Mate Tattoo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Máte tetovanie?

Áno
90
10%
Nie
275
31%
Nie, ale chcem
390
44%
Nie, ani nechcem
128
14%

Celkom hlasov: 883

DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Mate Tattoo?

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

aacid napísal:tak mam nove.

taka otazka:
pri prvom tetovani som dostal instrukcie, nechat 24 hodin pod foliou, potom umyt, natriet, zaplatil a opakovat 2x denne ci kolko. respektive tak nejak uz si detaily nepamatam.
teraz mi cele tetovanie zalepil nejakou specialnou foliou a povedal ze si ju mam nechat 6 dni a hotovo, nic netreba riesit. aktualne tam ma uz vankusiky tekutiny a neviem co si o tom mysliet. snazil som sa chvilu googlit, nasiel som nieco co sa vola saniderm, ale neni to uplne ono, asi nieco podobne. tam ale pisu ze ich produkt ma 2 fazy, prva je na prvych 24 hodin a potom sa to prelepi znova ta sa uz nechava dlhsie.

mate s tym niekto skusenosti? ja chapem ze tetovanie by malo ostat vlhkee aby sa tam nevytvorila chrasta, ale ani raz to nevymenit cely tyzden?
to robil imro? pecka
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nie imro ale david.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tak konečne som sa dopracoval k roky plánovanej prvotine. :smt003
Prílohy
aku.jpg
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Vie mi niekto povedať čo je toto za štýl (príloha)? Moc sa do toho nerozumiem a vyberám si prvú kérku. Toto sa mi veľmi páči ale nechcem úplne copy pasta. Alebo je to iba obyčajný abstrakt?
Prílohy
Screenshot_20201207_000855_com.instander.android~2.jpg
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

trash polka tatto
marcco77
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marcco77 »

Áno, zopár ich mám aj ja :)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Áno je to ono, vďaka :)
Hensym
VIP
VIP

Dnes druhé. :)
Prílohy
131361237_108802321011522_5122129362288677834_n.jpg
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Akú používate mastičku? Ideálne na farebnú kérku.
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

skoro vsade ti doporucia BEPANTEN, kupis v kazdej lekarni, pouzivam ho aj ja pri svojich kerkach
raz som skusil na doporucenie HUSTLE BUTTER DELUXE, vyborny, zaplatis o cosi viac nez za bepanten (ale ked rozpocitas na gramaz tak zas az taky velky rozdiel to nie je) a hlavne co mam s nim skusenost tak natretie vydrzalo v porovnani s bepantenom o par hodin viac, na mnozstvo ktore pouzijes.. a lahsie sa rozotiera ako napr ten bepanten.. a plus je ze super vonia (a je vegan, pre niekoho moze byt toto dolezite)

Kód: Vybrať všetko

https://www.pro-tattoo.sk/tovar/418/hustle-butter-deluxe
niekde ti mozno budu radit kalciovu mast (napr v lekarni ked nemaju bepanten tak ti ako nahradu ponuknu prave kalciovku), ale co som sa bavil s nejakymi tatermi tak tvrdili ze to vytahuje pigment, tak ze to by som radsej pouzivat nemal
Hensym
VIP
VIP

Pri prvej farebnej bolo leto, nesedel som len doma a tak som sa pýtal tatéra či mi vie odporučiť niečo aj s nejakým faktorom, že či to vôbec existuje. Povedal že samozrejme a dal mi toto (Balm Tattoo s 50-kou faktorom) a ten bol super. Dosť dobre zvlhčoval, dobre sa roztiera.

Pri druhej som si pýtal to isté, lebo som mal dobré skúsenosti, ale vravím že už nepotrebujem ten s faktorom, lebo je december. Dal mi toto, čiže nejaká vegan edícia toho krému. Funkčne fajn, lebo sa to zahojilo úplne rovnako dobre, možno aj rýchlejšie, ale nebol som 2x spokojný s tým krémom. Mal konzistenciu ako kokosový olej, musel si ho minúť 3x viac ako ten vyššie na rovnakú plochu a dosť ťažko sa rozotieral.

