no to zial neviem. prave kvoli tomu co popisoval HERO moc neriesim co mi dropne, proste zbieram vsetko a mam plny inventar tak pozriem co je nove a precistim. a quickhacky som dlho neriesil skoro vobec, takze ked mato napadlo tak som zrazu objavil v invetari komu peknych veciciek
je dost mozne ze to bol random drop, mam aj ten perk co mi zvysuje sance na drop quickhacku pri dataminovani.
ale si ma nepotesil s tymi poulicnymi bitkami, bol to asi prvy quest co som zobral ale kedze idem na inteligence tak to stale ignorujem a stve ma ze mi tam zbytocne 4 questy svietia, som rozmyslal ci by som nevedel to s mojimi gorilla rukami rychlo spravit vsetko.
Tie urcite pomozu ale bude tam treba aj nieco na uhybanie. Pri dvojickach sa to este dalo tak ze som drzal krytie a kym som mal staminu tak mi neuberali zivot. Ale ostatni ako nic, ja drzim krytie, 2 rany a som off
Autoeditácia príspevku po 1 deň 11 hod 12 min 21 sek:
Objavil sa velky bug na PC verzii: ked mate alebo ste aj mali vela veci v inventari, tak narasta velkost save suboru. A ked ta velkost presiahne 8192 KB, tak hra save nenacita a neda sa pokracovat. Zatial sa ta velkost ani neda znizit: https://forums.cdprojektred.com/index.p ... .11052596/
Limit na velkost "moze byt" zvyseny v nasledujucich patchoch: https://forums.cdprojektred.com/index.p ... t-12436979
Zatial to zvdazaju na to ze ludia vyuzivali nejaky item duplication bug pri craftovani, ale moj save ma 4 MB a to nie som ani v polovici pribehu. Robil som vela side questov a mam perk na automaticke rozoberanie junk veci co k tomu mozno prispieva.
Ja som si to kúpil a napočudo mi to ide celkom fajn na PC aj keď nemám žiadnu nadupanú mašinu, ale tých bugov je fakt množstvo a aj v začiatku hry som ich videl za hrsť. Takže si ešte počkám, až to nejak rozumne poplátajú a až potom budem hrať.
Nemusis sa toho bat, na PC verzii bugov nie je az tak vela a ja som za 35 hodin narazil len na drobne bugy. Az ten so save subormi je taky ktory ma slusne povedane znepokojuje. Mozno moj save uz nebude dalej narastat ale ktovie... Teraz im este aj odstranili hru z PS aj Xbox store a vyvojari asi nebudu mat vela casu riesit save na PC.
Hehe zachvilu ma vyjst dalsi hotfix ale na tejto zmene som sa dobre pobavil
Removed the memory_pool_budgets.csv file. which was not connected with the final version of the game and had no influence on it (it was a leftover file used during the development to estimate memory usage. It had no effect on how much memory was actually allocated). Perceived performance increase after editing the file may have been related to restarting the game.
Klasika, nejaky debilko co tomu vobec nerozumie rozsiri nejaku blbost a tak to je pri vacsine roznych nastaveniach a odporucaniach ako dostat viac fps a podobne... Fakt ludia nevykonavajte divne zmeny v konfigoch,nastaveniach,binarkach navrhovane roznymi ,,PC expertmi" ktori tym nastaveniam vobec nerozumeju a nevedia ake mozu mat rozne side effecty a radsej si nechavajte defaultne nastavenia ktore boli urcene ludmi ktori tomu predsa len viac rozumeju. V konecnom dosledku budete mat menej problemov.
dá sa zažiť nejaká romanca aj keď hrám za ženu? mám odohraných cca nejakých 12h, no k ničomu takému ešte "nedošlo" a zatiaľ sa podľa môjho priebehu v hre k ničomu takému asi ani neschyľuje. ako nie že by som to považoval ze niečo dôležité, proste ma to len zaujíma
ropman napísal: 19 dec 2020, 11:44
Hehe zachvilu ma vyjst dalsi hotfix ale na tejto zmene som sa dobre pobavil
Klasika, nejaky debilko co tomu vobec nerozumie rozsiri nejaku blbost a tak to je pri vacsine roznych nastaveniach a odporucaniach ako dostat viac fps a podobne... Fakt ludia nevykonavajte divne zmeny v konfigoch,nastaveniach,binarkach navrhovane roznymi ,,PC expertmi" ktori tym nastaveniam vobec nerozumeju a nevedia ake mozu mat rozne side effecty a radsej si nechavajte defaultne nastavenia ktore boli urcene ludmi ktori tomu predsa len viac rozumeju. V konecnom dosledku budete mat menej problemov.
