Výmena kartičiek od TK a EK pri zmene EČV
Výmena kartičiek od TK a EK pri zmene EČV
Ahojte,
prikazuje nejaký zákon vymeniť kartičky od technickej a emisnej kontroly pri zmene EČV? Pred cca dvoma týždňami som stratil prednú tabuľku s EČV, čakal som do minulej stredy či sa náhodou nenájde, no nenašla sa, tak som požiadal o nové značky. Doklady už mám v poriadku, akurát si nie som úplne istý tými kartičkami od TK a EK. Je na nich síce staré EČV, ale je tam aj VIN číslo, podľa ktorého sa dá všetko overiť.
Policajt na DI mi povedal, že je to administratívna TK, pri ktorej mi za nejaký poplatok (tuším 12€) vystavia nové kartičky. Ja len chcem vedieť, či je to naozaj povinnosť vymeniť, alebo s tým nebudú problémy, lebo ako som čítal na nete diskusie, niektorí si to nevymenili a nemali napr. s policajtmi pri kontrole problémy. Toto ale zasa asi záleží od toho, akého policajta stretnete.
Mne osobne to príde zbytočné, keďže tam nie je len EČV, ale aj VINko. Len vyhodené peniaze za ďalší nezmysel.
Ďakujem za odpovede.
prikazuje nejaký zákon vymeniť kartičky od technickej a emisnej kontroly pri zmene EČV? Pred cca dvoma týždňami som stratil prednú tabuľku s EČV, čakal som do minulej stredy či sa náhodou nenájde, no nenašla sa, tak som požiadal o nové značky. Doklady už mám v poriadku, akurát si nie som úplne istý tými kartičkami od TK a EK. Je na nich síce staré EČV, ale je tam aj VIN číslo, podľa ktorého sa dá všetko overiť.
Policajt na DI mi povedal, že je to administratívna TK, pri ktorej mi za nejaký poplatok (tuším 12€) vystavia nové kartičky. Ja len chcem vedieť, či je to naozaj povinnosť vymeniť, alebo s tým nebudú problémy, lebo ako som čítal na nete diskusie, niektorí si to nevymenili a nemali napr. s policajtmi pri kontrole problémy. Toto ale zasa asi záleží od toho, akého policajta stretnete.
Mne osobne to príde zbytočné, keďže tam nie je len EČV, ale aj VINko. Len vyhodené peniaze za ďalší nezmysel.
Ďakujem za odpovede.
Re: Výmena kartičiek od TK a EK pri zmene EČV
Nie, netreba Ti meniť kartičky.. to by si potom musel meniť kartičky aj pri prepise auta z okresu do okresu (pri kúpe ojazdeného auta). Stačí, ak sedí VINko.. ale ako sám spomínaš, ak natrafíš na debilného policajta, kto vie....

-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Presne tak. Je blbost,ked kupim voz napriklad z BA a prepisujem ho do KE,a mal by som si vybavit administrativu v BA kde bolo tk a ek robene.
No preco si si daval nove spz? Ved Ti stacilo poziadat o jednu novu. Ci s sa bal,ze bude zneuzita ?
Inak tema o tom tu uz je.
No preco si si daval nove spz? Ved Ti stacilo poziadat o jednu novu. Ci s sa bal,ze bude zneuzita ?
Inak tema o tom tu uz je.
Nové značky ma stáli 33€. Keby vystavenie duplikátu starej značky nestálo 132€, tak by som si nechal spraviť druhú, ale to ich môžem z vysoka okakať, aby som platil 132€ za druhú značku...
Skúšal som hľadať podobnú tému, ale nenašlo mi nič
Keď tak to spojte niekto s tou starou. Sorry.
Skúšal som hľadať podobnú tému, ale nenašlo mi nič
-
tacosi
Moderátor
pridelenie evidenčného čísla a vydanie tabuľky s evidenčným číslom za stratenú, zničenú, poškodenú, odcudzenú alebo neupotrebiteľnú tabuľku, za každú tabuľku 16.50€ 
Tuto tvrdia niečo iné: http://www.minv.sk/?vymena-tabuliek-s-evidencnym-cislom
VÝMENA TEČ ZA DUPLIKÁT PÔVODNE PRIDELENÉHO EČ (RESP. PÔVODNE PRIDELENÉHO VOLITEĽNÉHO EČ):
UPOZORNENIE: AJ V PRÍPADE STRATY/ODCUDZENIA IBA 1 KS TEČ SA Z DÔVODU OZNAČENIA PRIDELENÉHO DUPLIKÁTU VYMIEŇAJÚ OBIDVE TEČ
Poplatok je 132€, každá značka po 66€.
