Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa gogo956 »

V tom mojom sa taky parameter nezistoval.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Stilo napísal: 02 okt 2020, 12:07 Kde bola táto hystéria ked sa opakovane vracalo chrípkove obdobie
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... edne-roky/
Pravda, to su tie noviny, ktore urobili velky rozhovor s Dr. Bukovskym, ktory lieci CoVID-19 vlasskymi orechmi a hovorenym slovom. Ak by niekto chcel tieto udaje spochybnovat, tak z relativne normalnych medii by bola lavicacka Pravda prva.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

- Pocas chripkovej sezony 2018/2019 bolo na Slovensku hlasenych 157 644 pripadov chripky a chripke podobnemu ochoreniu.
- Z toho pri 123 pripadov islo o akutnu infekciu dychacich ciest s horuckou ( SARI ). Z 123 pacientov SARI sa virus chripky potvrdil u 74.
- Z 123 pacientov zomrelo 57.

Napriek tomu zdravotnictvo neskolabovalo. Operacie ktore boli planovane sa uskutocnili. V mediach sa akurat riesilo ze pre chripkove prazdniny sa zatvorili skolky a skoly. Nebol vyhlaseny nudzovy stav. Ak niekto zakaslal dal si pred usta ruku. Ak niekto dosiel do prace chori tak ho kolegovia z*je*ali nech zostane doma a nech sa vylieci. Obchody nezasiahli ziadne opatrenia. Ludia nestracali pracu kvoli chripkovej sezone.

A teraz tu mame COVID.
- od prveho pripadu tu mame doteraz 11 617 nakazenych.
- 474 845 testovanych - to znamena 2,5 percenta je nakazenych ak to ratam dobre
- avsak zaujimavejsie by bolo kolko percent z testovanych vobec lezalo v nemocnici za cele obdobie. Nasiel som len ze k 1.10.2020 lezi v nemocnici 191 ludi.
- zomrelo 54 ludi. Otazka je ze ci by prezili SARI sposobeny chripkou.

Mame tu druhy krat vyhlaseny nudzovy stav. Ludia nosia ruska pod hrozbou pokuty. Tu zdoraznujem - ja rusko nosim v MHD a v obchode - potrebujem sa dostat do prace a nakupit :lol: .Vlada a poslanci na plno ukazuju svoje pokrytectvo. A nielen oni. Ale aj obycajny ludia. Keby so to denne neriesilo v mediach tak na to kazdy z vysoka s*rie. Pritom chripka je take iste svinstvo ako SARS-CoV2 .
ephramko napísal: 02 okt 2020, 13:04 Rozumieš, že toto nie je chrípka? Keby sme mali nulové opatrenia a nechali covid19 voľne šíriť, tak len za 2 mesiace by sme mali ďaleko viac obetí, než koľko u nás zomrie ľudí na chrípku za celý rok. Nemusíme byť idioti a učiť sa na vlastných chybách, keď sa môžeme poučiť z chýb v krajinách, kde prvú vlnu pandémie nezvládli a zdravotný systém im skolaboval.