no toto je tak trochu hlupost, lebo ked som tie hodnoty upravil tak rozdiel tam bol fakt badatelny a urcite to nebolo sposobene restartom hry alebo len nejakym placebo pocitom. proste predtym ked som zapol hru tak trvalo asi 10 sekund kym mi vyskocilo prve "press _ to continue", potom dalsich par sekund kym sa nacitalo menu. najdlhsie trvalo naloadovanie hry. po tom co som zmenil hodnoty v csv sa to zrychlilo niekolko nasobne, teraz kazdy ten krok (okrem loadovania, to trva stale najdlhsie) trva max 2 sekundy. to je proste nieco co si clovek vsimne, co nie je len pocit.
no som zvedavy co sa stane po hotfixe, vyskusam az vecer. ale skor by som povedal ze cd projekt sa len kryje aby nevypadal za debilov co do release pustili subor ktory natvrdo obmedzoval vsetkym pamat...
Btw pecka je aj legendarny quickhack ping s ktorym vidite vsetkych cez steny a viete ich cez tie steny aj skenovat/hackovat. Tym sa da rychlo vycistit komplet cela budova len hackovanim bez toho aby vas niekto co i len mal sancu uvidiet a ked vstupite dnu tak uz len lootujete
ako kukam, tam ten cyberpunk je riadna sracka za poslednych 10 rokov sa fakt len zvacsuju naroky na grafiku a hry su este horsie ako predtym? fck
Autoeditácia príspevku po 5 min 28 sek:
mi to pride, ze developeri len spravili pekne demo, potom robili krajsie postavy, textury a svetielka a posledny tyzden zistili, ze hra nema este ziaden engine tak to zbuchali nejak na kolene za 2 dni..
hej no, priority cyberpunku su asi trochu niekde inde ako u GTA .. hovori sa, ze prvych 5 rokov stravili developeri na tomto:
BTW dnes bol vydany patch co opravuje ten 8MB save bug a nejaky quest. Patch ma 2 GIGABAJTY xD zeby tolko je teraz rezervovanych pre ten jeden save? alebo ze by na tom potajomky makali a fixovali dalej?
cinges: keby si to hral tak by si videl ze to je inak. Je vidiet ze to bolo narychlo vydane s tym ze priorita bola aby sa dal dohrat hlavny pribeh.
Engine je super pre PC, hra ako taka vyzera velmi dobre a vizualne sa s Cyberpunkom moze porovnavat asi iba Red Dead Redemption 2. No aj RDR2 je hlavne o prirode a ked pride na osvetlenie tak zaostava.
Cyberpunk ma v podstate vsetko rozpracovane ale dokoncene su len veci okolo pribehu a par ostatnych funkcii, ktore stihli (asi ako ta gitara vyssie).
Priklady:
- funguje jazdenie na motorke - chybaju dodatocne animacie
- v meste je vela stankov s jedlom - nevies si v nich nic kupit
- su tam stanice metra - prides len po dvere a mozes pouzit fast travel
- ponad mesto jazdi nadzemka, ktora bola aj v traileri - nevies ju pouzit
- v meste je policia - AI ma len uplne zakladne funkcie
...
Nic to nemeni na tom ze vysledok je rozporuplny, no vdaka tomu ze engine je na dobrej urovni to ma potencial. O rok z toho bude o dost lepsi produkt a o 2-3 mozno aj legenda. Napriklad Witcher 3 mal tiez chaby release a plno bugov a teraz je z toho kultovka.
Cyberpunk ma PC uspech, celkovo sa predalo vyser 13 milionov kopii aj po odratani refundov a ked to hra bezny clovek co sa sustredi len na hlavny pribeh a par vedlajsich misii tak si vacsinu bugov ani nevsimne a v pohode to dohra.
No to ma prave serie.. osvetlenie mozem osrat, ked tam je horsi fyzikalny engine nez 15 rokov dozadu.. ako vazne, to beriete osvetlenie viac ako fyziku? Teda, fakt to v tejto dobe uz kazdy takto berie? Uz som roky nehral nic, lebo nic zaujimave pre mna nevyslo..chystal kupit ps5, ale ak toto “sleduju” vsetci sucastni hraci, tak to sa uz asi ani neoplati cakat na zazrak. za rok vymyslia zase “lepsi” raytracing, ktory utiahne len najnovsia predrazena nvidia.. a flappy bird bude na tom s fyzikou lepsie Ja stale len nostalgicky spominam na to nadsenie ked vysiel half-life 2..
