Kazmova výzva o Auto+ 1 Milion Kč -Hojko deanonymizačná challenge

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kuric99

Kazmova výzva o Auto+ 1 Milion Kč -Hojko deanonymizačná challenge

Príspevok od používateľa kuric99 »

Tvorca videí Kazma zverejnil na Youtube výzvu o Auto + 1Mega kč .V jednoduchosti Auto zavrel do kontajneru a na anonymné miesto v čr ho zakopal , kto to nájde si môže auto nechať a kačky tiež. Vo videu spravil podľa mňa OPSEC FAIL (fail operatívnej bezpečnosti) ukázal dronové zábery na krajinu a na kamion z kontajnerom , to znamená teoreticky stačí nájsť satelitné záznamy a deanonymizovať polohu . Je tam aj nočný záber na "zákopové" práce daného kontrajneru ale hviezdy som si tam nevšimol . ďalšia indícia je livestream na dané miesto , myslím že zvuky prírody sú odstranené ale je tam tieň a svetlo čo by mohlo pomôcť deanonymizovať region .

Je tu niekto kto sa zaoberá o OSINT (open source inteligent)?? a deanonymizáciu ? mne nejde o to nič vyhrať ale bolo by cool keby hojko komunita ukáže svoj geek potenciál tak ako to v minulosti dokázala veľa krát 4chan komunita..
Video o výzve:
LiveStream:

Všetky poznatky ktoré prípadne odhalíte môžete sem zdielať . alebo založme skupinu na wickry.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Re: Kazmova výzva o Auto+ 1 Milion Kč -Hojko deanonymizačná Challage

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Ak poznas kazmu, tak urcite vies, ze rad oblbuje ludi, manipuluje, alebo inak vyuziva na svoje ucely..
Je kopec moznosti, co tym videom chce docielit, ale urcite to neni len tak rozdat auto a milion korun. Chce vyvolat nejaku davovu psychozu, zbierat e-mailove adresy ludi, vyzbierat prachy na nejaku pravdepodobne dobrocinnu vec, mozno je to nejaka promo akcia na nieco, alebo nieco ohladom internetovej bezpecnosti.

A vseobecne by som sa od kazmovych pokusov drzal co najdalej, ak teda nechces skoncit v jeho videu :D
kuric99

Ešte ten nadpis som napísal zle "challange" , to by celé česko vedelo že som mental ktorý nevie písať :D .

Tiež si myslím že bude kazma špekulovať , možno svetlo na livestreame je umelo vytvárané, možno tam ani auto nie je zakopané. Ťažko povedať , ale myslím že to stojí za pokus o deanonymizáciu ak sa tu nájde niekto schopný v osint :) . uvidíme , možno hojku spravíme dobré meno . .
CrazyJerry
Light Star
Light Star

cital si si tie podmienky sutaze? Je tam kopec veci, na ktorych ta vie kazma nachytat, pripadne vyuzit...

Uz len tym, ze tam poslel SMS mu davas pravo tvoje cislo a mail posunut dalsim spolocnostiam na marketingove ucety, atd..
Taktiez je tam napisane, ze sa zmluva moze kedykolvek zmenit.. a podobne.. Proste nic dobre z toho nebude :D :D
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

kuric99 napísal: 27 sep 2020, 17:14challange
nie, spravne je to challenge
mozes to opravit zmenou predmetu prveho postu, tvojho

alebo to reportni a modi upravia
kuric99

ďakujem nadpis opravený .
CrazyJerry napísal: 27 sep 2020, 17:49 cital si si tie podmienky sutaze? Je tam kopec veci, na ktorych ta vie kazma nachytat, pripadne vyuzit...

Uz len tym, ze tam poslel SMS mu davas pravo tvoje cislo a mail posunut dalsim spolocnostiam na marketingove ucety, atd..
Taktiez je tam napisane, ze sa zmluva moze kedykolvek zmenit.. a podobne.. Proste nic dobre z toho nebude :D :D
Tak ale načo vyhrať , stačí sa pokúsiť deanonymizovať polohu for fun . :D Predpokladám že tie indície sem alebo inde niekto zverejní , aj keby nie existuje E-SIM (VOIP služby) cez to môžem skúsiť poslať a použiť nový email dedikovaný presne na ten účel .
yoggy

Re: Kazmova výzva o Auto+ 1 Milion Kč -Hojko deanonymizačná challenge

Príspevok od používateľa yoggy »

Uvidime ked bude prsat :)

Podla mna to bude niekde u Jihlavy. Pod lampou byva najvacsia tma ako sa hovori :roll:
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Noo zverejnena bude prva indicia veduca k prvemu checkpointu, cize to nam moc nepomoze.
Dalej ma dost zaujalo ked povedal, ze to moze byt zakopane kdekolvek, v Cechach... Hlavne to kdekolvek, to je podozrive :D

Ono to cisto teoreticky moze byt zakopane niekde na druhej strane planety, na ceskej ambasade, lebo tam to je tiez ceska poda :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

CrazyJerry napísal: 27 sep 2020, 17:08 Ak poznas kazmu, tak urcite vies, ze rad oblbuje ludi, manipuluje, alebo inak vyuziva na svoje ucely..
Je kopec moznosti, co tym videom chce docielit, ale urcite to neni len tak rozdat auto a milion korun. Chce vyvolat nejaku davovu psychozu, zbierat e-mailove adresy ludi, vyzbierat prachy na nejaku pravdepodobne dobrocinnu vec, mozno je to nejaka promo akcia na nieco, alebo nieco ohladom internetovej bezpecnosti.

