Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)
Re: Kúpa telefónu (Pixel/Iphone)
Cez víkend má byť na iStores iPhone 11Pro za 899€. Tak rozmýšlam či 11pro alebo 12tku nePro.
11pro je premiovejši a asi bude aj lepšie fotiť...zobral by som ten.
To by som si uplne nemyslel, kdeže nové 12-stky budú mať nový výkonnejší procesor na 5nm technológií. Takže si myslím že klasická 12-stka bude na tom tak ako dnes 11 pro. Maju viac času na lepšiu implementáciu deepfiusion a keďže cpu bude výkonnejší, tak aj spracovanie fotiek bude rýchlejšie. A brat v dnešnej dobe len 64GB verziu nemusí byť práve najmúdrejšie.
-
DarkLordSK
Medium Expert
Z kade vieš o tej akcii ?
Z iStores webu?
Počkám asi do toho 13. a uvidím, čo predstavia. 11 pro pôjdu na 899€ asi aj tak po predstavení 12tiek. Hlavne ak sa stane to isté čo s apple watch 399 USD aj series 5 aj series 6 ale u nás boli series 5 za 479€ a 6 sú 459€... Ten mini upgrade foťáku ma moc nezaujíma. Zatiaľ jediné čo je viac menej isté je, že budú mať aj 12 aj 12pro 6,1 palca tzn. bude to väčšie, čo mne nevyhovuje. Tých 5,8 je pre mňa ideál. Baterka väčšia určite nebude, práve naopak, foťáky nič zásadné, 120hz displeje byť nemajú a čoho prínosom je reálne A14tka? Jediný podstatný rozdiel bude asi dizajn...
Neviete mi poradiť čo sa podľa vás viac oplatí kúpiť či
iphone 12 pro alebo pro max. Je tam rozdiel len 100 € a max má lepší foták a baterku
iphone 12 pro alebo pro max. Je tam rozdiel len 100 € a max má lepší foták a baterku
Záleží od tvojho rozpočtu, veľkosti ruky a aký veľký telefón chceš...
Presne tak. Ak ti nevadí väčšia veľkosť telefónu tak ber Pro Max.
No aktuálne teraz mám telefón ktorí je v rozmere pro čiže to mi vyhovuje. Nad pro max uvažujem len z dôvodu lepšej kamery lebo ide o hlavnú kameru. Popravde pro max som nechcel kvôli rozmerom ale ak doplatím 100€ budem mať lepší hlavný foťák ktorý je aj stabilizovaný väčšiu baterku.
Ide mi len o to či ten iný foťák sa fakt oplatí podľa tých parametrov
Ide mi len o to či ten iný foťák sa fakt oplatí podľa tých parametrov
Počkal by som na porovnania. Osobne uvažujem tiež nad Pro Max ale taktiež veľkosť Pro je ideálnejšia pre mňa. Bude treba pochytať atď.
No ja potrebujem telefón čím skôr. Ak som správne pochopil tak len nový foťák je ten hlavný na pro max ?
Hlavný rozdiel je asi 2,5x zoom miesto 2x, LiDAR senzor. Rozdiel vo wide a ultrawide objektívoch si popravde nepamätám, ale osobne by som radšej išiel do Pro. Pro Max mi príde už moc veľké.
Súhlasím the ale toto je ten zásadný rozdiel
Sere ma to že tento objektýv nedali do pro inak by som neriešil pro max je to lopata ale keď už kupujem telefón na niekoľko rokov za 1149 alebo 1249 tak chcem to najlepšie a toto mi fakt príde zásadný rozdiel aspoň po parametroch. A hlavne ide o foták ktorý budeme najviac používať.
Sere ma to že tento objektýv nedali do pro inak by som neriešil pro max je to lopata ale keď už kupujem telefón na niekoľko rokov za 1149 alebo 1249 tak chcem to najlepšie a toto mi fakt príde zásadný rozdiel aspoň po parametroch. A hlavne ide o foták ktorý budeme najviac používať.
Tak ono to vyzerá, že si celkom rozhodnutý
zbytočne to teda riešiš.
Práva že som rozhodnutý len na základe parametrov ale na základe lopaty ani nie príde mi to fakt pomaly ako keby som mal pri sebe tablet.