Fyzika sa zhorsila aj pri prechode z GTA IV na GTA V. To co si postol ty je tiez z vacsej casti rozdiel len v grafike. A soferovanie v Cyberpunku nie je az take dolezite ako v GTA. Je to akcne RPG v otvorenom svete a na to tam staci taky fyzikalny model aky je. A uprimne, mne pripada podobny ako v GTA V. Stale je to lepsie ako Sleeping Dogs.
Co sa tyka grafiky, tak pre mna osobne je ray tracing velkym pozitivom. Vyzera to lepsie, pre vyvojarom je to jednoduchsie a hardware sa dotahuje.
A ked si dovolim trochu prekrutit tvoje slova, tak ray-tracing je jediny spravny model osvetlenia ak berieme do uvahy fyziku svetla. Grafici sa za tie roky naucili ako to velmi dobre "oklamat", no vyzaduje to vela prace. S ray-tracingom je to pre nich jednoduchsie, vysledok vyzera lepsie a hlavne je taky aky by mal byt v skutocnosti.
Druha vec je ta, ze kazda hra ma svoj trh, nikde nemozes mat vsetko. Aj pri GTA IV bolo mnoho ludi ktori sa stazovali ze auta sa nedaju riadit a ze je to zbytocne tazke. Nikdy nevyhovies vsetkym.
Pre mna je skor smutne ako sa hraci zmenili a su z nich ufnukane male deti co nerobia nic ine len kritizuju a ocakavaju vsetko perfektne s nejakym trapnym deadlinom a nemaju ani stipku pochopenia pre vyvojarov ktori su mimochodom tiez ludia.
Chapem ze je tazke verit hernym vydavatelstvam ked je tu nieco take ako ubisoft a EA (znacky ktore nie vzdy boli take zle ako dnes) ale byt vkuse namrzeny je tiez nie dobre.
Tak ako Gothar hovori. Ja si pamatam uplne presne ake boli videa na youtubu okolo zaciatkov witcher 3, doteraz sa z toho robia vtipy a pozri na tu hru teraz.
Myslim si ze CDProject ma velmi dobry pristup k hracom a fakt sa snazi jednat s hracmi na rovinu (hovorim o ludoch ktori tu hru robia, nie o pajacoch). Treba im dat trochu casu. Hlavne teraz ked je tu tato vymyslena pandemia. Treba to brat tak ze teraz cely herny svet testuje cyberpunk a vyvojari ozaj pracuju na opravach ktore hraci hlasia. Ja som nemal ziadne ocakavania od hry, nesledoval som ich gameplay videa pred vydanim a hru si kupim ked na nu budem mat chut a cas, co bude mozno o rok/dva takze ja to mam jednoduche.
To uz bude ta hra top
CDPR sprosto oje*** zakaznikov na zakladnych konzolach, pretoze nejaky picino dosiel na miting s excelovou tabulkou, v ktorej akcionarom ukazal, ake zisky mozu mat pri vydani hry v case, ked je par dni pred vianocami, vsetci su doma kvoli pandemii a este sa aj meni generacia konzol. Takato datumova trifecta sa v dohladnej dobe nema sancu zopakovat a nemohlo to dopadnut inak.
Hejt nepatri vyvojarom, ale marketerom, co cielene spravili tej hre hype ako keby mali vydat Bibliu dvojku a vyvolali v hracoch dojem, ze ta hra bude mat uplne vsetko, co len hra moze mat. Mozu za to taktiez aj dalsi ludia vo vedeni, ktorym nevadilo zapredat roky budovane dobre meno firmy a predavat nedorobenu hru za 70€. Ta hra urcite nebola vydana "when it's ready" a zhadzovat to na ufnukanych hracov mi pride divne.
Presne tak, najvacsiu vinu na tom ma marketing. Naslubovali kopu veci a tie nedokazali splnit. A ludia by im to asi aj odpustili keby to este cele nepokazili vydanim na starych konzolach. Keby to vydali len na next-gen konzolach a PC, bol by to uplne iny pribeh. Asi by majitelia starsich konzol frflali, ze nove sa nedaju kupit, atd., potom by im to mohli vydat s nejakym disclaimerom a boli by "spokojni".
Ak by to odložili o polroka a vydali to v lete 2021, keď už ľudia budú mať nové konzoly aj grafické karty, tak by im zase chodili vyhrážky smrťou od pubertiakov.
Trochu nechapem tu vlnu heitu, pretoze je to hra o pribehu (rovnako ako Zaklinac) a to CD Project Red ide (rovnako pre to nepozeram o nom ziadne videa ani gameplay).
Tiez mam pocit, ze hraci sa k nerealnym ocakavniam vyhaipovali sami.
A co sa tyka bugov, bagy v open world svete sa hladaju tazsie ako v koridorovke s 500-krat recyklovanym enginom, navyse z coho by si potom vyvojari robili prdel v DLC-eku?