Na jednej strane ľuďom ako ty evidentne vadí, že náš zdravotný systém zatiaľ neskolaboval a mŕtvoly nemusia odvážať mraziarenské nákladiaky. Na druhej strane sa sťažujete aj na opatrenia, vďaka ktorým máme zatiaľ málo mŕtvych. O čo vám teda ide? Potrebujeme mať do konca roka 15.000 mŕtvych a potom sa z toho ponaučíte?
Keby bolo keby.. keby sa tomu tolko media nevenovali, keby sa vobec netestovalo, keby chori s lahkym priebehom choroby zostali doma a vylezali to. Ja som bol vo februari/marci PN - kasel, bolest hlavy a svalov. Doktorka mi spravila PCR test za 5 €. Bol pozitivny na virus. Neriesila aky. Nemal som horucku tak som zrejme COVID nemal - zrejme usudila :| . Dostal som antibiotika a za dva tyzdne som bol naspat v praci. Kazdy zdravotnicky system skolabuje lebo nie je stavany na väcsie mnozstvoj pacientov v kratkom case - malo doktorov a sestier, malo posteli a pristrojov. Tu zohrava ulohu urady, samosprava, stat aby sa situacia v danom regione zvladla. Podla mna ale riesinim nie je vyhlasit nudzovy stav, obmedzit sport, kulturu a zivot celej spolocnosti.
jackb napísal: 02 okt 2020, 14:54 vazne si myslis, ze toto patolog urobi?
ten moj priklad bola reakcia na Konykov post v ktorom pisal ze k obetiam tejto pandemie by sa mali zahrnut aj obete ktore neboli priamo nakazene ale zomreli z dosledku odlozenej operacie. Mojim prikladom som sa inspiroval trochu tomu akym sposobom boli medzi obete koronavirusom zahrnute obete v Belgicku ( alebo v Holansku? uz nepamatam) - kedy sa len predpokladalo ze boli nakazene a pitva sa nerobilia. A nie som si isty ci by pitvu vobec Jane robili ak by pri nehode utrzila devastacne zranenie :D
jackb napísal: 02 okt 2020, 16:01 https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... edne-roky/
Pravda, to su tie noviny, ktore urobili velky rozhovor s Dr. Bukovskym, ktory lieci CoVID-19 vlasskymi orechmi a hovorenym slovom. Ak by niekto chcel tieto udaje spochybnovat, tak z relativne normalnych medii by bola lavicacka Pravda prva.
neviem ako to ratali ze na COVID zomrelo viac ludi ak na chripku.. ved sezone 2018/2019 zomrelo 57 pacientov.
Ten rozhovor som necital ale v nom spomenul liecbu orechmi ? :lol: ja toho cloveka moc nesledujem ale treba mu dat za pravdu ze zdravym sposobom zivota sa vacsine chorob ubranime :wink:

Kód: Vybrať všetko

https://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnotenie_chripkovej_sezony_a_zaockovanosti_2018_2019.pdf
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

No vidím, že stále nechápeš. Ak to pôjde takto ďalej, do konca roka budeme mať 1000 mŕtvych. Snáď potom budeš spokojný a prestaneš trepať tie blbosti, že toto je len chrípka... A pokiaľ si ochotný obetovať ľudí kvôli ekonomike, tak si buď psychopat, alebo nevieš nič o ekonomike, alebo oboje. Napr. Švédsko je na tom ekonomicky rovnako ako okolité krajiny, "len" majú niekoľkonásobne viac mŕtvych.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Svedsko ma vysoky pocet mrtvych kvoli nezvladnutej prvej vlne a hlavne kvoli tomu, ze sa covid dostal do domovov dochodcov, preto je priemerny vek umrti taky vysoky

prave naopak, Svedsko to zvlada velmi dobre, od nejakeho maja/juna maju uplne zanedbatelne pocty umrti vzhladom na opatrenia
Stilo
Star
Star

ephramko napísal: 02 okt 2020, 16:55 No vidím, že stále nechápeš. Ak to pôjde takto ďalej, do konca roka budeme mať 1000 mŕtvych. Snáď potom budeš spokojný a prestaneš trepať tie blbosti, že toto je len chrípka... A pokiaľ si ochotný obetovať ľudí kvôli ekonomike, tak si buď psychopat, alebo nevieš nič o ekonomike, alebo oboje. Napr. Švédsko je na tom ekonomicky rovnako ako okolité krajiny, "len" majú niekoľkonásobne viac mŕtvych.
ty nechapes mna. Zomieraju starsi ludia ktori maju cukrovku, vysoky krvny tlak alebo ine vazne ochorenie.

