Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yoggy

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa yoggy »

Na uvere sa urok sa zmenit nemoze pokial nedoslo k poruseniu podmienok alebo zmene na uvere (napr. mimoriadna splatka atd). Na uvere od RF nie je preto urok, lebo ocakavaju, ze ten ucet od nich budes aj vyuzivat a pokial nie, tak zaplatis poplatok. Poplatok za vedenie uctu sa rovna plus minus urok na uvere s normalnym urokom. Cize pre nich je to win-win.
taki7 napísal: 11 okt 2020, 15:40 Nie, napr. Tatra banka má dni splatnosti i v soboty, ale len domáce účty.
S tou tatra bankou mas pravdu. :)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Takže o úver požiadané.

Dá sa vybrať aj bez nutnosti zriadenia účtu. Poplatky žiadne. Úrok 0% počas celej doby splácania. Poistenia žiadne.

Už len čakáme či manželke schvália a ja idem požiadať v stredu.

Inak v prípade že si zriadíte účet a niekoho do banky pozvete a následne si aj on zriadi účet, tak dostanete 20€ (ten koho ste pozvali nie).
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Odpoveď z KC Tatra banky ohľadne splatnosti (len cez prac. dni) zahraničných platieb...

Dovod je jednoduchy, pri zahranicnych transakciach dochadza k prevodom do krajin, ktore maju aj odlisne prevodne systemy, taktiez je potrebne pri zahranicnych transakciach doplnit aj odlisne udaje pre prijemcov, ktore su mnohokrat aj v inom jazyku. Dovodov je mnozstvo, preco je potrebne zahranicny prevodny prikaz spracovat manualne. Taktiez aj v pripade ak zasielate expresnu platbu, je potrebne takuto tranzakciu realizovat prostrednictvom zahranicneho platobneho prikazu, aby bolo mozne tieto financne prostriedky dorucit prijemcovi pocas prebiehajuceho pracovneho dna.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

uNfEiL napísal: 12 okt 2020, 12:15 Takže o úver požiadané.

Dá sa vybrať aj bez nutnosti zriadenia účtu. Poplatky žiadne. Úrok 0% počas celej doby splácania. Poistenia žiadne.

Už len čakáme či manželke schvália a ja idem požiadať v stredu.

Inak v prípade že si zriadíte účet a niekoho do banky pozvete a následne si aj on zriadi účet, tak dostanete 20€ (ten koho ste pozvali nie).
Tak to som zvedavý, v čom bude háčik.

Ak si môžem tipnúť, tak ten úver s 0% úrokom je len informatívny prepočet. Môžu ti schváliť úver, ale nie s 0% úrokom.

Prípadne si tam dajú nejaké astronomické pokuty za omeškanie splátky a pod.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

0 percent pri 1000 ludoch. Ak z nich co i len 30 ludi bude mat problem so splatkami - penale alebo exekucia, tak banka zarobi. Ak par ludi da osobny bankrot, tak banka prerobi.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

mozno ze zbytocne rypem ale vybrat pozicku z banky hoci aj bezurocnu len tak bez zmysluplneho ucelu je podla mna hlupost. ak sa nahodou nieco stane a prides pocas splacania o prijem a dostanes sa do omeskania tak si vyrobis zbytocne komplikacie....
uver ma podla zmysel ak nieco realne potrebujes pokazilo sa ti auto spotrebic do domacnosti alebo ked ich vies dobre investovat brat si pozicku len tak lebo je to zadarmo je len pasca.... Oni ju davaju preto aby si nahnali klietov ktory budu vyuzivat ucet nechavat si tam posielat prijem a v neposlednom rade aj cakaju na nestastnika ktory nebude moct splacat a oni nanom zarobia skrz omeskania.

