Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)
Re: Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)
Jednoznačne Samsung.
Dôvody tu už boli viacmenej spomenuté, pridám svoje postrehy. Nad Xiaomi ani zďaleka nepremýšľaj, sú to ... nedorobky, kde musíš akceptovať silné kompromisy. S Xiaomi som bol od MI3-jky až do MI9SE (teda dosť modelov a dostatočne dlhá doba na hodnotenie). A MI9SE bol môj posledný Xiaomi. Xiaomi chrlí posledné roky jeden model za druhým a neostáva čas na aktualizácie a ladenie softvéru. A robí nepochopiteľné kroky ako odstránenie notifikačnej diódy pri Always on display modeloch. O softvéri a funkčnosti tu nebudem písať, lebo by sme tu boli do rána.
Po predaji MI9SE som dostal možnosť kúpiť za rovnakú sumu iPhone X alebo S9 Plus. Šiel som do S9 Plus. iOS musím uznať dospel a prináša veľa vecí, ktoré mi chýbali z Androidu. No bohužiaľ, stále ešte chýbajú a nepomôže tomu ani funkčný jailbreak. Spomeniem, ktoré sú to pre mňa - Youtube Vanced, úprava nastavení zvuku (vstavaný EQ, ktorý je výborný pri Samsungu a funguje ako pri výstupe z 3.5 jacku tak pri bluetooth slúchadlách !), zmena výšky softvérovej klávesnice, možnosť nahodiť GCAM port pre lepšie nočné fotky, jednoduchá správa súborov, jednoduchý sideloading aplikácii, alternatívne Appstore, atď...
Dôvody tu už boli viacmenej spomenuté, pridám svoje postrehy. Nad Xiaomi ani zďaleka nepremýšľaj, sú to ... nedorobky, kde musíš akceptovať silné kompromisy. S Xiaomi som bol od MI3-jky až do MI9SE (teda dosť modelov a dostatočne dlhá doba na hodnotenie). A MI9SE bol môj posledný Xiaomi. Xiaomi chrlí posledné roky jeden model za druhým a neostáva čas na aktualizácie a ladenie softvéru. A robí nepochopiteľné kroky ako odstránenie notifikačnej diódy pri Always on display modeloch. O softvéri a funkčnosti tu nebudem písať, lebo by sme tu boli do rána.
Po predaji MI9SE som dostal možnosť kúpiť za rovnakú sumu iPhone X alebo S9 Plus. Šiel som do S9 Plus. iOS musím uznať dospel a prináša veľa vecí, ktoré mi chýbali z Androidu. No bohužiaľ, stále ešte chýbajú a nepomôže tomu ani funkčný jailbreak. Spomeniem, ktoré sú to pre mňa - Youtube Vanced, úprava nastavení zvuku (vstavaný EQ, ktorý je výborný pri Samsungu a funguje ako pri výstupe z 3.5 jacku tak pri bluetooth slúchadlách !), zmena výšky softvérovej klávesnice, možnosť nahodiť GCAM port pre lepšie nočné fotky, jednoduchá správa súborov, jednoduchý sideloading aplikácii, alternatívne Appstore, atď...
Ja chcem poukázať len na to ako tu poniektorí zavrhuju plastový mobil. Nie je plast ako plast. Telefón si treba určite na živo chytiť. Aj plastový telefón môže vyzerať "prémiovo".
Odmietat telefon lebo ma plastovy obal je velmi divne. Nie je plast ako plast. Z plastu sa robia veka ventilov/rozvodov, vana na motore a funguje to roky.
Je na to nejaky specialny dovod?
Je na to nejaky specialny dovod?