Priemerny vek dozitia na Slovensku je 73 u muzov a 80 u zien. Mam ti vysvetlovat ze vekom stracas na sile imunity? Neviem ako to je u teba ale ja smrt v starobe povazujem za nieco normalne. Ak ak by mi niekto povedal ze sa dozijem 70tky tak budem stastny. Aspon si uzijem dochodok ( ak nejaky bude).

Neviem ci si sa narodil pod stastnou hviezdou a mas postarane o byvanie a financie ked ma povazujes za psychopata ak poukazujem na ekonomicky dopad. Ak chce vlada robit opatrenia nech ich robia cielene na rizikovu skupinu obyvatelstva. Nech sa staraju o prevenciu. Na ktoru pocas obdobia ked bol klud asi kaslali. Kedze mame pozitivne testovanych v domovoch dochodcov.

Ja si pod slovom epidemia predstavujem nieco ine a nejdem sa posrat ak za cca 10 mesiacov zomrie na svete milion ludi na respiracne ochorenie. Hlavne ak sa z neho vylieci cez 25 milionov a to neexistuje liek .

edit ::

článok z roku 2018
https://dennikn.sk/1264273/na-slovensku ... hvoste-eu/

a aktuálny
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... edne-roky/
Prílohy
120761489_3836904516324183_4347789769687345777_n.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Stilo napísal: 02 okt 2020, 17:45 Ak chce vlada robit opatrenia nech ich robia cielene na rizikovu skupinu obyvatelstva. Nech sa staraju o prevenciu. Na ktoru pocas obdobia ked bol klud asi kaslali. Kedze mame pozitivne testovanych v domovoch dochodcov.

Ja si pod slovom epidemia predstavujem nieco ine a nejdem sa posrat ak za cca 10 mesiacov zomrie na svete milion ludi na respiracne ochorenie. Hlavne ak sa z neho vylieci cez 25 milionov a to neexistuje liek .
Klamstva a hluposti. Cukrovku maju aj mladi ludia a vobec to nemusi byt z prejedenia sa. O dalsej skupine mladych, ktori musia byt imunosupresivach. Okrem uzivania svojich liekov, su to ekonomicko produktivne osoby. A ty ich chces dat do koncertrakov. Rovnako ako dochodcov, ktori napriklad stale mozu podnikat a platit dane, a nie su v domovoch, lebo sa vedia o seba postarat. Tazke jediny kto nevidi cely obraz ekonomicky so len ty sam.

Nie je liek? Remdesivir sa podava len tak z pleziru? Tym, ze aj ti vylieceni maju nezvratne zmeny na zdravi a v konecnom dosledku sa im to bude platit z dani, mala byt ta ta pandemia velmi ekonomcky zaujimat a mal by si robit vsetko preto, aby si sirenim dezinformacii nevyrabal este vacsie ekonomicke skody. Dakujem.
Stilo
Star
Star

jackb napísal: 02 okt 2020, 19:18 Klamstva a hluposti. Cukrovku maju aj mladi ludia a vobec to nemusi byt z prejedenia sa. O dalsej skupine mladych, ktori musia byt imunosupresivach. Okrem uzivania svojich liekov, su to ekonomicko produktivne osoby. A ty ich chces dat do koncertrakov. Rovnako ako dochodcov, ktori napriklad stale mozu podnikat a platit dane, a nie su v domovoch, lebo sa vedia o seba postarat. Tazke jediny kto nevidi cely obraz ekonomicky so len ty sam.

Nie je liek? Remdesivir sa podava len tak z pleziru? Tym, ze aj ti vylieceni maju nezvratne zmeny na zdravi a v konecnom dosledku sa im to bude platit z dani, mala byt ta ta pandemia velmi ekonomcky zaujimat a mal by si robit vsetko preto, aby si sirenim dezinformacii nevyrabal este vacsie ekonomicke skody. Dakujem.
kde v tejto mojej vete "Zomieraju starsi ludia ktori maju cukrovku" vidis ze by som tvrdil ze cukrovku maju len starsi? Potom kde tvrdim ze sa niekto ma davat do koncentrakov? Ekonomicky produktivny ludia chcu byt aj tí ktorí kvoli opatreniam nemozu pracovat alebo je ich praca obmedzena. Nevkladaj mi do ust co ty chces vidiet.

