Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa ephramko »

Nehnevaj sa na mňa, ale ja mám astmu a príde mi smiešne, ako nejakí mladí chalani z ĽSNS, čo sa bíjú do svojich namakaných svalnatých tiel, ako budú našu krajinu a ženy brániť pred imigrantmi a koľko vytlačia na benchy, potom zomierajú po 5 minútach s rúškom na xichte v banke...

Podľa mňa je to aj tak stále o tom, že vo všeobecnosti Slováci kašlú na zubárov a ústnu hygienu. A teraz keď musia nosiť rúška, tak zrazu zistili, aký kandel im ide z huby.

A áno, nemal som porovnávať Chernobyl s globálnou pandémiou koronavírusu. Len v USA zatiaľ 210.000 mŕtvych...

Asi si neuvedomuješ, že aj keď si mladý a odmietaš nosiť rúško, aby ti nezničilo imunitu :D Tak sa ti stále môže niečo stať. Môžeš mať autonehodu. A neviem kto a kde ťa bude zachraňovať, keď JISka a ventilátory už budú obsadené covid19 pacientmi.

Keby dnes vybuchol Černobyl, tak by sa našlo plno debilov, ktorí by vypisovali:
- že oni žiadnu rádioaktivitu necítia a nevidia, že je to celé podvod
- čo je koho do toho, že používajú ožiarené veci...vláda nemá čo prikazovať ľuďom, aby sa zbavili svojho majetku, to je porušenie Ústavy
- zatiaľ zomrelo len pár pracovníkov elektrárne, tak zbytočne nestrašme ľudí
- na dozimetroch zase zarábajú len určití ľudia a firmy, ktoré si to celé vymysleli
- ja mám dobrú imunitu, mne žiadna choroba z ožiarenia nehrozí
- no a čo, že som išiel do Černobylu, to je váš problém, ja sa cítim dobre
- mám obchod v Černobyle a prišiel som o prácu kvôli zapredaným politikom, ktorí len šíria strach a klamstvá
- prečo nám nútia tie dozimetre z USA? ja chcem dozimeter z Ruska
- aj keby dávali dozimetre zadarmo, nikdy v živote ma nedonútia to používať.
- počul som, že kamarát môjho kamaráta odpadol, keď používal dozimeter. Dozimetre škodia.
- prečo stále píšete o tom, koľko ľudí zomrelo na ožiarenie? veď na infarkt zomrie viac ľudí!
- meranie rádioaktivity sú len vyhodené peniaze. keby sme menej merali, mali by sme menej ožiarených ľudí.
- prečo sme tých malých panchartov z Ukrajiny doniesli sem k nám a ešte im dali ubytovanie a stravu zadarmo? prečo naša vláda pomáha cudzincom a ja za jedlo musím platiť?
- rádioaktivita je normálna vec, je na celej planéte a aj vo vesmíre. No a čo, že vybuchol Černobyl. Prestaňte robiť paniku!
- prečo mi vláda nedovolí pozvať celú svoju rodinu na moju svadbu do Černobylu. Viete koľko ma to už stálo peňazí?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ja budem mať radšej celú cestu vo vlaku rúško, ako "sa celú cestu tváriť že pijem vodu". To musí byť náročné, sledovať, či ťa niekto nevidí, a ešte riskovať, že budeš za kkta, keď ťa niekto upozorní.

ephramko: ten záver si požičiam do FB statusu. Budem za mudrosráča. :-D
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

ephramko a hlavne fajčiari, ktorých rúško dusí, ale fajčenie im nerobí žiadne problémy :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Grim, pridal som tam ešte nejaké body. Už po internetoch koluje niečo podobné o svetlách/pásoch v aute a Titanicu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hmm, biker610, tak ty so iny hrdina a king v jednej osobe, to treba uznat. Ak sa nemylim, tak jazdis na kamione, sedis v zaprdenej kabine, umyvas sa na benzinovej pumpe, vyhladavas prostitutky, jedlo si nosis v plastovych nadobach z domu, varis si na dvojplatnicke a obcas na naobedujes na benzinke pocas nutenej pauzy, na dovolenku si isiel vari do Maroka vlastnym autom a ty tu ides mudrovat a moralizovat o noseni ruska? Presne takymto sasom ako si ty by som doprial zazit koronu na vlsastnej kozi, aby si skoncil hoci aj na JISke a mal tazkosti do konca zivota, uz len z principu pre tvoju hlupost, namyslenost, nelogickost, kde sa stavias na odbornikov a medicinu, praktizujes kotlebovsko-nackovske praktiky v nenoseni ruska a este tu hrdinsky opisujes ako si rusko nasadis len pri SBS. Takych sracov ako si ty uz na Slovensku bolo a ked skoncili v nemocnici, tak skoncili v nemocnici. Poznam osobne dvoch ludi, ktori boli nakazeni. Jeden bol celozivotny sportovec na nadnarovnej urovni, rodic dospievajuceho dietata, ktory skoncil s tazkym priebehom v nemocnici, s malou sancou na prezitie. Dnes je rad, ze zije, aj ked na sport moze uz asi zabudnut, ale to ukaze az cas ake poskodenia zanechala choroba na jeho tele. Dalsiemu nakazu zistili len teraz 3 ci 4 dni dozadu, neviem ako na tom je.

