Čo očakávať od pohovoru
Re: Čo očakávať od pohovoru
On nie je jediny, vyberaju este z ix dalsich ludi a s tymi este musia robit pohovory
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Dnes už je to vyše týždňa, takže to už beriem ako uzavretú kategóriu, keďže sa mali ozvať do pondelka a nič, tak sa asi ozvali len vybraným užívateľom. Chcel som aj napísať email opýtať sa, ale nebudem to robiť 
Bohužiaľ ani nič ďalšie sa nepodarilo, nakoľko mi zavolali, pokecali sme a potom sa už nikto neozval, čiže momentálne sa zmena kariéry nekoná. Budem musieť na sebe ešte viacej pracovať a zdokonaľovať sa aby som bol zaujímavý pre firmy. Každý deň skoro dostanem odpoveď, že mi ďakujú ale dali prednosť iným uchádzačom. Už ma to po pravde ani moc nebaví, lebo už to robím asi nejakého pol roka ak nie viac, ale zasa viem že nejde všetko hneď.
Takže sa ešte budem venovať sebe, svojim znalostiam a hádam sa niečo konečne podarí
Každopádne budem rád ak sa táto téma ponechá, možno tu bude niekto kto bude tiež vyklepaný z pohovoru
Bohužiaľ ani nič ďalšie sa nepodarilo, nakoľko mi zavolali, pokecali sme a potom sa už nikto neozval, čiže momentálne sa zmena kariéry nekoná. Budem musieť na sebe ešte viacej pracovať a zdokonaľovať sa aby som bol zaujímavý pre firmy. Každý deň skoro dostanem odpoveď, že mi ďakujú ale dali prednosť iným uchádzačom. Už ma to po pravde ani moc nebaví, lebo už to robím asi nejakého pol roka ak nie viac, ale zasa viem že nejde všetko hneď.
Takže sa ešte budem venovať sebe, svojim znalostiam a hádam sa niečo konečne podarí
Každopádne budem rád ak sa táto téma ponechá, možno tu bude niekto kto bude tiež vyklepaný z pohovoru
mozno si si vela pytal, teraz je totiz taka situacia co viem, ze znizuju docasne platy aj v Ba az o 30percent uz u existujucich poziciach,, teda o jednom It korporate to viem urcite.
-
maiikY
Light Star
Pýtal som od nich 1400-1500 v hrubom na začiatok. V inzeráte mali 1500€ minimálne, ak dobre viem menej dať nemôžu ako majú v inzeráte.. čiže podľa mňa to bolo akurát
ked tolko inzerovali kolko si pytal tak je to ok, potom asi zavazilo ze nemas tolko skusenosti ako ini
-
maiikY
Light Star
Hej tiež si myslím, povedal som im však dopredu že nech ma čakajú ak toto nevyjde s TicTacToe 
chilluj, mne sa tiez ozvali az po par tyzdnoch. Kludne im zavolaj a opytaj sa v akom je to stave, ved ste sa dohodli. Mozno ma len cajka vela roboty.
Nie, nevolaj, to bude potom vyzerat ze sa na to miesto trasies. Pockaj si nech ti sami zavolaju a ked nie tak nic. Oni dobre vedia ci ta chcu alebo nie len ta chcu mozno trochu este povarit.. Tym totiz daku zase oni najavo ze nikoho lepsieho za tie prachy nenasli. Chapes, to je taka hra.
-
maiikY
Light Star
Už mi volala, že zobrali nejakého ktorý vedel bezpečnosť a bol že vraj viacej technický. Ale že kľudne mám reagovať na iné ponuky alebo keď budú potrebovať ďalšieho juniora tak sa ozvú
Ono si si vybral aj dost blbu dobu na hladanie prace, je kriza.
-
maiikY
Light Star
Najväčší problém čo mám v hľadaní tej práce je to, že nemám žiadne skúsenosti. Veľa firiem si nedá ani len tú námahu sa so mnou porozprávať a zistiť čo som za človeka, ako rozmýšľam a podobne. Nemám skúsenosti takže automaticky nič neviem
-
CrazyJerry
Light Star
maiikY mas VŠ? Pripadne aku?
