PlayStation 5

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
jukel
Professional
Professional

Re: PlayStation 5

Príspevok od používateľa jukel »

a nemal by sa rozhodnuť podla toho čo maju kamarati ? Alebo može hrať NHL na xboxe proti kamošovi na playku ?

tiež chcem kupiť konzolu, pači sa mi asi viacej xbox ale 5/5 kamošov čo maju konzolu maju PS preto kupim asi tiež
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Pretože crossplay existuje?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja budem tiež pravdepodobne meniť ps4 za Xbox S. Keďže hrajem prevažne Fifu/NHL. A ani jednu z exkluzivit od PS som nedohral do konca (netuším prečo, ale nič okrem športu a simulatorov neviem hrať na gamepade 😂).
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

begbeee napísal: 18 sep 2020, 13:09 Pretože crossplay existuje?
A si si isty že existuje aj na NHL ? lebo ako tak googlim tak nie ale tak možno sa to zmenilo
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Úprimne neviem, ak nie tak platforma Playstation je jediná ktorá to nema, lebo pre všetkých ostatných je to štandard.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

begbeee napísal: 18 sep 2020, 15:29 Úprimne neviem, ak nie tak platforma Playstation je jediná ktorá to nema, lebo pre všetkých ostatných je to štandard.
sa mi vidi ze ti sony pije krv :D sony povolilo developerom crossplay od minuleho roku. Ale tak ci tak povedat ze je ps je jedina ktora to nema je haterske tvrdenie :D
Xbox je microsoft, tu asi nemam co viac povedat. A nintento je sice super, ale online komunita nie je tak silna ako microsoft a sony. I ked posledne roky sa riadne boostli. Tak ci tak si treba uvedomit ze to zalezi na developeroch ci chcu crossplay implenetovat kedze ten hardware medzi PC, konzola a telefon je iny. Takze mapovanie tlacidiel a mysi je ine. PC hraci maju jasnu vyhodu ked sa jedna o strielanie, strategiu. I ked si vies mys a klavesnicu dokupit uz aj na konzolu . Sport je rovnaky asi vsade. Uz vieme vsetci ze sa ti paci viac xbox ako ps. Ale aj tak mas najradsej nintento :D

Ja osobne budem brat PS5, ak vobec niekedy upgradnem z tejto generacie konzol [ps4, xbox one]. Momentalne mi stale staci ps4. Este mam vela nedohranych hier. A akurat vcera som rozmyslal ze si prestanem platit PS+, lebo tych hier je tolko vela ze ma z toho len hlava boli ze co skor hrat. Rozmyslam nad tym tak, ze 7libier mesacne je ozaj nic za 2x 50librove hry kazdy mesiac. Z tych 24 hier za rok sa mi minimalne polovica paci takze si ich pridam do kniznice. Ale hram naozaj mozno 1 tretinu kedze mam roznorodu naladu na hranie. obcas hram tyzden vkuse. potom mesiac nic. potom mozno raz za tyzden. Zalezi to od hry ktoru hram a kedze ak sa mi nejaka hra fakt paci, tak huntim platinovu trofej. Tazke urcitu hru prejdem 2-3x. Takze vela casu. Kym dohram jednu hru, tak prejdu aj dva mesiace, takze 4 nove hry. No a kedze je tych hier na mna takto vela a jasne, kedze je to zadarmo tak to beriem, tak nemam cas na hru co fakt chcem hrat. Napriklad este som nhral Death Stranding a strasne to chcem hrat [stale sa vyhybam gameplay videam a recenziam].
Co sa vlastne snazim povedat je ze sice mam vela hier za uplne malicko penazi ale nemam hry ktore by som chcel vyslovene ja. Jasne, hry ktore hram chcem hrat, sak nie som sprosty a nebudem hrat nieco co sa mi nepaci :D, ale uz je to na mna kvantita pred kvalitou.
Uz si tie hry ani tak nevazim. Sak ich mam za 7 libier.
Online hram tak malo ze to akoby som ani nehral. Keby bola moznost platit len za online hranie dajme tomu 3libry bez moznosti mat mesacne hry tak by som bral tu moznost.

