Mrzne mi Win 10

Informácie o software, ankety...
angel21

Mrzne mi Win 10

Príspevok od používateľa angel21 »

Ahojte mam silny (herny ) NB, na ktorom mam instal Win 10 Home. NB ide ako blesk, zvlada vsetko, avsak obcas mi stuhne....t.j. nieco je funkcne, druhe nie. Napr. prehliadac je funkcny, ostatne okna nie. Deje sa to hlavne vtedy, ked dam download, nasledne sa otvori okno, kde si pyta bud stiahnutie alebo ulozenie, toot okno je 30-50 sekund neaktivne. Myslite, ze to moze robit antivirak? Ale aj napr. ked robim v Lightroome, obcas zamrzne, potom neviem otvorit dalsie okna, napr. zlozku, kde mam subory.
Riesim to CTRL+ALT+DEL, nasledne kliknem na spravca uloh, otvori sa musim ho nechat otvorene.....vtedy sa vsetko spusti. Ale aj ked je okno s aplikaciami otvorene, aj tak obcas primrzne. Robi to 5*10x za hodinu.

CO s tym??
Dakujem :smt006
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mrzne mi Win 10

Príspevok od používateľa Mek »

Ano, antivirak by to mohol byt (ak kontroluje kazdy subor, ktory sa vyskytne na disku, teda aj ten stahovany/stiahnuty). Dalej si nainstaluj nejaky program na kontrolu teplot CPU/GPU/disku (napr. SpeedFan), a mozno bude treba notas rozobrat a vycistit od prachu, prip. prepastovat chladice.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Aky mas antivirak? Niektore z nich beru hodne z vykonu a citelne spomaluju cely pocitac.
Skus si spustit v antiviraku full scan na pocitaci, ci ti tam nenajde nieco podozrive. Ak nie spravil by som aktualizaciou vsetkych ovladacov na najnovsie, ktore su dostupne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

kontrolu teplot CPU/GPU/disku - HWINFO64
antivirák - niektoré majú možnosť nastaviť, či kontroluje pri prístupe (teda všetko), alebo len pri zmene stavu. Pravda je, že je v tom dosť veľký rozdiel a môže to spôsobovať to "mrznutie" - než to skontroluje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

To bude bud antivirak alebo Steam.
Popripade si nechaj vyupdatovat windows, spomelenie moze sposobit aj stahovanie kumulativnej aktualizacie (napr 2004).
angel21

Príspevok od používateľa angel21 »

@Mek prach tam nebude, ma to 3 mesiace
@Pepo79 Mam total AV antivir, bezi na pozadi a ano, komtroluje vsetko. Ziadny bordel v NB nedetekoval

Autoeditácia príspevku po 29 sek:
@harrison314 AV by mohol, Steam nemam

Autoeditácia príspevku po 1 deň 2 hod 24 min 42 sek:
nsiel som nieco ako:
"Microsfot Update Health tools" ,,,to treba? ci to mozem uninstal?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mozes odinstalovat.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ok, ked ti ten AV nenasiel ziadny bordel, tak by som ho skusil docasne uplne vypnut, dat potom restartovat pocitac a skusit potom simulovat podmienky napr. ten download, ked to okno na stiahnutie alebo ulozenie je 30-50 sekund neaktivne, ci pri vypnutom AV to okno bude normalne a rychlo reagovat, nie takto "zamrznuto". Ak by to nepomohlo, tak skusit update vsetkych ovladacov v pocitaci na najnovsie.
Napísať odpoveď