Remdesivir bol primarne urceny ako liek ked vypukla Ebola. Na zaciatku boli lekari opatrni ked ho pouzivali proti COVIDu. Existuju studie ktore na ucinok remdesiviru maju rozny pohlad. Neexistuje liek ktoreho vznik bol urceny primarne na boj proti COVIDu.

O akych dezinformaciach hovoris? Co to trepes ake ekonomicke skody sposobim ked sem napisam svoj nazor na tuto situaciu? Za co dakujes?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty si, ani neviem ako to napisat, proste idiot.
beardie
Redeemer
Redeemer

to bola tazka argumentacia, stilo kvoli tomu urcite nebude spat
jackb
Redeemer
Redeemer

Lebo ak ma cukrovku dieta vo veku 10 rokov, moze zahucat aj ono. No a co chces robit s rizikovou skupinou, ked sa kvoli neodmietas obmedzovat? Koncetrujes ich niekde a nechas pomriet. Urcite chcu byt ekonomicki produktivni robotnici kulturi, hotelieri a restuarateri, ktori by mali vacsie trzby a museli by najat viac zamestnancov ci sportove kluby, ktore by predali listky. Lenze virus aj po prekonani s miernymi nasledkami moze mat dlhobe nasledky. Az roky ukazu ake vlastne.

Chripka sa povazuje za banalitu a robi sa z nej stranda, lebo aj ta sa zamierna za prechladnutie. Ale aky liek je na nu? Paracetamol tlmi bolest a vysoku teplotu, sprej do nosa pomaha dychat lepsie... ale je liek, ktory uzujes a uz nemas chripku? A ako dlho jej kmene kvaria ludi. A to chces mat za sedem mesiacov 100% liek na tento moribundus. Tak ako ti paralen pomoze od priznakov prechladnutia/chripky, remdesivir moze pomoct ludom, ktori musia ist do nemocnice. Jednoduche.

Dezinformacie, ktore siris: CovID-19 je chripka, nejedna sa o epidemiu ani pandemiu, zomieraju na nu vyhradne prestanuti diabetici... "Tvoj nazor" je vytvoreny zaklade coho? Clankov, ze media klamu od predajcov vitaminov, ktori ti zakryju oci, aby si nevidel sportovcov, ktori sa nakazili tiez? Tym, ze zdielas tieto bludy a lzi, ziskas na stranu ludi, ktori nechcu dodzriavat nutne opatrenia viac ludi. Co sa stane? Zatvoria sa skoly, ludia ostanu doma, nebude sa pracovat a ekonomika pojde do haja. Dakujem ti velmi pekne, ze sa nad tym co robis konecne zamyslis a prestanes prispievat k zniceniu ekonomiky, zdravia a zivotov.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Stilo napísal: 02 okt 2020, 16:35 - Pocas chripkovej sezony 2018/2019 bolo na Slovensku hlasenych 157 644 pripadov chripky a chripke podobnemu ochoreniu.
- Z toho pri 123 pripadov islo o akutnu infekciu dychacich ciest s horuckou ( SARI ). Z 123 pacientov SARI sa virus chripky potvrdil u 74.
- Z 123 pacientov zomrelo 57.

Napriek tomu zdravotnictvo neskolabovalo. Operacie ktore boli planovane sa uskutocnili. V mediach sa akurat riesilo ze pre chripkove prazdniny sa zatvorili skolky a skoly. Nebol vyhlaseny nudzovy stav. Ak niekto zakaslal dal si pred usta ruku. Ak niekto dosiel do prace chori tak ho kolegovia z*je*ali nech zostane doma a nech sa vylieci. Obchody nezasiahli ziadne opatrenia. Ludia nestracali pracu kvoli chripkovej sezone.

