Cigarety camel - legálne VS Zakazane Mentolové pukačky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kuric99

Cigarety camel - legálne VS Zakazane Mentolové pukačky

Príspevok od používateľa kuric99 »

Ahoj , celkom si ulietam na čučoriedkových camelkách (pukačky) , nevie prečo sú zakázane mentolové cigarety ale čučoriedkové 10 kusové camelky kúpim bežne v trafike ? Fajčím asi rok (rekreačne) a klasické cigarety mi naozaj nechutia (iba keď som vysoko ako ťava vtedy chutí fajčiť všetko :smt033 (okrem kamioňákov)) , od vtedy čo som prvý krát skúsil pukacie čučoriedkové camelky na nich nedám dopustiť . Zaujímalo ma prečo zakázali mentolové pukačky tak som si našiel nejaký článok na internete (zákon sa mi nechce hladať) a v podstate tam hovoria že zakazujú mentolové cigarety a ochutený tabak . čo ma zarazilo lebo tabák v tých 10KS camelkách je sám o sebe mierne čučoriedkový + je tam vo filtre čučoriedková pukačka ktorá ma značne mentolový nádych/buket(ale take niečo) , povedzme že pukačka v čučoriedkových camelkach nemá v sebe ani štipku mentolu ale samotný tabák nieje bežný ale mierne čučoriedkový tak nechápem prečo je to legálne (nie že by som si stažoval) a mentolové cigarety ielgálne . Vie mi to niekto vysvetliť ? prípadne sa zapojte do diskusie .
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Cigarety camel - legálne VS Zakazane Mentolové pukačky

Príspevok od používateľa ephramko »

Stručne povedané - pretože legislatíva EÚ je deravá ako náš štátny rozpočet. Akurát neviem, či je to ich neschopnosť, alebo to bol úmysel, pretože tabakové spoločnosti lobovali. Každopádne tie camelky sú cigary a na tie sa nový zákon nevzťahuje. Rovnako sa ďalej predávajú mentolové filtre, čiže kto chce, môže si šúlať mentolové cigarety. Plus priamo v krabičkách s mentolovými cigaretami boli reklamné letáky, že si máš kúpiť IQOS a môžeš fajčiť ďalej mentolky...
kuric99

Re: Cigarety camel - legálne VS Zakazane Mentolové pukačky

Príspevok od používateľa kuric99 »

WOW , tak to ma nenapadlo že je ta legislatíva takto deravá a tabakové spoločnosti tak prešpekulované . ďakujem za info .
Napísať odpoveď