Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)

Príspevok od používateľa DarkLordSK »

Ahojte, idem kupovať nový telefón a potreboval by som proadiť s dvoma vecami. Chcel by som kúpiť čistý (alebo čo možno najčistejší) android kvôli aktualizáciám atď. Druhá vec čo by som chcel je odomikanie tvárou niečo ako u apple face ID ale toto nie je primárna požiadavka. Vybral som zatiaľ dva
Pixel 4XL - tu ma odráza len baterka a jej výdrž ak mi nevydrží pri používaní cely deň je to oničom hlavne pri 90hz
a
Pixel 5
ktorý bude

5 má byť publikovaná na konci tohto mesiaca alebo aspoň jeho predstavenie ale z info čo je tak mi to pripadá ako pixel 4a čo je pre mňa ako plastová hračka prakticky info čo zatiaľ je tak mi pixel 5 a 4a prídu ako rovnaké okrem toho že 5 bude mať foťák naviac a displej čo má 4XL. Teda uvažujem tak že ak 5 bude dobrá buď výdržou batérie alebo funkciami pôjdem do tej ale ak to bude plastová hračka s jednym foťákom naviac a displejom od 4 tak by som šiel do Pixel 4XL ktorá by mala nakoniec ísť aj s cenou dole keď začne predaj 5.

Druhá otázka z kade kúpiť 4/5 lebo ofico sa nepredávajú na SR/CZ neviete či sa z originálneho google storu z nemeca dá objednať a poslať do SR alebo nekupovali ste z tade niečo ?
lukas9206
Addict
Addict

Re: Kúpa telefónu /Pixel

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Keď chceš pravidelne a časté aktualizácie ktoré budú trvať dlhšie ako 2 roky, a obdobu Face ID, tak prečo ne vziať rovno iPhone? Zdá sa, že iPhone 12 by tento rok mohla byť dobrá voľba.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

lukas9206 napísal: 20 sep 2020, 13:34 Keď chceš pravidelne a časté aktualizácie ktoré budú trvať dlhšie ako 2 roky, a obdobu Face ID, tak prečo ne vziať rovno iPhone? Zdá sa, že iPhone 12 by tento rok mohla byť dobrá voľba.
Áno nad tým vážne tiež uvažujem ale mám dva základné problémy.

Kompatibilita lebo nič iné by som nemal od apple.
Systém a aplikácie atď.

Kolega mi dal do ruky apple a aj je zástancom tejto firmy má hodiny notebook atď. Je to super pokiaľ máš iné zariadenia alebo tvoji známi majú apple zariadenia atď.

Cena 1000€ je moc obe voľby sú do 750 € max 800 a za tú cenu nedostanem 12. Fakt keby bola polityka apple taká že sú aplikácie zadarmo stiahnem si čo potrebujem pošlem data na pc atď tak beriem apple.Ale takto mi príde že dosť platím len za značku a za prostredie ktoré pre mňa ktorý pracuje na windows s android zariadeniami a s aplle neprichádzam do kontaku mi príde dosť drastická a možno nekomfortná zmena.

Nevidím tam žiaden dôvod prečo by som mal prejsť na IOS čo by pre mňa bola zásadná výhoda. Ak by som sa ku tomuto dopracoval že fajnt toto je super toto chcem tak idem do IOS ale zatiaĺ som nič také nenašiel. A celkovo mi príde polityka Apple v poslednej dobe čisté žmýkanie svojich zákazníkov.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nemala by byť cena základnej 12-stky okolo 700$? Co presne pod kompabilitou myslíš? Predsa všetky appky z Androidu sú aj na ios.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

lukas9206 napísal: 20 sep 2020, 15:47 Nemala by byť cena základnej 12-stky okolo 700$? Co presne pod kompabilitou myslíš? Predsa všetky appky z Androidu sú aj na ios.
Pokiaľ viem prenášanie dát z IOS telefónu do Win cez bluetohot je problém. A hlavne väčšina appiek na IOS je platených to ma najviac sere. A potom je ešte blbly ligthing conector ktorý je starý ako hrom

Ako je inak na tom zabezpečenie údajov a prístup ku nim pr ak mi telefón niekto ukradne ?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Na prenášanie dát v roku 2020 používam iCloud/OneDrive.

Všetky aplikácie ktoré sú platené na iOS sú platené aj na Androide. Samozrejme pokiaľ sa tu nebavíme o kradnutí aplikácii čo na iPhone možné nie je a na Androide áno.

Pre uzavretosť systému je iPhone ďaleko bezpečnejšie zariadenie, keby ti ho niekto ukradol, tak bez iCloud hesla ho ani nevyresetuje.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

ArAsHiD napísal: 20 sep 2020, 17:27 Na prenášanie dát v roku 2020 používam iCloud/OneDrive.

