Inzerčný Portál

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
drtik007
Novice
Novice

Inzerčný Portál

Príspevok od používateľa drtik007 »

Čaute :)

Chcel by som sa vás ako skúsených programátorov opýtať na projekt ktorý mám v hlave.
Išlo by o Inzerčný portál ktorý by ponúkal tovar. Tovar by pridávali napr. firmy a firmy alebo ľudia by si ho pozerali a objednávali. Portal by bol zameraný len na určitý typ tovaru.
Platby/predaj by si riešili sami a tak isto aj platby (ako napríklad bazoš). U nás by si, ale zaplatili za pridanie tovaru a za pozeranie tovaru (baličky ako ma profesia).

Je to napísane len tak v skratke, ale chcem sa opýtať aký budget by asi bolo treba na niečo takéto aby to už bolo na serióznej úrovni.
Alebo čo by ste mi poradili na čo by som si mal dať pozor alebo čo by bolo nevyhnutne mať.

ďakujem za odpoveď a na ďalšie otázky rad odpoviem alebo objasním.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Inzerčný Portál

Príspevok od používateľa Mek »

Hlavne vymysli, co take super budes mat, co ostatne inzertne portaly nemaju. Je ich uz plno, a dalsi tuctovy nie je treba.
drtik007
Novice
Novice

Bude sa špecializovať na určitý tovar a bude viac menej len pre firmy. Nebude to rovnaké ako bazoš a podobne
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

teda firma bude predavat inej firme?

nemyslim si ze toto ma potencial
drtik007
Novice
Novice

Je to napísané "Stroho" nechcem zachádzať do detailov čo a ako sa bude diať.
Skôr mi ide o technickú stránku na čom to pobeží a ohľadom týchto veci.

Ďakujem
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tým, že je to napísané tak "stroho", tak potrebný budget tipujem na 1k - 10k eur na vybudovanie toho portálu.

Na to, aby si dostal presnejší odhad, by si musel detailne a presne popísať všetky funkcie, ktoré chceš, aby boli podporované. No a potom sa to odvíja od toho, ako veľmi si chceš prispôsobovať a meniť nejaké hotové riešenia dostupné pre podobné portály.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

A preco neoslovis rovno nejaku firmu? Vsak toto je blbost, mozes si to dat naprogramovat za 300e, ale aj za 10000e, samozrejme, cim lacnejsie tym horsie. V dnesnej dobe musis mat trochu kvalitu aj originalny napad. Ked za to vyhodis 1000e, tak tie peniaze len vyhodis.. tak isto sa o to treba starat, udrziavat, co tiez nieco stoji..
drtik007
Novice
Novice

Môj rozpočet by bol cca. 4000€
Čo by sa dalo v tomto rozpočte?
Alebo nejaké rady ohľadom toho, že toto na wordpresse pobeží/nepobeží (samozrejme viem že pobeží ale či wp nebude podradné pre toto) viete ako to myslím.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Si videl ako vyzera bazos?
drtik007
Novice
Novice

Áno, videl
prečo? ;)
yoggy

Tak o akej podradnosti sa tu bavime?
drtik007
Novice
Novice

Bazos funguje na WordPresse?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

asi tym chcel povedat, ze nejak extra nezalezi na vzhlade a zlozitosti riesenia, ale skor na napade, timingu, marketingu a veciach okolo toho. aj ked to na prvy pohlad vyzera ako web za par euro, je to u nas TOPka. web je dnes len minimum, nieco ako bazos sa da zbuchnut za par dni.
drtik007
Novice
Novice

Aha takže kludne aj WordPress.
Vedeli by ste odhadnúť asi cca že koľko € sa oplatí do toho dať alebo koľko by to stalo? Ja teraz mám max4000€ ak je to malo tak radšej ešte počkám ako by som mal urobiť nejaký “nepodarok”
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

so 4000 vo vrecku robit konkurenciu bazosu

rozmyslam ci to nie su vyhodene peniaze

dnes nie je problém vyrobiť, ale spropagovať - to stojí peniaze
drtik007
Novice
Novice

Nie nie, nejdem robiť konkurenciu bazošu.
Píšem vyššie že tuto pôjde len o stavebný materiál a podobne a bude cielená len na určitú skupinu ľudí.
4000€ Bude len na výrobu webstránky. Marketing neriešim teraz
yoggy

Pokial chces robit heureku na stavebniny, tak heureka stavebniny ma. (aj ked je to dost shitne) Napad to nie je zly, ale tovar je velmi specificky na maly okruh zakaznikov, cize dostat sa k nim bude dost narocne - hlavne financne. (pokial chces mat rychly rast) Ako vhodne miesto na umiestnenie reklamy by som videl portal modrastrecha, len tie ceny za reklamu su dost vysoke, ale stoja za to.

