beardie napísal:Stále hovoríš veľmi všeobecne, vieš byt konkrétny v com nemá pravdu?
Arabi - moslimovia
Re: Arabi - muslimovia
Nazory nejakeho pripečeneho futbalistu sú irelevantne, ak sa niekto chce vzdelavať o islame stači si prečitať koran a nasledne zistí, že je to znoška nezmyslov vyprodukované z vedecko intelektualnej zaostalosti puštneho životneho štylu 6 storočia pisané v militantnom duchu širiaci "svoju" pravdu...
A v neposlednom rade čo čakať keď sa takouto zbierkou hovadin začnú riadiť národy kde je priemerná inteligencia pod 80.
A v neposlednom rade čo čakať keď sa takouto zbierkou hovadin začnú riadiť národy kde je priemerná inteligencia pod 80.
Kto je autorom prekladu, ktory si cital? Iste ti je znama problematika prekladania z arabciny a hebrejciny.
Problemy zneuzivania starych a militatne ladenych nabozenskych textov mozeme pozorovat aj na politickej strane, ktorej volici maju len o 8 bodov vyssie, ako si uviedol
Problemy zneuzivania starych a militatne ladenych nabozenskych textov mozeme pozorovat aj na politickej strane, ktorej volici maju len o 8 bodov vyssie, ako si uviedol
Niečo ako Biblia a ostatné náboženské knihy.kali520 napísal:Nazory nejakeho pripečeneho futbalistu sú irelevantne, ak sa niekto chce vzdelavať o islame stači si prečitať koran a nasledne zistí, že je to znoška nezmyslov vyprodukované z vedecko intelektualnej zaostalosti puštneho životneho štylu 6 storočia pisané v militantnom duchu širiaci "svoju" pravdu...
Dlhy a pomerne nekonzistentny dokument, ale s unikatnymi dobovymi zabermi,
nielen o vyvoji na Blizkom vychode.
nielen o vyvoji na Blizkom vychode.
V posledných dňoch sa obstreluju raketami Izrael a Palestina, no najnovšie sa tam zapojil aj Libanon a Egypt prijima nejakých utečencov z Palestíny. Palestinčania sú arabi tak kludne by sa mohli prestahovat do Jordánska a nechať tú zem ktorú zabrali Izraelu.
Vy ludia na fore ste na koho strane v tomto konflikte a prečo?
Kto by to len povedal že náhodný užívatel na internetovom fóre zas a znovu vyrieši ďalší svetový konflikt - čo by táto planéta bez hojka len robila ...
ak Palestincania prestanu bojovat, vojna skonci
ak Izraelci prestanu bojovat, Izrael zanikne
ak Izraelci prestanu bojovat, Izrael zanikne
Hej a Slovaci by sa mohli prestahovat do Polska (vsak sme Slovania) a nechat Felvidek Madarom, ked ho tak velmi chcu. Izrael je stat kde su obcania prvej a obcania druhej kategorie, rozdeleni podla etnickeho principu. Z casu na cas sa obcania druhej kategorie ozvu a potom su spacifikovani. Je to narocny konflikt, ale Izraelci maju na ruke vsetky karty a preto iniciativa vyriesit tento problem musi prist z ich strany. Na to ale nie je vola a tak bude tento status quo pokracovat este par desatroci.Blastbit napísal: 18 máj 2021, 11:50 V posledných dňoch sa obstreluju raketami Izrael a Palestina, no najnovšie sa tam zapojil aj Libanon a Egypt prijima nejakých utečencov z Palestíny. Palestinčania sú arabi tak kludne by sa mohli prestahovat do Jordánska a nechať tú zem ktorú zabrali Izraelu.
Ze náhodný uzivatel sak som tu skoro 9 rokov
a som tu každý deň, nie som tu 2 dni.
Ja držím palce Izraelu, židia mi nevadia v tej oblasti boli prvý skor ako Arabi.
Madarov prestahovat do Madarska, kto tu bol prvý má právo na túto zem a to boli Slovania.
Ja držím palce Izraelu, židia mi nevadia v tej oblasti boli prvý skor ako Arabi.
