1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Ja by som rad len upresnil to co ti Blasbit unika. Matovic je predseda vlady alebo ak chces, tak premier. Potom su tu organy cinne v trestnom konani, ktorymi su policajti (vysetrovatelia) a prokutatori. A konecne slovo ma justicny organ statnej moci - sud. Cize nerozhoduje o tom Sulik, ani Matovic, ani Kalinak a ani Fico, ale vyhradne sud. To, ze si bol zvyknuty, ze "nasi ludia" na policii, prokurature alebo sude si rozhodovali ako bolo treba na zaklade objednavky (Bodor, Kocner, Kollar a spol.), tak to neznamena, ze teraz tie organy nekonaju nezavisle a cestne. Snad su casy ohybania moci za nami a justicia bude nestranna a objektivna.
Lenze jeho nepredvedcis ze je nestranna a objektivna. On si proste vycucal z prsta ze sa pokracuje v politickych objednavkach ako poslednych 12r. Dokazy??? Naco? Staci predvedcenie. To my sme ty slepi.
Este by som dodal k slovam Fica a Pellegriniho. Ked doslo k odvolaniu Gaspara, Kalinaka, Lucanskeho, ked boli tlaky na Kovacika, Trnku a dalsich, tak vzdu to bolo o jednom - "Dakujeme im za kvalitnu pracu pre Slovensko" a ked doslo k obvineniam - "Nie je vinny, plati prezumcia neviny! Pani novinari, pockajme na rozhodnutia sudov! Zatial plati prezumpcia neviny!" No a dnes tu Fico z Dominikanskej republiky a aj Pellegrini skriekaju, ze poznaju vinnikov, ze vinnym je Matovic, vsetko bola politicka objednavka, oni potrebovali umlcat Lucanskeho. Takze uz neplati prezumpcia neviny, uz poznaju vinnika. Smiesne.
Blastbit: Proste tu splietaš piate cez deviate, miešaš hrušky s jablkami, Ja som tak isto volil Sulíka a aj mne sa nepáči ako z neho Matelko robí ..., ale nebudem sa teraz tvariť, že Matelko je na vine mojej zlej rannej stolice.
Tu neide o to či fetuješ alebo nie, ale o to či ako dospelý jedinec dokážeš chápať veci v súvislostiach. A evidentne nedokážeš, keď človek číta tvoje posty. Lučanský, Gašpar, Bodor a ďalší všetko sú to horúce prípady, ktoré v podstate na seba nadväzujú, resp ich aktéri sa poznali, spolupracovali, zakrývali iné prípady atď. Preto je logické, že ich pošlú do väzby za korupciu aby nemohli nič ovplyvniť, je logické, že vyšetrovateľ žiada väzbu aby mal dostatok času dôkazy zhromaždiť, preveriť atď. Preto všetci z tejto korupčnej chobotnice sedia vo väzbe.
Fakt ti to nedochádza? Si tak frustrovaný z Matelka, že teraz budeš vidieť spiknutie aj v pomarančovom džúse? Začni myslieť a chápať písaný text, potom pochopíš čo sa ti tu každý snaži vysvetliť
Tu neide o to či fetuješ alebo nie, ale o to či ako dospelý jedinec dokážeš chápať veci v súvislostiach. A evidentne nedokážeš, keď človek číta tvoje posty. Lučanský, Gašpar, Bodor a ďalší všetko sú to horúce prípady, ktoré v podstate na seba nadväzujú, resp ich aktéri sa poznali, spolupracovali, zakrývali iné prípady atď. Preto je logické, že ich pošlú do väzby za korupciu aby nemohli nič ovplyvniť, je logické, že vyšetrovateľ žiada väzbu aby mal dostatok času dôkazy zhromaždiť, preveriť atď. Preto všetci z tejto korupčnej chobotnice sedia vo väzbe.
Fakt ti to nedochádza? Si tak frustrovaný z Matelka, že teraz budeš vidieť spiknutie aj v pomarančovom džúse? Začni myslieť a chápať písaný text, potom pochopíš čo sa ti tu každý snaži vysvetliť
ano, tomu sa hovori dokazy
mLuks - Opravim ta, navrh na vazbu podava prokurator a to len v pripade, ak vysetrovatel vzniesol obvinenie. O vazbe rozhoduje sudca pre pripravne konanie (v pripravnom konani) a sud. Pri odvolani nadriadeny sud.
jo písal som o tom a na predošlej strane, trochu som to zrýchlil 
Robert Fico nahral nadránom (kvôli časovému posunu) video, v ktorom povedal, že za to, čo spravil bývalý policajný prezident Milan Lučanský bude Igor Matovič tvrdo pykať. „Ale pykať musia aj hyeny typu Tódovej, či Vagoviča a im podobní, ktorí šíria nenávisť a zlosť, ale aj politickí sluhovia, ktorí sedia na prokuratúre, či súdoch.“ Takéto výhražky a podnecovanie zažili novinári naposledy pred vraždou Jána Kuciaka. Teraz sme terčom znovu a predseda Smeru označuje už aj prokurátorov a sudcov, ktorí nie sú a ani nikdy neboli jeho, len zrazu dostali príležitosť pracovať. Verím, že Fico je v šoku, keď mu zrazu špeciálny prokurátor nehlási, čo sa deje a aké stíhanie zastaví a nepozná už ani čísla odpočúvaných telefónov, pretože riaditeľ úradu, ktorý to mal na starosti a aj jeho zástupca sú vo väzbe a nie na centrále Smeru.