A teraz tu mame COVID.
- od prveho pripadu tu mame doteraz 11 617 nakazenych.
- 474 845 testovanych - to znamena 2,5 percenta je nakazenych ak to ratam dobre
- avsak zaujimavejsie by bolo kolko percent z testovanych vobec lezalo v nemocnici za cele obdobie. Nasiel som len ze k 1.10.2020 lezi v nemocnici 191 ludi.
- zomrelo 54 ludi. Otazka je ze ci by prezili SARI sposobeny chripkou.

Mame tu druhy krat vyhlaseny nudzovy stav. Ludia nosia ruska pod hrozbou pokuty. Tu zdoraznujem - ja rusko nosim v MHD a v obchode - potrebujem sa dostat do prace a nakupit :lol: .Vlada a poslanci na plno ukazuju svoje pokrytectvo. A nielen oni. Ale aj obycajny ludia. Keby so to denne neriesilo v mediach tak na to kazdy z vysoka s*rie. Pritom chripka je take iste svinstvo ako SARS-CoV2.
Hmm, pri covide máme uz nejakých 54 umrti a pritom vecsina pacientov je bezpriznakova.
U chrápky sa za jedno chrípkové obdobie zastavilo u doktora cez 130tisíc ludí lebo im bolo tak zle, ze sa museli vypísat na pnku, alebo to doma vylezat, pritom zomrelo iba 57, neviem ci je to cislo celkom spravne, no ja som pocul nejake cislo 800, ze to je pocet ludi co rocne zomrie na chripku a chripke pridruzene stavy, ale nevadi.

Takze mame tu 134tisic ludi co sa citi fakt pod psa a zomrie z nich 57
a potom tu mame covid a z tých 11000 tisíc je vecsina bezpríznakových a zomrie rovnaké císlo
za dalsie covidom sa u nas zacali nakazovat ludia niekedy zaciatkom marca a teraz je zaciatok oktobra, v tomto okne podstate ani nie je chripkové obdobie, kde sa lepsie siria kornavirusy ako je aj ten chripkovy.Vsade na svete zistili, ze teno virus ma dobre predpoklady pretazit zdravotnicky system ak nie je pod kontrolou, preto sa zavadzaju tolke opatrenia.
Skusme sa porziet na take rumunsko, kde sa to vymklo z pod kontroly, teraz hlasia, ze su pred kolapsom a zomiera tam 30-50 ludi denne a to este ani nezacala zimna sezona a jesen len pomali nastupuje.

Trosku z ineho sudka, Trumpa liecia podavanim experimentálneho lieciva umelo vyrobených protilátok na covid nejakou firmou regeneron, ze vraj to pomaha ak je to v prvotnej fáze ochorenia.
https://www.politico.com/news/2020/10/0 ... ase-425247
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Priemerný vek pacientov počas prvej vlny bol okolo 60ky (čiže pomerne starí ľudia) - o čom svedčí aj celkom dosť úmrtí. V druhej vlne, ktorú zapríčinili ľudia, ktorí vycestovali (mladí) je priemerný vek pacienta na Slovensku 30 rokov. (Väčšina chorých je v rozmedzí od 15 - 35 rokov). Táto veková skupina nezomiera. A preto nám logicky nerastu tak úmrtia ako v prvej vlne. Problém nastane v najbližších dňoch, keďže sa z mladých nakazených prenesie vírus na starých a úmrtnosť začne O5 stúpať. Takže keď už sa ideš oháňať a porovnávať to s chrípkou, tak by si si prve mal dáta ktorými sa oháňaš naštudovať. To je prvá vec.

Po druhé dávaš tu štatistiku chrípky za nejaké ukončené obdobie. Avšak pandémiu korony ukončenú nemáš... Tak si treba počkať kým prejde rovnaké obdobie, alebo kým pandémia skončí a potom porovnávať dopady.