Madarov prestahovat do Madarska, kto tu bol prvý má právo na túto zem a to boli Slovania.
ty asi nebudes prave z tych najchapavejsich ako vidim ...
tak inak: dlhorocny uzivatel internetu (ktory je tu kazdy den) zas a znova vyriesil svetovy konflikt ...
tak inak: dlhorocny uzivatel internetu (ktory je tu kazdy den) zas a znova vyriesil svetovy konflikt ...
Nevadí nemožeš zato
ja to vidim velmi jednoducho, konfliktné neprisposobivé etniká nech idu žiť odkial prišli, týka sa to aj romov a bude v tých oblastiach pokoj. Palestínčania sú Arabi tak mozu žiť do Jordanska,Syrie,Libanonu tam to maju nabližšie. Viem o čo im ide, urobit z Jeruzalema a z pásma Gazy čisto Arabské moslimské uzemie. Ale prišli kapánek neskor takze to tam patrí Izraelčanom tisicky rokov.
Nemozes zato ze si sa prvý zmohol len na osobné utoky a ze nereagujes na otázku Izraelsko-Arabskeho konfliktu 
Migracia etník a narodov tu bola stovky rokov dozadu a v roku 2021 a aj neskor by to bolo super urobiť. Ako albánci zabrali oblast Kosova Srbom, tak Madari chcu zabrat južné SR, cigani by najradšej zabrali celu EU aby ich mal kto živiť od Rumunska cez Madarsko az po VB.
Treba im to skrátka odobrať na europskych sudoch a ked sa nejakemu etniku nepáči kde žije lebo sa citia diskriminovaný hoci maju povolený svoj jazyk v tom štáte tak potom sa mozu vratiť späť, aj tak nemaju vztah k tej krajine v ktorej doposial žiju.
No a Arabi chcu ten kusok Blizkeho východu co este ostal zabrať Izraelčanom co tam boli dávno predtým. Este by mohli Iránci zabrat Arabské krajiny ved ako Peržania tam tiež boli dávno predtým ako Arabi. Esteze v SR taký Vietnamci si sem pridu len zriadit reštiky a slušne žiť, ukrajinci si sem zarobiť lebo maju vojnu a nepozaduju nic, len sa prisposobia a žiju normálne. No hold niektoré etniká sú prisposobivé a iné nie.
Migracia etník a narodov tu bola stovky rokov dozadu a v roku 2021 a aj neskor by to bolo super urobiť. Ako albánci zabrali oblast Kosova Srbom, tak Madari chcu zabrat južné SR, cigani by najradšej zabrali celu EU aby ich mal kto živiť od Rumunska cez Madarsko az po VB.
Treba im to skrátka odobrať na europskych sudoch a ked sa nejakemu etniku nepáči kde žije lebo sa citia diskriminovaný hoci maju povolený svoj jazyk v tom štáte tak potom sa mozu vratiť späť, aj tak nemaju vztah k tej krajine v ktorej doposial žiju.
No a Arabi chcu ten kusok Blizkeho východu co este ostal zabrať Izraelčanom co tam boli dávno predtým. Este by mohli Iránci zabrat Arabské krajiny ved ako Peržania tam tiež boli dávno predtým ako Arabi. Esteze v SR taký Vietnamci si sem pridu len zriadit reštiky a slušne žiť, ukrajinci si sem zarobiť lebo maju vojnu a nepozaduju nic, len sa prisposobia a žiju normálne. No hold niektoré etniká sú prisposobivé a iné nie.
na ktorom seminari vysokej skoly zivota sa toto preberalo? ocividne si musim dohnat zameskane ucivo ...
myslim, ze z mojich komentarov nie je tazke vycitat moj pohlad na tvoju otazku - v mojom mentalnom svete nepotrebujem mat na vsetko vyhraneny nazor, ale zaroven si uvedomujem ze nevyhranenie sa moze byt vnimane ako legitimacia uvaznenia ludi vo velmi nevyrovanom ekvilibriu, vid. empikov prispekov - myslim, ze si zvladnes posudit kto ma viac moci a teda aj zodpovednosti...
myslim, ze z mojich komentarov nie je tazke vycitat moj pohlad na tvoju otazku - v mojom mentalnom svete nepotrebujem mat na vsetko vyhraneny nazor, ale zaroven si uvedomujem ze nevyhranenie sa moze byt vnimane ako legitimacia uvaznenia ludi vo velmi nevyrovanom ekvilibriu, vid. empikov prispekov - myslim, ze si zvladnes posudit kto ma viac moci a teda aj zodpovednosti...