Povedala som to kedysi na tlačovke Kočnerovi a hovorím to aj teraz Ficovi: My nemáme luxusný majetok a ani nežijeme nad svoje pomery ako vy. Vysvetlite z čoho financujete svoj nadštandardný život, napríklad aj teraz v Dominikánskej republike, keďže ste takmer celý svoj plat premiéra dávali roky na nájom Bašternákovi, z akých zdrojov pochádza majetok, ktorý užíva vaša priateľka (čakateľka na prokuratúre). Vysvetlite prečo sa zastávate prokurátorky Kučerkovej, ktorá si vložila na účet dar 350 tisíc eur (!) a jej manžel policajt je obvinený z korupcie a neútočte na slušných ľudí. Nezastrašíte nás. Iba si robíme svoju prácu.
https://www.facebook.com/monika.todova/ ... 7329778015
Budem trošku OT, ale v určitej miere to aj súvisí so súčasnou politickou situáciou. Mnohí z vás so mnou nebudú súhlasiť, ale napriek tomu by som si dovolil s vami podeliť svoj názor, hlavne na kauzy, ktoré v poslednej dobe vnímam ako roztrhnuté vrece.
Na úvod by som chcel uviesť, že udalosti sa snažím vnímať vždy objektívne, čiže brať do úvahy obe strany mince. Z tohto dôvodu ma v poslednej dobe začínajú viac a viac znepokojovať média a “investigatívny novinári”. Nesúhlasím so spôsobom akým sa kauzy medializujú, pretože čoraz viac mávam pocit, ako keby média sa snažili prebrať úlohu OČTK a súdu. Stačí si spomenúť na prípad Kočnera, keď média dobre že nie rozhodli o vine a treste a rovno ich poslali do väzenia. Samozrejme nakoniec bolo všetko úplne inak. Média nedisponujú celým trestným spisom, nevedia aké dôkazy boli vykonané a všetko okolo toho je viacmenej iba dohadovanie. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že články na tých nemenovaných weboch (ale aj vo všeobecnosti) sú až neuveriteľne jednostranné a majú za cieľ iba jedno - dokázať vinu obvineného (asi ľudia to žerú viac ak niekoho odsúdia). A teraz sa pýtam: ako môže takáto stránka povedať, že je nezávislým a nestranným spravodajstvom? Však keby boli nezávislým a nestranným spravodajstvom, tak by nepísali iba o dôkazoch v neprospech obvineného, ale aj o dôkazoch, ktoré svedčia v prospech obvineného. Teraz fakt nechcem kryť ani vrahov, ani úplatkárov, ani mafiu, ale už mi to strašne ležalo na srdci a myslím si, že práve takýmto spôsobom média značne manipulujú s verejnou mienkou a môžu narušiť aj základné právo človeka na spravodlivý súdny proces. Iba toľko k tomu.
Autoeditácia príspevku po 4 min 2 sek:
Vyšetrovateľovi viacmenej práca vznesením obvinenia končí čo sa týaka procesu, tam už je aktívny skôr prokurátor. Vyšetrovateľ môže podať iba podnet prokurátorovi na návrh o vzatí obvineného do väzby
Na úvod by som chcel uviesť, že udalosti sa snažím vnímať vždy objektívne, čiže brať do úvahy obe strany mince. Z tohto dôvodu ma v poslednej dobe začínajú viac a viac znepokojovať média a “investigatívny novinári”. Nesúhlasím so spôsobom akým sa kauzy medializujú, pretože čoraz viac mávam pocit, ako keby média sa snažili prebrať úlohu OČTK a súdu. Stačí si spomenúť na prípad Kočnera, keď média dobre že nie rozhodli o vine a treste a rovno ich poslali do väzenia. Samozrejme nakoniec bolo všetko úplne inak. Média nedisponujú celým trestným spisom, nevedia aké dôkazy boli vykonané a všetko okolo toho je viacmenej iba dohadovanie. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že články na tých nemenovaných weboch (ale aj vo všeobecnosti) sú až neuveriteľne jednostranné a majú za cieľ iba jedno - dokázať vinu obvineného (asi ľudia to žerú viac ak niekoho odsúdia). A teraz sa pýtam: ako môže takáto stránka povedať, že je nezávislým a nestranným spravodajstvom? Však keby boli nezávislým a nestranným spravodajstvom, tak by nepísali iba o dôkazoch v neprospech obvineného, ale aj o dôkazoch, ktoré svedčia v prospech obvineného. Teraz fakt nechcem kryť ani vrahov, ani úplatkárov, ani mafiu, ale už mi to strašne ležalo na srdci a myslím si, že práve takýmto spôsobom média značne manipulujú s verejnou mienkou a môžu narušiť aj základné právo človeka na spravodlivý súdny proces. Iba toľko k tomu.