Po tretie neviem skade máš tu štatistiku ale na úrade verejného zdravia SR (zdroj: https://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vy ... 8_2019.pdf) majú trochu inú štatistiku a to takú, že na Slovensku bolo hlásených 1 470 688 prípadov ochorenia chrípky a chrípke podobných ochoreniam. A nie 157 000. Takže to je blud, čo si napísal. Na Slovensku teda bolo nahlásených skoro 1,5 milióna chorých (a ďalšie tisícky nahlásené neboli...) A z toho zomrelo 57 ľudí. Čiže smrtnosť je = 0,0038% na chrípku. A teraz tu máme Covid: Počet ukončených prípadov (keďže nemôžeš brať tých, ktorí sú ešte chorí, lebo niektorí z nich ešte zomrú, tak berieme iba ukončené prípady) je: 4847. z toho 54 mŕtvych. Každému normálnemu už teraz musí byť jasné, že Kovid nie je chrípka, pretože má rovnakú smrtnosť pri 5 000 prípadoch ako chrípka pri 1,5 miliónu. Ak si vyrátame to na %, tak je 1,11%. To znamená ak dobre rátam, tak Kovid je 292x smrteľnejší ako chrípka (a to ako som písal na začiatku počet rizikových pacientov ešte len začne stúpať, takže aj úmrtnosť stúpne). Priemerná svetová smrtnosť je 4%, takže aj Slovensko sa na to také číslo pravdepodobne dostane. A teda logicky Kovid nie je len chrípka. Jedná sa o vážnejšiu chorobu. Takže neviem ako to napísať Stilo, ale si proste iba hlupák. Kúp si nejakú mastičku od bukovského a staraj sa o seba, lebo svojími rečami len ohrozuješ iných, ktorí chcú žiť. Reči typu,že umierajú cukrovkári, starí atď. ani nejdem riešiť. Sú totálne reči hlupákov "bol starý, chorý, aj tak by zomrel" Život starého, alebo chorého asi nemá cenu. Lebo veď však aj tak bol starý a aj tak by zomrel. To, že keby ho taký čurák ako ty nenakazil a žil by možno ďalších 20 rokov už nepovie nikto. A koniec koncov, takým štýlom sa môžeš odprásknuť rovno. Pretože aj ty, aj tak raz zomrieš, tak aký má zmysel, že si ešte tu ? Ak budeš chorý, tak dúfam,že si to nejaký lekár takto povie a pošle ťa preč, pretože keď starý aj tak by zomrel, lebo je chorý, tak dúfam, že aj teba (alebo tvojho blízkeho) odsúdia iní rovnako.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hlavne ten Bukovský, keď sa venoval svojmu odboru a ľuďom hovoril, že chlieb, slanina a mäso sú zlo, tak ho mali všetci Slováci za debila. Teraz keď ľuďom nahovára klamstvá, z odboru na ktorý nemá žiadne vzdelanie, tak je zrazu za hrdinu. Knižky a jeho produkty sa mu začali predávať, v časoch kedy veľa ľudí krachuje a prichádza o prácu. Podľa mňa je to ďalší obyčajný šmejd alebo hyena alebo ako takýchto ľudí u nás voláme, skrátka ľudia, ktorí kvôli peniazom dokážu natrepať strašné hlúposti, oblbnúť a zneužiť zraniteľných ľudí a priamo ohroziť ich existenciu (či už po finančnej alebo zdravotnej stránke).
beardie
Redeemer
Redeemer

