Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa ephramko »

Kedysi som robil pre Arméncov v kebabe, takže o Arménsku a Karabache ti viem povedať hoďne veľa. Ale zase z tej opačnej strany. Dokonca bol "u nás" nejaký ich generál, ktorý mi po pár pivách vravel, že mám náhodne ukázať na nejakú časť jeho tela...a on mi povie, čo tam má umelé/operované a ako ho zranili. Lebo to čo sa tam teraz deje, je úplne bežné a každých pár mesiacov bojujú o nejaký kopec už asi 30 rokov. Ten generál bol ako terminátor a nebolo miesto, kde by nemal nejaké šróby alebo kovové platničky. V boji ho zranili asi 50krát.

Každopádne z pohľadu Arméncov sme my Slovensko ich "americký sen" a nikdy v živote by sa nevracali do Arménska. Videl som, ako pracujú u nás, makajú ako fretky a po 30 rokoch na Slovensku má môj bývalý šéf majetok ako nejaký mečiarovský hajzel...ale on sa narobil na každé jedno euro. Ale čo mi rozprával, tak jeho rodina v Arménsku, žije ako v stredoveku...aj keď sú to tiež pracovití ľudia. Elektrina žiadna, latríny, voda len zo studne a majú len to, čo im narastie na záhrade. Uplatnenie v živote nulové. Jedinou nádejou je, že našporia deťom/vnúčatám na štúdium v zahraničí a ten človek im potom do Arménska posiela peniaze. Prípadne že vydajú dcéru za nejakého Arména zo zahraničia, keďže vo svete je viac Arménov v zahraničí, ako doma v Arménsku.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ephramko napísal: 30 sep 2020, 23:17Lebo to čo sa tam teraz deje, je úplne bežné a každých pár mesiacov bojujú o nejaký kopec už asi 30 rokov.
uplne bezne to nie je, prestrelky a varovne vystrely ano, pouzitie tazkej techniky a bombardovanie miest nie. naposledy boli boje vo vacsom rozsahu 4 roky dozadu a aj to trvalo len zopar dni.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vojenska sila Nahorneho Karabachu a Armenska je neporovnatelne slabsia ako Azerbajdzanu, ktory naviac ma podporu Turecka ktory uz stihol zostrelit armensku stihacku.
Jedinu malu vyhodu ma N.Karabach v tom, ze je to tazko dostupny horsky teren ktory automaticky dava vyhodu obrancom.

Pre Rusko sice formalne dlhodobo podporuje Armensko kde ma aj jednu zakladnu, ale ide mu hlavne o udrziavanie dlhodobeho napatia v oblasti, pretoze potom moze tak ako doteraz predavat priebezne zbrane obom stranam.

Autoeditácia príspevku po 2 dni 20 hod 28 min 52 sek:
Konflikt pokracuje podla predbeznych predpokladov:
Azerbajdzanske vojenske sily postupuju pomerne rychlo do priestoru Nahorneho Karabachu kde okrem ineho znicili mnozstvo armenskej vojenskej techniky. Vaznost situacie naznacuje to ze karabassky prezident odisiel osobne bojovat do prvej linie. Turecko dovaza do oblasti bojov syrskych zoldnierov -hrozi realne riziko dalsej armenskej genocidy. Na druhej strane, syrski zoldnieri maju nevyhodu v tom, ze nie su vycviceni a skuseni v bojoch v horach, zaroven mnohe casti Nahorneho Karabachu su zaminovane.Azerbajdzan podla vsetkeho v konflikte pouziva na karabasske mesta/dediny zakazane kazetove bomby. Rusko ktore ma na uzemi Armenska svoju zakladnu zatial nijako nezasahuje a zjavne nema zaujem ist do konfliktu s Tureckymi proxy skupinami.
V tomto case uz je konflikt pre Armensko v bode "totalnej vojny", Armensko zacala ostrelovat raketami vnutrozemie Azerbajdzanu / mesto Ganja-druhe najvacsie v krajine/ zaroven ale Armenske ministerstvo obrany tvrdi ze ziaden priamy utok na uzemie Azerbajdzanu nebol z ich strany vykonany. V podstate Armensku zostava uz len moznost, ze Azerbajdzan zautoci aj priamo na uzemie Armenska cim by bola aktivovana zmluva s Rusko a to by malo nejakym sposobom zasiahnut.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Na druhej strane, syrski zoldnieri maju nevyhodu v tom, ze nie su vycviceni a skuseni v bojoch v horach
Asi zalezi z akej casti Syrie ti zoldnieri su. Ale pri hraniciach s Libanonom a aj na zapadnych hraniciach s Tureckom prebiehali aj boje v hornatom terene a aj tam dosiahli povstalci celkom slusne uspechy svojho casu. Jisr ash-Shugur bolo celkom vyznamne mesto, ktore ziskali strategickym obsadzovanim okolitych hor. Aj ked teda to prevysenie tam asi ani zdaleka nie je ako v Karabachu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko

