chvilka googlenia a pozeram ze hackintosh by som mal vediet nahodit aj na svoj notebook, ale ci sa mi do toho chce? bude to este vacsie hackovanie ako normalnu distribuciu nahadzovat.
U teba možno grafika je akurát taká, že to celé je na h*vno, je to možné ale Chrome / Chromium akrát fungujú na 99% tak isto dobre ako na windowse, Firefox je už iná káva, tam napríklad webgl nula bodov na linuxu oproti hocičomu na hociakej platforme, nie je to chyba linuxu ale Firefoxu.ropman napísal:linuxove distribucie su proste na desktope nevyladene, je tam vela bugov, slaba podpora hw/sw... a to stale aj v roku 2019 vpodstate sa tam nic zasadne v tomto nezmenilo... ani ten chrome nefunguje na linuxe dobre, konretne nefunguje akceleracia videa cez GPU... a to uz tak minimalne 5 rokov od kedy o tom viem ja...
Trošku to tu oživím, lebo fakt ma zaujíma ako si dopadol nakoniec? Ja asi pred 4-5 rokmi som skúšal tiež všelijaké distrá zo zvedavosti, ale nakoniec som skončil v 90% tak, ako ty. Mne sa jednoznačne pozdávalo najviac Manjaro s xfce a elementaryOS. Ubuntu nie kvôli rôznym problémom a bugom, Mint sa mi jednoducho nepáčil. V poslednom čase je na vzostupe aj MX Linux, ale ten som ešte neskúšal, vlastne ani nemám dôvod, pretože už asi 5 rokov fičím na Mac OS X, resp. macOSCesar napísal: ↑11 apr 2019, 6:54 Zvuk je aj u mňa tichší a aj nejako slabší ako na windows, pridať sa dá na 150%, pri KDE sa dá pridať cez prostredie nemusíš cez príkazový riadok, len to treba povoliť.
Keď je nový hardvér tak treba nainštalovať najnovší kernel čo ponúka distribúcia, pri tom Opensuse a verzii Tumbleweed je vždy skoro najnovší a akurát pri novšom hardvéri to môže byť výhoda. Veľké zázraky by som nečakal ale možno, že to bude lepšie.