ghosting
ghosting
Ahojte vedel by mi niekto poradiť čo s týmto špeci problémom? Rozmazaný pohyblivý obraz
Samozrejme,že pohybujúci sa obraz je rozmazaný ale toto je vela..či to je kurzor myši alebo hra obraz je pri pohybe rozmazaný až príliš
Vymenil som za týždeň 4 monitory 4K SAMSUNG U28E590
-pri ňom som si to všimol (asi) potom ak osom kúpil dosku MSI a procesor I79700k
tak som kúpil monitor 27" AOC 27G2U Gaming ..nebol som spokojný tak som ho vymenil 27" ASUS VG27WQ Gaming aj tu je obraz napriek všetkým možným nastaveniam rozmazaný až príliš pri pohybe
ovládače základnej dosky som preinštaloval taktiež ovládače grafickej karty,pozeral win nastavenia,skúšal rôzne frekvencie ..nič nepomáha
mám:doska: MSI MPG Z390 Gaming Plus (MS-7B51)
procesor: I7 9700K
pamať: 32GB RAM (2x 16gb DDR4 Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2Z3600C1
GFX: Nvidia GeForce 1060 6gb
Windows 10
Myslím že je to odkedy(nie som si tým ale istý) čo som menil procesor aj pamate aj celú základnú dosku,skúšal som napojiť aj starý monitor 22"Yiamma a to isté..jedno či je frekvencia 60hz alebo 165Hz obraz je rozmazaný
Skúšal som už všetko možné,vedel by niekto čo s tým? odpálená grafika? alebo čo to môže byť? vravím preinštalované a aktuálne všetky ovládače
Ďakujem velmi pekne za prípadnú pomoc
Samozrejme,že pohybujúci sa obraz je rozmazaný ale toto je vela..či to je kurzor myši alebo hra obraz je pri pohybe rozmazaný až príliš
Vymenil som za týždeň 4 monitory 4K SAMSUNG U28E590
-pri ňom som si to všimol (asi) potom ak osom kúpil dosku MSI a procesor I79700k
tak som kúpil monitor 27" AOC 27G2U Gaming ..nebol som spokojný tak som ho vymenil 27" ASUS VG27WQ Gaming aj tu je obraz napriek všetkým možným nastaveniam rozmazaný až príliš pri pohybe
ovládače základnej dosky som preinštaloval taktiež ovládače grafickej karty,pozeral win nastavenia,skúšal rôzne frekvencie ..nič nepomáha
mám:doska: MSI MPG Z390 Gaming Plus (MS-7B51)
procesor: I7 9700K
pamať: 32GB RAM (2x 16gb DDR4 Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2Z3600C1
GFX: Nvidia GeForce 1060 6gb
Windows 10
Myslím že je to odkedy(nie som si tým ale istý) čo som menil procesor aj pamate aj celú základnú dosku,skúšal som napojiť aj starý monitor 22"Yiamma a to isté..jedno či je frekvencia 60hz alebo 165Hz obraz je rozmazaný
Skúšal som už všetko možné,vedel by niekto čo s tým? odpálená grafika? alebo čo to môže byť? vravím preinštalované a aktuálne všetky ovládače
Ďakujem velmi pekne za prípadnú pomoc
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: ghosting
Skúšal si zmeniť nastavenie overdrive/response time ... ?
Otestuj si monitor na tejto stránke. Pozri, či to je ghosting alebo blur:
https://www.testufo.com/blurtrail
Prípadne si pozri recenzie na tejto stránke. Je tam detailný popis všetkých parametrov:
https://www.rtings.com/
Otestuj si monitor na tejto stránke. Pozri, či to je ghosting alebo blur:
https://www.testufo.com/blurtrail
Prípadne si pozri recenzie na tejto stránke. Je tam detailný popis všetkých parametrov:
https://www.rtings.com/
áno samozrejme..tento (27" ASUS VG27WQ Gaming ) síce overdrive/response time nemá ale všetky iné možné veci som skúšal vypínať zapínať nastavovať nepomáha nič(Trace free,Vividpixel,AdaptiveSync/Fre sync,ELMB..naozaj už neivem čo či grafika čiastočne odpálená..neviem
-
Ba-Yo
Light Professional
Nemáš iný desktop/laptop na ktorom vieš otestovať monitor? Iný kábel?
káble som skúšal dva DP a 3 HDMI a starý monitor s DVI a za týždeň som vymenil 3 monitory v AlzeBa-Yo napísal: 12 nov 2020, 14:45 Nemáš iný desktop/laptop na ktorom vieš otestovať monitor? Iný kábel?
