Ahojte,
mam nasledujuci setup:
1) 4k@60hz monitor, 2xHDMI 2.0, 1xDP 1.2
2) NTB Lenovo Thinkpad T480s, podporujuci 4k vystup cez Thunderbolt - funkcne, potvrdene, ale cez HDMI -> USB-C redukciu
3) Lenovo Docking station USB-C gen2 (https://www.lenovo.com/us/en/accessorie ... 40AS0090US)
Kazdy jeden dokument, kazdu jednu stranku ktoru citam, pise sa, ze dany dock podporuje 4k@60hz.
Co som vyskusal:
1) HDMI, DP vstup na dokine (vsetky tri porty)
2) USB-C gen1, gen2, thunderbolt (40gbps)
Jednoducho ziadna kombinacia mi nevytvorila 4k@60hz.
Robim ja nieco zle, alebo mam zlu dokinu alebo... ? Akykolvek dalsi napad bude napomocny.
Dik
Nefunkcne 4k cez Lenovo dock
Re: Nefunkcne 4k cez Lenovo dock
Ahoj,
dokina specs pisu ze 4k@60Hz vie dokina spravit na DP 1.4 a HDMI 2.0. Kedze monitor mas DP 1.2, tak toto DP 4k@60Hz v tvojom pripade asi neda. To HDMI mas 2.0 na monitore, podla toho co pises, otazka je akym HDMI kablom mas prepojeny monas s dokinu. Podporuje ten HDMI kabel 4k@60Hz? Lebo bezne lacnejsie HDMI kable to myslim nedaju.
Dalsia vec co ma napada cez tool Lenovo System update si updatnut drivery na chipset, grafiku, bios dosky a tiez firmware dokiny, to by mohlo tiez pomoct.
dokina specs pisu ze 4k@60Hz vie dokina spravit na DP 1.4 a HDMI 2.0. Kedze monitor mas DP 1.2, tak toto DP 4k@60Hz v tvojom pripade asi neda. To HDMI mas 2.0 na monitore, podla toho co pises, otazka je akym HDMI kablom mas prepojeny monas s dokinu. Podporuje ten HDMI kabel 4k@60Hz? Lebo bezne lacnejsie HDMI kable to myslim nedaju.
Dalsia vec co ma napada cez tool Lenovo System update si updatnut drivery na chipset, grafiku, bios dosky a tiez firmware dokiny, to by mohlo tiez pomoct.
-
the_ricaard
Novice
Ahoj,
tu je ten "problem". Ked pouzijem redukciu HDMI -> USB-C, tak 4k@60hz mi ide. Pouzivam ten isty HDMI kabel, ktory pripajam do dokiny.
Mne napada, ze jedina okolnost kedy mi to fungovat bude, je E2E chain Dokina DP1.4 -> Kabel DP1.4 -> Monitor DP1.4 ... V tomto pripade je monitor starsieho standardu....
Co sa tyka updateu PC, samozrejme ten som spravil a ani to mu nepomohlo.
tu je ten "problem". Ked pouzijem redukciu HDMI -> USB-C, tak 4k@60hz mi ide. Pouzivam ten isty HDMI kabel, ktory pripajam do dokiny.
Mne napada, ze jedina okolnost kedy mi to fungovat bude, je E2E chain Dokina DP1.4 -> Kabel DP1.4 -> Monitor DP1.4 ... V tomto pripade je monitor starsieho standardu....
Co sa tyka updateu PC, samozrejme ten som spravil a ani to mu nepomohlo.
suhlasim, skusil by som HDMI 2.0 resp HDMI 2.1 kabel
Ok, takze vyzera to ze si narazil na limit laptopu samotneho a 4k@60hz dostanes iba cez USB-C, cez HDMI ti laptop da max. 4k@30hz ->
Max resolution: 4096x2304@60Hz (USB Type-C); 4096x2160@30Hz (HDMI)
Checkni specs tu v dokumente:
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PD ... s_Spec.PDF
Max resolution: 4096x2304@60Hz (USB Type-C); 4096x2160@30Hz (HDMI)
Checkni specs tu v dokumente:
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PD ... s_Spec.PDF