1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa aacid »

mLuks napísal: 18 dec 2020, 11:53 Suhlasim s tym, ze pri zatvarani smerakov nehra Matovic az taku rolu. Myslim, ze by sa zatvarali ci by bol premierom Sulik, Kiska, Kollar, Remisova, v podstate ktorakolvek pravicova strana. Vysetrovatelia a prokuratori skor cakali len na to, aby ich nikto zhora (z vlady, ministerstva) nemohol zabrzdit.
asi mas pravdu, zial ani sulik ani kiska ani kollar nemali sancu vyhrat volby. preto vela ludi, mna vratane, volila matovica, lebo to bola najvacsia sanca ze porazi fica a zacne nieco robit.
napriek tomu ze som aj pred volbami vedel ze matovic je tak trochu psycho, toto som necakal. verim ze byt na cele vlady pocas koronakrizy nie je asi najjednoduchsie a nikto netusi ci by to iny politik zvladal lepsie, realita je taka ze matovic to nezvlada.

inak k prockovi, jasne je to saso a kazdy ho ma zafixovaneho ako "jozo procko pokusa", ale co mi obcas vyskoci niekym znamym komentovany jeho prispevok tak rozprava celkom rozumne, prekvapivo.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak. Uz skoro 2r sem tam pozriem Procka ako reaguje na politiku a dava logicke argumenty.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

A hlasuje za interupčné zákony Záborskej :D Toľko k Pročkovi z mojej strany.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ja som videl Procka v diskusii s Blahom a stacilo mi. Na moj vkus je tam privela srdca a lasky k ludom :-D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Johnnny napísal: 18 dec 2020, 10:41(nic proti Prockovi, ale cakam aj nejaku odbornost).
Sedi tam Zaborska, Tabak, a podobne individua a Procko je problem?

Btw parlamentne vrany krakaju, ze sa ticho uvazuje o vymene infantilneho plackosa a hladaju sa nastupcovia. Realne tam az ohromne velky vyber nie je, mohol by to skusit Nad, Heger, mozno Grendel ..a dalej neviem kto, aj ked sa tvaria, ze to moze byt hocikto z klubu Olano. I ked taky Szollos asi tazko.
TO nebude len tym, ze plackos dostal koronu, ale aj sami si zrejme uvedomuju po tragickych vystupeniach a vetach "uz nikdy nebudem chciet byt premierom" a podobnych blaboloch, kde si pyta polutovanie, ze takto to dalej nemoze fungovat.

Nemat decko na premierskom poste by znamenalo nemat SmeroHlas na 1.mieste v aktualnych preferenciach volicov.
Cakal som od Matovica viac, ale momentalne to ani len nevyzera, ze by chapal, ze robi nieco zle; i ked mal pokus ze sa ospravedlnoval nejaky mesiac dozadu, ale to je skor znova len teatralna povinna jazda, kedze to uz robil aj predtym.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Urcite o tom niektori z OLaNO uvazuju, otazne je ci budu mat dost hlasov na vymenu. Ocakavam, ze Matovic sa dobrovolne nevzda. A to by viedlo len k dalsiemu stiepeniu pravice.
Keby sa vzdal dobrovolne tak by to bolo velke statnicke gesto, no tazko sa tomu veri.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"preto vela ludi, mna vratane, volila matovica" - podľa mňa chyba mnohých - osobne som volil bez ohľadu na špekulácie - a nie plačkoša cirkusanta...
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Ministerstvo hospodárstva zrušilo nákup antigénových testov, žiadny z uchádzačov nesplnil podmienky -DennikN. No to som zvedavy co to spravi s konfliktom Sulik vs Matovic.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Neviem, čo tým Sulík sleduje. Testy nám dochádzajú a potrebujeme ich. Je veľké pozitívum, že ľudia majú možnosť sa zadarmo otestovať pomerne blízko svojho domova.

No a potom ešte toto..."liberál podkarpatského typu".
https://www.facebook.com/plavakova/post ... 2790762183

- Dieťa má právo vyrastať v riadnej štandardnej rodine.
- Homosexuálne páry by nestaval na úroveň klasických štandardných rodín.
- Mali by sme sa pýtať psychológov, či deti netrpia, keď sú vychovávané dvomi mužmi alebo dvomi ženami.