Autoeditácia príspevku po 4 min 2 sek:
Ja ťa iba doplním, Uznesenie o vznesení obvinenia môže vydať aj prokurátorheker napísal: 30 dec 2020, 19:31 mLuks - Opravim ta, navrh na vazbu podava prokurator a to len v pripade, ak vysetrovatel vzniesol obvinenie. O vazbe rozhoduje sudca pre pripravne konanie (v pripravnom konani) a sud. Pri odvolani nadriadeny sud.
dobre, nazačiatok z osobnej roviny. tebe keby zabijú kamaráta a kolegu a uvedomíš si, že by to malo hroziť aj tebe, budeš písať o dôkazoch ktoré by mohli oslobodiť vraha tvojho kamaráta a kolegu a zároveň by to znamenalo, že ten človek môže neskôr dať zavraždiť aj teba? ..koniec osobnej roviny
z objektívnej strany, v prípade Kuciaka aktuality informovali celkom objektívne, v podcastoch či článkoch boli stále spomenuté aj dôkazy zo strany obhajoby, ktoré však boli logicky spochybňované a logicky vyvracané, podstatné je to slovo logicky. Ber to tak, že Kuciak, Vagovič a spol. sa tým témam venovali niekoľko rokov, získavali si informácie, postupne skladali puzzle. To nie je, že včera mi zabili kolegu a dnes už spriadam plány a obviňujem.
Ak si vezmeš, že písali o korupčných schémach, napojení na politikov Ďaleko predtým, než sme to my čo i len tušili. A dnes sa to vyšetrovaním a výpoveďami Makoa, Slobodníka a ďalších len potvrdzuje, tak kto mal v konečnom dôsledku pravdu? Keď vidíš Fica ako mu Vagovič leží v žalúdku lebo napísal dve knihy, ktoré pekne rozoberajú celý Smer a Ficove pôsobenie v politike, keď vidíš, že sú to práve Ficovi kamaráti, ktorí končia vo väzbe, tak kto mal pravdu?
Oni vedia, že si objektivitu musia zachovať a preto nikoho neodsúdili v článku (to že si Kočner objednal vraždu, je jasné každému, bohužiaľ dôkazy), oni ťa navedú na základe informácií ktoré majú, na ten smer by si to pochopil aj ty. A skús si prečítať kuciakove články, išiel postupne, krok po kroku rozobral kočnerov biznis, objektívne a s dôkazmi.
Na spravodlivý súdny proces nemôže mať médium dosah, lebo sudca sa má riadiť dôkazmi a nie tým čo napíše Vagovič, Todová a čo si žiada verejnosť. Viď Kočner, uvidíme ako dopadne na NS.
z objektívnej strany, v prípade Kuciaka aktuality informovali celkom objektívne, v podcastoch či článkoch boli stále spomenuté aj dôkazy zo strany obhajoby, ktoré však boli logicky spochybňované a logicky vyvracané, podstatné je to slovo logicky. Ber to tak, že Kuciak, Vagovič a spol. sa tým témam venovali niekoľko rokov, získavali si informácie, postupne skladali puzzle. To nie je, že včera mi zabili kolegu a dnes už spriadam plány a obviňujem.
Ak si vezmeš, že písali o korupčných schémach, napojení na politikov Ďaleko predtým, než sme to my čo i len tušili. A dnes sa to vyšetrovaním a výpoveďami Makoa, Slobodníka a ďalších len potvrdzuje, tak kto mal v konečnom dôsledku pravdu? Keď vidíš Fica ako mu Vagovič leží v žalúdku lebo napísal dve knihy, ktoré pekne rozoberajú celý Smer a Ficove pôsobenie v politike, keď vidíš, že sú to práve Ficovi kamaráti, ktorí končia vo väzbe, tak kto mal pravdu?
Oni vedia, že si objektivitu musia zachovať a preto nikoho neodsúdili v článku (to že si Kočner objednal vraždu, je jasné každému, bohužiaľ dôkazy), oni ťa navedú na základe informácií ktoré majú, na ten smer by si to pochopil aj ty. A skús si prečítať kuciakove články, išiel postupne, krok po kroku rozobral kočnerov biznis, objektívne a s dôkazmi.
Na spravodlivý súdny proces nemôže mať médium dosah, lebo sudca sa má riadiť dôkazmi a nie tým čo napíše Vagovič, Todová a čo si žiada verejnosť. Viď Kočner, uvidíme ako dopadne na NS.
Keď mi niekto ublíži, alebo niekomu z mojich blízkych, tak som jednoznačne ovplyvnený udalosťami a nemal by som sa vyjadrovať, minimálne nie ako žurnalista, ktorý tvrdí o sebe, že je nezávislý.mLuks napísal: 30 dec 2020, 22:26 dobre, nazačiatok z osobnej roviny. tebe keby zabijú kamaráta a kolegu a uvedomíš si, že by to malo hroziť aj tebe, budeš písať o dôkazoch ktoré by mohli oslobodiť vraha tvojho kamaráta a kolegu a zároveň by to znamenalo, že ten človek môže neskôr dať zavraždiť aj teba? ..koniec osobnej roviny
No mne osobne vo všeobecnosti príde, že spravodajstvu je väčšia senzácia, ak niekoho od začiatku nastavia ako vinného. Neviem, možno iba mne to príde tak, Aktuality čítam tiež. Ja netvrdím, že novinári neidú na to postupne, mňa iba mrzí, že väčšinou mám pocit ako keby média sa snažili prebrať úlohu už vyššie spomínaných orgánov.