A hlavná vec je že príde o mesiac neskôr. Nechcem si potom búchať hlavu o stôl že som mohol kúpiť niečo lepšie o 100€ a fotky z toho pôjdu oveľa lepšie
A hlavná vec je že príde o mesiac neskôr. Nechcem si potom búchať hlavu o stôl že som mohol kúpiť niečo lepšie o 100€ a fotky z toho pôjdu oveľa lepšie
Stabilizovaný snímač v mobile je veľká vec. Ale zas zázraky by som od toho nečakal. Bežný užívateľ určite ne rozozná ktorá fotka bola spravená pro-čkom a ktorá pro-čkom max.
Ja práve rozmýšľam či 12 alebo 12Pro. Rozdiel bez dph pre mňa 166€ (medzi 126GB verziami). Jediné podstatné odlišnosti sú farba - buď by som bral black 12 alebo 12pro pacific blue (tá ma prehovára najviac) a telephoto objektív naviac. Inak sú v podstate podľa parametrov totožné aj keď apple vždy kopu "maličkostí" nespomenie. mínus 12pro je zasa vyššia váha. Rozhodnem sa až na základe porovnania od tech youtuberov- porovnanie batérie, fotiek, displeja atď... Nad 12 pro Max neuvažujem práve kvôli rozmerom. Telefón budem nosiť každý deň pri sebe, držať ho v ruke, používať... a hento mi proste za každodenný diskomfort nestojí. A áno, z 12Pro Max podľa mňa budú liezť skrz výrazne väčší senzor a stabilizácií asi aj "výrazne" lepšie fotky. Nie som ale profi fotograf a momentálne mám Xiaomi mi9SE a s kvalitou fotiek na moje potreby som spokojný aj teraz, a tie medzigeneračné rozdiely sú dnes už výraznejšie až po 3-4 generáciách.
No, vyzerá to tak, že u nás ich kúpime tak v decembri...
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tu len doplnim, ze pri iphone ti to moze byt jedno nakolko apple dava medzinarodnu zaruku prvy rok bezohladu na to, odkial ho kupis, tj. kupis v Cine a vyreklamujes na Slovensku.uNfEiL napísal: 21 sep 2020, 22:54 On ale píše o tom, keby si kúpil mobil z bazošu od niekoho kto ho predtým vybral v Orange a pripadne potreboval riešiť reklamáciu. V tom prípade budeš potrebovať od daného človeka splnomocnenie.
co sa tyka zaruky v Orange, ak niekto berie pausal na viazanost s pausalom tak treba vzdy splnomocnenie overene notarom nakolko na zarucnom liste je jasne uvedeny drzitel a vlastnik mobilneho telefonu, toto neplati ked niekto v Orange kupi telefon na bezurocne splatkovanie alebo v hotovosti, vtedy plati standardna zaruka ako v akomkolvek obchode, to je podstatny rozdiel, pri novych zariadeniach je aj cena rovnaka, pri starsich je vzdy vysoka oproti volnemu trhu nakolko operator sa musi riadit oficialnou cenou od distributora a ceny sa znizuju pomalsie ako inde.
T-com má toto skvelo vymyslené. Pred pár rokmi priateľka kúpila mobil od sestrinho priateľa, ktorý ho bral v tcome k paušálu. Na faktúre bol za euro, ale splácal ho (už si nepamätám po koľko) mesačne v cene paušálu (paušál som mesačne navýšil o tie €). Po nejakom čase jej prestala fungovať dotyková vrstva tak išiel na reklamáciu. Tú uznali, no ten konkrétny model už nemali v ponuke. Dostali sme teda na výber. Buď nám vrátia euro, alebo zrušia bez pokuty viazanosť na paušál a dajú nový paušál na 2 roky s novým mobilom
. Ani mobil v podobnej cene ani nič iné podľa zmluvy proste nepripadalo do úvahy. Tzn. buď sa im upíšete na ďalšie 2 roky alebo vám dajú s5 cenu na faktúre (1€) za mobil kt. ste splácali s paušalom
. Na takto kúpený mobil vlastne nemáte záruku... Neviem si predstaviť ako by sme to riešili keby to neni v rámci rodiny ale cez pol republiky...