Len cez 20 rokov študovania historie. Ja som dal jednoduchú otázku kto z vás je na strane Izraelu a kto na strane Arabov z Palestíny v tomto obnovenom konflikte kde sa častejsie obstreluju raketami, než by sa šli zabijať samopalmi. Hrozí podla vás nejaký väčší konflikt kde sa budu miešať iné mocnosti áno alebo nie? Dopadne to v tej oblasti tak ako v Syrii áno alebo nie?
-
starysomar
Hardcore addict
Blastbit - kľudne sa uraz, na svoj vek si hrozne jednoduchý.
"Jasné a jednoduché riešenia" v histórii priniesli veľmi veľa - ZLA.
"Jasné a jednoduché riešenia" v histórii priniesli veľmi veľa - ZLA.
Usa su spojenci rivalov Iranu- SA, Kuvajt, UAE,Katar, Oman a na ich uzemiach maju svoje vojenske zakladne a facility. Iranu samozrejme takato situacia nevyhovuje, ale pochopitelne priamo na Usa zakladne zautocit nemoze. Izrael je spojencom Usa a je nimi aj financne podporovany. Takze Iran zase vojensky a financne podporuje rozne proxy skupiny ako je Hizballah, Islamsky Dzihad ci Hamas ktoré maju "v pracovnej naplni púšťať Izraelu žilou". Tieto vojenske skupiny su vyzbrojene pomerne jednoduchymi a zastaranymi zbranami a nemozu nijako Izrael vaznejsie ohrozit. Ale dokazu vystrelovat velke mnozstvo rakiet smerom nad Izraelske uzemie. Cela pointa je v pomere nakladov "jedna vystrelena raketa vs naklady na jej zostrelenie" ktore je vyrazne v neprospech Izraela.
Druhy aspekt je ten, že polovojenske protiizraleske skupiny nemaju ziaden zaujem na miery s Izraelom, pretoze vyssie šarže na spolupráci s Iranom neuveritelne bohatnu, takze tento nekonecny kolotoč nezmyselneho strielania rakiet ktore ani ziadnu skodu nerobia/na vzacne vynimky/ je pre nich osobne vyhodny, pretoze cez nich tecu peniaze prave napr z Iranu.
Druhy aspekt je ten, že polovojenske protiizraleske skupiny nemaju ziaden zaujem na miery s Izraelom, pretoze vyssie šarže na spolupráci s Iranom neuveritelne bohatnu, takze tento nekonecny kolotoč nezmyselneho strielania rakiet ktore ani ziadnu skodu nerobia/na vzacne vynimky/ je pre nich osobne vyhodny, pretoze cez nich tecu peniaze prave napr z Iranu.
starysomar- neurazim len ma irituju urcité etniká co pridu robit bordel do suvereneho štatu a potom si chcu časť jeho uzemia vziať násilím.
Ked sa im nepáči možu zbaliť kufre a ist k svojim pribuzným ktorý majú svoje štáty. Kurdom tiež zobrali ich uzemie a sú najpočetnejsie etnikum bez vlastneho štátu hoci ich je cez 30 milionov.
Jednoduchý realista a nie komplikovaný clovek co si povie ze sa niečo nedá.
Ked sa im nepáči možu zbaliť kufre a ist k svojim pribuzným ktorý majú svoje štáty. Kurdom tiež zobrali ich uzemie a sú najpočetnejsie etnikum bez vlastneho štátu hoci ich je cez 30 milionov.
Jednoduchý realista a nie komplikovaný clovek co si povie ze sa niečo nedá.