Napíšem aj príklad, ktorý prosím neber osobne. Budem tvrdiť, že mLuks (aby som bol konkrétny) berie úplatky, dokonca objednal vraždu suseda. Budem tvrdiť, že mám na to xy dôkazov a svedkov. Ty budeš tvrdiť, že to je čistý blud, pretože ty máš xyz dôkazov a svedkov, že sa to nestalo. Ako to zverejnia média? Proti mLuks sa vedie trestné stíhanie z brania úplatkov a objednania vraždy na základe dôkazov predložených Leslie10. Poškodzuje ti to dobré meno, aj keď je to lož? Samozrejme. Je to väčšia senzácia, ako keby napísali, že máš na to xyz protiargumentov, ktoré tvrdenia Leslie10 vyvracajú? Asi áno. Nakoniec, čo na to hovorí ľud (vo všeobecnosti)? mLuks má v tom určite prsty. Však je proti nemu xy dôkazov a svedkov! To nikoho nezaujíma, že ty máš proti môjmu tvrdeniu xyz dôkazov a svedkov. O tom ani nehovoriac, že média sa o tvojich dôkazoch ani nemusia dozvedieť, pretože predsúdna časť je neverejná časť trestného konania. To znamená, že aj keď sa k médiam niečo dostane, tak sú to iba omrvinky na základe čoho predpokladajú niekoho vinu/nevinu.
S tým tiež nesúhlasím, že verejná mienka neohrozuje spravodlivý súdny proces. Áno, súd, resp. sudca by mal rozhodovať nezávisle podľa platných právnych predpisov a podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. No často sa na to zabúda, že to je teória a sudca je tiež iba človek, ktorý vníma tak isto dianie vo svete ako všetci ostatní. Takže keď 90% občanov bude žiadať niekoho hlavu, tak ani sudcovi nebude jedno ako rozhodne.
Riešiš už dnes raz riešenú vec. A tou je tá, že proces je vyšetrovateľ, prokurátor, prvostupňový súd, odvolací súd. Nikde tam nefigurujú novinári. Riešili sme to už dnes, keď sa tu rozoberalo, že Matovič/vláda si objednáva zatýkanie a väzby.Napíšem aj príklad, ktorý prosím neber osobne. Budem tvrdiť, že mLuks (aby som bol konkrétny) berie úplatky, dokonca objednal vraždu suseda. Budem tvrdiť, že mám na to xy dôkazov a svedkov. Ty budeš tvrdiť, že to je čistý blud, pretože ty máš xyz dôkazov a svedkov, že sa to nestalo. Ako to zverejnia média? Proti mLuks sa vedie trestné stíhanie z brania úplatkov a objednania vraždy na základe dôkazov predložených Leslie10. Poškodzuje ti to dobré meno, aj keď je to lož? Samozrejme. Je to väčšia senzácia, ako keby napísali, že máš na to xyz protiargumentov, ktoré tvrdenie Leslie10 vyvracajú? Asi nie.
Média zverejnia len to, čo ide od OČTK, alebo to načo prišli vlastnou prácou (investigatíva, Kuciak, Vagovič, Todová a spol.).
Čiže ak ide obvinenie na moju osobu zo strany OČTK, tak médiá zverejnia len to, čo im OČTK poskytnú. Je logické, že média nemajú info o mojej strategii obhajoby a ani o mojich dôkazoch, lebo by som si tým ja sám sebe škodil, ak by som povedal, ešte pred procesom ako sa chcem obhajovať. V konečnom dôsledku je na OČTK mi dokázať vinu, ja nemusím urobiť nič v rámci svojej obhajoby, ani vypovedať, ani dať svedka, ak sú dôkazy proti mne slabé súd ma oslobodí. Konania sa nevedú na aktulalitách, sme, HN, topkách, či slobodnom vysielači ale v súdnej sieni.
Ale ak na to prišli media vlastnou prácou, tak je tiež logicke, že spájajú svoje závery a zistenie s tým čo majú OČTK a vytvarajú tým silnejšiu sieť obvinení, preto si dovolia aj napísať článok, ktorý vyzerá tendenčne, resp. ktorý ma priamo obviňuje. Ale stále nemajú ako zverejniť aj moje protidôkazy, keď ja im to ani nechcem poskytnúť, kvôli stratégii svojej obhajoby.
Pozri, dnes na základe informácií z Kuciakových článkov sú vedené trestné stíhania, polícia vytvorila tím, ktorý sa venoval zisteniam, ktoré urobil Kuciak a preverovali ich a spájali s ostatnými dôkazmi.
