Aky Mesh system do domu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Peter00
Medium Star
Medium Star

Aky Mesh system do domu

Príspevok od používateľa Peter00 »

Chcel by som pokryť rodinný dom súvisle wifi sieťou a jeden router nestačí. Preto by som chcel mesh systém na pokrytie domu avšak neviem aký by bol najvhodnejší.
V ideálnom prípade by som chcel, aby mi to pokrylo aj záhradu, keďže jednu jednotku by som chcel umiestniť do záhradného domčeku (je tam zavedený internetový kábel).
Doteraz som bol zvyknutý na router za 20€, čiže som nič neriešil, ale keď už mám dať za takýto sieťový prvok veľa peňazí, chcem aby všetko fungovalo a boo to aktuálne aj do budúcnosti. Aký mesh systém by ste mi odporučili? Ideálne by mal mať 3 jednotky. Cenový strop mám tak 350€. Viac isto nie, lebo už toto mi príde prehnane veľa. Využilvať to budem len na pripojenie k internetu notebookov, telefónov, TV inak žiadne ďaľšie špeciálne vymoženosti neplánujem využívať.
Zatiaľ som pozeral najmä na TP-link deco x20, to-link deco p90 a TP-link deco m5
Neviem aký je medzi nimi rozdiel, ale x20 vraj podporuje wifi6 a tak som naklonený zatiaľ pre tento mesh, hoc je najdrahší. Aký odporúčate vy?
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky Mesh system do domu

Príspevok od používateľa cinges »

podporuje tvoje nejake zariadenie wifi6 vobec? bude v najblizsej dobe? Aky rychly mas internet? Mas cez dom natiahnutu LAN siet?
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

cinges napísal: 19 nov 2020, 8:48 podporuje tvoje nejake zariadenie wifi6 vobec? bude v najblizsej dobe? Aky rychly mas internet? Mas cez dom natiahnutu LAN siet?
Nie ziadne moje zariadenie nepodporuje teraz wifi 6 ale behom najbližších rokov urcite bude a beriem to tak, ze v buducnosti to aspon bude aktualne. Ale teda skutocne neviem, ci to využijem. Pravdepodobne buduci rok budem kupovat novy ntb aj telefon minimalne Cize to by uz mohlo ten standart podporovať ale rad si necham vysvetlit, ak ne to pre bezneho užívateľa zbytocne. Po dome mam v kazdej miestnosti + na chodbách natiahnutý kabel cat5e (Ano viem chyba, druhy krat by som dal uz 6a). Internet ma vdsl od telekomu 40/4.
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Kupoval som tplink deco M4 hned ten 3pack a som max spokojny. jednotlive rozdieli medzi modelmi tplinku najdes na ich webe alebo v recenziach. ale pokrytie super uz ziadne hladanie signalu a to som si vzdy potrpel na routre s vybornym signalo a dosahom.
Napísať odpoveď