Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa baldorex »

Samozrejme že zvýšia, už niekoľko rokov je tovar v eú sklade drahší ako keď ide z Číny.

Všetky obchody od gearbest až po AliExpress to tak mali. Výhoda bola že z eu skladu to tu bolo samozrejme rýchlejšie, tak sa zákazník mohol rozhodnúť, či to chce rýchlo a drahšie, alebo si počká na lacnejšie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Nakoniec mozno Slovensku postu z toho vysachuju.

Inak na Aliexpress tu mame inu temu:

www.hojko.com - Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Tu je k tomu clanok:

Je to dobré, cetky z AliExpressu budou nejspíše relativně levné i v roce 2021 – Živě.cz

Inak, ten poplatok 9€, to je teraz v mode, "vypalne za nic", Steam 30% za hry, Apple 30% za mikrotransakcie, Epic na nich podal zalobu, uvidime ako to skonci.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dreamer napísal:Inak, ten poplatok 9€, to je teraz v mode, "vypalne za nic", Steam 30% za hry, Apple 30% za mikrotransakcie, Epic na nich podal zalobu, uvidime ako to skonci.
Je to OT, ale bude potom EPIC žalovať aj paypal a VISU/MASTERCARD? Lebo ak EPICu vadí, že si google a apple berú svoj podiel z mikrotransakcii a EPIC chce, aby to išlo priamo cez paypal/karty k nim, tak mám pre nich novinku, ale paypal a výrobcovia kariet si tiež učtujú poplatky.

Príde mi to absurdné. To je ako keby si ty bol farmár, mal plné sklady zeleniny, ale zákazníci by o tebe nevedeli. A ja by som vlastnil trhovisko, kde každý deň chodí kopa ľudí a povedal by som ti, že môžeš predávať u mňa, ale chcem 20% z každej papriky, čo predáš. Za mesiac by si vďaka tomu zarobil na porsche a potom by si jedného dňa prišiel s tým, že chceš u mňa ďalej predávať, ale nebudeš mi platiť nič. Ja by som ťa vyhodil a ty sa tam hneď zjavíš s nóbl právnikmi a ideš ma za to zažalovať.
:lol:

PS: EPIC by mal podľa mňa čušať, lebo niektoré krajiny EU už identifikovali mikrotransakcie v hrách ako gambling a uvalili na to dane, ako na stávkové spoločnosti a kasína.
PS2: To mi pripomenulo, že si mám aktivovať zadara hry pre tento týždeň. :lol:

______

EDIT: Narážal som na mikrotransakcie, kedy nakupuješ vybavenie/skiny vo forme "mystery boxu" a netušíš, či ti vypadne niečo bezcenné alebo niečo dobré. To máš úplný princíp herného automatu. Obzvlášť zákernejšie je, že toto praktizujú na deťoch. Podľa mňa sa čoskoro dočkáme psychologických štúdii, ktoré preukážu, že takéto deti mali v dospelosti väčšiu pravdepodobnosť stať sa závislým na nejakej forme nelátkovej závislosti.
EDIT2: Farmár a trhovisko bol hypotetický príklad ako paralela k tomu sporu medzi Epicom a google/apple. Nezaťahujme do toho ešte supermarkety, problematiku rozdielnych polnohospodárskych dotacii v každej krajine EU a neviem čo... A áno, Epic si pokojne môže predávať svoj tovar aj sám, ale evidentne vďaka google/apple majú zisky ako z inej dimenzie a práve preto Epic ešte donedávna predával aj cez nich. Nevyzerá to tak, že by mal Epic finančné problémy kvôli cenovej politike google/apple. Skôr naopak. Všetci na tom zarobili a prázdne peňaženky majú rodičia detí, čo to hrajú.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Jasne, lebo o EPIC a Fortnite by nikto bez Apple nic nevedel - a porovnavat poplatky platobnych kariet s tretinovym vypalnym, to je tiez mimo.

Mikrotransakcie su opat na samostatnu temu, to potom tiez mozu zakazat lacne hry, tiez su za nizke poplatky a uzivatel ich moze nakupovat "donekonecna", podobne cokolvek lacne, elektronicke ci fyzicke. Pokial na tom nemoze zakaznik zarobit realne peniaze, gambling to nie je. No je to vazne OT, tak pripadne v inej teme, ak tu taku mame.

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2020, 1:05)
ephramko napísal:To je ako keby si ty bol farmár, mal plné sklady zeleniny, ale zákazníci by o tebe nevedeli. A ja by som vlastnil trhovisko, kde každý deň chodí kopa ľudí a povedal by som ti, že môžeš predávať u mňa, ale chcem 20% z každej papriky, čo predáš. Za mesiac by si vďaka tomu zarobil na porsche a potom by si jedného dňa prišiel s tým, že chceš u mňa ďalej predávať, ale nebudeš mi platiť nič.
Lenze v praxi to funguje inak, taky slovensky farmar chce nieco predat vo velkych retazcoch, tak mu daju nesplnitelne podmienky, on akotak preziva, alebo ani neprezije a skrachuje, preco? Lebo retazec si da marzu 50, 100, ci 150% a farmarovi nezostane ani na prezitie. Nejaky poplatok - marza je OK, ale nie taketo vypalne, 30%, 100% a pod.! Pacilo by sa ti, ak by niekto na tvojej praci zarabal a ty by si sotva prezival, zivoril, alebo aj skrachoval?

