Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Hensym »

Idealne do 700e.

Viem ze bracho kupil 70" asi rok, rok a pol dozadu za cca 750e v nejakej akcii, je to LG, ma aj ten magic remote a obraz je podla mna viac nez vyborny. Vyslovene nepotrebujem ziadny high end ani najnovsie technologie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Hisense H65U8B, na domosse je za 760€. To už maš 100 Hz panel.
Ovladať TV sa da aj mobilom.

Pozeram, že aj na alze je za 750€.
Hensym
VIP
VIP

A Phillips 65PUS7805 s rovnakou cenovkou?

Ak pri tych Hz ide len o plynulost obrazu tak 100+ nevyuzijem, sport nepozeram vobec. Skor by som ocenil napr. umely dopocet snimkovania vseobecne pri obraze.

Ovladat mobilom to mimo cast funkcie nechcem, je to ostara. Skor prakticke dialkove :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kupovať TV podľa DO je cesta do zatratenia.

On to je taky mytus, že 100 Hz je len o športe. Ma to veľky prinos pre obraz ako taky. Je to za tie prachy s prehľadom široko-ďaleko najlepši TV.
Konkretne Hisense ma napr. aplikaciu kde z mobilu maš virtualnu myš.
Hensym
VIP
VIP

Nevravim ze chcem kupit zly TV s dobrym dialkovin, skor aj aj. :)

To dialkove tiez pouzivas denne, pri smart tv to plati desatnasobne. Ked som na navsteve u niekoho a pustame si pesnicky na YT a mam to tukat sipkami, tak mi normalne z toho puka zilka v hlave, podobne ako ked treba pisat dlhu sms na tlacitkovom mobile.

Proste ked poseram TV, nechcem brat do ruky mobil. Teraz nemam smart, mam obycajnu low end 49" telku s Chromecastom. Ked pozerame nieco na netflixe alebo YT a treba brat do ruky fon, je to otrava.

Popozeram sa aj po tom hisense, hlavne ako tam vyzera a funguje OS.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ovladanie vies vzdy nejako vyriesit. V Cine su kvanta roznych ovladacov na vesemozne sposoby. Zly obraz ale nevyriešiš.

A či maš v ruke diaľkove, alebo mobil, neviem aky v tom je rozdiel.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale je to zly obraz alebo len proste trosku horsi?

lebo ak su pre neho priority ambilight a fajn ovladac, tak mozno tomu da ozaj radsej prednost nez o 20% lepsi obraz. 20% som tresol len tak, neviem aky je tam realny rozdiel, ale predpokladam ze laik si to ani nevsimne. ja ked idem do nejakeho datartu a vidim tam 50 televizii vedla seba tak mi tie rozdiely v kvalite obrazu pripadaju fakt minimalne. ziadna z tych tv nie je taka ze "fuj, na toto by som sa nemohol pozerat ani 5 minut".

kazdy ma svoje priority, mna by napriklad stvalo ze ani ten hisense ani ten phillips nema poriadny OS. aj k jednemu aj k druhemu by som si dokupil nejaku android krabicku a tam by som uz zapojil ovladac aky chcem (aktualne mam 15 eurovy ovladac z ciny co je podsvieteny, ma z druhej strany klavesnicu, ma magic mouse (co som v zivote nevyuzil mimochodom) a nic mi na nom nechyba.

no a ambilight je podla mna skor marketing. ja som kupil phillips telku mesiac dozadu, sice je stale v krabici ale vikend sme ju skusali a po jednom dni som to vypol. mozno si to raz za cas pri nejakom filme zapnem, ale popravde to nie je nieco co ti velmi prida k zazitku.
Hensym
VIP
VIP

Ten rozdiel v obraze v percentách by zaujímal aj mňa. Aj keď sa to asi nedá presne vyjadriť.
Inak, mne sa v obchode stáva bežne, že vidím TV s obrazom, že si poviem "fuj", ale sú to spravidlá telky za pár kíl, nejakých noname značiek. Naopak telky, kde si poviem "wow", že ten obraz je niekde úplne inde sú väčšinou nejaké OLED za 1300+, na ktorých je pustené nejaké HFR demo s hlbokou čiernou a nádhernými farbami.

