Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Je aj nejaká lepšia alternatíva k tomu Hisense? Máme podobné požiadavky.. veľkosť +/- 50", cena do tých 500€. Bežné použitie IPTV cez STB.. do budúcnosti možno nejaký Netflix/HBO..
Pôvodne bol v hľadáčiku 50PUS7304, lenže zohnať sa už prakticky nedá - buď vystavené kusy alebo skladovky na predajniach na druhom konci Slovenska bez možnosti doručiť do KE.
Videl som 50PUS7805 (Alza 479€) alebo 50PUS7855 (Okay 499€).. tiež majú ambilight, ale píšu MVA.. sú to vhodné alternatívy?
Resp. ak niekto natrafí na nejakú blackfriday bomba cenu...
Pôvodne bol v hľadáčiku 50PUS7304, lenže zohnať sa už prakticky nedá - buď vystavené kusy alebo skladovky na predajniach na druhom konci Slovenska bez možnosti doručiť do KE.
Videl som 50PUS7805 (Alza 479€) alebo 50PUS7855 (Okay 499€).. tiež majú ambilight, ale píšu MVA.. sú to vhodné alternatívy?
Resp. ak niekto natrafí na nejakú blackfriday bomba cenu...
Ahojte,
je toto tvrdenie pravda?
Takže tie modely čo teraz dávajú v Telekome Philips 65PUS8505 majú IPS-ká? Je ich plný bazoš a dajú sa vyjednať aj na 600€ 
je toto tvrdenie pravda?
Kód: Vybrať všetko
Podle tvrzení Philips podpory je u PUS8505 situace s panely v CZ distribuci následující:
Společnost TPVision, výrobce TV Philips může použít u jednoho modelu jak IPS tak VA panel.
Tato skutečnost není nikde uvedena, respektive lze ji najít ve výrobním čísle.
Zde se dá rozklíčovat jaký panel je použit u konkrétního kusu.
Dle informací z logistiky jsou dodávané modely ve 43" s VA panely.
Modely v úlopříčce 65" a 75" mají pouze IPS, modely 50", 58" a 70" mají pouze VA-
Ryan Giggs
VIP
Ano, to tvrdenie je pravda. Je to bežne aj u niektorych inych vyrobcov (Samsung, LG, Panasonic, Sony) že v rôznych uhlopriečkach su rôzne typy panelov.
Hardverovo su to v podstate nastupnicke modely 7304, s tym, že nemaju Android. "Pravy" nastupca s androidom je 8505 ale je cez rozpočet. Su to všetko lepšie TV ako ten Hisense B7500. Hisense ma v tejto kategorii iny model.brm napísal: 06 nov 2020, 10:29 Je aj nejaká lepšia alternatíva k tomu Hisense? Máme podobné požiadavky.. veľkosť +/- 50", cena do tých 500€. Bežné použitie IPTV cez STB.. do budúcnosti možno nejaký Netflix/HBO..
-
peterkozel
Medium Professional
chcel by som iba napisat par postehov k novej tv a zaroven poprosit o radu, do teraz som mal samsunga ue48j6272, skvela tv, hmm len zlakalo ma oled za 800€ tak som kupil Philips 55OLED754 - fajn hry nehram, ide mi o filmy a dvbs2, nepotrebujem hdr ani ziadne ficurky ako android, na druhej strane saphi vo philipse je asi najhorsi soft aky moze byt, fajn toto nevadi bo raz nastavujes a potom uz pouzivas dilakove z sat.boxu takze pohoda, biela je fakt skvela a cierna rovnako, farby su casto take ze doslova vrieskaju z obrazu co sa ale da stlmit, tak isto jas sa da pekne upravovat, co ma fakt serie je biela farba, nie a nie to nastavit, nech to poprehadzujem ako chcem tak ta biela krici, chlap v obleku ma tak bielu koselu ze v reale to tak nie je, neviete co presne nastavit aby to nebolo taketo?, alebo je to klasicky neduh oledov?, k 4k - vyrobcovia nech idu do certa..., pokial clovek nema napr 65uhlop. a kvalitny 4k obsah tak takato tv je jedna katasrofa, je stale xy tv ktore vysielaju v chabom toku a rozliseni a pustaju starsie filmy kde to moze prepocitat aj einstain a obraz bude na hovno, zlate fhd, ta biela sa akoze da stiahnut ale potom si to zas odnesie iny obsah-filmy a ked je tmava scena, ako su na tom ine oled - panasonic, lg, sony?, je tam tiez tento problem?