Kazda minca ma dve strany. A prosim neberte to ako hate myslim to v dobrom :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

presne tak isto funguju kreditky, drviva vacsina to vie pouzivat s rozumom, ale tych par, co nema financnu disciplinu, pokryje naklady vsetkych
kompi
Medium Professional
Medium Professional

kreditka je nieco ine kreditku ked necerpas nemusis nic platit a ked cerpas v bezurocnom obdobi tiez nie. Ano za niektore kreditky je mesacny poplatok ten ti ale odpustia ak ju vyuzivas v bezurocnom obdobi. toto je ale uver ktory ked vycerpas hoc ho aj nepotrebujes nutne musis mesacne platit fixnu splatku....
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

kompi napísal: 13 okt 2020, 0:46 mozno ze zbytocne rypem ale vybrat pozicku z banky hoci aj bezurocnu len tak bez zmysluplneho ucelu je podla mna hlupost. ak sa nahodou nieco stane a prides pocas splacania o prijem a dostanes sa do omeskania tak si vyrobis zbytocne komplikacie....
uver ma podla zmysel ak nieco realne potrebujes pokazilo sa ti auto spotrebic do domacnosti alebo ked ich vies dobre investovat brat si pozicku len tak lebo je to zadarmo je len pasca.... Oni ju davaju preto aby si nahnali klietov ktory budu vyuzivat ucet nechavat si tam posielat prijem a v neposlednom rade aj cakaju na nestastnika ktory nebude moct splacat a oni nanom zarobia skrz omeskania.

Kazda minca ma dve strany. A prosim neberte to ako hate myslim to v dobrom :)
Ja si zas stále stojím za tým čo som pôvodne povedal. Peniaze strácajú hodnotu. A to čo je teraz 2000€, bude o 8 rokov nič. Nasvedčujú tomu neustále stúpajúce ceny všetkého - nehnuteľností, nájmov, telefónov, potravín, ale aj platov. Proste všetkého. Ešte aj hypotéky sprísnili. Dokonca ešte aj teraz počas tejto "veľkej krízy" som si nevšimol že by som v obchode nechal menej za nákup.
Takže aj keby si si za tie peniaze kúpil tú najväčšiu hlúposť teraz, furt lepšie ako keby si to mal kúpiť o 8 rokov. Verím v infláciu.

Ale rozumiem aj tvojmu pohľadu na vec. No ja si zas myslím že mesačne minieš za hlúposti oveľa viac ako 20€. A ako som už spomínal, o pár rokov tých 20€ si ani nevšimneš že ti zmizlo z účtu.

A inak peniaze už na účte. Ale našiel som prvý "háčik?", ktorý mne osobne nejak extra nevadí. Proste pri žiadosti o úver vám budú tvrdiť, že keď v žiadosti uvediete že si zároveň aj uzatvoríte účet, máte oveľa vyššiu šancu na schválnie. Ja viem že to je ASI len o*eb, ale manželka nechcela riskovať a účet si zriadila, pretože v minulosti svietila v systéme kvôli hlúposti a nedávno rušila OTP. Ale ani to nie je taký problém, pretože stačí keď si tam prepošle z iného účtu aspoň 400€ mesačne (nemusí naraz), alebo tam nechá rovno posielať výplatu a zriadi jedno inkaso. Pozor, inkaso. NIE trvalý príkaz. Ale to inkaso ani nemusí byť na jej meno. A môže to byť kľudne napr 4,64€ poplatok za RTVS.

Ako hovorím, mne to nevadí. Stále budem mať účet aj úver zdarma. A ten kto je lenivý ísť na poštu vybaviť RTVS inkaso a otočiť raz za mesiac peniaze, alebo nechať si na účet posielať výplatu (ak to nemusí zároveň splniť aj v inej banke) tak si ten úver zdarma ani nezaslúži. Áno, týmto dosiahnu že ten účet budete aktívne využívať. No a čo? Urobiť 2 činnosti, z čoho oboje môžu byť plne automatické je tak moc? Mna oveľa viac štve že budeme mať už trošku veľa účtov. ONA mBank, 365.bank, unicredit, raiffeisen. JA mBank, 365.bank, unicredit, (raiffeisen?).
Ani sa nepýtajte prosím vás. Ale každá má svoj účel.
beardie
Redeemer
Redeemer

este nam povedz, k comu peniaze vyuzijes
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