NHISPVM napísal: 04 okt 2020, 0:36Po tretie neviem skade máš tu štatistiku ale na úrade verejného zdravia SR (zdroj: https://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vy ... 8_2019.pdf) majú trochu inú štatistiku a to takú, že na Slovensku bolo hlásených 1 470 688 prípadov ochorenia chrípky a chrípke podobných ochoreniam.
nechce sa mi verit, ze tretina vsetkych Slovakov mala za jednu sezonu chripku
ani ta chorobnost mi nejak nevychadza, kedze Slovakov je 5,5 M

akoze statnicu zo statistiky mam, ale tomuto naozaj nerozumiem:
Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť na ARO v chrípkovej sezóne 2018/2019 bola
u 0 – 5 ročných s hodnotou 167 652,7/100 000 (absolútny počet 32 4914 detí). Citeľne nižšia
bola chorobnosť v skupinách 6 – 14 a 15 – 19 ročných detí, pričom hodnoty oboch incidencií
sa len málo líšili: 120 402,8/100 000 a 122 301/100 000
mozete mi niekto vysvetlit, ako je mozne, ze zo 100000 deti bolo chorych 162000?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

moc nad tym konspirujes ..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nezávisle od čísel a štatistík, ktoré sa rôznia podľa zdrojov a spôsobu výberu ti každý jeden epidemiológ a virológ povie, že je to o dosť horšie než chrípka a že to nie je chrípka.
Hovoria to naši epidemiológovia, hovoria to zahraniční lekári, hovoria to odborné medicínske inštitúcie atď., v podstate všetko, čo sa seriózne venuje medicíne a nepatrí do tých pár výnimiek nad ktorých vyjadreniami potom onanujú v hlavných správach.

Čo viac k tomu chceš?
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Beardie - tak neviem prečo sa ti nezdá 1,5 milióna chorých. Podľa mňa to je celkom reálne. Keďže chrípka je bežná choroba, ktorú má ročne asi každý. Nijako sa proti nej nebojuje a chorí chodia ďalej do práce / školy atď. kde sa dobre roznáša... A čo sa týka samotného počtu - Na začiatku vypuknutia korony na SR som si čítal taktiež štatistiky ohľadom chrípky vo svete a odhady hovoria, že sa na svete ročne nakazí 2 až 3 miliardy ľudí... Veľké čísla, ale pravdepodobne reálne.

Čo sa týka tých detí... Tak ako tiež mi to nedáva zmysel (aj keď v mojom príspevku mi išlo len o údaj celkovo nakazených a mŕtvych). Väčšinou sa udáva počet chorých napr. na 100 000 obyvateľov. (čo by samozrejme bolo potom úplná hlúposť :D ) Tak možno tam chyba ešte 0. (167 652,7 / 1 000 000) Alebo sa 67 652 detí nakazilo 2x počas roka ? A sú zarátaní takto nešťastne ?

ephramko - presne, neujal sa ako lekár a doteraz ani ako predajca. Korona mu zjavne pohla stáť sa youtuberom, pretože ide "proti systému". To by mi osobne nevadilo, pretože na hlúposti sa zarába najlepšie a ak to vie využiť, tak prosím. Horšie je, že svojimi rečami presvedčí masu ľudí, ktorí potom odmietajú isté odporúčania a môže na to doplatiť úplne nevinný človek... Preto si myslím, že takých hoaxerov v čase kedy jeho reči môžu ohroziť by mali zavrieť...

Muffi - to je každému jasné, ale tomu takí ľudia ako silto veriť nebude. Lebo je to sprihanie vlád, ktoré sa na tom dohodli a všetci lekári sú podplatení :D Sranda, že sa 2ja ľudia nevedia dohodnúť na jednej veci :D ale tisícky ľudí (lekárov, politikov, atď.) sa na korone vie dohodnúť :D Poznám z môjho okolia (a to pracujem na univerzite) - kde by mali byť vzdelaní ľudia a veria, že na covid nikto nezomrel a že sa stane nejaká havária a úmrtie pripíšu kovidu... Alebo že to neexistuje, lebo nikoho chorého nepoznajú, atď....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tu je clanok o Bukovskom v ktorom su vyvratene jeho dristy, opisuje sa jeho taktika a aj prizivovanie sa na Covide - https://dennikn.sk/blog/2058433/radoby- ... -diel-c-1/
Napísať odpoveď