Ktory RUM je najlepsi?
Re: Ktory RUM je najlepsi?
Ako chutí? Je to iba "dizajnovka" alebo aj chuťovo zaujímavé? Ja nemám moc rád "pálivé" rumy.
Inak aktuálne mám doma A.H. Riise Royal Danish a Presidente Marti 15y, oba môžem vrelo odporúčať.
Inak aktuálne mám doma A.H. Riise Royal Danish a Presidente Marti 15y, oba môžem vrelo odporúčať.
Netuším. Po mesiaci mi ho konečne dnes doniesol kuriér. Večer skusim ochutnať. Naposledy som tuším pil Don Papa a ten mi moc nechutil.
Don Papa je presladeny ako lekvár, ale voňal zatiaľ najlepšie čo som mal.
Teraz som vyskúšal pár ľahkých rumov a musím povedať asi takto:
Havana Club 3y - kráľ
Plantation 3 stars - princ
Flor de Canya 4y white - fajn
Pampero Blanco 1y - meh
Ale trošku iné kritériá ako na čiste pitie.
Teraz som vyskúšal pár ľahkých rumov a musím povedať asi takto:
Havana Club 3y - kráľ
Plantation 3 stars - princ
Flor de Canya 4y white - fajn
Pampero Blanco 1y - meh
Ale trošku iné kritériá ako na čiste pitie.
Za mňa Papa vždy dobrý. Je ich veľké množstvo, všetky som nemal. Ešte môžem odporúčať Santos Dumont.
Havana Club, nepoužíva sa to často do drinkov?
Havana Club, nepoužíva sa to často do drinkov?
Všetky 4 vyššie sú rumy na mixy.
Mám akurát načatú fľašu Zacapa 23 , uuu druhýkrát nekúpim. Nie že by bol zlý, ale za tu cenu sú oveľa lepšie.
Mám akurát načatú fľašu Zacapa 23 , uuu druhýkrát nekúpim. Nie že by bol zlý, ale za tu cenu sú oveľa lepšie.
Inak ten Deadhead Choco oproti Don Papa o dosť pitelny pre mňa. Vôňou dosť pripomína Baileys.begbeee napísal: 07 nov 2020, 17:09 Don Papa je presladeny ako lekvár, ale voňal zatiaľ najlepšie čo som mal.
S tým plne súhlasím.
Pil niekto Ron de Jeremy? Poslednú dobu mi chutia viac jemnejšie rumy ako sladké. Viete mi odporučiť niečo menej sladké?
Jediné značky, ktoré nepridávajú cukor sú myslím Doorlys , Foursquare a Appleton estate.
Menej sladký je Plantation 20XO anniversary (najlepší rum) a napríklad z menej drahých Pampero Anniversario je super.
Mount gay Black Barrel je zase pomerne blízko whisky.
Menej sladký je Plantation 20XO anniversary (najlepší rum) a napríklad z menej drahých Pampero Anniversario je super.
Mount gay Black Barrel je zase pomerne blízko whisky.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ron de jeremy mam teraz doma XO a potom Spiced Hardcore ten je paradny.
Moja fľaša vyzerá inak 
Z tých menej sladších mi príde Pyrat, Presidente Marti, El Dorado, Kraken, Dictador. I keď ako to tu čítam, je to dosť subjektívny názor. Pretože čo mne príde ok, viacerí tu píšu, že je už moc sladké (najčastejšie spomínaný Don Papa).
Kraken je definitívne na sladkej strane spektra, Pyrat je citrusovy, ale sladký.
Ako na tom nie je v princípe nič zle. Keď chutí je to OK. Pridavat cukor do rumu nie je proti zákonom, problém je keď o tom nepíšu na fľaši.
Ako na tom nie je v princípe nič zle. Keď chutí je to OK. Pridavat cukor do rumu nie je proti zákonom, problém je keď o tom nepíšu na fľaši.
Myslim,ze to zalezi od krajiny.
Rumy z Jamajky,Kuby a Barbadosu by nemali obsahovat pridany cukor.
Rumy z Jamajky,Kuby a Barbadosu by nemali obsahovat pridany cukor.
Plantation je z Barbadosu a definitívne pridávajú cukor a nemajú problém to zverejňovať aj na svojej stránke.
-
twardykamen
Medium Professional
Moje nove prírastky Equiano + Dos Maderas 5+5. Equiano je bez cukru btw. DOS maderas mi celkom chutil.Plantation 20XO som včera dopil a môžem odporúčať je to kvalita.
Dnes som otvoril Dos Maderas 5+5 a musím povedať, že mi veľmi sadol. Prvé sekundy sladký a potom riadne kopne. Určite odporúčam ochutnať.
Moj naojblubenejsi je Appleton 21, skoda, ze je taky drahy. Potom 12ka. Mne celkom chutil Dictador rum, ktory nie je taky sladky ako Diplomatico, ale co som cital nejake recenzie, tak ich vyroba nie je celkom koser. Neviem, co je na tom pravdy, ale ak aj, pre mna je stale jeden z lepsich v danych cenach.
https://www.rumrevelations.com/post/dic ... -or-pretty
http://durhum.com/rhum-dictateur/
https://www.rumrevelations.com/post/dic ... -or-pretty
http://durhum.com/rhum-dictateur/
Dnes som otvoril Ron Cristóbal Pinta. Jemný, trochu sladši no na konci vie aj "páliť". Veľmi dobre sa popíja, a určite patrí u mňa k tým lepším rumom, aj keď vyslovene nemám rád sladké rumy.
Chezter: Tú väčšiu fľašu mám už dlhšie v merku, ani nie tak kvôli rumu (lebo dáko mám predsudok, že rum v takej fľaši nebude dačo extra), ale strašne sa mi to bude páčiť na poličke.