Sudca je v prvom rade človek, ktorý keď sa bude riadiť svojími pocitmi a nie legislatívou, tak na to môže doplatiť a veľmi nepekne pre neho, viď teraz prípady súdcov, ktorí sú obvinený z korupcie. 90% občanov si žiadalo odsúdenie Kočnera a nestalo sa. Sudca, ktorý poslal Kisku do Izraela či kde rozhodol o tom, že Kiska je nevinný, teda bol taktiež podvedený.No často sa na to zabúda, že to je teória a sudca je tiež iba človek, ktorý vníma tak isto dianie vo svete ako všetci ostatní. Takže keď 90% občanov bude žiadať niekoho hlavu, tak ani sudcovi nebude jedno ako rozhodne.
To je síce pravda. No problém je v tom, že sa do toho snažia miešať aj už viackrát spomínané média, ktoré často vyvodzujú unáhlené, v horšom prípade nesprávne (minimálne právne) závery.mLuks napísal: 30 dec 2020, 23:26 Riešiš už dnes raz riešenú vec. A tou je tá, že proces je vyšetrovateľ, prokurátor, prvostupňový súd, odvolací súd. Nikde tam nefigurujú novinári. Riešili sme to už dnes, keď sa tu rozoberalo, že Matovič/vláda si objednáva zatýkanie a väzby.
A keď ťa súd oslobodí, nebudeš spravodajské ataky pociťovať ako zjavnú ujmu proti tvojej osobe? Že ťa verejná mienka berie ako vraha a úplatkára? To je jedna vec, že ťa súd oslobodí, ale verejnú mienku je niekedy veru ťažko zmeniť. Samozrejme, že konania sa nevedia na spravodajských portáloch, no o to viac platí všetko to, čo som napísal už aj vyššie.mLuks napísal: 30 dec 2020, 23:26 Média zverejnia len to, čo ide od OČTK, alebo to načo prišli vlastnou prácou (investigatíva, Kuciak, Vagovič, Todová a spol.).
Čiže ak ide obvinenie na moju osobu zo strany OČTK, tak médiá zverejnia len to, čo im OČTK poskytnú. Je logické, že média nemajú info o mojej strategii obhajoby a ani o mojich dôkazoch, lebo by som si tým ja sám sebe škodil, ak by som povedal, ešte pred procesom ako sa chcem obhajovať. V konečnom dôsledku je na OČTK mi dokázať vinu, ja nemusím urobiť nič v rámci svojej obhajoby, ani vypovedať, ani dať svedka, ak sú dôkazy proti mne slabé súd ma oslobodí. Konania sa nevedú na aktulalitách, sme, HN, topkách, či slobodnom vysielači ale v súdnej sieni.
Však vyššie si napísal, že "proces je vyšetrovateľ, prokurátor, prvostupňový súd, odvolací súd. Nikde tam nefigurujú novinári". Tak nech sa do trestného konania proste nemiešajú novinári! Dobre, nech napíšu skutočnosti, ale nech nevyvodzujú závery, pretože to nie je ich práca ani povolanie. Tu by som poznamenal, že skôr by bolo vhodnejšie písať nie o procese, ale o subjektoch trestného konania, keď riešime novinárov. A keď už hovoríme o procese, tak si tiež nemyslím, že je vhodné do toho miešať vyšetrovateľa, prokurátora (mimochodom OČTK) a pod., ale keď proces, tak hovoriť o predsúdnej časti a súdnej časti.mLuks napísal: 30 dec 2020, 23:26 Ale ak na to prišli media vlastnou prácou, tak je tiež logicke, že spájajú svoje závery a zistenie s tým čo majú OČTK a vytvarajú tým silnejšiu sieť obvinení, preto si dovolia aj napísať článok, ktorý vyzerá tendenčne, resp. ktorý ma priamo obviňuje. Ale stále nemajú ako zverejniť aj moje protidôkazy, keď ja im to ani nechcem poskytnúť, kvôli stratégii svojej obhajoby.
A ako vieš s istotou povedať, že bez Kuciakových článkov by sa nezačali trestné stíhania (ináč klobúk dole pred chalanom)? To, že sa vytvoril nejaký "tím" alebo nie, je pre náš prípad absolútne bezpredmetné.mLuks napísal: 30 dec 2020, 23:26 Pozri, dnes na základe informácií z Kuciakových článkov sú vedené trestné stíhania, polícia vytvorila tím, ktorý sa venoval zisteniam, ktoré urobil Kuciak a preverovali ich a spájali s ostatnými dôkazmi.
Sudca je v prvom rade človek, ktorý keď sa bude riadiť svojími pocitmi a nie legislatívou, tak na to môže doplatiť a veľmi nepekne pre neho, viď teraz prípady súdcov, ktorí sú obvinený z korupcie. 90% občanov si žiadalo odsúdenie Kočnera a nestalo sa. Sudca, ktorý poslal Kisku do Izraela či kde rozhodol o tom, že Kiska je nevinný, teda bol taktiež podvedený.
Čo sa týka sudcov, tak sa viem iba opakovať.