Všetky aplikácie ktoré sú platené na iOS sú platené aj na Androide. Samozrejme pokiaľ sa tu nebavíme o kradnutí aplikácii čo na iPhone možné nie je a na Androide áno.

Pre uzavretosť systému je iPhone ďaleko bezpečnejšie zariadenie, keby ti ho niekto ukradol, tak bez iCloud hesla ho ani nevyresetuje.
A kedy by mal byť k dispozícií Iphone 12 a náhodou parametre nevieme ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

musim povedat ze to odomykanie tvarou na s10 ani s20 nefunguje tak dobre ako na ios
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

No po pravde to vidím tak že čoraz viac mám asi záujem o ten apple. Do teraz som používla S6 od kedy vyšla teda je to už pár rokov preto hľadám aj drahšiu náhradu ktorá vydrží tiež niekoľko rokov a nebudem sa musieť o to starať.
Pozerám že
iPhone 12 cena:

iPhone 12 (6,1″) 128 GB – 849€ to je trochu už moc nie ?
ArAsHiD
Professional
Professional

A čo takto kúpiť iPhone 11 po predstavení nových? Určite zlacnie.
Apple zariadenia majú podporu minimálne 5 rokov od vydania.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

Aj to je možnosť a nemala by mať 12 120hz displej ?

Aha takže to má mať 12 pro za 1100€:D
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

Este pred tym, nez sa rozhodnes pre jablko, tak skus premysliet toto.

O OnePlus Nord si pocul? je daleko pod tvojim budgetom a ma sice obal z plastu ale vsetko ostatne splna.. oneplusaci maju super viac menej cisty OS, maju aj odomykanie tvarou, ktore funguje velmi dobre. ja fungujem na ich znacke uz 5-6 rokov a vobec nelutujem ani jednu kupu telefonu od nich.

https://www.oneplus.com/sk/nord?from=head

samozrejme toto je lowbudget telefon, ale mozes si pripadne vybrat aj ich vlajkovu lod, OnePlus 8, resp. OnePlus Pro, tam uz plasty nehrozia :) ... ale pred tym si skontroluj, ze kedy je planovany release noveho telefonu, mozno to je za par mesiacov, ale to je mozne ze budu mat kamerku uz pod displeyom a odomykanie tvarou bude mat nejake nove muchy.. ale toto je cisto moj vymysleny dohad.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

Áno uvaźoval aj som to porovnával a študoval s Pixelom 4A. Ale tiež ja riešim aj podporu a halvne bezpečnosť. Je pravda že u ostatných a odomikanie tvárov vraj nie je také bezpečné ako Face ID ale boh vie.

Pozeral som aj kedy má byť predstavenie 12 malo byť 15 lenže :D buď v USA majú iný kalendár alebo neviem :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Re: Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Na Pixel 4XL by som si dal pozor. Užívatelia hlásia po dlhšom čase používania nafukovanie batérie a tým pádom odlupovanie zadného krytu. Dokonca som čítal na reddite komentár pracovníka nejakého servisného centra ktorý to celé potvrdil. Vraj sa to týka iba 4XL verzie.

Samsung nezvažuješ? Uviedol si že čistý android chceš kvôli "aktualizáciám, atď". Čo myslíš pod tým "atď"? Samsung sľubuje 3 ročnú podporu a aktuálne nehľadiac na tú Exynos kauzu, čo sa týka prostredia One UI, je to krok vpred oproti čistému androidu a úplne niečo iné ako Touchwiz časy. Je tam naozaj mnoho užitočných funkcií (Goodlock v ktorom je aj veľmi ospevovaný One Hand Operation+, Bixby routines čo je niečo ako Tasker/POZOR, nemá to nič s Bixby!, Dex s podporou HDMI zapojenia čo sa hodí keď nemáš notebook, atď), ktoré v pixeloch chýbajú a až na pár samsung aplikácii to prostredie je celkom vydarené a užitočne prispôsobené pre väčšie zariadenia. Ja som bol dlho Anti-Samsung fan ale každý deň lustrujem reddit a v podstate čítam samú chválu. Navyše má Samsung paradoxne veľmi dobre zvládnutý RAM management oproti napr Pixelom, či OnePlusom.

A Pixely predávajú na Alze. Pixel 4 je fajn ak vieš stráviť tie "bezels", horšiu výdrž batérie a absenciu čítačky odtlačkov prstov.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale on chce odomykanie tvarou a na samsungoch to vobec nefunguje dobre
mam chut rozje*at telefon pri každom odomykani
ArAsHiD
Professional
Professional

Mám služobný S10 a vlastný iPhone XS a tá rýchlosť a presnosť snímania tváre sa ani nedá porovnať. Ja osobne to mám na S10 vypnuté - je to takmer nepoužiteľné.