Otázka ceny je diskutabilná. Lebo ja si iPhone kupujem prave kvoli cene. Nemám iné apple zariadeniea fungujem. Síce uznávam, ze presúvanie súborov atd je o nervy, ale v konečnom dosledku mi to stojí za to.
iPhone vydrží bežať plynulo so všetkými aktualizáciami tých cca 5 rokov a telefón sa neseká a úplne v poriadku sa dá plynulo použilvať. Čo znamená, zle ak dám 900€ za telefón, tak ročne ma stojí vlastne menej ako 200€ a nenervujem sa z jeho používania
iPhone vydrží bežať plynulo so všetkými aktualizáciami tých cca 5 rokov a telefón sa neseká a úplne v poriadku sa dá plynulo použilvať. Čo znamená, zle ak dám 900€ za telefón, tak ročne ma stojí vlastne menej ako 200€ a nenervujem sa z jeho používania
-
DarkLordSK
Medium Expert
Okej za 650€ koľko má stáť pixel 5 má mať hliníkové telo a nie plastové. Na základe ceny a hardware mi nepríde vhodné pýtať toľko za plast a
za procesor ktorý je starý a pixel 4XL má vykonnejší. U A4 je to akceptovateľné ale nie u 5. Teraz ma zaskočilo ze apple nechce dávať nabíjačky ku telefónom tak to mi už fakt príde divné.
za procesor ktorý je starý a pixel 4XL má vykonnejší. U A4 je to akceptovateľné ale nie u 5. Teraz ma zaskočilo ze apple nechce dávať nabíjačky ku telefónom tak to mi už fakt príde divné.
Nemal by tam byť len adapter. To mi až tak čudne nepríde. Keďže nabíjačiek už mám plnú skriňu. A ak by prišiel s usb-c, tak budem aj za to rad, že tam nebude ďalšia nabíjačka.
Procesor nie je starý. Je nový, ale strednej triedy.DarkLordSK napísal: 21 sep 2020, 13:16 Na základe ceny a hardware mi nepríde vhodné pýtať toľko za plast a
za procesor ktorý je starý a pixel 4XL má vykonnejší.
Je pravda, že Xiaomi sa viac oplatí po HW stránke a je to vážne neporovnateľné s One UI od Samsung.jimmy_xp napísal: 21 sep 2020, 10:41 Jednoznačne Samsung.
Ale ktoré veci Ti najviac vadili na Mi9 SE ?
-
DarkLordSK
Medium Expert
OK ale výkonom nebude prekonávať pixel 4 XL a to je tá podstatná vec.
Ku nabíjačke tu vidím u mňa problém lebo ja mám len od Samsungu takže za tú cenu by to mal byť štandard.
Inak ak sa rozhodnem pre iPhone skade ho brať z internetu alebo priamo ísť do Apple storu?
Držal by som sa overených a autorizovaných obchodov (Mzone, Istores, Istyle a kľudne aj Alza...).
Radšej ako kupovať z pofidérnych e-shopov pozri bazoš, na nejaký iPhone kúpený u operátora (nie Orange).
Radšej ako kupovať z pofidérnych e-shopov pozri bazoš, na nejaký iPhone kúpený u operátora (nie Orange).
-
DarkLordSK
Medium Expert
Pre zaujímavosť prečo nie orange ?ArAsHiD napísal: 21 sep 2020, 20:20 Držal by som sa overených a autorizovaných obchodov (Mzone, Istores, Istyle a kľudne aj Alza...).
Ak sa nič nezmenilo, tak v prípade reklamácie Orange vyžaduje splnomocnenie od človeka na koho je vystavená faktúra.
-
DarkLordSK
Medium Expert
No určite od nich kupovať telefón nebudem prakticky mi to vždy príde že paušál s telefónom sa neoplatí lebo preplatíš telefón pr. alza ale na čo chcú splnomocnenie to fakt nechápem.ArAsHiD napísal: 21 sep 2020, 21:19 Ak sa nič nezmenilo, tak v prípade reklamácie Orange vyžaduje splnomocnenie od človeka na koho je vystavená faktúra.