V podstate už viem,že to monitorom nebude,žial sa mi nedarí nikde si požičať od niekoho grafiku
-
Ba-Yo
Light Professional
Viem ako sa cítiš, mne dnes príde 4. monitor
vždy mi vadilo niečo iné (ghosting na VA, zlý kontrast a BLB na IPS, blur).
no práveBa-Yo napísal: 13 nov 2020, 7:16 Viem ako sa cítiš, mne dnes príde 4. monitorvždy mi vadilo niečo iné (ghosting na VA, zlý kontrast a BLB na IPS, blur).
Nedá sa hrať ,vadí to strašne a už neviem čo by to mohlo byť
Ked ti to robi na roznych monitoroch tak je jednoznacne problem niekde v nastaveniach GPU pripadne priamo v GPU.
Skus preinstalovat ovladac na GPU a pouzi moznost clean install. A pre istotu mozes este v Nvidia control panel obnovit nastavenia na povodne.
A ked hovoris, ze to zacalo po vymene dosky tak mozes skusit znovu zalozit GPU do PCI slotu. Sice sa mi to nezda, pretoze je to digitalne spojenie, ale za skusku nic nedas.
Skus preinstalovat ovladac na GPU a pouzi moznost clean install. A pre istotu mozes este v Nvidia control panel obnovit nastavenia na povodne.
A ked hovoris, ze to zacalo po vymene dosky tak mozes skusit znovu zalozit GPU do PCI slotu. Sice sa mi to nezda, pretoze je to digitalne spojenie, ale za skusku nic nedas.
Díky,skúšal som to dať do druhého PCi slotu (sú dva) inak tá karta je ťažká a je to dosť ohnuté..nepáči sa mi to ako to tam je,ale tým to asi nebude...Nvidia comtrol panel som dal už a viac krát pôvodné nastavenia...ešte som ale neodinštaloval ovládač grafiky komplet to skúsim(ak to pôjde vôbec hádam áno) ešte mi napadlo..základovka alebo procák to nemôže nejak robiť?Gothar napísal: 13 nov 2020, 16:53 Ked ti to robi na roznych monitoroch tak je jednoznacne problem niekde v nastaveniach GPU pripadne priamo v GPU.
Nemyslim si, no je to velmi zvlastny problem. A pre istotu: vo windows mas nastavenu spravnu obnovovaciu frekvenciu monitora?
no práve je to zvláštne...samozrejme všetky frekvencie som menil..idem na 165hz teraz a aj tak je to....Gothar napísal: 13 nov 2020, 18:29 Nemyslim si, no je to velmi zvlastny problem. A pre istotu: vo windows mas nastavenu spravnu obnovovaciu frekvenciu monitora?
Skus si prepnut v biose default grafiku z externej GeForce na internu Intel UHD co mas v procesore. A potom vo windowse si skus zahrat nejaku nenarocnu hru na grafiku, ktoru zvlada plynulo (dostatocne fps) aj Intel UHD grafika, ako sa bude chovat hra, ci bude prilis rozmazana, alebo to bude v pohode. Potom v biose prepni default grafiku na externu GeForce a otestuj spravanie GeForce grafiky v tejto istej nenarocnej hre na grafiku. Napis sem potom vysledky.
Btw. v akom rozliseni hravas tie hry, ked sa ti deje to prilisne rozmazavanie obrazu ci kurzoru mysi v hrach?
Btw. v akom rozliseni hravas tie hry, ked sa ti deje to prilisne rozmazavanie obrazu ci kurzoru mysi v hrach?
Díky to som skúšal,teda v tomto prípade trebalo aj vysunúť GFX z PCi slotu aby išla..len tam obraz tak trhal,že to nebolo možné poznať,ale inak áno bolo to lepšie..respktíve ten ghosting nebol taký..bol iný..ale bol taký "normálny" plné rozlíšenie tohoto monitora 2560x1440 ale rovnaký je aj pri 1920x1080 ..tam je to bez rozdieluPepo79 napísal: 14 nov 2020, 23:21 Skus si prepnut v biose default grafiku z externej GeForce na internu Intel UHD co mas v procesore. A potom vo windowse si skus zahrat nejaku nenarocnu hru na grafiku, ktoru zvlada plynulo (dostatocne fps) aj Intel UHD grafika, ako sa bude chovat hra, ci bude prilis rozmazana, alebo to bude v pohode. Potom v biose prepni default grafiku na externu GeForce a otestuj spravanie GeForce grafiky v tejto istej nenarocnej hre na grafiku. Napis sem potom vysledky.