ano to je pravda ze cast bojov v Syrii prebiehala aj v hornatejsom terene, napr okolo Homsu.

Na fotografii je vidno ze turecki vojaci/poradcovia sa nachadzaju uz priamo v mestach v Azerbajdzane tento snimok je z mesta Ganje ktore je ostrelovane raketami z Armenska. Apropo Azarskemu ministerstvu obrany chvilu trvalo kym si uvedomili co je na obrazku a az dodatocne snimok zmazali zo svojich stranok a tvrdi ze ide iba o osobu civilnej obrany, tak ktovie kde je pravda.

Armenske rakety zlyhavaju pri dopade a vo velkej casti pripadov neexploduju, co len znovu potvrdzuje otaznu kvalitu ruskych zbrani/municie. Armensko vyzyva Rusko k zakroku, ale prenho nie je zatial ucast v konflikte zaujimava- Turecko je prilis silny super.
Prílohy
EjeHdM_X0AU1qIP.jpg
M142
Addict
Addict

rusko v tomto momente nema ako zasiahnut. NK je podla medzinarodneho prava stale uzemie azerbajdzanu a azerbajdzanska armada utoci legalne na okupantov svojho uzemia. rusko moze zasiahnut az ked sa bude konflikt tykat samotneho armenska.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Preto Armensko striela rakety priamo na uzemie Azerbajdzanu / mesto Ganja ale delostrelectvo ostreluje aj mensie dediny/ aby vyprovokovalo Azerbajdzan k utoku na uzemie Armenska co by aktivovalo zmluvu s Ruskom.
Aktualne vyzvy Armenska smerom k Rusku su iba povinne divadlo pre svetovu verejnost, aby Rusko bolo formalne v pozici toho kto je ziadany o pomoc, z co ho by Putin vedel pripadne vytlct nejake domáce politicke body.

Azerbajdzan pouziva bezpilotne drony, ktore su velmi efektivne v boji a NK nema prostriedky na ich zneskodnenie /jediny S-300 dislokovany z Armenska bol uz zniceny/
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