Ten OS je pre mňa tiež priorita, jednoducho nech to má hlavu a pätu a nech to ide plynule.

Čo sa týka magic mouse (ktorý si ty nevyužil) a ambilight (ktorý sa tebe nepáčil), tak tu ja hovorím skôr zo skúseností, oba som mal možnosť nejaký čas skúšať a jednoducho by som to chcel. Ale nie je to žiadna skalopevná podmienka, sto ľudí sto chutí a ako vravíš, DO sa dá dokúpiť. :)

Napr. minule som videl na FB reklamu na Phillips OLED telky, a ľudia tam doslova plakali, že si to kúpili, lebo sa im tam pravidelne a v celkom malých intervaloch púšťala kalibrácia pixelov, ktorý sa vraj nedala odložiť narozdiel od iných značiek. A vraj to niekedy trvá aj hodinu dve. Čo je na tom pravdy neviem, ale toto by ma od kúpy odrádza. Každopádne sa to netýka TV v mojom budgete, keďže na OLED v tomto rozmere budget vyhradený nemám.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Prednedávnom (asi pol roka dozadu) som kúpil práve Philips s ambilight-om a sám za seba môžem povedať, že bez tejto funkcie, by som TV nekúpil. Rovnako to vníma aj partnerka. Asi o 2 mesiace neskôr, som rovnaký TV kúpil aj mame, a tiež si ambilight obľúbila. Čo sa mňa týka, tak k filmovému zážitku to pridalo hodne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Philips aj všetky LG maju IPS panel. To je veľky kompromis v obraze. Hlavne si pisal o dobrom podani čiernej, a to sa v tomto pripade vylučuje. IPS do televizora nepatri, to ma veľke nedostatky z pohľadu kvality. V 70PUS7805 je VA. Ale to je už vyššia cenovka.

Podľa toho ako vidite TV na predajni sa obraz neda hodnotiť. To je nezmysel.
Hensym napísal: 06 dec 2020, 13:35
Napr. minule som videl na FB reklamu na Phillips OLED telky, a ľudia tam doslova plakali, že si to kúpili, lebo sa im tam pravidelne a v celkom malých intervaloch púšťala kalibrácia pixelov, ktorý sa vraj nedala odložiť narozdiel od iných značiek.
Toto je nezmysel. Nič take sa na Philips oledoch samozrejme nedeje. Je možne, že to mal niekto z tych diletantov nastavene na mod obchodu, vtedy ano. Ale to je problem medzi gaučom a televizorom, nie v televizore. Čistenie panela sa deje u každeho vyrobcu po vypnuti do standby. Alebo je možne že mali nastavene vypnutie po určitom čase nečinnosti. Na televizoroch sa da nastaviť, že ak napr. 3 hodiny nestlačiš tlačidlo na DO, tak sa TV vypne. Ale to je vec nastavenia, nie žeby sa to dialo samo od seba, to je blud.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Hensym.. zbytočne tu budeš písať, že existuje na nejakom výrobku SW problém... tuto Ryan ťa hned zmetie zo stola..
Problém s OLED Philips a ich "kalibráciou, resp. čistením" pixelov bol popisovaný aj na zahraničných fórach... dokonca sám Philips 1.7.2020 vydal update (TPM191E _ 001.004.100.000), ktorý by, okrem iného, mal riešiť aj tento problém.. takže asi to nebude len problém medzi TV a gaučom, keď to výrobca zahrnul do updateu SW... Ale hej... diletanti..
Hensym
VIP
VIP

Ja len vravím čo som videl. Dokonca som si aj dal námahu a našiel tú reklamu, pod ktorou to ľudia písali: https://www.facebook.com/ads/library/?a ... 8683512099

Lenže vo FB Ad Library sa asi nedajú zobraziť komentáre, takže komenty uvidíte až ak sa vám objaví reklama v news feede.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejaky SW problem existuje na každom jednom vyrobku na svete, čo nejaky SW ma. Takže podľa tejto tvojej genialnej logiky neexistuje vyrobok ktory by fungoval. To že sa prejavi niečo na par kusoch, neznamena generalny problem.

