Smart TV Philips 50PUS7303 ZVUK
Smart TV Philips 50PUS7303 ZVUK
Ahojte, prosím potrebujem poradiť ako zmením na TV zvukové nastavenie. Problém je v tom že všetky rozprávané hlasy sú potichu a prestrelky, hudba a ostatné zvuky idú zase moc nahlas. V nastaveniach mám na výber len hudba, správy, film atĎ , ale akúkoľvek voľbu dám, tak sa nič nezmení a problém aj tak pretrváva. Najviac je to problém keď je tam nejaký HD film pustený, netflix alebo hbo go. Pri sledovaní tv programov je to znesitelnejšie. Ďakujem.
Re: Smart TV Philips 50PUS7303 ZVUK
To je problem toho ako sa v sucasnosti mixuje zvuk vo filmoch.
Ako "protiopatrenie" sa pouziva normalizacia zvuku ale nemaju to vsetky TV. Ak to mas tak by si to mal najst tu: Settings > Sound > Advanced > Auto volume
Ako "protiopatrenie" sa pouziva normalizacia zvuku ale nemaju to vsetky TV. Ak to mas tak by si to mal najst tu: Settings > Sound > Advanced > Auto volume
-
starysomar
Hardcore addict
To NIE JE problém posledných rokov - pamätám si ten stav - a námietky ľudí aj v 70-tych (a neskôr) rokoch minulého storočia.
Ja mam pocit, ze sa to zhorsuje. Zvuk sa tak robi asi kvoli kinam, kde velky dynamicky rozsah nevadi. Zvuk je tam dost nahlas, dialogy je pocut dobre a strelba ma intenzitu skoro ako v skutocnosti
Ale ked chces pozerat film doma tak je to skor na skodu. No napriklad PotPlayer ma velmi dobre zvladnutu normalizaciu a reaguje s idealnym oneskorenim. Skoda ze take nieco nie je na TV.
-
Ryan Giggs
VIP
To nie problem televizora, ale toho čo piše Gothar. To by si tak plus/minus mal na každom televizore. Tie filmy sa vysielaju s priestorovym zvukom s veľkym dynamickym rozsahom a downmixom do stere z toho vznikaju taketo problemy. Keby si mal nejake audio 5.1, tak s tym problem nemaš.Chevy napísal: 16 dec 2020, 2:41 Ahojte, prosím potrebujem poradiť ako zmením na TV zvukové nastavenie. Problém je v tom že všetky rozprávané hlasy sú potichu a prestrelky, hudba a ostatné zvuky idú zase moc nahlas. V nastaveniach mám na výber len hudba, správy, film atĎ , ale akúkoľvek voľbu dám, tak sa nič nezmení a problém aj tak pretrváva. Najviac je to problém keď je tam nejaký HD film pustený, netflix alebo hbo go. Pri sledovaní tv programov je to znesitelnejšie. Ďakujem.
Pohrab sa aj v rozširenych nastaveniach zvuku a poskušaj tam všetko. Maš tam Clear dialogue, automaticku hlasitosť atd.
Ja si to prvy krat pamatam po prichode DVDstarysomar napísal: 16 dec 2020, 17:04 To NIE JE problém posledných rokov - pamätám si ten stav - a námietky ľudí aj v 70-tych (a neskôr) rokoch minulého storočia.
Ahojte takže vyriešil som to , v tom výbere štýlu zvuku som dal advanced , potom sa mi v menu otvorili rozšírené možnosti. Tam som si odskrtol tie dve veci na zlepšenie vyváženia hlasu a zvýraznenie hovoreného slová. Pod tým som prešiel ešte do ekvalizeru a 1khz a 3 khz zvuky som dal naplno a ostatné nechal v strede. Teraz to ide všetko tak ako má, zvuky idú rovnako hlasno a môžem v kľude v noci pozerať. Ďakujem aj tak za váš čas.