Lebo mi to pride celkom divne.. Ja som si hladal pracu po skonceni vysky, tiez som mal 0 skusenosti (z realneho sveta) a prijali ma na kazdu poziciu kde som bol na pohovor. Este aj ked som na jednu poziciu nechcel ist, tak som si vypytal prehnany plat a dali mi to aj tak..
Ak nemas vysku, tak to moze byt tym. Pripadne im nesedis charakterovo. Neviem ci na junior poziciach az tak pozeraju po skusenostiach..
Lebo mi to pride celkom divne.. Ja som si hladal pracu po skonceni vysky, tiez som mal 0 skusenosti (z realneho sveta) a prijali ma na kazdu poziciu kde som bol na pohovor. Este aj ked som na jednu poziciu nechcel ist, tak som si vypytal prehnany plat a dali mi to aj tak..
Ak nemas vysku, tak to moze byt tym. Pripadne im nesedis charakterovo. Neviem ci na junior poziciach az tak pozeraju po skusenostiach..
-
maiikY
Light Star
Momentálne si ju robím, som druhák na bc. stupni, ale študujem kombinovaný typ štúdia čiže hľadám full-time job. (Externista, ale zadarmo). Nehovorím že som expert, ale nie som ani najhorší a najtupší
Možno že by som mal vymazať fotku z CV
No charakterovo neviem, keďže sa mi nikto reálne ani neozve, iba ma každý odbije že dali prednosť iným.
-
CrazyJerry
Light Star
nemas v CV nejake bullshity? word, excel - expert a podobne?
-
maiikY
Light Star
Vôbec nie, mám tam čisto len jazyky ktoré ovládam, prispôsobil som svoj životopis pre dané pozície na ktoré to posielam. Mám tam veci ako Java, C# Git, python.. nemám to tak že základy ale mám to v grafickej forme. Ikona jazyku a okolo toho taký pás, ktorý ukazuje ako veľmi to ovládam. Neviem či si to vieš predstaviť 
Autoeditácia príspevku po 21 sek:
Ale tí čo mi volali to aj pochválili zakaždým
Autoeditácia príspevku po 21 sek:
Ale tí čo mi volali to aj pochválili zakaždým
-
*****HERO*****
Guru wannabe
preco by to mal byt bullshit? excel aj word uz ma tolko ficuriek, ze ked to ma clovek fakt v malicku, podla mna by sa to tam dat mohlo. naviac na jeho analytickej poziici by asi musel vypluvat nejake reporty, statistiky takze je to celkom relevantna info...a zdrzovat sa googlenim ako sa spravi nejaky premakany graf alebo vlookup je dost noobish
-
maiikY
Light Star
Čaute, trošku obnovím tému 
Mal som dva dni dozadu pohovor na pozíciu Junior C# developer pre nesoftvérovu firmu. Bol to zatiaľ len HR pohovor (online). Ak má posunie ďalej, tak budem mať pohovor so zakladateľom firmy a potom sa uvidí. Môj prvý dojem je super, dobré sme si pokecali a myslím že aj jemu sa páčilo
Druhý pohovor mám v stredu ráno na pozíciu Junior Java full stack developer a z tohoto mám dosť veľké obavy, lebo ma budú čakať určite aj nejaké úlohy a dúfam tam nepohorím
Ale tak uvidíme, dúfam sa už jedno podarí
Obe sú pre mňa zaujímavé no obe majú aj mínusy, napríklad ten C# je lepšie platený (bavili sme sa o sume 1700€), možnosť homeoffice po nejakej dobe ale je to v Bratislave a teda by som musel chodiť vlakom a bol by som ďaleko od frajerky a ľudí tu ( to cestovanie mi nevadí, len som to spomenul)
To druhé je v Nitre, čo mám asi 40 minút autom. platovo plánujem povedať tak 1500€, výhody sú že tam mám školu, frajerku a plánoval by som tam aj byt riešiť časom. Ale zasa každý deň autom 45km bude niečo stáť. ( Ten vlak by som mal zadarmo lebo ISIC).