EDIT: Co sa tyka hier, ja na reklamy Steam alebo Epic kaslem, sledujem recenzie hier na hernych portaloch a ak ma nejaka hra zaujme, tak si ju kupim, nejake reklamy na Steam alebo Epic ignorujem. Taktiez si pozriem aj gameplay.
Prílohy
61ad3c0e-3131-4014-9e91-b79af9cd9b93_takto-vycislilo-ministerstvo-prirazky-obchodnych-retazcov.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Problem s postou, v trackingu zasielka vratena z dovodu chybnej adresy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skusal si podat na tvojej poste staznost alebo reklamaciu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ja vidim len v royalmail ze to prislo na Slovensko a hned to bolo vratene pre nedostatocnu adresu.Ani nasa kurierska sluzba to neobdrzala a neeviduje.

Autoeditácia príspevku po 3 hod 26 min 31 sek:
nepochopitelne. Dnes ta zasielka prisla na postu, pritom ju mala priniest kurierska sluzba na adresu, ale hlavne ze je to uz doma.
heker
Redeemer
Redeemer

Riesil niekto po novom colne konanie? Prisiel mi balik, ktory ani nie je pre mna. Poslal to jeden clen rodiny, lebo ma povazuje za zodpovedneho, aby som to prebral a potom to rozdelil medzi ostatnych clenov.

V baliku je mikina, tricko, damska a panska kozmetika. Z colnice to popisali a chcu clo 25 eur. Ide o dar, neobchodny tovar. Balik je poslany od odosielatela s rovnakym priezviskom ako mam ja.

Co v tonto pripade? Clo/DPH za tovar z USA a Ciny som si zaplatil, ak to bolo opravnene. Toto mi pride neopravnene, je to dar, neni to zo ziadneho shopu a urcite tam neboli ani cenovky podla coho by tovar ohodnotili (zrejme pouzili Google).

Co s tym teraz, ak nechcem platit clo?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No budes to musiet odkomunikovat s colnicou. Mozno sa zlutuju.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tu mas podmienky pri ktorych mozes ziadat oslobodenie od platenia cla/DPH:
https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... -dph-a-spd
Pri odosielani zasielky jednou fyzickou osobou druhej fyzickej osobe je podla toho limit 45 € na zasielku, aby bola oslobodena od cla a DPH.
heker
Redeemer
Redeemer

Predpokladam, ze viac ako 45 eur ma hodnotu len ta mikina, ktora je tam. A kozmetika kto vie kolko (neviem vsak co presne tam je a ani aka znacka). Mozno bude lepsie to zaplatit a mat pokoj.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker

štát hrabe kde sadá, máš možnosť zasielku odmietnut alebo zaplatit clo.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ech, ste zaregistrovali spoplatnenie bezhotovostného SIPO poplatkom 0,20€? Človek by povedal, že bezhotovostné a bezpapierové platby budú zadarmo, ale nie! Vo včerajšom inkase si už strhli o 0,20€ viac ako som mal sumu z eSIPO.
Od 01. 05. 2021 pristúpila Slovenská pošta k zavedeniu poplatku za realizáciu SIPO bezhotovostným spôsobom, napr. prostredníctvom zákazníckej aplikácie eSIPO či inkasom z účtu. Tento poplatok je ekvivalentom k sadzbám realizácie SIPO u doručovateľa a pri priehradke pošty. Prosíme Vás, aby ste sumu poplatku zohľadnili pri nastavení limitu sumy, ktorú je možné inkasovať z Vášho účtu.
https://www.posta.sk/sluzby/sipo
wladas
Redeemer
Redeemer

Len taka zvedava otazka naco pouzivas SIPO? Vsak to je porevolucny prezitok.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Vyuzijem ozivenu temu.. uz ste niekedy riesili s postou chybajuce zasielky zo zahranicia?
Situacia je taka, ze od marca som nedostal ziadnu z objednanych zasielok z isteho UK eshopu. Mohol by som to hodit na Brexit, ale eshop to ma osetrene a zasielky, ktore objadnali znami v rovnakych den a do toho isteho mesta (odoslane +- v tom istom case) im prisli bez problemov. U mna sa neobjavila zasielka a ani zlty listok.

Neviem, ci je to smola alebo je za tym nieco ine.
Ma zmysel skusat infolinku / ist priamo na postu alebo ma len odbiju, ze s tym nic nemaju a nevedia? Ine zasielky, ci uz zahranicne alebo tuzemske su dorucovane bez problemov.
brm
Darca
Darca

SIPO používam, lebo to bolo x rokov najjednoduchšie bezstarostné riešenie. Ale keďže pošta chce túto službu zarezať, budem nútení si vybaviť priame inkasá s jednotlivými dodávateľmi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neda sa to riesit ako pravidelna platba?
brm
Darca
Darca

Dá sa to, ale každý rok musíš sledovať, kedy zmeniť výšku platby. Pohodlnejšie je to cez inkaso = nestaráš sa. V prípade SIPO máš viac inkás spojených v jednom balíku.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aj tak nevidim vyhodu toho "balika". Inkasa mam normalne v banke. Nemusim otvarat zvlast iny system (posta) na kontrolu platieb. Vsetko mam v banke.
Napísať odpoveď