Chyby na novom fore - phpBB 3.3
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chyby na novom fore - phpBB 3.3
Vidis, tak Google funguje. FB nie. To nic nemeni na tom, ze ludia tu maju moznost registrovat sa aj bez toho. Pretoze ak su ako moji kamarat, tak ten nema ziadnu socialnu siet, nic, mail pouziva na centrum.sk ci kde to a tym padom by nemal mozno sa registrovat.
-
yoggy
Ja tu hovorim o tom, ze "boti" vyuzivaju registraciu cez socialne siete a tak obchadzaju captchu a ine zabezpecenia.
//3000 prispevok
//3000 prispevok
-
hojko
Site Admin
yoggy: Nie. Za oktober sa cez socialne siete (zrejme len ten Google) registrovalo podla statistik 10 uzivatelov, z toho jeden ucet o ktorom si ty pisal.
-
Mek
Addict
Mozno by bolo efektivnejsie v boji proti spamu, aby prvy prispevok nemohol obsahovat ziadny hyperlink.
Recaptcha uz nie je taka efektivna ako bola mozno kedysi, ked sa na ciernom trhu daju kupit tisice "vyrieseni" za par dolarov. Aj mne na web posielaju spamy, niekolko tyzdenne, ale branim sa proti tomu povinnym approvalom prispevkov, coz pri fore ako toto sa neda.
Recaptcha uz nie je taka efektivna ako bola mozno kedysi, ked sa na ciernom trhu daju kupit tisice "vyrieseni" za par dolarov. Aj mne na web posielaju spamy, niekolko tyzdenne, ale branim sa proti tomu povinnym approvalom prispevkov, coz pri fore ako toto sa neda.
Dá sa pridať custom povinná otázka pri registrácii? Na starom fóre bola tuším nejaká v slovenčine a keby som mal hádať, to muselo položiť na lopatky kopec botov.
-
hojko
Site Admin
Ano, uz je to prehodene na otazku. Tak uvidime.
Neviem ci sa mi to len zda, ale forum este stale ukazuje prispevky v nespravnom, starom case.
zmen si to v nastaveniach na zimny, tak ako kazdy rok 2x
-
yoggy
Ked kliknem na prilohu v tomto prispevku - post2366410.html#p2366410, tak mam fotku hore nohami.
-
masterdead
SysAdmin
Originalna nahrata fotografia ma v exife atribut, ktory hovori o otoceni o 180 stupnov, cize ked si ju das zobrazit naplno, stiahne sa exif a browser ho respektuje a otoci podla ocakavania. Nahlad vytvara forum kde nie je podpora exifu a specifickych atributov.
-
kuric99
najlepšie by bolo exif data automaticky mazať (kvôli GDRP) kedže sa môže stať že má niekto windows účet ktorý sa volá ako jeho meno alebo emialová adresa, to znamená vytvorím si nejaký obrázok, uložím a nahrám si ho napríklad ako profilovku a niekto sa môže dostať k mojej emailovej adrese kedže autor obrázku bude názov účtu (email,meno)..
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a do exifu sa uklada aj windows ucet? to do ktoreho exif parametra a ktory program to tak robi?
-
kuric99
-
*****HERO*****
Guru wannabe
vytvoril som subor v skicari a je v prilohe, skus pozriet, co z toho dokazes zistit.
nie vsetky data, co sa zobrazia v properties, su sucastou binarky obrazky. niektore, ako napr. owner, datum vytvorenia a pod, nie su sucastou EXIFu, ale NTFS hlavicky, ktora sa uploadom neprenasa.
a hlavne, co sa GPRDu tyka, tak tu hocikto moze napisat hocico rovno do prispevku a nemusi to schovavat do exifu. ziadne sukromne udaje sa tu nevyzaduju.
a hlavne, co sa GPRDu tyka, tak tu hocikto moze napisat hocico rovno do prispevku a nemusi to schovavat do exifu. ziadne sukromne udaje sa tu nevyzaduju.
-
hojko
Site Admin
kuric99: Splietas dve na tri, pritom nezmyselne veci. Nema to absolutne nic spolocne s GDPR a ako napisal HERO, tak sa tebou spominane udaje Exifom neprenasaju. To, ze si v mobile nechas zapnute GPS a mas pri fotkach povolene ukladanie lokalizatie, tak to je tvoja chyba.
Nejde mi pridat prispevok v tejto teme:
post2348508.html#p2348508
Nefunguje ani nahlad, mam tam odkaz na sector a youtube odkaz (nejde to ani bez youtube odkazu), toto sa zobrazi:
post2348508.html#p2348508
Nefunguje ani nahlad, mam tam odkaz na sector a youtube odkaz (nejde to ani bez youtube odkazu), toto sa zobrazi:
403
Not this time, access forbidden!
-
masterdead
SysAdmin
opravene
Keď sa idem prihlásiť na spodnej časti stránky, tak to nejde.
Otvorí túto adresu: access-denied.html?id=X9h-4ILXQ9UZkcLT2nJZ@gAAqRA
Autoeditácia príspevku po 9 hod 25 min 30 sek:
Tak už to ide bez tej chyby.
Otvorí túto adresu: access-denied.html?id=X9h-4ILXQ9UZkcLT2nJZ@gAAqRA
Autoeditácia príspevku po 9 hod 25 min 30 sek:
Tak už to ide bez tej chyby.
-
masterdead
SysAdmin
Opravene
Dosť často sa mi stáva že nahlásim nejaký spam/reklamu. A defaultne je tam nastavené "Upozorniť ma:
Upozorniť ma až bude sťažnosť vyriešená." ale nikdy sa mi nestalo že by mi prišlo nejaké upozornenie. Prečo?
Upozorniť ma až bude sťažnosť vyriešená." ale nikdy sa mi nestalo že by mi prišlo nejaké upozornenie. Prečo?