Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa heker »

lukas9206 - Mas pravdu, nie som si isty tym, ze ci sa v kostoloch tie opatrenia dodrziavaju. Kedze su tie ruska povinne, rozostupy dane a podla toho co som cital, tak sa na zaciatku na to dbalo, tak je dost velky predpoklad, ze tie opatrenia sa snazia dodrziavat. To, ze si da niekto rusko len na usta a nema ho na nose, aj ked sedi v zadnej lavici v kostole, to uz bohuzial niekto tazko ovplyvni, najma daky farar z opacnej strany kostola. V porovnani s restauraciami a vyhrievanymi terasami v ktorych rusko okrem obsluhy pocas konzumovania napojov alebo jedla nemal nikto, sedeli pri stoloch do 6 ludi, tak je daleko vacsia pravdepodobnost nakazenia sa prave v restauracii ako v kostole. Okrem toho fluktuacia ludi v kostole je taka, ze sa tam napriklad v nedelu stretne 80 ludi. Kolko ludi sa premelie pocas tyzdna v ktorom je otvorena restauracia na terase, pride do kontaktu s casnikmi, kolko ludi sa chyti kluciek, stola, stoliciek, popolnika, ohrievaca, navstivi wc, plati peniazmi? Predpokladam, ze v kazdej restauracii to bude mozno aj niekolkonasobne viac ako v tom kostole.

To, ze sudis plny kostol podla poctu aut len preto, ze je plne parkovisko, tak to je na smiech. Kolko aut stoji pred kostolom, je to 15 aut alebo az 30 aut? Kolko ludi bolo v tom aute, dosli po dvoch alebo bolo v kazdom aute po pat ludi? Dosli dalsi ludia aj pesi, autobusom, vlakom alebo na bicykli? Alebo sudis obsadenost kostola len na zaklade tych aut aj ked si nebol dnu?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 09 dec 2020, 21:25 bolo by to smutne, keby to bola pravda
ale nie je
bol prekopany kostolny poriadok?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Pozri sa, ani ty ani ja nevieme koľko ľudí chodí do kostola. Ale tvrdiť, že sú nastavené pravidlá ktoré musia fungovať lebo si to niekde počul je tak smiešne ako moje auta na parkovisku 😂 Ja som bol na terase pod holým nebom kde boli odstupy, dezinfekcia pred vstupom do kaviarne a ďalšia pred zachodami. Platil som kartou. Stoly a stoličky dezinfikovali. To, že si niekto ne umýva/ne dezinfikuje ruky, platí cashom tiež nevieme ovplyvniť ako tvoj farár ktorý neovplivny niekoho na druhej strane kostola bez ruška.
heker
Redeemer
Redeemer

Aj ja som bol v restauraciach a kaviarnach, vzhladom na kontroly, ktore maju, tak je logicke, ze vsade maju dezinfekciu pri vstupe, pri wc a aj dezinfikuju stoly po zakaznikoch. Avsak ruska pri jedeni/piti nemal nikto - ako by aj mohol mat. A to je fakt, ktory je nespochybnitelny, nevyvratitelny co v porovnani s tvojim kostolom je len domienka, ze v kostole bolo prilis vela ludi a nedodrziavali opatrenia (dezinfekcia, odstupy, ruska).
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zatvorenim kostolov nikto neskrachuje, nepride o zivobytie, narozdiel od tych restauracii.
Po omsi sa zvyknu ludia este stretavat a pokecat pred kostolom (najma na dedinach). Do kostola chodia najma rizikove skupiny.
Keby sme sa riadili iba zdravym rozumom, kostoly by sme zatvorili, lebo ich zatvorenie ziadne negativa co sa tyka ekonomiky neprinasa, iba same pozitiva (a to z pandemickeho hladiska). Lenze tato vlada sa riadi emociami a nabozenstvom, a nie zdravym rozumom.
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

:lol: :lol:
Už sa teším na to, keď na FB TA3 alebo RTVS uvidím komentáre ľudí, ktorí budú tieto satirické články zdielať ako úplne vážne a seriózne správy...