VÝMENA TEČ ZA DUPLIKÁT PÔVODNE PRIDELENÉHO EČ (RESP. PÔVODNE PRIDELENÉHO VOLITEĽNÉHO EČ):
UPOZORNENIE: AJ V PRÍPADE STRATY/ODCUDZENIA IBA 1 KS TEČ SA Z DÔVODU OZNAČENIA PRIDELENÉHO DUPLIKÁTU VYMIEŇAJÚ OBIDVE TEČ
Poplatok je 132€, každá značka po 66€.
Tie karticky od stk a ek nemusis menit. Kotrolovali mi to asi 5 krat a nikto s pojicatov na to nepovedal ani pol slova iba jedno mlade ucho s blbou naladou ma na to upozornilo ze ich mam stare.
Osobne by som to neriesil, ci vymenit alebo nie. Ale pre istotu by som mal so v aute nosil protokol z STK aj EK. V oboch je uvedeny VIN, takze podla toho sa to da dokladovat.
Ved aj na karticke je VINko, ja si myslim ze to nikdy nikto riesit nebude, i ked u nas uz tazko povedat ci ti bezmozgovia pochopia ze VIN cislo je unikatnejsie a originalnejsie referencne cislo vozu ako SPZ...
-
Weblink
Light Star
Normalne karticky treba vymenit ak je tam zla SPZ tak karticka je neplatna (aspon takto mi to vysvetlil policajt co mi chcel dat za to pokutu) tak isto som sa pytal pri vymene, ci je to treba vymenit ci to nepocka do dalsej EK, STK kontrole ... a povedali ze nie, ze to treba vymenit ... ide len o administrativny ukon cena je tusim 20e +- ...
Ja mám iba nálepku na skle, žiadne kartičky nemám a v aute nosím protokoly. Tam je VIN-ko, spolieham sa na to.
Vidis a o takychto bezmozgoch hovorim.Weblink napísal:Normalne karticky treba vymenit ak je tam zla SPZ tak karticka je neplatna (aspon takto mi to vysvetlil policajt co mi chcel dat za to pokutu) tak isto som sa pytal pri vymene, ci je to treba vymenit ci to nepocka do dalsej EK, STK kontrole ... a povedali ze nie, ze to treba vymenit ... ide len o administrativny ukon cena je tusim 20e +- ...
Ked to zoberem tak po lopate / logickou uvahou (ja viem sme na Slovensku, taram sprostosti) ale predsa:
VIN cislo (Vehicle Identification Number) je akesi unikatne cislo vozidla ktore sa s konkretnym autom "taha" cely "zivot".
Ide o akesi unikatne pomenovanie vozu (absolutne jedinecne).
STK (technicka kontrola) - kontrola technickeho stavu VOZIDLA (nie aktualneho majitela vozu)
ŠPZ = Štátna poznávacia značka identifikátor vozidla ktorý je viazaný na majitela a auto, ktorý slúži na "hrubú" identifikáciu údajov o aute a majitelovi. V prípade kontroly STK a EK policajt stojí pred autom kde si môže vyčítať VIN z karosérie, štítku, technického preukazu, teda môže sa uistiť že ide o doklad o TK pre dané vozidlo (bez ohľadu na ŠPZ, ktorá v tomto prípade hovorí akurát o majiteľovi vozu - potvrdenie kontroly TK asi urcite nemeni vyznam, ani nestraca na hodnote zmenou majitela vozidla, resp. presunom vozidla do ineho okresu).
Avšak tu príjde do hry (ne)logika, "prečo kontrolovať potvrdenie o TK vozidla podľa 100% unikátneho čísla, ktoré sa nikdy nemení a bude 100% ukazateľom, ak tu môžeme urobiť kontrolu podľa ŠPZ, ktorá sa pri zmene auta v okrese mení" mám vychádzať z toho, že v kažom okrese sú iné STK a EK kontroly? Či ide iba o to že keď vozidlo zmení majiteľa tak treba platiť a vybavovať nezmysly, ktoré su v tomto prípade úplne nedôležité (nehovoriac o tom že policajt nemá problém podľa "starej" špz na STK alebo EK vylustrovať o aké auto išlo pri danej ŠPZ čo bude logicky stále to isté auto, avšak ušetril by si prácu keby porovnal VIN a je po probléme).
jazdil som rok s inou spz ako na kartickach TK a EK zastavili ma 3krat a ani raz sa nato nepytali raz mi brali technicak pre prasknute celne 
Tiez som menil znacky z ineho okresu.bol som sa opytat priamo na stk ze ich idem vymenit.a bolo mi povedane ze netreba ze to podla vin skontroluju. Teda ani mi to nechcela vymenit ze naco.