sledoval som vo stvrtok Matovicovu tlacovku celkom zodpovedne, aby som vedel, co ma (nas) vlastne caka. Ja som to vtedy pochopil tak, ze tento prvy tyzden pocnuc sobotou 24.10. zacina "lockdown", ktory pre nas, ako obyvatelov okresu mimo Oravy a Bardejova prinasa iste obmedzenia a vynimky aj bez negat. vysledku testu.
Moja otazka ale znie - Ak sa pojdem dat v case od 30.10. az 1.11. otestovat, budem negativny, mozem potom pocnuc dnom 2.11. "zit" bez tych obmedzeni? Ide mi o to, ze potrebujem cestovat na zapad (som z vychodu) a nie, nie je to za ucelom prace.
Pamatam si, ze vtedy tam uz ku koncu tlacovky prisiel k pultiku Sulik a ten povedal nieco v zmysle, ze mame tento prvy lockdownovy tyzden vydrzat, potom si spravit test a mozeme slobodne fungovat. Alebo take nieco tam povedal.
Cize teraz som trosku zmateny z toho, ci budem moct teda 2.11. ist na zapad (ak budem negat.) alebo nie, aj napriek testu.
Ja som to pochopil tak, ze budem moct, no zase vela kamaratov z mojho okolia to pochopili tak, ze nie, ze aj s negat. testom budem moct robit len to, co bude vo vynimkach.
Tie informacie nam urcite este v priebehu tyzdna prostrednictvom tlacoviek daju, no mozno to niekto z vas postrehol a pochopil tak, ako to bude, preto som sa skusil opytat.
D.