https://nadcas.sk/2020/12/04/doktor-v-n ... eni-herci/

https://nadcas.sk/2020/12/09/na-zemi-pr ... iadne-co2/

https://nadcas.sk/2020/12/10/90-rocna-s ... icrosoftu/

Tento program na vaše obrazovky priniesla Pinelova nemocnica v Pezinku. :smt006
https://www.mojevideo.sk/video/33be6/ce ... ekel).html?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dnes kotleba protestoval za tradicne biele vianoce, vsetci bez rusok https://slovensko.hnonline.sk/2264286-v ... di-kotleba .
Necudo, ze cisla v Ba tak stupaju.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

koko tleba a všetci jeho priaznivci sú vizitkou SPODINY národa, aké sa nájdu v každom inom (takže nemá zmysel niekam ujsť - alebo áno???)

ephramko - POBAVILOOOOO :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Už sa objavil pribalovy letak k novej vakcine od biontechu, v anglickej verzii zatial stoji nasledovne:

Bolestivosť v mieste vpichu (viac ako 80%)
Únava(viac ako 60%)
Bolesti hlavy (viac ako 50%)
Bolesť svalov (viac ako 30%)
Zimnica(viac ako 30%)
Bolesti končatín(viac ako 20%)
Horúčka(viac ako 10%)
Približne podobné vedlajšie účinky má napr. aj očkovanie proti ovčím kiahňam.

Dalej, vakcina sa v británii odporúča podávať deťom nad 16 rokov, to neznamena, že sa nemôžu očkovať aj menšie deti, len tie neboli z dôvodu časovej tiesne zahrnuté do prvotných štúdii, na nich sa bude pokračovat v roku 2021.

Dalej výnimky pri očkovaní predstavuje tehotenstvo, pripadne ak by mal byt pôrod do dvoch mesiacov od planovaneho očkovania, alebo v prípade dojčenia.

Vakcína nie je po novom určená ani pre osoby so silnými alergiami, nakolko mRNA vakcina vyvolava silnu imunitnu odozvu, myslia sa tým však vyhradne ludia, ktorí trepia naozaj silnymi alergiami, kedy musia pri sebe nosit pohotovostný kit. Kto má iba slabú alergiu, prípadne neznášanlivosť môže byť očkovaný.

Imunita by sa mala vytvoriť cca 7 dní po podaní druhej dávky vakcíny, ktorá sa podáva 3 týždne po prvej, čiže aj s tým treba počítať, ak by chcel niekto vycestovať v lete na dovolenku, ect.
No pfizer nevylučuje, že by na vytvorenie protilatok stačila aj prva davka, no pre istotu su dve.
https://www.focus.de/gesundheit/news/di ... 66774.html
heker
Redeemer
Redeemer

Cize take bezne priznaky.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Myslím, že +- rovnaké vedľajšie účinky má aj očkovanie proti chrípke.
jackb
Redeemer
Redeemer

Vsetko okrem horucky som mal po hexa-vakcine, ktorej som mal cely set pred cestovanim takmer pred dvoma rokmi. Tento rok po chripkovej nic z uvedeneho v letaku. Takze ked pride na ockovaniu ako podmineky na navrat z working from home, alebo na navstevu rodiny v strednej Europe, tak nemam ziadny strach. Kym robim z domu, tak si ruky-nohy nelamem, aby som ockovany skor. Su tam starenky a starcekovia, zdravotnici, ludia, ktori z domu robit nemozu, ktori ju potebuju viac ako ja, kto pri vyuziti moznosti 21. storocia dokaze fungovat asi najlepsie ako sa to da.
Podobne ako v marci, kde nas firma zacala po skupinach posielat na WFH - podla rizikovosti a ja tym, ze byvam relativne blizko kancelarie, tak sa pytal do poslednych vln, lebo su ludia, ktori tam chodili hromadnou dopravou, su astmatici a pod.. A az ked som zacal robit z domu, tak britsky premier vyhlasil lockdown.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

https://nasezdravotnictvi.cz/aktualita/ ... i-na-svete

Od Lovcov sarlatanov:
Česko je podľa Univerzity Johna Hopkinsa najhorší štát na svete, čo sa týka počtu potvrdených prípadov COVID-19 (v prepočte na milión obyvateľov). Česká lekárska komora za tento stav vinī politikov a ich populistické rozhodnutia.
Politici svojimi rozhodnutiami a vyjadreniami výrazne ovplyvňujú vývoj situácie v každej krajine. Je extrémne dôležité aby ľudia verili, že vláda koná na základe racionálneho a odborného plánu. Premiér, ktorý obviňuje ministra, že nezabezpečil testy a minister, ktorý sa vyhovára, že čaká 6 týždňov na bližšie inštrukcie, situácii vôbec nepomáhajú. Potom sú demonštrácie pod vedením náckov, zneužívajúcich ľudské rozhorčenie očakávateľné (hoci nie pochopiteľné).