Vďaka všetkým novinárom za to, že začali suplovať prácu polície a odhaľovať špinavosti, ktoré sa tu diali. Pretože bez ich práce by špeciálny prokurátor so skóre 0:75 a policajný prezident od Bodora všetko zamietli pod koberec. Si už zabudol na to, ako pracovala polícia a GP pred rokom 2018?Leslie10 napísal: 30 dec 2020, 21:59Z tohto dôvodu ma v poslednej dobe začínajú viac a viac znepokojovať média a “investigatívny novinári”. Nesúhlasím so spôsobom akým sa kauzy medializujú, pretože čoraz viac mávam pocit, ako keby média sa snažili prebrať úlohu OČTK a súdu
Rovnako ako sa do toho miešajú rôzny politici, viď Fico keď Kisku nazval pozemkovým mafiánom a úžerníkom ešte skôr ako sudca vyniesol rozsudok, hlavne že teraz žiada zachovanie prezumpcie neviny, keď ide o jeho kamarátov. Je ale na čitateľovi aby si urobil vlastný názor.]To je síce pravda. No problém je v tom, že sa do toho snažia miešať aj už viackrát spomínané média, ktoré často vyvodzujú unáhlené, v horšom prípade nesprávne (minimálne právne) závery.
Ak by som vedel, že som nevinný (ted ak by som aj v skutočnosti bol) a že som krivo obvinený, čo by som dokázal aj na súde, tak následne by som žiadal odškodnenie od SR ako aj novinárov, ktorí by ma súdili už vopred. Ak by som ale vedel, že som vinný ale súd by ma oslobodil, tak by som sa v tichosti vyparil kade ľahšie a sral aj na celé dobré meno, lebo by som vedel, že ak sa v tom niekto začne šprta viac, može prísť na to, načo sa doteraz neprišlo, môžu prísť s novými dôkazmi atď. Jednoducho to je o sebareflexii. Prečo dnes Fico nepodáva trestné oznámenia za ohováranie, prečo Kaliňak nepodáva trestné oznámenia za špinu čo ide voči Smeru? Lebo vedia čo maju na hlave a vedia, že čušať je v tomto prípade zlato. Maximálne si len formou tlačovky či FB kopnú.A keď ťa súd oslobodí, nebudeš spravodajské ataky pociťovať ako zjavnú ujmu proti tvojej osobe? Že ťa verejná mienka berie ako vraha a úplatkára? To je jedna vec, že ťa súd oslobodí, ale verejnú mienku je niekedy veru ťažko zmeniť. Samozrejme, že konania sa nevedia na spravodajských portáloch, no o to viac platí všetko to, čo som napísal už aj vyššie.
Myslíš, že ak by NS oslobodil Kočnera, za kauzu Kuciak, tak by podal TO na novinárov? Keď sám vie, že je namočený v zmenkách a ešte možno aj v ďalších korupčných veciach, kde mu môžu hroziť tresty prepadnutia majetku?
Čiže podľa teba, ak napr. Vagovič 5 rokov píše o Ficovi a dnes by ho obvinili a vzali do väzby, tak si nemôže Vagovič napísať komentár v ktorom by povedal, že vyzero to tak, že som mal pravdu, teraz to už len treba dokazať na súde?? Lebo ak som čítal komentáre z akutalít, či ich podcasty, tak stále tam zaznela aj druhá strana veci, aj teorie o nevine, resp. o slabom dôkaze prokuratora. Ptrtože je rozdiel ak napíše, že Kočner si to objednal a že všetko nasvečuje tomu, že Kočner si to objednal. Robia svoju robotu, informujú.Však vyššie si napísal, že "proces je vyšetrovateľ, prokurátor, prvostupňový súd, odvolací súd. Nikde tam nefigurujú novinári". Tak nech sa do trestného konania proste nemiešajú novinári! Dobre, nech napíšu skutočnosti, ale nech nevyvodzujú závery, pretože to nie je ich práca ani povolanie.
Ja som to nikde ani nepovedal, ale udalosti tomu nasvedčujú, že nebyť tej vraždy, tak tu dnes nemám to čo tu máme a ta vražda prišla preto, lebo začal byť pre niekoho veľmi nepohodlný a rýpal sa v tom, v čom sa nemal.A ako vieš s istotou povedať, že bez Kuciakových článkov by sa nezačali trestné stíhania (ináč klobúk dole pred chalanom)? To, že sa vytvoril nejaký "tím" alebo nie, je pre náš prípad absolútne bezpredmetné.
Čo sa týka sudcov, tak sa viem iba opakovať.
Každý sudca musí s tým rátať, Kolíkova pripravuje aj zákon tzv. "ohýbanie práva" teda ak sudca bude zákon lámať tak aby mu sedel k rozsudku pre niekoho, nie tak ako sa má zákon vyložiť správne.
-
starysomar
Hardcore addict
Za mňa - výborný náhľad...
Ako vnimate prisnejsi lockdown ? Chystate sa lyzovat ? 
Lipsicove stanovisku k obvinenii od Fedora Flasika, ktory vcera obnivil Lipsica, ze pri vypovedi nabadal Lucanskeho potopit smerakov
Tu je:
ANTIKAMPAŇ ZAČALA UŽ PRED NOVÝM ROKOM
Pôvodne som sa vôbec nechcel vyjadrovať k tragickému úmrtiu bývalého prezidenta Policajného zboru. V prvom rade chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine Milana Lučanského. Všetky okolnosti jeho samovraždy musia byť, samozrejme, dôkladne preverené.