O akom duseni v rusku pises? Tu mas clanok, ktory to popiera - https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... -prekvapi/ Minuly tyzden bol na Facebooku zverejneny vyskum a meranie profesora ci dakeho slovenskeho doktora, ktory sa zameral na ruska u tehotnych zien. Cuduj sa svetu, tak ruska ziadny vplyv ns dychanie, mnozstvo kysliku ci CO2 nemali. Mimochodom, su tu medici, hasici a dalsi, ktori bojuju o zivot, ruska musia mat a nemaju s tym problem. A tito ludia zachranuju zivot aj takym hlupakom ako si ty. Tu je laicky prelozeny vyskum od doktora ohladom rusok u tehotnych zien -
https://najmama.aktuality.sk/clanok/301 ... ama-rusko/

retkvic - Najskor si zisti preco odstupil cesky minister zdravotnictva. Je to pre reformy, ktore chcel robit, ale kvoli korone k nim nemohol pristupit a venoval sa len korone. Napokon sa rozhodol sam odstupit. Maju tam novehi ministra, ktory hned navrhol stav nudze, kedze situacia v Cesku sa den po dni zhorsuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

bicyklista, posli mi fakturacne udaje, prosim. kedze pre tvoju hlupu hlavu, "ktora sa dusi pod ruskou" mi mozu zomriet priatelia a clenovia rodiny, lebo na nich prave ty mozes preniest virus, snad si nemyslis, ze je spravodlive, aby som naklady na pohreb a prenajom platil ja, ked oni zomru kvoli tomu, ze zeries konspiracne bludy. dakujem a pekny den.

ale mas pravdu, media z teba urobili trasucu sa huspeninu. aknozne decko Mazurek vrestalo o duseni a uz sa hned dusis. rackujuci Vocca povedal, ze ti to oslabuje imunitu a uz ju mas naozaj nizsiu a odpadavas.

starsim ludom sa pod ruskou neda dychat :D ano, ked si chodim nakupit, tak zamestnanci potravin metlami odpratavaju opadnutych a udusenych dochodcov na kopy. keby ste si na tej konspiracnej scene vymyslali veci, ktore sa tazko overaju a nie ze vidis co je blbost ked sa obzries okolo seba. ale je hrdina bez ruska aj ked veri kazdej somarine, okolo ktorej prejde a "nie je zotroceny", aj ked je na prvom mieste.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Biker
nemusis nosit "handru", cez jednorazove ruska sa o nieco lahsie dycha, vyskusaj si ten rozdiel
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Pod rúškami sa nedá dýchať skôr tým starším dôchodcom, tý okolo 60-tky s tým myslím žiadny problém nemajú, horšie je to už s tými staršími 80 a viac, tam kde to kosí najviac to paradoxne neriešia, alebo sa im teda pod tým naozaj zle dýcha a nosia to väčšinou pod nosom.

Jedine nebezpečenstvo, kedy nosenie rúšok môže predstavovať nejaké zdravotné riziko je, ak nosí človek dlhšie to isté jednorázové rúško a dostane nejakú bakteriálnu infekciu dýchacích ciest.

heker- trochu som to sledoval a dalo by sa to tak vysvetliť, aby to vyzeralo dôstojne ten jeho odchod za babišovej vlády a v dobrom svetle pre babiša, no hlavný dôvod bol asi to nezvládnutie pandémie, a nejaké tlaky na jeho osobu aby ho nahradil Primula, lebo sa im nezdal v tomto smere moc kompetentný, ale ano začal robiť reformy zdravotníctva, hoci tie erecepty zavadzali v česku až po nas, ale ANO.
-A pokial viem, tak prevé čo Primula robil po nástupe bolo zníženie počtu osôb v interieri podnikov na skupinyk okolo 10 ludi a skratenie otvaracich hodin podnikov do 22:00. K návrhu núdzového stavu prišiel asi narovnako s Matozničom.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

retkvic: co sledujes tym infantilnym komolenim mien?
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Ako to bude s turistickými autobusovými oddielmi ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 29 sep 2020, 11:34Jedine nebezpečenstvo, kedy nosenie rúšok môže predstavovať nejaké zdravotné riziko je, ak nosí človek dlhšie to isté jednorázové rúško a dostane nejakú bakteriálnu infekciu dýchacích ciest.
To ale nie je chyba rúšok, to je zlyhanie ľudského faktora. Ani lekár týždeň neoperuje s tým istým rúškom na xichte, neviem, prečo si ľudia myslia, že im tie rúška vydržia dlhšie v sterilnom stave.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