A vseobecne by som sa od kazmovych pokusov drzal co najdalej, ak teda nechces skoncit v jeho videu :D
Tiez si myslim ze za tym bude nieco viac. Cena sms je 30 kc, to asi prekvapi vela ludi :D Uvidime co z toho bude, no klasicky Kazmov styl by bol ten ze prva indicia velmi nepomoze a potom si len pocka na davovu psychozu ked tam kopa ludi nabehne po zverejneni GPS suradnic.
kuric99

Jarryho konšpirácie:
1) je tá že je to kampaň na nejakú "internetovú bezpečnosť" lebo ludia nevedomky odovzdávajú svoje dáta tretím stranám a súhlasia zo všetkými podmienkami bez toho aby si ich prečítali. Myslím si že je to viac ako pravdepodobné lebo sú tie obchodné podmienky naozaj podozrivé.

2)končpirácia 2 je tá že auto môže byť zakopané na veľmi nečakanom mieste .

Od kazmu je možné čakať naozaj všetko , ale myslím si skôr že to bude niekde v čr a tam nebude nejako extrémne podvádzať že by to zakopal na ambasádu niekde v Afrike alebo tak, uvidíme .

Každopádne dobrý logický postreh od yoggyho , treba si všímať dážď na livestreame to efektívne vyselektuje možný okruh kde by sa to mohlo nachádzať .
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Inac ten Range rover, toho dost zazil, cez vybite okna, a myslim ze aj dve nehody. Tak asi aj bude rad ked sa toho auta zbavi :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Netreba však zabúdať na to, že ten 1 milión Kč v kufri má oveľa vyššiu hodnotu ako to samotné auto :D
kuric99

Pilifo myslíš že si že ten kontajner je v cene ? Nechcem peniaze ani Auto ale ten "kontiš" to je iná úroveň flexu , prachy a autá ma kde kto ale povedz mi kto ma na záhrade lodný kontajner? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je bezna vec, na bazosi zozenies vsetko: https://www.bazos.sk/search.php?hledat= ... 5&kitx=ano
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Dalsia moja konspiracia:
V pravidlach sa pise, ze auto prijimas v takom stave v akom je v kontajnery, cize moze tam byt auto uplne na srot. Pripadne v tom aute moze byt nieco skryte :D Kazma ma v oblube skryvat do beznych veci nejake absurdnosti..

dalsia podozriva vec je, ze vyherca je POVINNY spolupracovat nasledne pri natacani videa/filmu.. Vyherca musi skakat ako organizator povie ale to je mozno bezne..
Plus aj ten film je zaujimavy :D ktovie co planuje
kuric99

CrazyJerry napísal: 27 sep 2020, 21:28 Dalsia moja konspiracia:
V pravidlach sa pise, ze auto prijimas v takom stave v akom je v kontajnery, cize moze tam byt auto uplne na srot. Pripadne v tom aute moze byt nieco skryte :D Kazma ma v oblube skryvat do beznych veci nejake absurdnosti..

dalsia podozriva vec je, ze vyherca je POVINNY spolupracovat nasledne pri natacani videa/filmu.. Vyherca musi skakat ako organizator povie ale to je mozno bezne..
Plus aj ten film je zaujimavy :D ktovie co planuje
Tá povinnosť spolupráce je naozaj podozrivá :D
CrazyJerry
Light Star
Light Star

dalsia zaujimava vec.. Zeby to bola nahoda ze to vyslo hned po sebe?:

Ktovie co s tym ma sajfa
kuric99

Minimálne si myslím že Sajfa o tom vie. BTW Od kedy má sponzora continental ?
CrazyJerry
Light Star
Light Star

kuric99 napísal: 27 sep 2020, 21:54 Minimálne si myslím že Sajfa o tom vie. BTW Od kedy má sponzora continental ?
Presne to iste som si hovoril :D S tym ma nieco aj continental
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Neviem kto je Kazma, no neskocil by som na to, aj keby som vedel.
Inac myslite, ze on sam to auto zakopal? Asi nie, najal si na to nejaku firmu. Jej zamestnanci by to mohli v pohode vyhrat.
Napísať odpoveď