Včera však zverejnil na tejto sociálnej sieti status k samovražde Milana Lučanského bývalý pokladník strany Smer a dlhoročný blízky súputník Mariána Kočnera – Fedor Flašík. Vo svojom statuse ma krivo obvinil z toho, že som mal Milana Lučanského pri jeho výsluchu navádzať na to, aby vypovedal proti Róbertovi Ficovi a Róbertovi Kaliňákovi.
Na výsluchu Milana Lučanského dňa 3. 12. 2020 som bol ako obhajca jedného zo spoluobvinených. Táto skutočnosť je verejne známa a po výsluchu ma vo vestibule NAKA zastavili aj tam prítomní novinári.
Pri svojom výsluchu však Milan Lučanský odmietol odpovedať na otázky vyšetrovateľa a obhajcov, takže svoju výpoveď ukončil spontánnou časťou. Žiadne otázky mu teda ani neboli kladené. V miestnosti, kde sa výsluch konal, bol prítomný obhajca Milana Lučanského (Mgr. Matúš Beresecký), obhajcovia ďalších obvinených, dvaja elitní vyšetrovatelia NAKA, a dvaja až traja operatívci NAKA. Nikdy som s Milanom Lučanským neviedol rozhovor, ktorý vo svojom statuse spomína bývalý pokladník strany Smer, a výpovede všetkých prítomných (vrátane obhajcu M. Lučanského) moje tvrdenie nepochybne potvrdia.
Z dôvodu potrebnej zdržanlivosti nebudem zverejňovať pravdepodobné motívy konania bývalého pokladníka strany Smer. Ide totiž o veci, ktoré spadajú do právomoci Úradu špeciálnej prokuratúry.
Keďže jeho status vzápätí prevzal denník Plus jeden deň (finančnej skupiny Penta), a portál Hlavný denník blízky J. Širokému a I. Lexovi, podal som dnes ráno na Fedora Flašíka trestné oznámenie pre trestný čin krivého obvinenia. Nerád podávam trestné oznámenia, ale aj preukázateľná lož má svoje hranice.
V skutočnosti ma dva dni pred svojim príchodom na Slovensko (z Chorvátska) prostredníctvom jednej kolegyne kontaktoval Milan Lučanský so žiadosťou o prevzatie jeho obhajoby. To som odmietol, a to aj z dôvodu, že som zastupoval Bernarda Slobodníka, ktorý je jedným zo svedkov proti Milanovi Lučanskému, a v súčasnosti ho zastupuje môj kolega Peter Kubina.
S Milanom Lučanským som mal neutrálny vzťah a vzájomne sme sa rešpektovali. Považoval som ho za výrazne lepšieho policajného prezidenta ako Tibora Gašpara – a na tento môj názor si v inkriminovanej výpovedi zo dňa 3. 12. 2020 spomenul aj Milan Lučanský (čo je samozrejme zachytené aj v zápisnici). Samozrejme, aj úspešný policajný funkcionár musí niesť trestnú zodpovednosť, ak sa spreneverí svojmu sľubu a svojmu poslaniu.
Poslednýkrát pred jeho výpoveďou v decembri mi Milan Lučanský písal dňa 7. 9. 2020, keď niektoré médiá (aj tie vyššie uvedené) dezinterpretovali jeho status na sociálnej sieti, kde kritizoval vyšetrovací tím vraždy Jána Kuciaka po oslobodzujúcom rozsudku súdu prvého stupňa. Napísal mi vtedy: „Dobré ráno pán doktor. Chcem sa ospravedlniť, ale moja úvaha v statuse bola zle interpretovaná. Nemal som na mysli Vás. Ďakujem za pochopenie.“
Očakával som, že po ohlásení mojej kandidatúry na špeciálneho prokurátora začne masívna antikampaň. Domnieval som sa však, že k tomu príde až v januári. Ale aj prvé výhražné listy začali chodiť už tento týždeň.
Boj o Spravodlivosť sa momentálne nachádza na veľmi tenkej hrane.
Temná strana Sily zacítila (možno poslednú) príležitosť vrátiť túto krajinu do rúk oligarchov, bielych golierov a finančných skupín – do rúk „našich ľudí“. Zďaleka sa ešte nevzdali. Ide im totiž o všetko. O ich moc, bohatstvo, o ich slobodu.
Boj o Spravodlivosť visí teraz na tenkom vlásku tvorenom niekoľkými vyšetrovateľmi, prokurátormi, sudcami a advokátmi.
Nesmieme im dovoliť tento zápas zvrátiť.
Autoeditácia príspevku po 40 min 16 sek:
Tu kratke zhrnutie ku koncpiraciam o Lucanskeho smrti, odporucam precitat vsetkym neveriacim Tomasom - https://dennikn.sk/2207783/bola-to-naoz ... ucanskemu/
Tu je:
ANTIKAMPAŇ ZAČALA UŽ PRED NOVÝM ROKOM
Pôvodne som sa vôbec nechcel vyjadrovať k tragickému úmrtiu bývalého prezidenta Policajného zboru. V prvom rade chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine Milana Lučanského. Všetky okolnosti jeho samovraždy musia byť, samozrejme, dôkladne preverené.
