zalezi na co to chces. mne ta air mouse pride celkom v pohode. akurat na nu nemam vyuzitie, na telke web neprehliadam a vsetko ostatne je pohodlnejsie ovladat tlacidlami ako mysou.
klavesnica na opacnej strane je super, 100x lepsie ako vypisovat ovladacom na virtualnej klavesnici. akurat v niektorych aplikaciach to proste nefunguje (napriklad spotify mi pisat tou klavesnicou nedovoli). mam nvidiu shield a teda android tv.
ja som prave objednal 65OLED754, uz ju mali asi v poslednom eshope. chvilu som pokukaval po tej 804 ale trochu lepsi procesor mi za tych 200 eur nestoji. cez vikend ju vyskusam, ale zial v byte na nu nemam miesto takze bude teraz par mesiacov v krabici cakat na svoje miesto v dome
Ahoj Ryan. Prosím o radu pre kamaráta, ktorý chce kúpiť TV s rozpočtom od cca 1500,- do 2000,- €.
Najskôr to mal byť 65 palcový OLED, ale teraz zmenil požiadavku na uhlopriečku okolo 75 palcov a tam je OLED za dvojnásobok rozpočtu.
Takže niečo okolo 75 palcov do 2000,-
Ďakujem
uNfEiL napísal: 29 sep 2020, 19:35
Taká menšia zaujímavosť. Philips má patentovaný Ambilight do roku 2022, čiže očakávam že od toho roku to bude rozšírenejšie.
Je veľmi otazne či by to použivali aj ini vyrobcovia. Nespoliehal by som sa na to. Každopadne aj tak je zbytočne nad tym uvažovať, kedže patent rozhodne nekonči v roku 2022.
Tak som potom zle informovaný. Niekde som čítal že má patent v tom roku končiť.
Inak ďakujem pekne Ryan za odporúčanie, s telkou sme spokojní
Celkový zvuk a basy ma pozitívne prekvapili. Pre mňa dostačujúce, ale trošku mi chýba taký ten stereo efekt reprákov po bokoch na stene. Ešte dávno sme mali u našich domáce kino a ten zážitok bol parádny. No keď vidím tie ceny tak ma to až prešlo. Existuje nejaké (nie drahé) riešenie povedzme okolo 50-100€? Viem že poriadny zvuk nie je lacný špás ale na občasný film nepotrebujem zvuk za cenu samotnej telky. Kľudne Aliexpress a pod. Vďaka.
Za stovku toho veľa nenamutiš. Hlavne 5.1. Soundbary začinaju na cca 180€, PC bedne pripajať k TV je ťažko, domace kino tiež. Takže buď nejaky bazar, alebo rozmyšľať len o nejakom 2.1, 2.0.
Pozerám že v trendoch vedú soundbary. To je fakt asi jednoduchšie riešenie ako riešiť káble reprákov a ako ich skryť.
Na čo si dať pozor pri ich výbere? Vraj najlepšie je prepojenie *optickým káblom lebo zvuk z Bluetooth môže byť omeškaný?
Ano, BT ma velku latenciu, tam ti moze zvuk dost meskat za obrazom.
Ono ani v 2.1 soundbaroch nie je nejaky extra vyber. Ale tak s takym rozpoctom sa neda vyskakovat. Najlepsi zvuk v tejto cenovke by mali nejake klasicke stereo regalovky. Lenze dnesne TV uz nemaju analogovy vystup. A pripajat to na sluchadlovy vystup TV nie je ziadna vyhra.
uNfEiL napísal: 01 okt 2020, 14:17
A nie je lepšie s HDMI? Všade čítam že vďaka HDMI sa dokáže soundbar vypnúť zároveň s TV. Platí to aj pre optický kábel?
Je lepšie hdmi, ale to maju v tejto cene iba soundbary. Aj to max 2.1, lebo na 5.1 nemaš rozpočet.
Pre opticky kabel to vždy neplati. Tam hlavne potom nevieš ovladať hlasitosť diaľkovym od TV.
Potrebujem poradit 55" do 700€
Nasiel som tu rady na:
Samsung UE55RU8002 - uz asi nezohnatelny
LG 55SM8500 - posledne kusy uz
Philips 58PUS7304
Panasonic TX-58GX820E
Ten Philips 58PUS7304 mám a som maximálne spokojný. Bral som ho kvôli funkcií Ambilight a už teraz viem, že ak budem v budúcnosti meniť TV, Ambilight bude podmienkou.
Na tom TV je pripojený optická TV od Orange, sledujem cez neho youtube (ten funguje úplne bez problémov) a skúšal som aj Netflix. Všetko absolútne OK. Jediné čo neviem rozbehať, je zdieľanie filmov z PC do TV cez domácu WiFi sieť. Vždy mi vypíše hlášku, že formát videa nie je podporovaný. Mimo tohto som ale žiadne iné negatívum nenašiel. A to sa mi ho podarilo cez heureku kúpiť za cca 450€.