gogo956 napísal: 30 sep 2020, 13:36 kinjeril
ak si vsimnes nikto ti neprotireci v tom ze je Bielorusko vizualne pekne. Problem je v tom, ze tam pravidelne jeden chlapik uz asi 30rokov pravidelne falsuje volby, co mozno v tvojich ociach zjavne nie je podstatne ale velkej casti obcanov Bieloruska to jedno nie je.
Alebo chces tvrdit ze volby neboli jasne zmanipulovane?
Odkial to vies? Ako si na to prisiel? Ako to mozes s takou urcitostou tvrdit? Na zaklade a podklade coho, zapadnych pro-americkych medii? Nezamyslel si sa nad tym, ze im nemusi ist o reporting reality, ale vytvaranie propagandy? Nie je to prvy pripad, kedy by to tak bolo... Irak, Venezuela, Ukrajina, Bolivia.
M142 napísal: 30 sep 2020, 21:34 tieto tvoje "neobjavene" perly su celkom castym cielom dovoleniek, vsak do polky z nich lietaju nizkonakladovky. o bielorusku ako takom sa bavit nejdem(na to su tu ini), ale kazdopadne nie, tieto romanticke predstavy o tom, ako sa velmi dozvies o zivote v krajine, ked ju precestujes su zcestne. nazor nejakeho dovolenkara je uplne irelevantny, mozno 3-5 rokov zitia a prace(a tym nemyslim teple expatovske miestecko v korporate, kde za teba vsetko vybavia) v krajine by stacilo aby si pochopil ako to v nej chodi. to ze s par ludmi vrucne pokecas a prejdes zopar peknych miest nestaci.
Tak na zaklade coho tvrdis, ze je to v BLR v takom strasnom stave a ze bielorusi tuzia po zmene? Ja som nehovoril o nejakych romantickych utkvelych predstavach, ale o skusenostiach cloveka, ktory tam prezil viac, ako 11 "dovolenkovych" dni. Brest, Minsk, Grodno, Belovežsky prales, Nesviž - celkovo 6 tyzdnov zivota s beznymi bielorusmi. Ale ty vies viacej z medii. :sly:
gogo956
Redeemer
Redeemer

kinjeril

skus sa sam zamysliet a prezraď nám: preco by Západ mal mať záujem na vyvolavani nepokojov v Bielorusku? Aky by mal byt ten tvoj dovod? Bielorusko totiz nema co ponuknut Europe,nieto este Usa, je to komunisticky skanzen drziaci sa nad vodou ako tak len lacnymi dodavkami ropy a zemneho plynu z Ruska- to uz tu bolo uvedene ix krat.
Europe vyhovuje terajsie status qou ked Bielorusko je nepriamo zivene Ruskom, v opacnom pripade by sa dostalo na krk Eu ktora ma dost svojich problemov. Nikto to tvoje zazracne Bielorusko nepotrebuje,iba Putin a jeho kremelska banda.

Apropo fakt nechapem na co tu stale tahas nejakeho svojho znameho ktory tam niekedy v minulosti "prezil
6 tyzdnov"- to ma dokazovat teraz co presne ? Ze neboli volby jasne zmanipulovane? Fakt si myslis ze toho fuzkateho plešateho šaša volilo cez 80percent volicov? To fakt?
M142
Addict
Addict

kinjeril napísal: 19 okt 2020, 14:29 Tak na zaklade coho tvrdis, ze je to v BLR v takom strasnom stave a ze bielorusi tuzia po zmene? Ja som nehovoril o nejakych romantickych utkvelych predstavach, ale o skusenostiach cloveka, ktory tam prezil viac, ako 11 "dovolenkovych" dni. Brest, Minsk, Grodno, Belovežsky prales, Nesviž - celkovo 6 tyzdnov zivota s beznymi bielorusmi. Ale ty vies viacej z medii. :sly:
co? a kde som to o bielorusku tvrdil prosim ta, co si vymyslas? :lol: ja len vravim, ze na cestovatelov netreba moc davat, nejaky obraz samozrejme maju, ale len velmi povrchny. a nie, ani 6 tyzdnov nestaci. o bielorusku ani nic pisat nejdem, lebo ty podla toho co tu vypisujes zijes vo svojej bubline, to by bolo uplne marne.
salikpeter
Novice
Novice