zajtra ráno budem mať túto grafiku https://www.alza.sk/gigabyte-gt-1030-lo ... 977527.htm (hádam silnejšia a lepšia ako integrovaná) a poriadne to otestujem,ale urobím potom aj to ako si radil..na nejakej staršej hre
Autoeditácia príspevku po 6 hod 30 min 57 sek:
tak som zapojil Ati Radeon HD 3600 512mb ide mi monitor len na 60hz ale ghosting rovnaký ešte počkám na tú z Alzy ale...je to možné,že by to bol procesor alebo základovka?
Celkovo mas windows system (bezna praca, internet browsing) svizny, alebo mas pocit ze je taky spomaleny aj ked tam mas procak i7?
Na procesor by som to nevidel, ked aj na inej externej grafike to bude rozmazavat, potom by som to videl na zakladovku, co to cele moze sposobovat.
Ovladace na bios dosky, chipset dosky a grafiku mas updatnute na posledne dostupne? Graficky ovladac ale nie z MSI stranky, ale posledny dostupny priamo z nvidia stranky.
Na procesor by som to nevidel, ked aj na inej externej grafike to bude rozmazavat, potom by som to videl na zakladovku, co to cele moze sposobovat.
Ovladace na bios dosky, chipset dosky a grafiku mas updatnute na posledne dostupne? Graficky ovladac ale nie z MSI stranky, ale posledny dostupny priamo z nvidia stranky.
mám všetky aktuálne tak ani ATi karta ani interná grafika...nič bez rozdielu respektíve Ati aj interná bežali na 60hz teraz idem na 146 a bez rozdieluPepo79 napísal: 15 nov 2020, 13:31 Celkovo mas windows system (bezna praca, internet browsing) svizny, alebo mas pocit ze je taky spomaleny aj ked tam mas procak i7?
Co tak skusit iny disk a nahodit cistu instalaciu Windowsu na porovnanie?
tiež mi to napadlo..preinštalovať win..alebo skúsim nový inštal..dám potom vedieťheker napísal: 15 nov 2020, 18:14 Co tak skusit iny disk a nahodit cistu instalaciu Windowsu na porovnanie?
Autoeditácia príspevku po 11 hod 16 min 46 sek:
tak ani čistý inštal W10 nič..bez rozdielu
Este by som skusil reset biosu na default a tiez grafiku GeForce dat na default frekvencie, ak ju mas pretaktovanu vo windows. A s takymto default nastavenim vyskusat ci v tych hrach stale pretrvava to prilisne rozmazanie. Ak ano, potom by som to videl na problem so zakladovou doskou - ak mas moznost zobrat/pozicat inu (idealne iny chipset, iny vyrobca) a s takouto druhou zakladovkou to cele znova poskusat to prilisne rozmazavanie. Na druhej zakladovke urcite nainstalovat cisty windows od zaciatku a tak to cele poskusat.
no jedine už základovka a tá je aj s procákom a pamatami nová a to práve si neviem presne spomenúť či to bolo už hneď po výmene procesora,ZD a pamatí..ale vtedy asi nejako..to už ale v podstate nový komp...a defaultné frekvencie na grafike ako nastavím? ale asi to nebude grafikou lebo interná a tiež jedna ATI Radeon robili to isté v podstate ale tam na 59hz a toto ide na 165hz--a to bolo v podstate ,takmer, bez rozdieluPepo79 napísal: 16 nov 2020, 8:58 Este by som skusil reset biosu na default a tiez grafiku GeForce dat na default frekvencie, ak ju mas pretaktovanu vo windows. A s takymto default nastavenim vyskusat ci v tych hrach stale pretrvava to prilisne rozmazanie. Ak ano, potom by som to videl na problem so zakladovou doskou - ak mas moznost zobrat/pozicat inu (idealne iny chipset, iny vyrobca) a s takouto druhou zakladovkou to cele znova poskusat to prilisne rozmazavanie. Na druhej zakladovke urcite nainstalovat cisty windows od zaciatku a tak to cele poskusat.
Co RAM, skusal si Memtest86?