biker610i napísal: 28 sep 2020, 21:15 Harrison 314 ja som zase alergicky na slovo rusko a koronavirus. rusko nosim len minimálne a nemam problem po obchodoch behat bez ruska ci tu alebo aj v zahraničí. Väčšinou vyhľadávam male obchody kde nie je sbs. Alebo ked idem do väčšieho OC tak rusko mam pod bradou a ked prechádzam okolo sbs tak iba na ustach a ked sa sbs alebo personal obchodu na mna nediva tak rusko stiahnem pod bradu. Aj tak cely covid 19 je len nafúknuta bublina mediami a politikmi, je to virus ako kazdy iny a treba sa v prvom rade spoľahnúť na imunitu a tu posilnovat a nie ju oslabovat nejakými debilnymi handrami na ksichtoch. Predsa lepsie sa ovládaju zmanipulované a vystrašene narody s nahubkami. Keby nebola taka propaganda a neustále dennodenne masirovanie mozgov a strasenie ludi tak ani nevieme ze nejaky covid existuje. Ale aj o toto politikom ide aby ludia neboli jednotní, aby ludia utocili na seba (najmä ruskofanatici vs bezruskari) A niektorí ste sa cudovali ako Hitler dokazal zmanipulovať tolko ludi? tak dnes vidíte na vlastne oci ako sa to da :D
ty si kotlebov vlhky sen :D

sorry, nechcel som sa urazit, ale ty si proste prototyp cloveka na akeho dnes cielia kotleba ci blaha. niekto kto velmi rad naskoci na akykolvek novy trend "ist proti prudu". ked ti imigranti stale nie a nie prist, 5g sezona uz skoncila a teraz najhorucejsi trend je nechat sa zabijat kuskom latky na tvari. lebo to musi byt ozaj tak strasne hrozne mat zakryte usta, take narozne a ty to zial nezvladas. a este hrdo sa tym budes chvalit.

to ze v ludnatejsich mestach nosil ruska kazdy druhy uz 20 rokov na to sa zabudlo.
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

biker610i a preco potom to rusko vobec nosis "pod bradou". Si sa nechal zmanipulovat alebo sa bojis pokuty?
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

biker610i napísal: Aj tak cely covid 19 je len nafúknuta bublina mediami a politikmi, je to virus ako kazdy iny a treba sa v prvom rade spoľahnúť na imunitu a tu posilnovat a nie ju oslabovat nejakými debilnymi handrami na ksichtoch
Súhlas. Počul som, že imunita sa výborne posilňuje zbieraním ochorení. Že vraj besnota je úplne najlepšia.

Okrem toho rúška nefungujú.
biker610i napísal: Keby nebola taka propaganda a neustále dennodenne masirovanie mozgov a strasenie ludi tak ani nevieme ze nejaky covid existuje
Úplná pravda. Extra milión mŕtvych ľudí za ani nie rok si nikto ani nevšimne.
biker610i napísal: Ale aj o toto politikom ide aby ludia neboli jednotní, aby ludia utocili na seba (najmä ruskofanatici vs bezruskari) A niektorí ste sa cudovali ako Hitler dokazal zmanipulovať tolko ludi? tak dnes vidíte na vlastne oci ako sa to da
Presne. Politici sú masterminds a všetko to mali naplánované. Vôbec to nemá súvis s tým, že väčšina politikov je epidemiologicky absolútne neschopná a neochotná si nechať poradiť. A aj španielska chrípka bola len pokračovanie propagandy prvej svetovej vojny.

Otvorte oči ouce!
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Len taka mala myslienka:
Ak ruska vazne poskodzuju dzravie a sposobuju kolapsy uz aj stredoskolakom tym, ze zvysuju obsah CO2.
Viete co este ma vsebe vela CO2 a media mlcia? Pivo.
Pri otvoreni piva a tym ako sa pije sa do organizmu dostava velke mnozsvo CO2, ktore postupne nici zdravie. Co myslite, preco ho tam umelo pridavaju?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tak premyslam, ako nahradzovali hercov v takom serialy MASH. Uz som tu pisal, ze natacali v latkovych ruskach cele hodiny v teple znasobenom mnozstvom ludi z fimovacky a do toho este reflektormi. Kto vie ake CGI na to mali, ze si nikto nevsimol, ze po prvej serii je Alan Alda len kresleny v pocitaci...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

jackb napísal: 29 sep 2020, 17:29 Tak premyslam, ako nahradzovali hercov v takom serialy MASH. Uz som tu pisal, ze natacali v latkovych ruskach cele hodiny v teple znasobenom mnozstvom ludi z fimovacky a do toho este reflektormi. Kto vie ake CGI na to mali, ze si nikto nevsimol, ze po prvej serii je Alan Alda len kresleny v pocitaci...
A pritom si tie sceny pretlacil clovek co sam hral v ruske - Alan Alda aby zdoraznil krutost vojny.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

konyk87 napísal: 29 sep 2020, 11:47 retkvic: co sledujes tym infantilnym komolenim mien?
Neviem prečo sa nad tým pozastavuješ, je to len vyjdrenie môjho názoru na danú osobu.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

do pci, ale sa to nejako rozbehlo :?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Stale lepsie nez v Cechach. Zaroven si myslim ze to ma uplnu logiku. V prvej vlne sme mali dost silny lockdown takze sa velmi pomaly zlepsila kolektivna imunita
Napísať odpoveď