HP ProBook 450 G6 - SSD bootuje len na druhy krat
-
Brahmin
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
HP ProBook 450 G6 - SSD bootuje len na druhy krat
caute, mam notebook HP ProBook 450 G6, vybral som stadial SATA (na nom bol windows 10 predinstalvoany) disk a dal M.2 ssd (Intel 240gb) ktore som cez bios vymazal a nainstaloval Windows 10
problem je ze notebook nabootuje OS len kazdy 2krat, prvy krat vypise chybu ze no boot media, ked ho vypnem a znova zapnem uz bootuje OS, po vypnuti/restarte opat vypise hlasku o tom ze nenaslo ziadny boot media, po vypnuti a zapnuti opat bootuje OS a tak dookola...
vie dakto pomoct s tymto?
problem je ze notebook nabootuje OS len kazdy 2krat, prvy krat vypise chybu ze no boot media, ked ho vypnem a znova zapnem uz bootuje OS, po vypnuti/restarte opat vypise hlasku o tom ze nenaslo ziadny boot media, po vypnuti a zapnuti opat bootuje OS a tak dookola...
vie dakto pomoct s tymto?
Re: HP ProBook 450 G6 - SSD bootuje len na druhy krat
V biose máš čo nastavené ako primárne boot media?
-
Brahmin
Light Professional
je tam nastavene m.2, kazdopadne inu moznost ten notebook nema kedze sata disk tam neni, usb taktiez neije ziadne pripojene a mechaniku tiez nema
-
hojko
Site Admin
Ten notebook by mal mat standardne zapnuty secure boot. Vypol si secure boot a potom nastavil bootovanie???
-
Brahmin
Light Professional
v biose som nic neprestavoval, skusim ten secure boot
Bahmin: Mozes tu postnut screenshot z biosu, kde nastavujes tie boot media moznosti a tiez screenshot ked tam niekde mas moznosti nastavenia typu bootovania uefi/legacy?
Este by ma zaujimalo ako presne si cez "bios vymazal a nainstaloval Windows 10" v tomto pripade.
Este by ma zaujimalo ako presne si cez "bios vymazal a nainstaloval Windows 10" v tomto pripade.
-
Brahmin
Light Professional
Pepo79: novsie dosky a notebooky maju v biose moznost secure erase
nemam teraz notebook po ruke a najskor sa k nemu dostanem asi len utorok, potom postnem
nemam teraz notebook po ruke a najskor sa k nemu dostanem asi len utorok, potom postnem
-
Brahmin
Light Professional
nepomohlo ani vypnut secure boot, ked je nastavene bootovanie zo SATA a v BIOSe je m.2 port zapnuty tak nenabootuje, len stoji na obrazovke s logom HP a pod tym "kruti kolecko"
Pepo79: prikladam foto o ktore si ziadal
Pepo79: prikladam foto o ktore si ziadal
-
hojko
Site Admin
Ak sa nemylim, tak po vypnuti secure bootu sa meni sposob bootovania a teda by bolo potrebne spravit novu cistu instalaciu systemu. Alebo sa mylim???
Ked sa pozeram na screeny, tak mas zapnuty najskor boot z USB, potom Windows Boot Manager (UEFI+Secure Boot) a az nasledne Intel SSD. Vypni aj boot z USB, ten ti nie je treba, ked uz mas nainstalovany system. Podla mna je to momentalne u teba tak, ze najskor ide boot z USB a ked tam nie je, preskoci to a ide Windows Boot Manager. Toto je prve spustenie PC. Potom zrejme Windows Boot Manager hodi chybu, pride k restartu a druhe zapnutie da bootovanie z Intel SSD. Skus vypnut UEFI Boot order (prvy screen).
Ked sa pozeram na screeny, tak mas zapnuty najskor boot z USB, potom Windows Boot Manager (UEFI+Secure Boot) a az nasledne Intel SSD. Vypni aj boot z USB, ten ti nie je treba, ked uz mas nainstalovany system. Podla mna je to momentalne u teba tak, ze najskor ide boot z USB a ked tam nie je, preskoci to a ide Windows Boot Manager. Toto je prve spustenie PC. Potom zrejme Windows Boot Manager hodi chybu, pride k restartu a druhe zapnutie da bootovanie z Intel SSD. Skus vypnut UEFI Boot order (prvy screen).
-
Brahmin
Light Professional
tak nakoniec som to spravil, trebalo len updatnut fw ssd disku 
inak co sa tyka secure boot tak myslim ze netreba novu instalaciu kedze teraz bootuje aj so zapnutym aj s vypnutym secure bootom
tie fotky boli spravene pre Pepo79 uz po roznych pokusoch a nastaveniach biosu, samozrejme ako prve som povypinal vsetky nepotrebne veci z bootu
kazdopadne dik za pomoc
inak co sa tyka secure boot tak myslim ze netreba novu instalaciu kedze teraz bootuje aj so zapnutym aj s vypnutym secure bootom
tie fotky boli spravene pre Pepo79 uz po roznych pokusoch a nastaveniach biosu, samozrejme ako prve som povypinal vsetky nepotrebne veci z bootu
kazdopadne dik za pomoc
Brahmin: Super ze si to poriesil, k rade o skuseni update firmwaru SSD disku sme sa ani nedostali, predbehol si nas... 
-
Arkaz
Addict
mne toto iste robi na acer predator 17. skusim pozriet tiez ten update.
-
Brahmin
Light Professional
@Arkaz: daj vediet ci pomohlo