Včera však zverejnil na tejto sociálnej sieti status k samovražde Milana Lučanského bývalý pokladník strany Smer a dlhoročný blízky súputník Mariána Kočnera – Fedor Flašík. Vo svojom statuse ma krivo obvinil z toho, že som mal Milana Lučanského pri jeho výsluchu navádzať na to, aby vypovedal proti Róbertovi Ficovi a Róbertovi Kaliňákovi.
Na výsluchu Milana Lučanského dňa 3. 12. 2020 som bol ako obhajca jedného zo spoluobvinených. Táto skutočnosť je verejne známa a po výsluchu ma vo vestibule NAKA zastavili aj tam prítomní novinári.
Pri svojom výsluchu však Milan Lučanský odmietol odpovedať na otázky vyšetrovateľa a obhajcov, takže svoju výpoveď ukončil spontánnou časťou. Žiadne otázky mu teda ani neboli kladené. V miestnosti, kde sa výsluch konal, bol prítomný obhajca Milana Lučanského (Mgr. Matúš Beresecký), obhajcovia ďalších obvinených, dvaja elitní vyšetrovatelia NAKA, a dvaja až traja operatívci NAKA. Nikdy som s Milanom Lučanským neviedol rozhovor, ktorý vo svojom statuse spomína bývalý pokladník strany Smer, a výpovede všetkých prítomných (vrátane obhajcu M. Lučanského) moje tvrdenie nepochybne potvrdia.
Z dôvodu potrebnej zdržanlivosti nebudem zverejňovať pravdepodobné motívy konania bývalého pokladníka strany Smer. Ide totiž o veci, ktoré spadajú do právomoci Úradu špeciálnej prokuratúry.
Keďže jeho status vzápätí prevzal denník Plus jeden deň (finančnej skupiny Penta), a portál Hlavný denník blízky J. Širokému a I. Lexovi, podal som dnes ráno na Fedora Flašíka trestné oznámenie pre trestný čin krivého obvinenia. Nerád podávam trestné oznámenia, ale aj preukázateľná lož má svoje hranice.
V skutočnosti ma dva dni pred svojim príchodom na Slovensko (z Chorvátska) prostredníctvom jednej kolegyne kontaktoval Milan Lučanský so žiadosťou o prevzatie jeho obhajoby. To som odmietol, a to aj z dôvodu, že som zastupoval Bernarda Slobodníka, ktorý je jedným zo svedkov proti Milanovi Lučanskému, a v súčasnosti ho zastupuje môj kolega Peter Kubina.
S Milanom Lučanským som mal neutrálny vzťah a vzájomne sme sa rešpektovali. Považoval som ho za výrazne lepšieho policajného prezidenta ako Tibora Gašpara – a na tento môj názor si v inkriminovanej výpovedi zo dňa 3. 12. 2020 spomenul aj Milan Lučanský (čo je samozrejme zachytené aj v zápisnici). Samozrejme, aj úspešný policajný funkcionár musí niesť trestnú zodpovednosť, ak sa spreneverí svojmu sľubu a svojmu poslaniu.
Poslednýkrát pred jeho výpoveďou v decembri mi Milan Lučanský písal dňa 7. 9. 2020, keď niektoré médiá (aj tie vyššie uvedené) dezinterpretovali jeho status na sociálnej sieti, kde kritizoval vyšetrovací tím vraždy Jána Kuciaka po oslobodzujúcom rozsudku súdu prvého stupňa. Napísal mi vtedy: „Dobré ráno pán doktor. Chcem sa ospravedlniť, ale moja úvaha v statuse bola zle interpretovaná. Nemal som na mysli Vás. Ďakujem za pochopenie.“
Očakával som, že po ohlásení mojej kandidatúry na špeciálneho prokurátora začne masívna antikampaň. Domnieval som sa však, že k tomu príde až v januári. Ale aj prvé výhražné listy začali chodiť už tento týždeň.
Boj o Spravodlivosť sa momentálne nachádza na veľmi tenkej hrane.
Temná strana Sily zacítila (možno poslednú) príležitosť vrátiť túto krajinu do rúk oligarchov, bielych golierov a finančných skupín – do rúk „našich ľudí“. Zďaleka sa ešte nevzdali. Ide im totiž o všetko. O ich moc, bohatstvo, o ich slobodu.
Boj o Spravodlivosť visí teraz na tenkom vlásku tvorenom niekoľkými vyšetrovateľmi, prokurátormi, sudcami a advokátmi.
Nesmieme im dovoliť tento zápas zvrátiť.
Autoeditácia príspevku po 40 min 16 sek:
Tu kratke zhrnutie ku koncpiraciam o Lucanskeho smrti, odporucam precitat vsetkym neveriacim Tomasom - https://dennikn.sk/2207783/bola-to-naoz ... ucanskemu/
môžte niekto odomknúť článok ?
-
starysomar
Hardcore addict
???
Máš tu text z neho
Máš tu text z neho