Osobne som dlhoročný používateľ iOS, tak to môže byť trochu zaujaté, no asi všetko je v tom telefóne lepšie optimalizované a vymyslené. Bežné bankové aplikácie, sociálne siete a podobne...Všetko na tom iPhone ide lepšie.

Pokiaľ nepotrebuješ otvorený systém, ktorý si môžeš takmer neobmedzene upravovať, tak by som ani neváhal a kúpil iPhone.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Xiaomi Mi 9 taktiez bez problemov snimanie tvare.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

uNfEiL napísal: 20 sep 2020, 20:03 Na Pixel 4XL by som si dal pozor. Užívatelia hlásia po dlhšom čase používania nafukovanie batérie a tým pádom odlupovanie zadného krytu. Dokonca som čítal na reddite komentár pracovníka nejakého servisného centra ktorý to celé potvrdil. Vraj sa to týka iba 4XL verzie.

Samsung nezvažuješ? Uviedol si že čistý android chceš kvôli "aktualizáciám, atď". Čo myslíš pod tým "atď"? Samsung sľubuje 3 ročnú podporu a aktuálne nehľadiac na tú Exynos kauzu, čo sa týka prostredia One UI, je to krok vpred oproti čistému androidu a úplne niečo iné ako Touchwiz časy. Je tam naozaj mnoho užitočných funkcií (Goodlock v ktorom je aj veľmi ospevovaný One Hand Operation+, Bixby routines čo je niečo ako Tasker/POZOR, nemá to nič s Bixby!, Dex s podporou HDMI zapojenia čo sa hodí keď nemáš notebook, atď), ktoré v pixeloch chýbajú a až na pár samsung aplikácii to prostredie je celkom vydarené a užitočne prispôsobené pre väčšie zariadenia. Ja som bol dlho Anti-Samsung fan ale každý deň lustrujem reddit a v podstate čítam samú chválu. Navyše má Samsung paradoxne veľmi dobre zvládnutý RAM management oproti napr Pixelom, či OnePlusom.

A Pixely predávajú na Alze. Pixel 4 je fajn ak vieš stráviť tie "bezels", horšiu výdrž batérie a absenciu čítačky odtlačkov prstov.
Stále som vlastníkom S6 kúpil som ju rok po vidaní a som sním spokojný. Doteraz som na ňom nemenil nič ani predné sklo maximálne obal ktorý som ošúchal. Trebalo by vymeniť baterku a konektor napájania lebo je už dosť vybehaný za tie roky a pozrieť sim slot raz za pol roka musím meniť simku lebo odíde. Problém bol ten že aktualizácie boli ak si pamätám max 2 a aj to po pólroku od kúpy teda 1,5 roku prakticky 0 údržba o telefón po stránke OS.

Atď som myslel - Aktualizácie prinášajú opravy tým pádom bezpečnosť a nové funkcie s novým androidom.

Ak Pixel 4XL robí toto tak potom fakt ten 11 alebo 12 popravde tá 12 sa mi aj viac páči. No som zvedavý aký zásadný rozdiel bude medzi iphone 12 XL
a
Iphone 12 pro ak bude mať pro 120ghz tak by som na nej fakt uvažoval. VIdel z vás niekto tablet alebo mobil s 120ghz lebo čo som počul tak 60 90 nie je až taký rozdieľ ale 60 120 je zásadný. A hlavne kedy výnde 12 a pixel 5 ale tam sa bojím že dajú plastové telo.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

CheZteR napísal: 20 sep 2020, 21:49 ale on chce odomykanie tvarou a na samsungoch to vobec nefunguje dobre
mam chut rozje*at telefon pri každom odomykani
Písal že to nie je primárna požiadavka. Dávam mu len ďalšiu možnosť na zváženie.

Napíšem ti to z vlastného pohľadu. Pri výbere telefónu si musíš jasne nastaviť priority. Telefón nebude nikdy dokonalý, stále tam bude kompromis.

1. V prvom rade si musíš JASNE ujasniť čo chceš. Či Android alebo iOS. Oba majú svoje výhody aj nevýhody. Odporúčam ti pozrieť si tie rozdiely. Za mňa je to Android. Jednak vlastním Samsung Galaxy Watch 46mm a s iPhonom by som nemohol cez hodinky odpisovať, ale určite by mi chýbali appky ako modifikovaný Spotify, YouTube Vanced a vlastne akákoľvek aplikácia stiahnutá mimo Google Play. Vedel by som tu rozpísať viacero dôvodov ale tieto sú momentálne asi najdôležitejšie.