Zo zaciatku by som neziadal poplatok za zverejnenie, ale oslovoval firmy, ze im spravis reklamu zadarmo. Ked uz zacnes oslovovat, tak uz budes musiet mat pre nich prichystane pluginy/moduly do roznych eshopovych CMS, nikto nebude robit upravy produktov u teba rucne... Cize to si daj tiez do nakladov.
Popr sa vies napichnut na Google Merchant a usetris vela costov. (tymto som si neni isty po pravnej stranke)
Nasledne ked budes mat dostatok ponuk eshopov, velky traffic, tak mozes ponukat platene sluzby - napr. ze ten eshop bude navrchu. Plus k tomu viez zit z adsense.

Autoeditácia príspevku po 10 min 55 sek:
Este by som premyslal nad kupou "price comparision script" napr.:

Kód: Vybrať všetko

https://www.axisitp.com/price-comparison-script.php
Tento ma v cene uz aj pluginy do CMSiek. Akurat by ho chcelo upravit po vizualnej stranke.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja stavebnictvo vnimam specificky. Stavebne firmy maju Stavmat a Bek Woodcote, teda dve najvacsie firmy s materialom. Potom dalsie miesta v rebricku DEK, Garaj a mensie stavebniny kade tade po Slovensku. Cize 3 kamiony tehal kupis priamo cez velky sklad s velkou zlavou. Dalsia skupina ludi su malicke firmy a zivnostnici - nakupuju viacmenej v lokalnych firmach v ktorych sa snazia ziskat za obrat zlavy. A potom su tu domaci hobbymajstri - vezme vlecku, kupi pol palety tehal a ide murova budu pre psa. Ked mu chyba 12 tehal, podvecer ide do Obi, kupi par tehal, cestou kupi v Tescu bednicku piva a budu domuruje v nedelu. Tato tretia skupina sa da ovplyvnit nazormi kolegov, kamaratov z krcmy, ale tiez internetom a webmi ako je Modra strecha. Prva skupina je specificka, tam uz rozhoduju hromadne zlavy, obraty, akcie, skolenia, nove trendy a ine. Podla mna taky daky porovnavac nema moc vyznam. Pre prvu skupinu sa zlavy robia inak ako si myslis, ze je to rocnym obratom, cashbackom a tak dalej. Bezne sa tak predava napriklad Ythong, ktory ma vedenim spolocnosti zazmluvnenu zlavu max 40 percent. Avsak su lokalne stavebniny, ktore vedia dat zlavu az 50 percent a to preto, lebo inemu daju zlavu len 30 percent a tak to vykompenzovali, ale vedia, ze ziskaju obrat a po novom roku za obrat dostanu cash back a zarobia na tom akurat predavaci v stavebninach. Navyse ked si pogooglis, tak najdes na internete mozno 3 velke eshopy, ktore pokryju vacsinu internetovrho trhu.
yoggy

Tehly su velmi specificke ako aj dalsi tovar, ktory sa kupuju na palety. Nejaka elektroinstalacia by mozno bola ok.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Elektroinstalaciu v podobe CYKY kablov, zasuviek, vypinacov alebo chraniciek si vies vygooglit, najst na Heureke, najst vo velkych eshopoch alebo to dat robit miestnej firme, ktora elektroinstalaciu spravi a stopi to na velkej zakazke (tazke to mas bez DPH). Taka firma ti okrem ineho spravi revizie, ktore potrebujes ku kolaudacii (bleskozvod, rozvadzac). FTP/UTP kable zase kupis prijatelne aj v PC obchodoch. Svietidla su samostatna kapitola a to je dobre, ak to clovek vidi v svetelnom studiu a vyberie si, pripadne kupi z eshopu naslepo z tych stoviek ci tisicok svietidiel, ktore su na trhu a ktore cez daky vyhladavac typu Heureka je tazko porovnat.
Napísať odpoveď