-
Ryan Giggs
VIP
Biela je skvela, a potom na ňu nadavaš, to som nejako nepochopil.
Ta "kričiaca" biela sa objavuje v HDR alebo vždy?
Ta "kričiaca" biela sa objavuje v HDR alebo vždy?
-
peterkozel
Medium Professional
bielu ze je skvela som myslel v zmysle ze biela je biela a nie nadych do siva-zlta-modra, nie hdr, klasika skylink, ale myslim ze sa mi to podarilo, je to lepsie, je to skratka nezvyk, ale ak tu ma niekto podobnu tv a kalibroval mu ju niekto kto tomu rozumie pomohlo by, na druhej strane je mi jasne ze zalezi v akych svetelnych podmienkach tv je a nie je oko ako oko, parametre kde je vysvetlene co ako nastavit napr pomocou sondy som na webe nenasiel
-
Ryan Giggs
VIP
Ešte pozri či nemaš zapnuty Perfect Natural Reality. To "vyraba" HDR z obyčajneho signalu.
-
peterkozel
Medium Professional
skusal som a pozeram ze praveze ked je vypnuta tak ten jas ide hore a ked dam maximum tak dole, neviem ci to tak ma byt, skoda ze nemam moznost porovnat s rovnakym tv, ubral som aj na kontraste, jase a celkom je to teraz fajn, ale aj tak som od toho cakal viac
-
Ryan Giggs
VIP
Je to len vec nastavenia.
-
peterkozel
Medium Professional
takze bola to vec kontrastu, v defaulte je na hodnote 100, musel som ubrat na 50, oled je fakt skvely ked je okolie presvetlene, ak je vecer a izba je tmava alebo sa svieti klasika ziarovkou tak ta automatika jasu nejak divne raguje a tv tak svieti ze to fest taha oci a treba vsetko upravovat,
Ryan Giggs - chcem sa spytat na inu vec - ak ide o samsung fhd VA 50hz tak pri prehravani filmu 23,976fps sa sceny ako nalet nad mestom trhaju, tv ale nema funkciu auto motion plus co ten pohyb riesi, ak rovnaky film pustim z hbogo kde je 25fps tak tam to ide pekne, myslel som ze je to problem kluca na ktorom je film a rychlosti usb a velkeho dat toku len nie je to tym, ako je mozne ze hbogo ma ten pohyb lepsi?, vdaka 25fps?
Ryan Giggs - chcem sa spytat na inu vec - ak ide o samsung fhd VA 50hz tak pri prehravani filmu 23,976fps sa sceny ako nalet nad mestom trhaju, tv ale nema funkciu auto motion plus co ten pohyb riesi, ak rovnaky film pustim z hbogo kde je 25fps tak tam to ide pekne, myslel som ze je to problem kluca na ktorom je film a rychlosti usb a velkeho dat toku len nie je to tym, ako je mozne ze hbogo ma ten pohyb lepsi?, vdaka 25fps?
-
Ryan Giggs
VIP
Vravel som ze to bude nastavenim. Pokial tam nemas pri beznom vysielani zapnute to umele HDR, tak tam nema co ziarit ak je to korektne nastavene.
Jasne ze sa to trha. Mas 60/50 Hz televizor (vie fungovat aj aj), teda 50/60 snimkov za sekundu a film ide na 24 snimkov. To znamena ze TV zopakuje kazdy frame (snimok) 2x. Ale stale je to len 48. Takze ti 2 chybaju. Tym padom to ten TV musi kompenzovat (robi pulldown, niektore 2 snimky predlzi, alebo prida atd.) a to sposobuje to trhanie. Pri 25 snimkoch (co je TV vysielanie) to mas 25x2=50. Teda ten TV to zobrazuje bezo zvysku, a teda netrha.
Kdezto u 100/120 Hz televizora, mas 24x5=120 (resp. niektore bezia na 96 Hz, zalezi od vyrobcu, takze 24x4=96).
Takisto ten TV vie bezat na 100Hz, takze aj 25 Hz zobrazi plynulo (25x4=100).
Takze nie je to preto ze hbogo ma lepsi pohyb, realne nie je medzi 24p a 25p ziaden viditelny rozdiel. Ale je to kvoli televizoru, ze nezvlada korektne zobrazit 24p.