Každopádne hociktorá pozícia sa podarí budem rád, lebo to konečne naštartuje moju kariéru v tomto sektore
Mal som dva dni dozadu pohovor na pozíciu Junior C# developer pre nesoftvérovu firmu. Bol to zatiaľ len HR pohovor (online). Ak má posunie ďalej, tak budem mať pohovor so zakladateľom firmy a potom sa uvidí. Môj prvý dojem je super, dobré sme si pokecali a myslím že aj jemu sa páčilo
Druhý pohovor mám v stredu ráno na pozíciu Junior Java full stack developer a z tohoto mám dosť veľké obavy, lebo ma budú čakať určite aj nejaké úlohy a dúfam tam nepohorím
Ale tak uvidíme, dúfam sa už jedno podarí
Obe sú pre mňa zaujímavé no obe majú aj mínusy, napríklad ten C# je lepšie platený (bavili sme sa o sume 1700€), možnosť homeoffice po nejakej dobe ale je to v Bratislave a teda by som musel chodiť vlakom a bol by som ďaleko od frajerky a ľudí tu ( to cestovanie mi nevadí, len som to spomenul)
To druhé je v Nitre, čo mám asi 40 minút autom. platovo plánujem povedať tak 1500€, výhody sú že tam mám školu, frajerku a plánoval by som tam aj byt riešiť časom. Ale zasa každý deň autom 45km bude niečo stáť. ( Ten vlak by som mal zadarmo lebo ISIC).
Každopádne hociktorá pozícia sa podarí budem rád, lebo to konečne naštartuje moju kariéru v tomto sektore
Cestovanie za pracou je bezne. Pozri si ludi z Malaciek, Senca, Pezinka, Svateho Jura, Galanty alebo Dunajskej Stredy, aj oni den co den dochadzaju do prace v Bratislave, stoja v kolonach na ceste a zabiju hodinu a pol cestou tam, dalsiu hodinu a pol naspat. Ludia dochadzajuci do Kie autobusom chodia az z Liptovskeho Mikulasa, chodia tam z Kysuc a Oravy, dokonca zo Slovenskeho pravna. Aj ked zacinaju o siestej rano, autobus im ide o stvrtej rano. Poobede koncia o druhej, daju si sprchu, pred pol tretou su v autobuse a vracaju sa po stvrtej domov. Na poobednu idu o dvanastej a vracaju sa o polnoci. Nemaju vela moznosti, musia obetovat cas, vela cestovat, ved rodinu zivit musia.
Ty si mlady, mozes to skusit. Mozno si o tri alebo sest mesiacov povies, ze mas toho plne zuby a skoncis. Ale za ten cas aspon naberies skusenosti s programovanim, naucis sa robit v time, ziskas skusenost do zivota. A potom uvidis. Nepozeraj sa na vsetko cez peniaze, mozno prehazdis autom 200 eur mesacne, mozno prejdes na zdielane jazdy autom s kolegami alebo cudzimi ludmi, ved su na to weby a facebookove skupiny, takze budete chodit styria v aute. Mozno aj zamestnavatel je ochotny dat casom prispevok na cestovanie do prace
Ty si mlady, mozes to skusit. Mozno si o tri alebo sest mesiacov povies, ze mas toho plne zuby a skoncis. Ale za ten cas aspon naberies skusenosti s programovanim, naucis sa robit v time, ziskas skusenost do zivota. A potom uvidis. Nepozeraj sa na vsetko cez peniaze, mozno prehazdis autom 200 eur mesacne, mozno prejdes na zdielane jazdy autom s kolegami alebo cudzimi ludmi, ved su na to weby a facebookove skupiny, takze budete chodit styria v aute. Mozno aj zamestnavatel je ochotny dat casom prispevok na cestovanie do prace
-
maiikY
Light Star
V mojej aktuálnej práci tiež cestujem cca 35km denne tam a 35km naspäť, čiže cestovať som zvyknutý, ale máš pravdu musím myslieť hlavne na to že získam skúsenosti a konečne prácu v tomto sektore.
Tak uvidíme ktoré sa podarí, zaujímajú ma obe, ako som spomínal budem rád za hociktorú pozíciu
Tak uvidíme ktoré sa podarí, zaujímajú ma obe, ako som spomínal budem rád za hociktorú pozíciu