A ano je to medzi gaučom a TV. Ten televizor je treba vypinať spravnym spôsobom. A treba si o tom niečo prečitať.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Ad 1: Ja som nikde nenapísal, že to je "generálny" problém...
Ad 2: To ty si sa hneď vyjadril, že je to blud... že problém je medzi TV a gaučom, lebo si to diletanti nevedia nastaviť...

Takže prosím pomlč o nejakej logike..
Ďakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, je to medzi gaučom a TV. Laskavo si o tom niečo prečitaj.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Rozkaz pane!

@Hojko: navrhujem premenovať túto temu na "Kúpa TV - by Ryan Giggs".
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie to nie je rozkaz. Len je to v tvojom zaujme. Lebo tu zbytočne sam seba zhadzuješ tymi hluposťami čo tu vypisuješ. V navode to maš jasne napisane o čo ide, len niekto je natoľko dôležity a mudry, že to urobiť nepotrebuje. Lebo vie lepšie jak vyrobca. Nejaky Jožko, niečo niekde na nete napiše že mu nefunguje lebo samozrejme navod tiež nečital, a hneď ste najmudrejši že je TV chybny.
Takže ešte raz. Prečitaj si navod.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Sa ti aj čudujem, že na nejakého trolla reaguješ. Má tu plno reči, ale že by dal nejaký ten odkaz na tie fóra, kde sa tento problém rieši, tak to nie. Tiež by som si rád pozrel, koľko ľudí má s konkrétnym problémom reálne skúsenosti.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

ešteže ty si predchvíľou tvrdil, že to môže byť spôsobené prepnutím do modu Obchod... takže neviem, kto tu mudroval..
Pozri.. cením si, že tu zadarmo a vo svojom voľnom čase dávaš ľuďom rady.. častokrát s tebou súhlasím... ale nedá si nevšimnúť, že nechceš pripustiť akúkoľvek diskusiu... OK, Hensym napísal, že sú tu nejaké problémy... namiesto toho, aby si prišiel s tým, že to je spôsobené tým, že ľudia nesprávne vypínajú TV... tak si ich nazval diletantmi atď a že také niečo nemôže nastať... Tiež si mohol zvoliť iný štýl komunikácie... Lebo dôležitého a múdreho tu robíš zo seba akurát tak len ty...

Autoeditácia príspevku po 2 min 9 sek:
len námatkovo:
https://www.avforums.com/threads/oled-8 ... s.2298933/
https://www.avforums.com/threads/contin ... e.2295155/
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ ... 55oled803/
Hensym
VIP
VIP

Nechcel som, aby sa to tu zvrhlo na nejakú hádku. Napísal som o radu, Ryan mi poradil (aj keď stále nie som úplne stotožnený) a medzi rečou som spomenul tie sťažnosti ľudí, ktoré som našiel pod reklamou, ktorá sa mi remarketingovo zobrazila (lebo som tie ambilighty obzeral).

Neviem kde je problém, či je problém, aká je príčina a či to bolo nejakým updatom SW odstránené. Faktom ale je, že telka nie je pracovný počítač, je to (a mal by to byť) blbuvzdorný prístroj aj pre laikov, doslova plug'n'play, ktorý zapneš, prevedie ťa to pár jednoduchými krokmi, ako keď prvý krát zapínaš mobil a tým to hasne. Ja viem, že ľudia sú sprostí (to bez pardónu, tak to je), a že gro slovákov proste nie je tech-positive, ale ak pod tým postom neboli platení anti-phillips trollovia, tak na tom asi niečo bude, lebo to tam nepísal jeden, ani dvaja, ani traja. Tiež si ale rád zo zaujímavosti prečítam viac, ako k tomu teda máte nejakú diskusiu (aj keď ako vravím, OLED neplánujem).
Napísať odpoveď