ako osekat a zrychlit Windows 10?

Informácie o software, ankety...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ako osekat a zrychlit Windows 10?

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, predtym som na pomalych notebookoch to robil tak, ze som nainstaloval win8.1 a zakazal veskere aktualizacie, defender a ine nezmysly, aby ten pocitac ako tak bezal..
Teraz na win10 je takmer nemozne zakazat aktualizacie a pod. Nainstaluje to paint3d, 50 debilnych hier a windows nejde skoro nastartovat.. 10 minut, kym sa spusti chrome, procesor vytazeny na 100%, disk tiez..
Pouzivate nieco, co zakaze vsetky nezmysly, ktore cloveka len obtazuju a znemoznuju windows vobec pouzivat? (myslim na fakt starych notebookoch, ktore nemaju dobry vykon)
Rad by som aspon zakazal natrvalo aktualizacie, ktore aj tak vsetko doje***.. Rad by som, aby windows NIKDY nerobil nic bez mohjo vedomia, alebo pokial mu to neschvalim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: ako osekat a zrychlit Windows 10?

Príspevok od používateľa hojko »

Nove verzie Windowsu 10 maju moznost obmedzit aktualizacie. Stare notebooky nie su stavane na Windows 10, jednak vykonom hardware, ale aj kvoli ovladacom. Riesenim je kupit SSD.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

jj SSD je uz objednane.. ake je tam obmedzenie tych aktualizacii? na trvalo? alebo kazdy den odkladat, ked sa ma to spyta?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco sa nepozries do nastavenia Windows Updates, ze co ti tam ponuka??? ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SSD vyriesi tvoje problemy. Nam doma bezi plne aktualizovany Windows 10 na nejakom 2 jadrovom Atom procesore a 4GB RAM. S HDD to bol takmer nepouzitelny PC, po vymene za SSD je z toho normalny pocitac na prehliadanie internetu kde na nic nejako dlho necakas. Obcas je citit ze ho obmedzuje vykon CPU ale je to vzdy len par sekund, nie desiatky sekund ako pri HDD.
PS: takisto som Windows 10 instaloval na viacerych starsich notebookoch kde som pridaval SSD a ked tam bol aspon 2 jadrovy CPU tak system potom bezal velmi dobre
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

a ma zmysel instalovat windows 10 home alebo pro? teda, co sa tyka tych features, ktore clovek nikdy nebude potrebovat..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mam pro pretoze to su jedine kluce co sa predavaju na ebay za 2-3 €. Popravde ani neviem aky je rozdiel medzi pro a home. Pro ma nieco navyse, ale ako pises, tiez to nevyuzivam a som na tej verzii len kvoli cene.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

mozno ocenis Bitlocker alebo Remote Desktop Connection
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co to ma spolocne s temou? Bitlocker je na sifrovanie disku a to druhe bude podla nazvu na vzdielene ovladanie/plochu.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

cinges napísal: 21 okt 2020, 16:47 a ma zmysel instalovat windows 10 home alebo pro? teda, co sa tyka tych features, ktore clovek nikdy nebude potrebovat..
heker obcas mam pocit, ze radsej pises nez citas
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

heker napísal: 21 okt 2020, 23:16 Co to ma spolocne s temou? Bitlocker je na sifrovanie disku a to druhe bude podla nazvu na vzdielene ovladanie/plochu.
Zeby par rozdielov medzi home a pro verziou, kde home tie ficury nema a pro ma? :wink:
Napísať odpoveď