Hexdump reverse
Hexdump reverse
Zdravím páni. Hneď na začiatok chcem uviesť, že programovania ani žiadnych takýchto zázrakov sa nechytám avšak potreboval by som radu o tom čo je a čo nieje možné od ľudí čo tomu rozumejú. Jedná sa mi o diplomovú prácu na Strojníckej fakulte. To čo potrebujem je naladiť riadiacu jednotku motora. Pamäť typu EEPROM 28F512 plcc32 mám prečítanú v programátore takže Hexdump som získal avšak potreboval by som tento Hexdump prerobiť na pôvodný kód aby som bol schopný rozoznať ako táto jednotka funguje a čo ktoré čísla v hexdumpe znamenajú. Je niečo takéto možné konkrétne na tomto hexdumpe? Ak áno ako by som to dosiahol prosím? V akom programe? To čo som hladal na internete som ako človek neznalý programovania veľmi nepochopil
. Za každú pomoc a objasnenie veci ďakujem
Bohužial do prílohy nieje možné pridať bin. formát takže sa mi to sem nedá zavesiť
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Hexdump reverse
skor je dolezity typ procesora, resp driveru toho motora. to nevies zistit? nejaky prevodnik z hexu na instrukcie by mal byt v datasheete.
Autoeditácia príspevku po 1 min 11 sek:
Ďakujem za odpoveď. Nooo veľmi viac ako je na tých dvoch fotkách neviem.
Ďakujem za odpoveď. Nooo veľmi viac ako je na tých dvoch fotkách neviem.
Nie, nie je to možné. Aj ako bolo povedané, keby si to chcel prepisovať zo strojového kódu, zaberie to viac času než to napísať znova - ak by sa to vôbec podarilo. Touto cestou to bohužiaľ nepôjde.
Hmmm. Nevadí ďakujem Vám aj tak veľmi pekne za vysvetlenie.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
z toho druheho screenu som nasiel datasheet k tomu procaku https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet ... MS370.html ... su tam popisane aj instrukcie a to je asi to co hladas 
ale je fakt, ze dekompilovat a porozumiet tomu co to robi bude asi trochu moc, aj ked to je 8bitovy procak ..
ale je fakt, ze dekompilovat a porozumiet tomu co to robi bude asi trochu moc, aj ked to je 8bitovy procak ..