2. A až teraz by si mal rozmýšľať čo je pre teba dôležité. Rozmery a váha, hardware (procesor, typ displeja a refresh rate, kvalita foťákov, batéria, atď) a nakoľko hardware nie je všetko, v neposlednom rade software (ak si si zvolil iPhone tak na výber nemáš ale pri Androide je celkom veľký rozdiel MIUI, One UI, OxygenOS, Stock, atď).

3. No a zabudol som na cenu, ktorá by mala byť asi ešte pred bodom číslo 1.

Samozrejme to je moje odporúčanie a pre niekoho to môže byť užitočné, pre niekoho zbytočné. Niekto si kúpi mobil len na základe ceny a nerieši tieto veci. Ja osobne si kupujem mobil na dlhšiu dobu, preto riešim toto všetko. Osobne čakám ešte na rok 2021 kedy majú prísť do obehu 5nm procesory a mooožno grafenové batérie. Foťáky pod displejom ešte asi nebudú na dobrej úrovni. Som zvedavý s čím príde Samsung. Jaaj a ešte pevne verím a dúfam že prídu nejaké kompaktnejšie telefóny a nie lopaty.

Sorry za sloh.

Autoeditácia príspevku po 7 min 31 sek:
Ako som už písal, Samsung po novom (počnúc od S10 a vyššie) sľubuje 3 roky. A vraj chodia aktualizácie celkom rýchlo a spoľahlivo.

iPhone 12 vraj podľa posledných leakov má prísť iba s 60Hz. Ale to sa ešte uvidí.

Pixel 5 je už v podstate potvrdený s plastovým telom.
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

uNfEiL napísal: 20 sep 2020, 23:03 Písal že to nie je primárna požiadavka. Dávam mu len ďalšiu možnosť na zváženie.

Napíšem ti to z vlastného pohľadu. Pri výbere telefónu si musíš jasne nastaviť priority. Telefón nebude nikdy dokonalý, stále tam bude kompromis.

1. V prvom rade si musíš JASNE ujasniť čo chceš. Či Android alebo iOS. Oba majú svoje výhody aj nevýhody. Odporúčam ti pozrieť si tie rozdiely. Za mňa je to Android. Jednak vlastním Samsung Galaxy Watch 46mm a s iPhonom by som nemohol cez hodinky odpisovať, ale určite by mi chýbali appky ako modifikovaný Spotify, YouTube Vanced a vlastne akákoľvek aplikácia stiahnutá mimo Google Play. Vedel by som tu rozpísať viacero dôvodov ale tieto sú momentálne asi najdôležitejšie.

2. A až teraz by si mal rozmýšľať čo je pre teba dôležité. Rozmery a váha, hardware (procesor, typ displeja a refresh rate, kvalita foťákov, batéria, atď) a nakoľko hardware nie je všetko, v neposlednom rade software (ak si si zvolil iPhone tak na výber nemáš ale pri Androide je celkom veľký rozdiel MIUI, One UI, OxygenOS, Stock, atď).

3. No a zabudol som na cenu, ktorá by mala byť asi ešte pred bodom číslo 1.

Samozrejme to je moje odporúčanie a pre niekoho to môže byť užitočné, pre niekoho zbytočné. Niekto si kúpi mobil len na základe ceny a nerieši tieto veci. Ja osobne si kupujem mobil na dlhšiu dobu, preto riešim toto všetko. Osobne čakám ešte na rok 2021 kedy majú prísť do obehu 5nm procesory a mooožno grafenové batérie. Foťáky pod displejom ešte asi nebudú na dobrej úrovni. Som zvedavý s čím príde Samsung. Jaaj a ešte pevne verím a dúfam že prídu nejaké kompaktnejšie telefóny a nie lopaty.

Sorry za sloh.

Autoeditácia príspevku po 7 min 31 sek:
Ako som už písal, Samsung po novom (počnúc od S10 a vyššie) sľubuje 3 roky. A vraj chodia aktualizácie celkom rýchlo a spoľahlivo.

iPhone 12 vraj podľa posledných leakov má prísť iba s 60Hz. Ale to sa ešte uvidí.

Pixel 5 je už v podstate potvrdený s plastovým telom.
Jasne cena je jedna zásadná vec. Ak je pravda že pixel 5 je plast takže to páda a tým kompletne pixel. A tým pádom zostáva po prípade samsung alebo fakt
iphone 12 max
iphone 12 pro (tu je problém s cenou)
Napísať odpoveď