Príspevok od používateľa salikpeter »

gogo956 napísal: 04 okt 2020, 9:59 Vojenska sila Nahorneho Karabachu a Armenska je neporovnatelne slabsia ako Azerbajdzanu, ktory naviac ma podporu Turecka ktory uz stihol zostrelit armensku stihacku.
Jedinu malu vyhodu ma N.Karabach v tom, ze je to tazko dostupny horsky teren ktory automaticky dava vyhodu obrancom.
co posledne roky robila vojenska kontrarozviedka armenska?
ako sa pripravovala armada na vyzbrojenie azerbajdzanu dronmi turecka a izraela?
uz v prvom tyzdni prisiel nahorny karabach o vsetku protivzdusnu obranu a odvtedy ich tam zo vzduchu 24/7 nahanaju ako zvierata a masakruju po desiatkach, ci uz techniku alebo ludi
horsky teren nahorneho karabachu uz nehra ziadnu rolu, jedine kde sa azerbajdzan moze zaseknut su mesta

(maju tolko casu, ze si v pohode pockaju nez pechota naskace do nakladaku a potom ich az odpalia...)
gogo956
Redeemer
Redeemer

salikpeter

je tam rozdiel vo vyraznej nerovnovahe síl. Karabach je velmi chudobna oblast existujuca iba vdaka neustalej pomoci z Armenska. Lenže aj samotné Arménsko je limitovane vo svojich moznostiach, nielen vojenskych. Na druhej strane stoji Azerbajdzan ktory ma pomerne velke prijmy z tazby a predaja ropy a zemneho plynu. Preto si moze dovolit nakupovat drahe drony z Turecka a Izraela a zaroven ma plnu podporu Turecka ako takeho ktore je nielen miestnym hegemonom a vysiela zo Syrie zoldnierov do Karabachu. Armensko ziadneho velkeho mecenasa nema, pretoze Rusko sa pochopitelne nebude pustat do ziadneho vacsieho dobrodružstva s Tureckom. Jedine co Karabach mohol urobit a aj urobil, je ze hranice s Azerbajdzanom su zaminovane, popretkavane tunelmi a ukrytmi co ale proti dronom nepomoze.
Odzaciatku to bol konflikt v ktorom bolo jasne kto bude vitazom- vacsia berie.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Ako to vidite s USA volbami?
Trump or Biden.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Biden, len pre ten besny skrek a konspiracie jeho podporovatelov ak sa tak stane. To si kupim cely karton pukancov. Ale realne jeho vyhra moze sposobit obrovsky problem, lebo Trumpovce su ozbrojene a neposobia, ze prehra ich kandidata ich necha pokojnymi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tym ze system volieb US prezidenta je taky specificky, tak je stale mala sanca ze by mohol vyhrat aj Trump.Ale osobne si myslim ze to bude nakoniec Biden. Nepokoje mozu docasne nastat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

snad Trump, Biden by do roka odstupil alebo rovno umrel a zrovna Kamala by bolo to najhorsie, co by mohlo USA postretnut
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Pytam sa len preto,lebo chcem dat par stoviek na Trumpa,je tam dobry kurz.
Tipek,co predpovedal vitazstvo Trumpa aj pred 4 rokmi,to vidi opat tak, s este vacsim naskokom.
http://primarymodel.com/
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

jackb napísal: 02 nov 2020, 21:09 Biden, len pre ten besny skrek a konspiracie jeho podporovatelov ak sa tak stane. To si kupim cely karton pukancov. Ale realne jeho vyhra moze sposobit obrovsky problem, lebo Trumpovce su ozbrojene a neposobia, ze prehra ich kandidata ich necha pokojnymi.
V roku 2016 sme videli besny skrek inej strany. :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Po styroch rokoch mozme vidiet, ze ten bol opravneny. Dusevny malorolnik si s Ustavou vytiera rit, jeho vyhlasania zabijaju jeho ludi a kym nebol kriza sposobena virom, na ktory on neveril a mal ho za opozicny hoax, tak privdelne hrozila tretia svetova vojna.
O miliciach, kde su "arcimagovia KKK" a ozbrojenych puberiakoch, ktori chodia lovil ludi do susednych statov ani nehovorit.
Rabovacky Biden nepodporuje a tam je ten velky rozdiel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na opacnej strane spektra mame umele vyvolavanie rasovej vojny demokratmi
Napísať odpoveď