Túto druhú kérku som ale robil na 2 krát, prvý krát len čiernou a po 2 týždňoch farby. Pri tých obrysoch som od brata dostal a používal tento krém (Tatto Goo Lotion) a ten bol fajn. Super konzistencia, ľahko sa nanášal, nebol až taký prehnane mastný a lepivý, lepšie vpil do koše, dokonca lacnejší. Len som mal pocit že kým pri tých krémoch vyššie si ešte po 6 hodinách mal dosť "mokrú" a mastnú tú kérku, tak pri tomto to vydržalo možno 4, čiže s týmto treba natierať asi trochu častejšie.

Prvý a tretí super, tú vegánsku alternatívu by som ale už znova asi nebral. Ale je to v princípe asi jedno.
fildinko
King
King

uNfEiL napísal: 15 jan 2021, 20:06 Akú používate mastičku? Ideálne na farebnú kérku.
Záleží asi ako dlho ju máš, či čerstvú alebo nejaký čas. Ja používam normálny krém na ruky/tvár, prípadne Indulonu oranžovú.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

V čom treba hľadať vlastne rozdiely? Alebo treba skúšať a skúšať? Mne tatér odporúčal túto a ja som v podstate celkom spokojný. Síce moja prvá kérka ale mám pocit že sa to zahojilo rýchlo a bezbolestne/nesvrbelo. Len ma zaujíma či je niečo lepšie / niečo čo sa viac oplatí. Bavíme sa o čerstvej kérke.

Inak už keď sme pri tom. Ako dlho a ako často treba natierať čerstvú kérku? 2 - 4x denne kým sa neolúpe úplne a potom stačí ráno a večer? A po olúpaní to treba stále natierať "nazvem to kérkovskou mastičkou" alebo už stačí akoukoľvek ktorú nájdem doma? A dokedy?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na čerstvé tetovanie som používal vždy iba Bepanthen. Tak pravidelne som ho používal cca 2-3 týždne, kým sa koža v mieste tetovania, úplne zahojila. Neviem, koľko krát denne som tetovanie natieral. No robil som tak, aby koža nikdy nebola suchá. Potom som to dané miesto natieral ešte tak 2x denne (ráno a k večeru). Tetovanie na chrbáte mám od prelomu rokov 2011-2012 (robilo sa na 3x).
Ruku (vonkajšiu časť paže) mám od 2014 roku a vnútornú časť paže zasa od minulého roka. Taktiež som používal iba Bepanthen a úplne bez problémov. Teraz na miestach s tetovaním používam bežné telové mlieko s hydratačným účinkom, keďže sa mi koža relatívne rýchlo vysušuje. Doteraz som na sebe nespozoroval žiadne problémy ohľadom tetovania. Brat je na tom rovnako, tiež používal iba Bepanthen na čerstvé tetovanie a teraz len bežný krém na ruky alebo telové mlieko. Priateľka si v minulosti dala tetovať obočie a používala masť Infadolan. Je to lacnejšia náhrada za Bepanthen (aspoň tak mi bolo povedané v lekárni).
Pre tých čo sa boja o starostlivosť svojho čerstvého tetovania, je ten Bepanthen dobrá voľba. Samozrejme, pokiaľ si nepotrpia na kadejaké extra značky "originál tattoo krémov".
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja ked som si daval pred rokom druhe tetovanie tak mi ho cele zalepil nejakou paskou, ktora cele tetovanie uzavrela a vobec som to neotvaral. mal som ju nejake 2 tyzdne, ziadne natieranie, umyvanie, nic. len toto. zahojila sa perfektne.
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