Aj v tomto spociva jedna z vyhod 100 herzoveho televizora, v korektnom prehravani 24p. Ale aj niektore 50Hz televizory maju v nastaveni moznost modu Cinema (24p). Vtedy znizia frekvenciu na 48 Hz.
Jasne ze sa to trha. Mas 60/50 Hz televizor (vie fungovat aj aj), teda 50/60 snimkov za sekundu a film ide na 24 snimkov. To znamena ze TV zopakuje kazdy frame (snimok) 2x. Ale stale je to len 48. Takze ti 2 chybaju. Tym padom to ten TV musi kompenzovat (robi pulldown, niektore 2 snimky predlzi, alebo prida atd.) a to sposobuje to trhanie. Pri 25 snimkoch (co je TV vysielanie) to mas 25x2=50. Teda ten TV to zobrazuje bezo zvysku, a teda netrha.
Kdezto u 100/120 Hz televizora, mas 24x5=120 (resp. niektore bezia na 96 Hz, zalezi od vyrobcu, takze 24x4=96).
Takisto ten TV vie bezat na 100Hz, takze aj 25 Hz zobrazi plynulo (25x4=100).
Takze nie je to preto ze hbogo ma lepsi pohyb, realne nie je medzi 24p a 25p ziaden viditelny rozdiel. Ale je to kvoli televizoru, ze nezvlada korektne zobrazit 24p.
Aj v tomto spociva jedna z vyhod 100 herzoveho televizora, v korektnom prehravani 24p. Ale aj niektore 50Hz televizory maju v nastaveni moznost modu Cinema (24p). Vtedy znizia frekvenciu na 48 Hz.
Oukej.. čiže 50PUS7805/50PUS7855 sú obrazovo rovnaké ako 50PUS7304 a jedinou slabinou môže byť Saphi, ale keďže TV sa bude používať cez STB, so Saphi sa človek ani nestretne (okrem úvodných nastavení). Ak by náhodou, základné streamovacie služby to podporuje. Ďakujem, skúsime teda kúpiť jeden z tých dvoch... ak som správne googlil, sú to rovnaké modely a rozdiel je len vo farbe...
-
Ryan Giggs
VIP
Predposledne čislo v značeni Philipsov označuje dizajnovy variant (teda môže byť rozdiel vo farbe, rame, stojane...). Niekedy si ale niektore nadnarodne korporacie predavajuce elektro objednavaju u Philipsa "exkluzivne" modely pre svoje predajne. Preto mavaju prave to čiselko ine, a niekedy nemusia byť všetky modely na oficialnej stranke Philipsu. A občas sa môžu taketo "exkluzivne" modely lišiť napr. lepšim zvukom, vyššim marketingovym čislom PMI, lepšim spracovanim, inym diaľkovym atd., je to rôzne podľa toho čo si tam ten predajca objedna. Ale po obrazovej stranke je to to v "99,99%" pripadov to iste.
A čo sa tyka rozdielov medzi modelom 2019 (7304) a jeho nastupcom 2020 (7805), tak ten novši ma nejake tie nastavenia naviac, a par veci vo vybave lepšich, ale po HW stranke je to tiež +/- to iste. Panely isto ten novši lepšie nema a obrazovy procesor je tam ten isty (P5 1. generacie). Takže zasadny rozdiel tam je len v operačnom systeme.
A čo sa tyka rozdielov medzi modelom 2019 (7304) a jeho nastupcom 2020 (7805), tak ten novši ma nejake tie nastavenia naviac, a par veci vo vybave lepšich, ale po HW stranke je to tiež +/- to iste. Panely isto ten novši lepšie nema a obrazovy procesor je tam ten isty (P5 1. generacie). Takže zasadny rozdiel tam je len v operačnom systeme.
Ahoj Ryan, pre ktorý TV by si sa ty osobne rozhodol z tohto výberu? Nakoniec ten Philips 65PUS8505 som z výberu vyradil. Cenovo je každá TV zhruba 600€ +- 50€. Primárne využite je Skylink cez DVB-S2 a 4k cez KODI všetko cez externý box. Neviem sa rozhodnúť čo vybrať. Cca už dva týždne sledujem rôzne fora a recenzie, len keď to človek nevidí na vlastné oči, tak je ťažké sa rozhodnúť.
