mobil ako webkamera k PC
mobil ako webkamera k PC
Ahojte,
na notebooku win 10 mi v servise pokazili webkameru a nefunguje (skúšal som všetko), a nemám čas mať mesiac kameru v servise (reklamácia) tak okrem toho, že kúpiť externú webkameru mi napadlo, že či by sa nedal použiť mobil ako kamera....existuje na to nejaký soft, postup ?
na notebooku win 10 mi v servise pokazili webkameru a nefunguje (skúšal som všetko), a nemám čas mať mesiac kameru v servise (reklamácia) tak okrem toho, že kúpiť externú webkameru mi napadlo, že či by sa nedal použiť mobil ako kamera....existuje na to nejaký soft, postup ?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: mobil ako webkamera k PC
Co vsetko si skusal?
Mne tiez webkamera nesla, a USB zariadenie na zachytavanie videa tiez nie, tak mi to bolo podozrive. Po dlhom case som zistil, ze to posahal nejaky update windowsu 10, a treba povolit nejake obskurne nastavenie v systeme. Tak ci to nie je nahodou aj tvoj pripad.
Skus este program CamDiag, ten je na diagnostiku problemov s webkamerami urceny. A daj sem, co ti vypise.
Mne tiez webkamera nesla, a USB zariadenie na zachytavanie videa tiez nie, tak mi to bolo podozrive. Po dlhom case som zistil, ze to posahal nejaky update windowsu 10, a treba povolit nejake obskurne nastavenie v systeme. Tak ci to nie je nahodou aj tvoj pripad.
Skus este program CamDiag, ten je na diagnostiku problemov s webkamerami urceny. A daj sem, co ti vypise.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mam odskusane napr. https://manycam.com/ ... Android appka je na app store + treba stiahnut Windows appku a sparovat si to .. len neviem, ci posledna verzia toto umoznuje bez zaplatenia licencie, no daju sa na internete najst aj starsie fungujuce verzie .. vo Windowse sa ti potom bude ta webka spravat ako klasicka webka (len samozrejme musis mat zaple obe appky)
a myslim si, ze toho existuje viac aj uplne free, skus pokukat google app store ..
a myslim si, ze toho existuje viac aj uplne free, skus pokukat google app store ..
no stiahol som si to a prikladám screen ale som z toho jeleň......driver je ževraj v poriadku a ten som už preinštalovával xkrát, takže s tým to fakt nebude.....a v nastaveniach win je povolený prístup ku kamere....a aj antivír má v nastaveniach, že má mať povolený prístup ku kamere ....tak neviem
-
*****HERO*****
Guru wannabe
neviem, vsak EasyCamera je co? nie je to nahodou ta webkamera z lenova co ti nefunguje? mal by si mat v tom vyberovniku zdroj ManyCam (alebo appku co si pouzil)
no ja som naskôr vyskúšal to čo mi poradil kolega pred tebou...tu camdiag....lenže ten program mi tam vypisuje hentie možnosti a netuším čo s tým*****HERO***** napísal: 01 dec 2020, 11:22 neviem, vsak EasyCamera je co? nie je to nahodou ta webkamera z lenova co ti nefunguje? mal by si mat v tom vyberovniku zdroj ManyCam (alebo appku co si pouzil)
ak mi neodpíše, tak vyskúšam ten program od teba
zatiaľ diki
-
*****HERO*****
Guru wannabe
jaj tak. skus teda skopirovat cely vystup z toho statusu, zo screenu to nie je cele vidiet. Nie je tam ziadny warning/error?
nešlo to zväčšiť, tak som to na viackrát dal printscreen, nie je tam žiaden warning
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tak ja by som to tipoval na HW problem ... ale mozno Mek bude vediet viac ..
v servise si mal notas preco? myslis, ze ti sahali aj do Windowsu (nejake odvirovanie, updaty, komplet reset .. ?) alebo sa len rypali v hardveri?
v servise si mal notas preco? myslis, ze ti sahali aj do Windowsu (nejake odvirovanie, updaty, komplet reset .. ?) alebo sa len rypali v hardveri?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To co ukazuje ten CamDiag vyzera byt v poriadku. Mna zaujimalo, ze ci nedostanes error "Graph initialization failed" alebo tak nejak, co bol moj pripad.
Ozaj, nemas nahodou nejaky hardverovy prepinac, ktorym sa vypina webkamera? Niektore notebooky to maju.
Ozaj, nemas nahodou nejaky hardverovy prepinac, ktorym sa vypina webkamera? Niektore notebooky to maju.
ahojte,
mám iba na klávesnici tlačítko na kameru a to som skúšal
mal som ho preto, lebo v displayi som mal akoby dym tak mi tam vymenili nejakú súčiastku a odvtedy to nejde 
mám iba na klávesnici tlačítko na kameru a to som skúšal
Tak ti asi zabudli zapnut kameru. Odnes to tam kde ti ten notebook robili.
to bol autorizovaný servis Lenovo kde som to posielal poštou a notebook bol skoro mesiac preč .....
tak vyskúšam to s tým mobilom
tak vyskúšam to s tým mobilom