@uNfEiL: myslim si ze je de facto jedno aku mast na to pouzivas, ide hlavne o to, aby sa ti to v priebehu toho hojenia (hlavne teda na zaciatku prvych par dni/tyzdnov) uplne nevysusilo, skoro vsetky obsahuju pantenol, ktory ma dobre vlastnosti na pokozku.. zalezi na tom aky typ kerky mas a na akom mieste (a samozrejme aku mas prave ty pokozku), inak sa hoji farebna kerka, inak dajaky dot work alebo cisto dake linky.. ja na zaciatku mazem tak 3-4x denne asi cca prve dva tyzdne, potom este napr. dalsie 2 tyzdne len rano a vecer.. potom po uplnom zahojeni uz nemazem prakticky vobec.. za tie roky (starsie kerky 10+rokov, posledne tak cca 2 roky stare) nebadam ze by farby nejak extra vybledli resp to nejak inak degradovalo (ale je pravda ze ja sa zas cielene vobec neopalujem a ked uz viem ze budem na ostrom slnku tak sa riadne namazem opalovakom)
napriklad na brachovom celofarebnom rukave je vidno za napr 5+ rokov ze mu tie farby tak trochu vybledli, ale on je zas taky "juzansky" typ, celorocne opaleny, moc to neriesi ze sa nejak specie na slnku, takze to bude urcite aj tym (a jasne ze take veci ako dobre to mas vytetovane, ake farby sa pouzili, to tiez hra svoju rolu)
urcite sa oplati poctivo sa venovat starostlivosti o tu kerku aspon teda na tom zaciatku (prve 3-4 tyzdne)
Hensym
VIP
VIP

aacid: Aj vieš akú konkrétne? Lebo teraz posledne som mal tú fóliu aj ja, takú úplne neviditeľnú (strhávanie celkom nepríjemné :D), lenže tatér mi povedal, že si ju tam mám nechať 3, maximálne 4 dni (ak by sa to odliepavalo alebo svrbelo tak aj menej) a potom normálne natierať tak isto ako bez fólie. Ona je vraj vlastne iba na to, aby si si to prvých pár dní natierať nemusel. Celých 14 mi ale príde extrém - ja som sa aj snažil hľadať tieto fólie, alebo štúdiá ktoré o fóliách píšu, a všetci písali o tých 2-4 dňoch, niektorí dokonca odporúčali prvú tam mať iba deň (keďže sa uvoľní dosť krvi a farby, hlavne pri celofarebných), potom vymeniť, a druhú tie 3 dni.

Každopádne švagriná si dala teraz nedávno túto fóliu, a po asi 2 dňoch sa jej tam nalialo dosť farby aj krvi (držali sa pod tou fóliou) a brutálne to vraj bolelo, keď si to dala dole tak vyzerala ako z Hory majú oči. Samozrejme sa to potom zahojilo úplne, ale príjemné ani pekné to fakt nebolo. V danom prípade vraj išlo o alergickú reakciu na lepidlo z tej fólie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

zial neviem ako sa to volalo. akurat mozem napisat ze mi to daval david z wolftown.
tiez som sa cudoval ked mi to nalepil a poslal ma prec. pytam sa ze kedy to mam dat dole, cim natierat a ako casto umyvat, on na to ze nic, nechat to 10 dni (alebo 14, nepamatam uz presne) a to je vsetko.
ono to boli take pasy, cca 5-10cm siroke, fakt pevne (vodotesne) drzali na kozi aj medzi sebou.
tiez sa mi to po case zalialo farbou aj krvou (alebo skor plazmou), ale ze by to nejak bolelo extra nemam pocit. ked to porovnam s prvym tetovanim ked musel ruku niekolko krat denne umyvat, natierat a obalovat potravinarskou foliou, toto mi prislo ovela jednoduchsie.
fildinko
King
King

Je to asi niečo na štýl umelej kože ktorá sa dáva na popáleniny v nemocnici (mal som to vyše týždňa). Pri druhom mi už dal Akutol (plastický obväz), a to bolo ďaleko lepšie ako fólia.
Napísať odpoveď