Takyto isty problem som mal ked som bol maly soplos. Mali sme PS1 original. hier bolo malo lebo boli drahe ale zhumplovali sme ich uplne. Potom sme dali PS1 chipnut, mal som kazdu hru ale hral som stale tie originalky lebo tie ma bavili najviac.
Steam je to iste. Mam asi 100+ hier lebo som ich kupil za 3euro. Plus na steame je vkuse nejaka akcia, alebo humble bundle a tak.

Stale ma bavi sa hrat, ale nie az tak. Skoda len ze sa nemam skym hravat. Obcas by mi to bodlo. Ale ja som zly online hrac, lebo som len prilezitostny :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

lekoklatik
VIP
VIP

Hej videl som akurat dnes. Pekne kupili.
Tak ze by mal uz aj xbox konecne nejake poriadne studio na nejaku tu exkluzivitu?
Drzim palce :)
Taky Doom exkluzivne pre xbox, tak to by uz bolo nieco.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

wtf? ty ako konzument exkluzivitami nemas co ziskat, prave naopak, exkluzivity su cisty cancer
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

takze na exkluzivity nadavaju len ti, ktori vlastna xbox a nemaju tam poriadne hry? :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

1. Najsilnejšia konzola - Xbox
2. Najlacnejšia konzola - Xbox
3. Viac exkluzivit, viac exkluzivit naprieč rôznymi žánrami - Xbox
4. Lacnejšie hranie - Xbox

Prečo si vlastne kupujete PS5, ved sa oplatí tak po 4 rokoch na zahriatie tých pár hier čo nebudú v Gamepasse?
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

begbeee: Všetci, čo majú PC a chcú aj konzolu. Všetci čo mali staršie generácie PS (nie je to zanedbateľné číslo).

Xbox zatiaľ nemá ohlásený "system seller" typu Deamon Souls, God of War Ragnarok, pre niekoho aj Horizon Zero Dawn 2. Exkluzivitu hier od Bethesdy bude Microsoft posudzovať jednotlivo.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Z celeho gamepassu ma bavi len flight simulator a aj to je len na PC (zatial). A aj to si ho neskor radsej kupim ako by som mal platit 13 eur mesacne.
Ninx napísal: 22 sep 2020, 0:51 wtf? ty ako konzument exkluzivitami nemas co ziskat, prave naopak, exkluzivity su cisty cancer
Suhlasim, ale pre developerov je urcite prijemnejsie robit hru len na 1 vykonny hw a nebyt pritom obmedzeny slabsimi verziami konzol alebo nekonecnymi hw/sw konfiguraciami na PC. A ked ti nizsie predaje vykompenzuje vyrobca konzoly tak si happy.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal: 22 sep 2020, 7:53 1. Najsilnejšia konzola - Xbox
2. Najlacnejšia konzola - Xbox
3. Viac exkluzivit, viac exkluzivit naprieč rôznymi žánrami - Xbox
4. Lacnejšie hranie - Xbox

Prečo si vlastne kupujete PS5, ved sa oplatí tak po 4 rokoch na zahriatie tých pár hier čo nebudú v Gamepasse?
no ja si myslim, ze ide o kvalitu, nie kvantitu.
1. Je sice najsilnejsia, ale stavim sa, ze hry na PS5 budu o generaciu lepsie, nez na novy xbox. To ze je silnejsia je ti v principe uplne jedno.
2. Ano, najlacnejsia, ale je zase menej vykonna, nez ps4 pro. Nechapem tento point. Lacnejsia PS je identicka s drahsou, len jej chyba mechanika. Lacnejsia xbox nema mechaniku a ma tretinovy vykon normalneho xbox.
3. Niekoho exkluzivity xbox zaujmu, niekoho nie. Mna to nezaujalo.. kludne nech tam maju 50 nehratelnych exkluzivit..
4. no hej.. lacnejsie neznamena lepsie :D

Osobne ziadnu konzolu zatial nemam a stale ma microsoft ziadnym sposobom, co i len trochu nepresvedcil priklonit sa k xbox. Kedze vieme, aky je mkrvosoft otrasny, nepredpokladam, ze by spravili nieco nove a pouzitelne..
Vzdy ide o zazitok z hrania si myslim.. tak isto som zvedavy na nove PS ovladace.. a tiez, ci spravia novu verziu VR.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

MS vyložil na stôl "fuck you money" a dal tú komunikáciu na pána deň pred spustením predobjednávok.