unfeil

ja tu istu pozicku mam od 9/2019 a ziaden problem som doteraz nenasiel. Podobne bezurocne pozicky mal aj mbank aj dalsie banky. Dal som to do akcii. Treba ale ratat s tym ze ta budu pravidelne oslovovat na vyssie urocene pozicky to je cele tajomstvo.
beardie
Redeemer
Redeemer

kompi napísal: 13 okt 2020, 1:36 kreditka je nieco ine kreditku ked necerpas nemusis nic platit a ked cerpas v bezurocnom obdobi tiez nie.
to aj pozicka, ked si ju nezoberies, nemusis platit ;-)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

gogo956 napísal: 13 okt 2020, 9:48 unfeil

ja tu istu pozicku mam od 9/2019 a ziaden problem som doteraz nenasiel. Podobne bezurocne pozicky mal aj mbank aj dalsie banky. Dal som to do akcii. Treba ale ratat s tym ze ta budu pravidelne oslovovat na vyssie urocene pozicky to je cele tajomstvo.
otom presne som pisal ked vies ako tie prachy vyuzit pripadne otocit je bezurocna pozicka super napad ale ked si to beries len nato sak co je to zadarmo tak to je podla mna zbytocnost :)

Autoeditácia príspevku po 54 sek:
nato aby ta banky oslovovali ci nechces pozicku staci ked mas na ucte pravidelne obraty :)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ja si myslím že teraz v čase korona krízy sa to oplatí zobrať aj ako taká poistka/rezerva. Prejde korona, nevyužil si, predčasne vyplatíš a o nič si neprišiel. Iba si sa zdarma poistil. Ja nechápem ako sa aj na tom pozitívnom dá hovoriť o negatívach.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ja spominam rizika nie negativa.....

Autoeditácia príspevku po 2 min 4 sek:
btw ako poistku radia fin poradcovia rezervu aspon rocny plat. podla mna je idealne aj dva roky :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Alebo aj 10 rokov :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Predstava pekná. A realita?

2 mesiace dozadu vyšiel prieskum ktorý ukázal že každý piaty Slovák nemá finančnú rezervu ani na mesiac.
gogo956
Redeemer
Redeemer

no ono to podla mna skor znamena, ze ti co deklarovali ze nemaju volny cash tj mozu mat uspory v produktoch ktore su casovo viazane. Ja napr tiez v cashi uspory mam iba velmi malo a zbytok je v akciach, ktore by som ale v pripade potreby nechcel predavat pretoze tam su s planom dlhodobeho zhodnotenia a niektore su aktualne v minuse.
Takze ludia podla mna peniaze maju, len ich maju zainvestovane./samozrejme nie vsetci, urcite je dost takych co skutocne ziju z vyplaty do vyplaty, co je smutne/
beardie
Redeemer
Redeemer

uNfEiL napísal: 14 okt 2020, 23:28 Ja si myslím že teraz v čase korona krízy sa to oplatí zobrať aj ako taká poistka/rezerva. Prejde korona, nevyužil si, predčasne vyplatíš a o nič si neprišiel. Iba si sa zdarma poistil. Ja nechápem ako sa aj na tom pozitívnom dá hovoriť o negatívach.
ak nemas co jest, tak je to pochopitelne, ak ale pozicku beries, aby si to minul na nejake sprostosti, tak je to velmi blby napad
snad nie si ta druha varianta
gogo956
Redeemer
Redeemer

existuju skupiny obyvatelov, ktore nemaju dostatocnu financnu gramotnost, resp. podcenuju financne planovanie. A ti radi naberaju tolko uverov kolko sa da na veci ktore ani nepotrebuju /800€ mobily a pod/ a ktorych funkciu by im hravo zastupil produkt ktory uz maju, alebo sice novy, ale podstatne lacnejsi.
Vecsinou je to o tom, ze ti dotycni chcu samich seba prezentovat na verejnosti ako vyrazne bohatsich ako realne zodpoveda ich prijmom a robit na druhych dojem.
Napísať odpoveď