Podľa mňa je to aj tak stále o tom, že vo všeobecnosti Slováci kašlú na zubárov a ústnu hygienu. A teraz keď musia nosiť rúška, tak zrazu zistili, aký kandel im ide z huby.
A áno, nemal som porovnávať Chernobyl s globálnou pandémiou koronavírusu. Len v USA zatiaľ 210.000 mŕtvych...
Asi si neuvedomuješ, že aj keď si mladý a odmietaš nosiť rúško, aby ti nezničilo imunitu
Keby dnes vybuchol Černobyl, tak by sa našlo plno debilov, ktorí by vypisovali:
- že oni žiadnu rádioaktivitu necítia a nevidia, že je to celé podvod
- čo je koho do toho, že používajú ožiarené veci...vláda nemá čo prikazovať ľuďom, aby sa zbavili svojho majetku, to je porušenie Ústavy
- zatiaľ zomrelo len pár pracovníkov elektrárne, tak zbytočne nestrašme ľudí
- na dozimetroch zase zarábajú len určití ľudia a firmy, ktoré si to celé vymysleli
- ja mám dobrú imunitu, mne žiadna choroba z ožiarenia nehrozí
- no a čo, že som išiel do Černobylu, to je váš problém, ja sa cítim dobre
- mám obchod v Černobyle a prišiel som o prácu kvôli zapredaným politikom, ktorí len šíria strach a klamstvá
- prečo nám nútia tie dozimetre z USA? ja chcem dozimeter z Ruska
- aj keby dávali dozimetre zadarmo, nikdy v živote ma nedonútia to používať.
- počul som, že kamarát môjho kamaráta odpadol, keď používal dozimeter. Dozimetre škodia.
- prečo stále píšete o tom, koľko ľudí zomrelo na ožiarenie? veď na infarkt zomrie viac ľudí!
- meranie rádioaktivity sú len vyhodené peniaze. keby sme menej merali, mali by sme menej ožiarených ľudí.
- prečo sme tých malých panchartov z Ukrajiny doniesli sem k nám a ešte im dali ubytovanie a stravu zadarmo? prečo naša vláda pomáha cudzincom a ja za jedlo musím platiť?
- rádioaktivita je normálna vec, je na celej planéte a aj vo vesmíre. No a čo, že vybuchol Černobyl. Prestaňte robiť paniku!
- prečo mi vláda nedovolí pozvať celú svoju rodinu na moju svadbu do Černobylu. Viete koľko ma to už stálo peňazí?