Nejde MS Office
Nejde MS Office
Ahojte. Chcel by som od vás pomoc. Mám na ntb 2 účty. Jeden môj jeden manželkin. V poslednom čase som si všimol že na mojom konte blbne Office...dnes keď som si potreboval otvoriť jeden súbor napísalo mi tuto hlasku. Pls neviete mi pomôcť ? Nejde mi otvoriť ani Word ani Excel. A na manželkinom konte funguje všetko normálne. Ďakujem
Re: Nejde MS Office
Ahoj, skus byt trosku presnejsi, co znamena ze nejde otvorit Word ani Excel? Ze sa tieto programy nedaju vobec spustit (bez otvarania konkretneho suboru), alebo takto funguju? Ak takto funguju, tak sa nedaju otvarat urcite word a excel subory, alebo niektore sa otvoria ok, a ine nie ako napr. ta chybova hlaska vyssie? Ten subor zo screenshotu si skusal otvarat sposobom ze ho vidis na ploche a len sa na neho 2x klikol mysou a namiesto otvorenia si dostal tuto hlasku?
Ahoj. Nejde otvoriť ani aplikáciu Word keď idem do štartu a kliknem na ikonu ..nereaguje vôbec...a áno ta hláška je vo som mal súbor na ploche a dva krát som naň klikol..ten súbor má obrázok na ploche len taký biely list..
Ok, skus si otvorit command prompt (konzola s prikazovym riadkom) a tam si zadaj prikaz chkdsk /f , mozno bude treba restart pocitaca. Napis vysledok, ci kontrola disku nasla/opravila chyby na disku. Po dokonceni tohto procesu skus opat vo windowse si otvorit nejaky excel subor resp. word, ako sa to bude chovat.
skusil som to a napísalo toto :
Access Denied as you do not have sufficient privileges or
the disk may be locked by another process.
You have to invoke this utility running in elevated mode
and make sure the disk is unlocked.
tak som to spustil ako správca a napísalo toto :
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)
Access Denied as you do not have sufficient privileges or
the disk may be locked by another process.
You have to invoke this utility running in elevated mode
and make sure the disk is unlocked.
tak som to spustil ako správca a napísalo toto :
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)
Ano, to je v poriadku, tam nakonci pri otazke "Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N)" treba dat Y a potom dat restartovat pocitac. Pri nacitavani windows sa potom spusti kontrola disku a opravia pripadne chyby. Po dokonceni tohto procesu a nastartovani operacneho systemu skus opat si vo windows otvorit nejaky excel subor resp. word, ako sa to bude chovat.
Otvorit sa da uz co konkretne? Aplikacia Word a Excel sa uz da otvorit a tieto aplikacie nastartuju ok bez otvarania konkretneho suboru? Ak ano, tak skus sa v Exceli cez menu File -> Open otvorit ten subor Rozpocet a potom tiez Cenova ponuka z toho screenshotu vyssie. Otvori ich Excel ok tymto sposobom, alebo vypise nejaku hlasku ci chybu ze ich nevie otvorit?
Ak chces priamo z plochy otvorit excel subory Rozpocet a Cenova ponuka co sa presne stane?
Ak chces priamo z plochy otvorit excel subory Rozpocet a Cenova ponuka co sa presne stane?
Otvoriť idú všetky súbory aj tie čo sú na ploche akurát že nemajú ikonu word alebo excel...už aj excel otvorím keď kliknem na aplikáciu..a keď cez aplikáciu otvorím tie súbory idú normálne.
Tak ten Office preinstaluj.
-
starysomar
Hardcore addict
Ikona - to máš súbory, či odkazy na ne?
Odkazom sa dá ikona zmeniť jednoducho.
Ak v manželkinom profile ide a je všetko OK, (po odzálohovaní potrebného) svoj zruš a vytvor nanovo.
Odkazom sa dá ikona zmeniť jednoducho.
Ak v manželkinom profile ide a je všetko OK, (po odzálohovaní potrebného) svoj zruš a vytvor nanovo.
Skus cez Control Panel si otvorit Program and Features a tam si najdi polozku Microsoft Office xyz. Oznac ju mysou a hore v tomto okne daj moznost "Change". To by ti malo ponuknut moznost "Repair". Skus si takto opravit instalaciu Microsoft Office a po dokonceni opravy si daj restartovat pocitac. Po restarte uz by si mohol vidiet na ploche excel subory so spravnou "Excel" ikonou.