boot Linux
boot Linux
ja sa v tych linuxos nevyznam ale raz bola v PCREVUE botovatelna verzia linuxu zadarmo neviem ci to bola knopix alebo aka varzie a mne by sa teraz vlastne zisiel hocijaky free boot linux z CD tak ak o nejakom viete kde ho stiahnem dikes 
-
mejlo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
No v pripade ze si zaciatocnik tak ti odporucam stiahnut si nejaku distribuciu ako LIVE CD (netreba nic instalovat, iba vypalis *.iso na CD nabootujes a jedes
odporucam pozriet distrowatch najdes tam linky a popisy roznych linuxovych distribucii
odporucam pozriet distrowatch najdes tam linky a popisy roznych linuxovych distribucii
staci si len vybrat
Kód: Vybrať všetko
http://www.frozentech.com/content/livecd.php-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
K slaxu som si spravil blby nazor, ked nam do skoly dodali kompy s nim nainstalovanym. Bolo to strasne, absolutne nic tam nefungovalo, blbe checknutie rozlisenia, nedalo sa tam doinstalit a ked som skusal rpm, tak ten stroj uz nenastartoval ... Co ma najviac dojalo, ze sa system spustal do roota. Realy "nice"...
Ubuntu...nuz, hoci je stavany na Debiane, cakal by som nieco lepsie. Hral som sa s nim na notebooku a starsich strojoch. Bolo to dost problematicke, nejak divno checkuje hw, neslo mi nastavit hf a vf na monitore, stale blbo; mysql neslo, mc som musel manualne kompilovat (co nepokladam ako Gentoo user za problem, ale ak uz ma byt user-friendly...) a celkovo predkompilovane distra nereaguju pruzne na mozne kriticke updaty a tak. Je toho viacej. Hovoril som o verzii 5.04 tusim. Tak a teraz mozte kydat na mna-lamu.
Pre mna zostavaju doposial najlepsie Knoppix ako live distro a Gentoo.
Ubuntu...nuz, hoci je stavany na Debiane, cakal by som nieco lepsie. Hral som sa s nim na notebooku a starsich strojoch. Bolo to dost problematicke, nejak divno checkuje hw, neslo mi nastavit hf a vf na monitore, stale blbo; mysql neslo, mc som musel manualne kompilovat (co nepokladam ako Gentoo user za problem, ale ak uz ma byt user-friendly...) a celkovo predkompilovane distra nereaguju pruzne na mozne kriticke updaty a tak. Je toho viacej. Hovoril som o verzii 5.04 tusim. Tak a teraz mozte kydat na mna-lamu.
Pre mna zostavaju doposial najlepsie Knoppix ako live distro a Gentoo.