičať kamosovi 100-200€ keď mu chyba pred výplatou ale požičiavať ako biznis je riziko pokial to nemáš v pláne robiť štýlom ako úžerníci ktorý ti v prípade nesplatenia zlamu aj tie kosti ktoré nemáš ale tak to nieje legálne ani morálne
Dá sa vybaviť pôžička (dajme tomu 500 eur), pokiaľ mesačný príjem nedosahuje životné minimum?
u nebankovky urcite
No práveže ani u nebankovky to údajne nesmie klesnúť pod tú hranicu...