"Fuck you money" znamená, že keď si najbližšie pustíte niektoré z tých mýtických exkluzivít na PS5 (napr. Deathloop) tak ako prvé vám na obrazovke zasvieti XBoX game studio a ich kupovaním (lebo exkluzivity musia byť už jediny dovod prečo niekto uvažuje nad PS5) podporujete MS.

"Fuck you money" znamená, že škaredé Bethesda ID sa zmení na škaredé XBOX Live konto, čiže znova body pre MS.

"Fuck you money" znamená, že keď si budete na PS5 chcieť zahrať najnovšie Bethesda hry (ak ovšem nebudú exkluzivity) tak za ne zacálujte pekne 79,99€ zatiaľčo v Gamepasse budú Day 1 (potvrdené). Attach rate exkluzivít na PS4 bolo okolo 0,75, čiže priemerný užívateľ PS4 si nekúpil ani jednu tolko ospevovanú exkluzivitu.

Pozeráme sa na zrejme poslednú "console wars" a sorry, ale pekne si to užívam. Sony má obchodný model neudržateľný môže mať aj 200 milionov predaných konzol, nikdy to nebude vedieť konkurovať Gamepassu, ktorého súčasťou je xCloud rozumej každý Android telefon a každý TV s Androidom. Chápete..13€ a ovladac a môžes hrať na každej obrazovke pripojenej k internetu cez Android.

Je mi to strašne ľúto, ale celá vízia PS5 je už dnes zastaraná. Playstation značku do 10 rokov kúpi Amazon, Google alebo Apple, keď budú chcieť dať trošku boostu pre svoje streamovacie herné divízie. Dovtedy je to odsúdené prežívanie.

PS: Ubisoft je tiež na predaj. A tých 7,5 miliardy MS ani veľmi nebolelo pri trzbach 150 miliard.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Streamovanie hier je buducnost ale to nijak nesuvisi s konzolami. Ja si vyberam co chcem hrat a momentalna gamepass ponuka je pre mna nezaujimava. A ked nahodou vydaju na gamepass day 1 hru, ktoru chcem hrat, tak si ju kludne kupim a po prejdeni predam do bazaru. Bude ma to stat asi rovnako ako gamepass na 1 mesiac. To myslim ze prezijem.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Ja nakoniec budúci rok kúpim aj Xbox a síce by som to nikdy nepovedal ale cena a game pass ma presvečili ku digitálnej verzií. A nebudem riešiť tieto konzolové "vojny" :D .
Na PS si budem kupovať diskové nové hry (po odohraní predám) a Xbox budem mať čisto iba na game pass keď nič dobré nebude vychádzať, tak Forza alebo iné hry to istia.
lekoklatik
VIP
VIP

Ja odpadavam :D
Takze z begbeeeho je mrkvac teraz.
Nechapem co sa mu stalo, ale ide riadne bomby :D Aspon je co srandovne citat.

Teraz som dopozeral co je na ps+ dalsi mesiac. Nejakych 18st hier.
Toto ma jasne presvedcilo o tom zrusit PS+. Ked sa mi najblizsie bude chciet tak to idem zrusit.
A potom ked si raz zapnem konzolu tak si poviem ze nemam co hrat, a konecne si kupim hru ktoru chcem. Cize Death Stranding, najdem si cas aj na Cyberpunk ked bude a tak.

Ked si kupim dom, tak si tak na 60percent kupim poriadny pocitac. Na stahovanie filmov, a obcasne hranie.
Inak toto mi pripomenulo ze sa ma par ludi pytalo preco nemam netflix a nemam to z rovnakeho dovodu. Je to sice lacne, ale nepozeram tolko filmov. Ked nieco ozaj fakt velmi chcem tak si ot pozriem v kine alebo stiahnem.
Ta kvantita je na mna vsade moc.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ne/mať netflix, gamepass alebo PS+ a sťažovať, že nestíham konzumovať obsah je presne to isté ako prísť k švédskym stolom a sťažovať sa, že nemôžem zjesť vsetko, preto sa uspokojim s parkom a rohlikom.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

nie. Ked mas svedske stoly a stazovat sa, ze nemozes zjest vsetko, preto sa uspokojim aj s jednym dobrym steakom, miesto toho, aby som zozral 80 kusov chrenovych roliek.. takto skor, nie kamo? co ti je vlastne? :D :D
Napísať odpoveď