LG 55NANO86 - viem že IPS, ale parametrovo super telka navyše so soundbarom ako darček...len neviem ako obraz
Sony KD-55XF9005 - obraz asi vynikajúci, ale už starší model so slabým CPU
Hisense 55U8QF - parametrovo vyzerá super, akurát sa mi nepáči to repro naspodku a vraj má neduhy s bloomingom
SAMSUNG QE55Q75TA - k tomuto som naklonený najviac
LG 55NANO86 - viem že IPS, ale parametrovo super telka navyše so soundbarom ako darček...len neviem ako obraz
Sony KD-55XF9005 - obraz asi vynikajúci, ale už starší model so slabým CPU
Hisense 55U8QF - parametrovo vyzerá super, akurát sa mi nepáči to repro naspodku a vraj má neduhy s bloomingom
SAMSUNG QE55Q75TA - k tomuto som naklonený najviac
-
Ryan Giggs
VIP
Nejak som to nepochopil, pišeš o 600€ a vo vybere maš skoro 900€ modely.
Z tohto vyberu jednoznačne XF9005. To že je to starši model obrazu nijako nevadi. Obrazovo je to o triedu inde ako zvyšok. A za menej peňazi.
Potom ten Hisense. Bloomingom netrpi, to je vec konkretneho kusu televizora a môže sa vyskytnuť na konkretnom kuse ľubovoľneho modelu (LCD), ktorejkoľvek značky. Kupiš si 2 rovnake TV a môže sa ti stať, že jeden bude mať podsvietenie rovnomerne a druhy nie.
Každopadne za 800€ je už Philips 55oled754, takže idealne ten. Na mall.sk, ak to teda nie je vystaveny kus. To je ešte inakši level. Pri tejto jeho aktualnej cene nema zmysel kupovať LCD.
Z tohto vyberu jednoznačne XF9005. To že je to starši model obrazu nijako nevadi. Obrazovo je to o triedu inde ako zvyšok. A za menej peňazi.
Potom ten Hisense. Bloomingom netrpi, to je vec konkretneho kusu televizora a môže sa vyskytnuť na konkretnom kuse ľubovoľneho modelu (LCD), ktorejkoľvek značky. Kupiš si 2 rovnake TV a môže sa ti stať, že jeden bude mať podsvietenie rovnomerne a druhy nie.
Každopadne za 800€ je už Philips 55oled754, takže idealne ten. Na mall.sk, ak to teda nie je vystaveny kus. To je ešte inakši level. Pri tejto jeho aktualnej cene nema zmysel kupovať LCD.
Ahojte,
prišiel som si dať poradiť. Kamoš si zariaďuje byt a prišiel na rad TV. Rozhoduje sa medzi Sony KD-75XH9096 1899,00€ a Sony KD-75XH9505 2699,00€. Oplatí sa priplatiť za 9505 ? Podľa parametrov nemá ani hdmi 2.1 oproti 9096. To ho trápi kvôli PS5. Bude to brať z NAY lebo tam bude mať zľavu keďže tam pracuje jeho priateľka. Tak logicky by som som išiel do drahšie modelu kvôli kvalite obrazu a na 2.1 by som sa vykašľal. ďakujem za názor a radu
prišiel som si dať poradiť. Kamoš si zariaďuje byt a prišiel na rad TV. Rozhoduje sa medzi Sony KD-75XH9096 1899,00€ a Sony KD-75XH9505 2699,00€. Oplatí sa priplatiť za 9505 ? Podľa parametrov nemá ani hdmi 2.1 oproti 9096. To ho trápi kvôli PS5. Bude to brať z NAY lebo tam bude mať zľavu keďže tam pracuje jeho priateľka. Tak logicky by som som išiel do drahšie modelu kvôli kvalite obrazu a na 2.1 by som sa vykašľal. ďakujem za názor a radu
-
Ryan Giggs
VIP
Tak 9505 ma o niečo lepši obrazovy procesor, antireflexny povrch a vyšši jas v HDR. Či to ale ospravedlňuje rozdiel tych 800 €, to si veľmi isty nie som.
Okej, ďakujem už to nechám na ňom. Je pravda že 800€ pri zariaďovaní bytu sa dá aj rozumnejšie investovať.
Može Philips hromadne stiahnut z trhu predaj 65OLED804 ? lebo ešte pred tyzdnom bol asi v 10 eshopoch a dnes sa už nepredava nikde. Na TPD bol dokonca za 1300€ ale kym som sa spametal už bol preč
-
Ryan Giggs
VIP
Philips nic nestiahol. Je to model 2019, tak sa proste a jednoducho vypredal.