Komu myslíte, že patria tieto výroky? Ak si myslíte, že Chromíkovi, či Krajniakovi, tak sa mýlite. Patria predsedovi liberálnej strany SaS Richardovi Sulíkovi. A nie, nie sú to nejaké výroky z doby kamennej. Vyjadril sa tak v najnovšom rozhovore pre REFRESHER
, keď prezentoval, že strana SaS je jednoznačne proti adopciám pármi rovnakého pohlavia.
Na otázku, či teda SaS vlastne podporuje diskrimináciu párov rovnakého pohlavia, len trochu menšiu, odpovedal, že dosiahnuť nulovú diskrimináciu je nemožné. Trošku asi netrafil tému. Lebo práve v tomto prípade je dosiahnuť nulovú diskrimináciu dosť ľahko možné. Ako ukazujú aj iné krajiny. A to prijatím manželstva pre všetkých. Na to, že sa SaS prezentuje ako strana odborníkov ma tiež mrzí a prekvapuje, že Sulíkovi unikla cca stovka výskumov, ktoré potvrdzujú, že deťom vyrastajúcim v dúhových rodinách oproti ich rovesníkom vyrastajúcim v „štandardných rodinách“ nič nechýba. Tiež by som pána Sulíka rada upozornila na závery Výboru OSN pre práva dieťaťa, ktorý vo svojich odporúčaniach pre Slovensko ešte v roku 2016 uviedol, že je „znepokojený, že definícia v rámci zmeny a doplnenia z júna 2015 článku 3 zákona o rodine z roku 2005, týkajúca sa stabilnej rodiny, ktorá sa skladá z otca dieťaťa a matky dieťaťa ako najvhodnejšieho prostredia pre komplexný a harmonický rozvoj dieťaťa, neberie do úvahy rôzne typy rodín, ktoré reálne existujú, a nie je v súlade s definíciou rodinného prostredia v Dohovore. Na základe toho SR odporúča, aby zmluvný štát zmenil článok 3 zákona o rodine tak, aby zabezpečil úplný súlad s Dohovorom, so zameraním sa na blaho dieťaťa viac ako na zloženie rodiny“.
Richard Sulík vlastne mne a desaťtisícom ďalších ľudí na Slovensku odkazuje, že nie sme spôsobilí vychovávať deti. Takéto postoje pochopiteľne zabolia. Obzvlášť smutno mi zostalo, že sa nimi prezentoval práve v tomto predvianočnom čase, keď sa všetci chceme v prvom rade venovať svojím rodinám. Áno, aj my ľudia s inou sexuálnou orientáciou máme svoje rodiny, vychovávame deti, niektorí už aj vnúčatá. Bude to tak bez ohľadu na to, čo si Sulík a jemu podobní myslia. A hoci mi je z tohto všetkého miestami naozaj veľmi smutno, tak najdôležitejší je aj tak detský smiech, ktorý tu práve počujem. A chvíle, keď za mnou Sára príde, pritúli sa a povie „Mama, ja ťa veľmi ľúbim“. A to je to, na čom v skutočnosti záleží. Detstvo plné smiechu a lásky. Dopriala by som ho každému dieťaťu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

specificita sa afaik zvysovala kvoli Matovicovi
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Furt dake problemy dokelu. Za SMERu by bol klud. "Vysutazili" by sa "testy" po 30€ jeden bez dotahovaciek.
Takto musime stale pocuvat tieto neustale problemy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

wladas napísal: 22 dec 2020, 19:45 Furt dake problemy dokelu. Za SMERu by bol klud. "Vysutazili" by sa "testy" po 30€ jeden bez dotahovaciek.
Takto musime stale pocuvat tieto neustale problemy.
Samozrejme, ze by to slo ako po masle, len by to boli tie najhorsie testy, vysutazene cez 4 spriaznene firmy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prieskum: Pellegrínovci vedú nad sulíkovcami, progresívci predbehli kotlebovcov | Aktuality.sk

Zmiesane pocity, SaS je pred OLaNO, LSNS aj Sme rodina maju len 5.x a su na hranici zvolitelnosti, ale "Hlasny Smer" ma spolu takmer 32%, ludia velmi rychlo zabudli, preco chceli zmenu, teraz postaci jedna vacsia hadka v koalicii a bude vsetko postarom.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Všade vo svete je podľa výskumov okolo 10% ľudí tak povediac mierne dementných.
U nás je to tak 30% :(
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko napísal: 22 dec 2020, 19:15 Neviem, čo tým Sulík sleduje. Testy nám dochádzajú a potrebujeme ich. Je veľké pozitívum, že ľudia majú možnosť sa zadarmo otestovať pomerne blízko svojho domova.

