Windows 8

Informácie o software, ankety...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa gogo956 »

dakujem, ale taketo zalozky tam vobec nemam, asi mam nejaku inu verziu Win

Pepo79

zatial sa mi ho podarilo zhodit cez task managera iba ako aktualne beziaci proces, ale trvale ho zastavit ako spustany proces ho neviem nikde identifikovat, este pozriem, v kazdom pripade dakujem
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

To som ti pisal, ze skus cez Task Manager pod "Startup" zalozkou/tabom na vrchu Task Managera pre Microsoft OneDrive zmenit status na disabled. Tymto by sa malo zamedzit startu tejto aplikacie pri starte windows.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus to stopnut v zozname procesov. Otvor si prikazovy riadok ako administrator a zapni: services.msc

Tam si to skus najst a prepnut na disabled.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko napísal: 05 nov 2020, 12:28 Skus to stopnut v zozname procesov. Otvor si prikazovy riadok ako administrator a zapni: services.msc

Tam si to skus najst a prepnut na disabled.
mam otvorene, ale nie je to tam pod menom One drive ani Microsoft one drive ani nic podobne

Pepo79

pod startup zalozkou to nie je, ale restartujem a pozriem to cele znovu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Netusim, nemam Win8 a nemam tu ani ziadny PC. Predpokladam vsak, ze by to malo byt podobne ako na Win10. Ale zrejme nie je. Skus tento navod, tam je to na upravu registrov: https://www.ubergizmo.com/how-to/disabl ... e-windows/

Inak preco to neupgradujes na Win8.1 alebo 10???
gogo956
Redeemer
Redeemer

vyskusal som vsetky tipy ktore ste dali ale ziaden pre moj Win 8.1 nefunguje, fakt.
Identifikoval som exe subor skydrive.exe ale ten si system chrani a neda sa zmazat.
Este raz to cele prejdem ci som nieco neprehliadol, nechapem.

hojko

toto je 8.1, na vsetkych pc/notebokoch mam origo win 8.1, nedavam ale z principu ziadne zaplaty, ziadne nove verzie nic. Preco? Mam z minulosti skusenost, ze to castokrat robilo problemy so stabilitou ci kompatibilitou programov takze som si povedal ze mi to za to nestoji a ziaden problem. Mozno keby so hraval najnovsie hry tak by to problem bol, ale jedinu novsiu vec co obcas gejmim je COH2 a vsetko fici v 4K.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je sice pekne co pises. Ale treba mysliet aj na bezpecnost, ktora je dnes problematicka a neaktualizovany system je podla mna dost sprosty princip. S kompatibilitou problem uz davno nebyva, ak tak, mozno u starych programov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko napísal: 07 nov 2020, 22:17 To je sice pekne co pises. Ale treba mysliet aj na bezpecnost, ktora je dnes problematicka a neaktualizovany system je podla mna dost sprosty princip. S kompatibilitou problem uz davno nebyva, ak tak, mozno u starych programov.
áno toto je častý argument,suhlasim, ale ja v takomto móde fungujem dlhodobo roky a nemám žiaden problem.
Pouzivam aktualizovany antivirus s firewalom a antimalware programy, zaroven ked chcem ist na nejaku stranku ktora nevyzera celkom bezpecne tak pouzijem vpn surfshark ktory ma dalsie funkcie na ochranu pred rizikovymi aplikaciami.
Virus ci nieco podobne som nezachytil na svojich strojoch ani nepamatam. Apropo z minulosti mam skusenost, ze po prechodoch na vyssie verzie Win mal system tendenciu byt pomalsi s dlhsou odozvou.

Tiez na pocitacoch nedrzim ziadne udaje ktore by boli pre mna cenne alebo zneuzitelne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

gogo - začínal som s Win98
Dlho som sa zanovito držal XP PRO (aj napriek tomu, že som si postavil kompík 4/4/16 - štvorgigové štvorjadro so 16 GB RAM - ( nápoveda - Gavotte RAMdisk) a hoci mám 59+ - už by som nechel starší Win...

Autoeditácia príspevku po 2 min 21 sek:
Dodám - ja v PC držím háklivé dáta - skeny našich dokladov - občianske, vodičské, rodné listy a kopec ďalšieho, no nikto okrem mňa sa ku tomu nedostane :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja som zacinal na Ms-dos :D
https://sk.wikipedia.org/wiki/MS-DOS

nemam ziaden dovod zatial prejst na vyssi Win, vsetko co potrebujem mi funguje, ale uznavam, ze vseobecne je urcite lepsie pouzivat aktualny oper system
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pani, ci niekto zacina na Win98, ci Win8, to je mne jedno. Ja som zacinal na DOS 5.0, potom 6.22, pamatam ci Norton Commader 4 a 5, slovensky prehliadac Famos, T602, nasledne Windows od verzie 3.1, 3.11 NT, 95, 98, XP atd... Za svojim nazorom si stojim a tvrdim, ze dnes pri dobe SSD diskov je zbytocne pisat nieco o spomaleni systemu aktualizaciami ci dlhsej odozve. Ale je to kazdeho vec, ze ci pouziva aktualizovany operacny sytem s odladenymi vecami a novymi funkciami, alebo ci pouziva akusi prvotnu instalaciu s vypnutymi aktualizaciami doplnenu o vlastne domnienky o tom, ze aktualizacie spomaluju system, ja virus nedostanem atd... Mne je to uplne ukradnute, ze ci pride niekto z vas o data, ze ci ma niekto zle skusenosti z cias aktualizacii XPcka a podobne...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Presne tak - zabudol som vyššie napísať a nechcem editovať - používam teraz Win10 PRO plne aktualizovaný :)
Napísať odpoveď