Nemocnice na Slovensku sū na hranici svojich možnostī, navyše máme v porovnanī s ostatnými štátmi EÚ nezávideniahodne málo jednolôžkových izieb. Inými slovami, nedokážeme izolovať rovnako veľa infekčných pacientov ako iné štáty. Práve Taliansko hlásilo na začiatku roka vysokė percento nemocničných nákaz a videli sme ako to dopadlo.
Podľa zverejnených informácií zomiera na Slovensku aktuálne asi každý piaty hospitalizovaný pacient, pričom počet hospitalizovaných v posledných dňoch stúpa. (Myslia sa tym nakazeni covidom).

Vakcína by síce mala doraziť v januári, ale očkovať sa nebudú ihneď všetci (nehovoriac o antivax kampani).
Situácia je zlá. Politici musia zmeniť prístup a zlepšiť dôveru voči vládnym opatreniam. Zároveň si ľudia musia uvedomiť, že to či príde tretia vlna a kedy skončí druhá je najmä na nás. Správať sa rizikovo len preto že to nie je zakázané, je alibizmus a nezodpovednosť.
Vírus sa šíri z človeka na človeka. Nie zo stromu, nie z budov, ani z vody. Dodržiavaním základných opatrení (ruky odstup rúško) sa dá zvládnuť fungovať bez zbytočných ekonomických škôd, než sa preočkuje populácia. Vieme teda celkom presne čo robiť a čo očakávať, ak sa budú opatrenia ignorovať. Buďme zodpovední, zabráňme ďalším ľudským stratám.
@ephramko: Pobavilo ma to :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Poslanec FPÖ, ktora je velmi blizko Kotlebam, testoval Coca-Colu pozitivne na korona virus.
Rovnako pocas "SNP 2.0" testoval uzivatel Facebooku s vychodoslovenskym prizvukom domace potraviny a tiez, boli pozitivne.
Ani jedna z osob sa nezaoberala tym, preco to tak odpadlo.

Im Parlament getestet – Warum Cola den Corona-Schnelltest positiv machte

https://www.welt.de/vermischtes/article ... achte.html
„Da wäre auch ein beliebiger Schwangerschaftstest positiv geworden. Bevor der Herr Abgeordnete solch peinliche Statements öffentlich macht, wäre es eventuell sinnvoll, sich davor, nur ein wenig, mit der Chemie zu beschäftigen“, schreibt eine Managerin des Unternehmens Dialab, von dem der Test stammte, auf Anfrage der WELT.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: 13 dec 2020, 19:35 Ani jedna z osob sa nezaoberala tym, preco to tak odpadlo.
Povedzme si, ze populizmus je jednosuchsi ako citanie s porozumenim alebo biochemia.

Znama zdielala status, co sa mi velmi pacil: "Rodicia maju problem pomoct svojim detom z ucivom, z druheho stupna zakladnej skoly. No sucasne nemaju problem byt odbornikmi v epidemiologii a virologii."
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, ten som prezdielal aj ja, lebo sa mi newsfeed plni samozvanymi virologmi a biologmi. A prave ti sa na tom najviac zabavali, kym inym to prislo ako smutne.

Autoeditácia príspevku po 19 hod 44 sek:
beardie napísal: 14 dec 2020, 16:07 v spravnej teme pokojne
Takze co okrem ineho zapisu statistik (ako sa vo Svedsku uz tradicne deje) sposobilo, ze nemaju vyssiu umrtnost? Neda sa vyvodit, ze sa poucili z jari a stacili im odporucania a nemuseli dostat obmedznia prikazom? Ak nie, preco?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Svedi su proste neporovnatelne zodpovednejsi. Netreba im vsetko diktovat. Ziadna veda v tom nie je.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na zaklade akych dat si myslis, ze je v inych krajinach vyssia umrtnost?
cz2020.jpg
euromomo hovori jasne, rozdiely su v jednotkach percent voci rokom s chripkovymi epidemiami
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 14 dec 2020, 16:59 na zaklade akych dat si myslis, ze je v inych krajinach vyssia umrtnost?
Office of National Statistics
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... 2020-09-24
Prílohy
36586552-9029929-image-a-25_1607423695607.jpg
Napísať odpoveď