Domaca pekaren

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Domaca pekaren

Príspevok od používateľa mirak2 »

Uz dlhsiu dobu uvazujem nad kupou domacej pekarne. Popravde netusim, na co sa mam pozerat, co sa tyka parametrov. Som lenivy a v kuchyni lavy, takze najradsej by som bol, keby existovala taka, kde nasypem ingrediencie, stlacim gombik alebo dva a o niekolko hodin mam super chlebik.
Budget nemam obmedzeny, ak mi niekto da tip na trochu drahsi model a da mi rozumne argumenty, som ochotny sa nechat presvedcit. Tym, ze mam neobmedzeny budget neznamena, ze kupim pec z pekarne, ktora kvoli covidu skrachovala.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Domaca pekaren

Príspevok od používateľa cinges »

az tak by som to neodporucal. Nakoniec to skonci doma a nebudes to pouzivat. Chlieb z toho nie je az taky dobry, kvoli tomu, ze je tam taka korka od plechu na vacsine chleba a nie je to az take dobre. Ale samozrejme, kazdemu chuti nieco ine. Vacsina pekarni si vie sama vymiesit cesto, vykysnut a upiect, len rano vyberies chlieb. Musis ale pocitat s tym, ze ho nevyberies len tak, ked to ma vsetko spravit samo, tak sa bude chlieb tazko vyberat, lebo sa zapiekol spolu s miesacimi metlami, ktore musis pracne vybrat. Ale ak to chces mat ako nudzovku, ze je sviatok a zistis, ze nemas chlieb, tak ok. Este nepoznam nikoho, koho by to neomrzelo :) (Skor by sa asi ujal z toho kolac ako chlieb)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

moj problem je, ze byvam v Rakusku a jednak v nedelu je vsetko zatvorene, takze sa mi castejsie stava, ze nemam pecivo, nie len v sviatok, a po druhe - rakusky chlieb je strasne hnusny (a celkom drahy)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To chodis kazdy den do obchodu kvoli pecivu? To by sa mi teda nechcelo.
Nakupim chleba/bagety, strcim do mrazaku a mam aj na dva tyzdne. Potom uz len strcim do truby na 80 stp. 8min a ako cerstve.
Co sa tyka rakuskych chlebov tak v bille ich predavaju a mne praveze chutia (davam prednost ale inému)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

rakuske pecivo nechuti ani mne, ale chlieb z pekarne tiez nechuti boh vie ako, ta korka je taka divna kvoli tomu teflonu

ja by som toto vobec neriesil pekarnou ale zamrazenim vacsieho mnozstva peciva alebo si kup to nedopecene balene pecivo, ktore sa predava a doma si ho dopecies v beznej rure
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Domaca pekaren je imho hovadina. Vlastne rovnako ako vsetky tie jogurtovace, zmrzlinovace atd. Obcas s tym nieco spravis, ale ze by to dokazalo vykryt domacu spotrebu :roll:

Ale co tak sa naucit nejest pecivo (mozno len obcasne) a namiesto toho zrat listy atd? :mrgreen:

V ktorych AT obchodoch maju dobry a lacny vyber mrazeneho peciva? Alebo aj na slovensku (okrem metra).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

yoggy - alebo aspon vyradit biele
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

CheZteR napísal: 06 okt 2020, 16:13kup to nedopecene balene pecivo, ktore sa predava a doma si ho dopecies v beznej rure
Toto je imho spravny pristup ak chces mat cerstve pecivo kedykolvek. Mne takto dopekane pecivo chuti najviac spomedzi tu spomenutych, vynimkou je uz len chlieb pripraveny a peceny beznym sposobom v rure.
Ale take cerstvo dopecene bagetky...tym sa asi nic nevyrovna pokial zoberieme do uvahy cas pripravy.
Davat do mraznicky bezne pecivo mi nepripada ako dobra volba, doma to praktizujem ale len ako nudzovku. Chlieb z mraznicky chuti inak a radsej ho pouzijem na hrianky, vtedy rozdiel necitit.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 06 okt 2020, 16:06 To chodis kazdy den do obchodu kvoli pecivu? To by sa mi teda nechcelo.
nie, len kazdy treti. obcas, fakt obcas, si to zle vyratam. vacsi problem je v tom, ze mi ich chlieb uz nechuti.

tie pecivove (nemrazene) polotovary si kupujem a vzdy mam nejaku zasobu, ale mam pocit, ze vacsina je biela a biele pecivo je zlo :D
co sa tyka zamrazovania. mam v chladnicke mizerne malu mraznicku. este som nedospel do stadia rozmyslat nad kupou separatnej mraznicky.

beriem vase argumenty. na kvaskovanie som zas lenivy.
Napísať odpoveď