On ale píše o tom, keby si kúpil mobil z bazošu od niekoho kto ho predtým vybral v Orange a pripadne potreboval riešiť reklamáciu. V tom prípade budeš potrebovať od daného človeka splnomocnenie.
No v prvom rade optimalizácia celého MIUI. Niekedy sa vyskytli záseky v animácií, scrollovaní a to dosť viditeľné. Ďalšie výdrž batérie, tá bola oničom (a to som ešte nepoužíval Always on). Ďalej mi neskutočne chýbala notifikačná LEDka, fakt nechápem prečo túto vec za pár centov vyhadzujú z telefónov. Na MIUI 12 sa čakalo mesiace, vždy to odkladali a nakoniec to bolo sklamanie. No a foťáky - jediný použiteľný bol hlavný snímač. Ostatné na okrasu (viac foťákov, viac adidas...). A nočný režim v podaní Xiaomi? Obstraktné umenie, čistá olejomaľba. Bez GCAM nepoužiteľné snímky.tyler91 napísal: 21 sep 2020, 14:29 Je pravda, že Xiaomi sa viac oplatí po HW stránke a je to vážne neporovnateľné s One UI od Samsung.
Ale ktoré veci Ti najviac vadili na Mi9 SE ?
Ja mám mi9SE momentálne a tak isto pozerám po niečom novom. Pred tým som mal mi4c, mi8se a spokojnosť. Aj keď je pravda, že batéria momentálne už nič moc (používam dual sim, always on...) ale so systémom som spokojný. Odomykanie tvárou na mi9se je rýchle, odtlačok prsta tým pádom moc ani nepoužívam. Nevadia tomu okuliare a na miui 12 ani rúško. Funguje to len 2D takže to moc bezpečné nie je ale reálne kto by si dal tú námahu? Osobne čakám na iPhone 12 nakoľko som ios ešte nikdy nemal a chcem ho vyskúšať hlavne kvoli apple watch. Tie hodinky sú oproti konkurencií 3 roky popredu. Mal som mi bandy, xiaomi gts, galaxy watch active 2 a všetko sekalo. Od samsung hodiniek som mal veľké očakávanie ale systém bol stále nedoladený, sekalo to, po stlačení tlačidla na bixbyho, ho štartovalo asi 10 sekúnd... (chcel som ho používať na ovládanie samsung tv lebo Buď teda kúpim 11pro alebo 12tku podľa toho čo to bude. Predstavenie by malo byť 13. októbra. To že nemáš nič z ich ekosystému problém podľa mňa nie je. Začneš iphonom a možno časom pribudnú hodinky, airpody, ipad atď... Ak sa ti to nebude pozdávať jednoducho kúpiš ďalší android. + ďalšie veľká výhoda je, že keď kúpiš novú galaxy s20 za 800€ po vydaní tak za rok ju predáš za 400 ak nie menej. Ak kúpiš iphone 12 za 800€ tak o rok ho posuneš za 600€
Ja som kúpil Mi Note 10 Lite za 289 a po HW stránke to nemá konkurenciu,ale je pravda MIUI je nič moc nadstavba,chaotické menu,zlé animácie,bugy a katastrofálny RAM manažment...ale s batériou a fotkami problém nemám,nočný režim je fajn a batéria takisto dávam 2-3 dni s 10h screen on time
-
DarkLordSK
Medium Expert
Neviete náhodou kde sa bude dať spraviť predobjednávka nech na ten apple nebudm musieť čakať ? Nech sa nestane podobná vec ako PSP 5
Tak podľa posledných zistení to vyzerá tak, že Pixel 5 nakoniec nebude plasťák.
-
yoggy
Az ked ho predstavia...DarkLordSK napísal: 22 sep 2020, 19:43 Neviete náhodou kde sa bude dať spraviť predobjednávka nech na ten apple nebudm musieť čakať ? Nech sa nestane podobná vec ako PSP 5