No a potom ešte toto..."liberál podkarpatského typu".
Mne popravde prave toto bolo na Sulikovi vzdy sympaticke. Ze nejde slepo kazdej kravine ktora je v mode a presadzuje sa na zapade, ale ze nad tymi vecami aj trochu premysla a nastavuje mantinely (migracia, tieto adopcie, ekologia). Jedenz dovodov preco som nevolil PS je prave ten, ze oni tieto zabrany nemaju.

Super video BTW:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Sme rodina sa snazi byt Smerackejsia ako samotny Smer (alebo Hlas?).

Snazia sa vynat niektore tendre (dokopy za miliardu eur) vynat s rezimu verejnej sutaze.

https://transparency.sk/sk/pripomienka/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Matovičova šašovláda sa potrebuje len nabaliť kradnu ako straky, každý deň nejaký škandál. Ich "vládnutie" s výnimkou SaS ktorá sa snaží s chladnou hlavou veci riešiť. Inak je chaotické,nelogické,bez plánu, šikanovanie, vyhrážanie sa, celoplošné testovania situáciu s covidom ešte viacej zhoršilo, ludom pobrali čo sa dalo ci 13 te dochodky hoci penazí maju dostatok od EU,zdanenie 13 a 14 tych platov čiže zamestnanci mozu rátat stým ze firmy im ich prestanú vyplácať kedze to je na dobrovolnej báze, prídavky na deti mizerné zvýšenie o pár centov,zrušenie obedov zadarmo pre deti a značná cast personalu tým pádom príde o prácu, skrátka šašovláda nemá co ponuknuť, len všetko zhoršiť.Ešte aj regulerneho mafiana a mafiansku nevestu má Igor vo vláde a to mu nevadí. Som za predčasné volby a to hovorím ako bývalý priaznivec Olana. Sulik je ovela schopnejší clovek ako Igor,škoda sklamal ma sám sa vyfarbil čo je naozaj zač a že nemá vdaku Sulikovy zato že ho doviedol do politiky.To je moj názor na nich ale hádať sa tu s nikým nebudem.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

v niečom sa dá s tebou súhlasiť ale pri 13. dôchodkoch a obedoch zadarmo určite nie. obe sú to len populistické blbosti SMERu, ktorými sa snažili zalepiť oči ľudom. Navyše sám Kamenický priznal, že 13. dôchodky neboli vykryté, neboli na to vyčlenené peniaze, proste to prijali a nechali inú vládu aby sa s tým vysporiadala a tá sa s tým vysporiadala takto, nič zlé na tom nie je. Peniaze z EU sa nemôžu použiť na takéto veci ako je táto predvolebná korupcia skrachovaného politika. Obedy zadarmo, ktoré vlastne neboli tak úplne zadarmo detto, ešte keby zrušili, resp. obmezili/inak upravili by vlaky zadarmo bolo by to lepšie.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Populistické blbosti, taký zámer to síce malo, ale to neznamená, že zrušiť všetky "benefity" a zdaniť 13-14 plat je riešenie. Imho ešte tie vlaky zadarmo sú z toho všetkého najväčšia blbosť. Ale ten zvyšok by mali novelizovať, nerozhadzovať a nerozdávať, ale "dávať" adresne tým skupinám, ktoré to naozaj potrebujú. Ja napríklad žasnem, že v čase najväčšej krízy od WWII, ako to rád nazýva premiér, a o platoch poslancov nepadla ešte ani zmienka. Keby mali záujem previesť Slovensko krízou čo najvíťazoslávnejšie, tak prvé, čo by urobili, znížili by si poslanecké a ministerské platy. Miesto toho robia presne to isté, čo predošlé vlády, všetkých okresajú, zdania aby zalátali diery v rozpočte. Nič nové pod slnkom, jediné čo živí ich mandát je zatýkanie grázlov a aj to ešte nevieme, či pôjdu aj reálne sedieť a či si väčšinu trestu neodsedia iba tak symbolicky vo vyšetrovačke.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To nezmrazovanie platov je jedenz dovodov preco mam problem Matovicovi verit. Ak by bol v opozicii, spieval by o tom od rana do vecera.

Sulik, nech je aky chce, ale myslim, ze je relativne konzistentny a v podstate vsetko co robi robi v sulade s tym, co by som od neho ocakaval. A to mi nepride populisticke.
Napísať odpoveď